Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Cerebral Cortex,

אתה לקחת פן אחד של קצבאות שהוא נושא שלם לדיון, אבל אני הסתכלתי דוקא על קצבאות זיקנה בעיקר וכם על נכים למינייהם.

אתה באמת חושב שקשיש בן 80 יכול להסתדר מ- 2000 ש"ח בחודש ?

המדינה חושבת שכן. עובדתית זה נכון אם הוא יאסוף בגדים משומשים ברחוב, יאכל בבית-תמחוי ויוותר על הסקה בחורף.

ממילא כסף לתרופות אין לו.

ככל שימות מהר יותר, המדינה רק תרוויח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר הרחבת את זה אז צריך לבטל את כל הקיצבאות לגמרי. להשאיר רק את קיצבאות הנכות, שזה אומר לעיוורים ואנשים שבאמת אבל באמת נכים, אלמנות, ושאירים. בראש ובראשונה לבטל את קיצבת הילדים. אני לא צריך לסבסד את עליעזר מבני ברק עם 12 הילדים שלו ולא את אחמד מאום אל פאחם עם ה 15 ילדים וה 3 נשים שלו. בטח ובטח לא את זרובבל שנמנה על נתורי קרטא ימח שמם וזכרם ממאה שערים שתומכים בטרור. אומנם הוא לא מקבל קיצבת ילדים אבל הוא מקבל ארנונה חינם ועוד שאר הטבות בחינם.

על הפטנט החדש שמעת? זוגות שמולידים ילדים ולא מתחתנים וככה מקבלים קיצבת אם חד הורית אבל חיים חיי זוגיות לכל דבר. על הטרנד החדש הזה שמעת?

אז הנה, מקרים כאלה ואחרים הם הסיבה מדוע מזמברים את כולנו במיסים גבוהים ובמחירי דלק גבוהים גם כן.

אנשים שמאמינים על לדפוק את המערכת שבעקרון נבנתה לעזור לאלה שבאמת צריכים.

נשבר כבר לממן אוכלי חינם, פרזיטים ושונאי ישראל. עד מתי אני זועק עד מתי? אשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי? אבל אין עוזר.

ודרך אגב, אם אלוהים אמר פרו ורבו ומלאו את הארץ אז בכבוד, שהוא בכבודו ובעצמו ישלם קיצבאות לכל הפאנטים שרק מתקתים ילדים כי אסור להשתמש באמצעי מניעה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
Cerebral Cortex,

אתה לקחת פן אחד של קצבאות שהוא נושא שלם לדיון, אבל אני הסתכלתי דוקא על קצבאות זיקנה בעיקר וכם על נכים למינייהם.

אתה באמת חושב שקשיש בן 80 יכול להסתדר מ- 2000 ש"ח בחודש ?

המדינה חושבת שכן. עובדתית זה נכון אם הוא יאסוף בגדים משומשים ברחוב, יאכל בבית-תמחוי ויוותר על הסקה בחורף.

ממילא כסף לתרופות אין לו.

ככל שימות מהר יותר, המדינה רק תרוויח.

.

קשיש בן 80 היה אמור לדאוג לרווחתו הכלכלית עוד בצעירותו ולא לחכות לנדבות מהמדינה.

לרוב הקשישים יש ילדים, וכמו שלי כהורה יש אחריות על ילדי, כך צריכה להיות לי אחריות על הוריי בזיקנתם.

ועל זה נאמר - מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ומי שלא, יאכל את הלב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מוזר שהרבה כאן מרחמים על המוכרים המסכנים שנוסעים על רכבים שאני רק יכול לחלום עליהם (שכיר).

לגבי הטענה "המחיר לא מתאים אל תקנה". לדעתי זאת התממות!

כשאני רוצה לקנות מצרך מסויים, לא תמיד אני יודע כמה הוא עולה, ולפעמים אין זמן לעשות סקר מחירים. במצב הזה אין ברירה אלה לשלם את מה שהמוכר דורש, ולפעמים זה יכול להיות מאוד מעצבן לגלות שאפשר היה למצא את אותו מוצר בחצי מחיר..

כנראה למי שיש עודף כסף זה נראה סתם קישקוש מה שכתבתי...

פורסם
מוזר שהרבה כאן מרחמים על המוכרים המסכנים שנוסעים על רכבים שאני רק יכול לחלום עליהם (שכיר).

אז תפתח חנות. קח הלואה. תמשכן את העתיד שלך. תקווה שתצליח, ואחרי כל המיסים וכולי - גם אתה תיסע ברכב חדש. מי עוצר אותך? אם אתה באמת חושב שזה כל כך קל, ואין שום סיכון - למה אתה מחכה?

ספר לנו אח"כ על המרצדס החדשה שלך (או אולי על החובות החדשים שלך לבנק?).

לגבי הטענה "המחיר לא מתאים אל תקנה". לדעתי זאת התממות! כשאני רוצה לקנות מצרך מסויים, לא תמיד אני יודע כמה הוא עולה, ולפעמים אין זמן לעשות סקר מחירים.

זמן=כסף. למה נדמה לך שהמוכר עובד בשבילך? הוא עובד בשבילו. אם קנית - כנראה שזה שווה לך, כי אם לא - היית אומר "לא, תודה" - והולך.

במצב הזה אין ברירה אלה לשלם את מה שהמוכר דורש

יש ברירה: לא לקנות. הוא לא מוכר לך אוויר שאתה לא יכול לחיות בלעדיו.

אני לא חושב שזה קשור לכמה כסף יש לך בכיס, אלא לגישה לחיים. גם אני לא אוהב לשלם יותר ממה שאפשר, אבל אם קורה - אז קורה. אין על מה להתלונן. אף אחד לא כיוון לך אקדח לראש והכריח אותך לשלם.

דני

פורסם

כשאני רוצה לקנות מצרך מסויים, לא תמיד אני יודע כמה הוא עולה, ולפעמים אין זמן לעשות סקר מחירים. במצב הזה אין ברירה אלה לשלם את מה שהמוכר דורש, ולפעמים זה יכול להיות מאוד מעצבן לגלות שאפשר היה למצא את אותו מוצר בחצי מחיר..

מה שהכי עצוב שהעצמאים הם אלה שנדפקים הכי הרבה. משלמים הרבה מיסים ובסוף אין להם זכויות בגרוש. אתה יודע שלעצמאי אין שום זכויות בביטוח לאומי כמו שכיר והוא (בעל העסק) משלם פי שלוש, ארבע ואפילו חמש ממה ששכיר משלם למס הכנסה וביטוח לאומי? את יודע שכל מה שאתה משלם בתור ביטוח לאומי המעסיק משלם עלייך פי שניים בערך?

לעצמאי אין ימי מחלה, אבטלה וכיוצא בזה אבל הוא משלם הון תועפות. תאמין לי שישנם עצמאים שחזרו להיות שכירים בגלל כל הכאב ראש הזה. אז למה לקנא בהם בדיוק?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קשיש בן 80 היה אמור לדאוג לרווחתו הכלכלית עוד בצעירותו ולא לחכות לנדבות מהמדינה.

לרוב הקשישים יש ילדים, וכמו שלי כהורה יש אחריות על ילדי, כך צריכה להיות לי אחריות על הוריי בזיקנתם.

עד לפני שנתיים שלוש, פנסיה/ביטוח מנהלים היה עניין של רשות - צ'ופר של המעסיק לעובד.

אם מעסיק לא דאג לעובדיו לתוכנית פנסיה כלשהי, לעובד לא היה מאיפה לחסוך לפנסיה.

אומנם העובד יכול היה לחסוך מכספו שלו, אבל מתוך 3,850 ש"ח ברוטו, אין הרבה מה לחסוך.

בד"כ עובד שמשתכר מינימום, המעסיק לא בדיוק השקיע בטיפוח העובד ולא דאג לממן עבורו פנסיה וכד'.

מאיפה בדיוק אתה מצפה שקשיש שכזה, יוכל לכלכל את עצמו היום ?

אולי בהסדר החדש, לצעירים של היום, יהיה ממה להתקיים בעוד 30-40 שנה. עד אז גיל הפנסיה יעלה ל-70.

אני מכיר מישהי שעבדה שנים רבות במוזיאון מוכר, ורק ב-5 שנים האחרונות, החלו אצלם הסדרי פנסיה. היום היא בת 60.

אני מכיר מישהו שעבד במערכת הבנקאית 40 שנה ורק ב-10 שנים האחרונות החלו הסדרי פנסיה אצלם. הוא כבר בן 65.

אתה באמת חושב שבעוד 2-3 שנים יהיה להם קיום בכבוד ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
המדינה מתערבת בד"כ במקום שבו היא התערבה מלכתחילה.

בנזין 95 מפוקח, חלב בשקית, לחם אחיד, חשמל ועוד מס' מוצרים, נמצאים בפיקוח כדי שהמדינה תוכל להמשיך לתת קצבאות זעומות לנזקקים, אחרת הקיצבאות לא היו מספיקות גם ללחם צר ומים לחץ.

.

רוב המוצרים שבפיקוח אינם מסובסדים ולמוכרים יש רווח קטן ממכירתם. חשוב שיהיו מוצרים בפיקוח ( בלי להיכנס לשאלה מה הרכב הרשימה) כי בכל חברה יש חלשים וצריך להגן עליהם, ובכמה דרכים.

יכול להיות שבשביל נורה H7 עשית סקר מחירים ונסעת ל-4 חנויות ? :shock:

כמה עלה לך הדלק?:idea:

האם שמעת על מכשיר הטלפון? לא חייבים לנסוע כדי לברר מחירים.

אמיר שליט, אם כבר פתחת את קן הצרעות הזה אז אני אמשיך את הקו שלך. קודם כל מוצרים כמו חלב, גבינה, לחם, תחבורה ציבורית אלא הם מצרכים או שירותים שהמדינה מסבסדת. אז לפני שאתה מדבר על קיצבאות קח בחשבון שזה כמו כדור שלג. המדינה גובה מיסים בכדי לסבסד את המוצרים לנזקקים ובעקבות גביית המיסים שירותים אחרים עולים יותר יקר.

.

לגבי סבסוד, זה לא מדויק. רוב המוצרים שבפיקוח אינם מסובסדים.

לגבי "המדינה גובה מיסים בכדי לסבסד את המוצרים לנזקקים" - זו הגזמה רצינית. עלות הסובסידיות אפסית מול גבית המיסים.

תקציב המדינה אכן כולל הרבה הוצאות מיותרות ואילולא משרד האוצר היו יותר הוצאות מיותרות. ויש בזבוזים ענקיים כמעט בכל תחום- האוניברסיטאות, בתי החולים, משלחות משרד הבטחון בחו"ל, לימודי חרדים והרשימה ארוכה. כולם יודעים אבל לא עושים כלום. עד שישנו את שיטת הבחירות הממשלה תמשיך לא לתפקד ולהיות תלויה בחסדי מפלגות קטנות.

המדינה לא צריכה לממן לאנשים ילדים שהם לא יכולים להאכיל. זה עצוב מאוד מאוד שלאנשים אין מספיק אחריות וגם שכל לא לתכנן את המשפחה שלהם בצורה נכונה

משום מה העובדות מכוסות במלל של סטטיסטיקה לא נכונה ושל הפרחת בועות של פוליטיקאים.

החרדים והערבים נמצאים בסטטיסטיקה מתחת לסף העוני אבל זו לא המציאות. החרדים הקימו מערכת סוציאלית מעולה (למשל ארוחות בבתי הספר) ואין שם ילדים רעבים, למרות שעל הנייר המצב שם קשה. אצל הערבים נהוגה עבודה בשחור כך שגם מצבם טוב יחסית. עובדה שלפחות במרכז הארץ קשה למצוא עוזרי בית, מתדלקים וכ"ו.

לגבי "המדינה לא צריכה לממן לאנשים ילדים" - המדינה עוזרת משפחות עם ילדים מכספי מיסים שרובם נלקחים מאנשים שילדיהם כבר גדולים. (וכמובן גם מחברות, מיסי מכוניות וקרקעות וכ"ו.) הרעיון הוא לעזור למי שבתחילת הדרך על חשבון מי שכבר עבר את השלב הזה והתבסס. ניתן לבוא בטענות לגבי צורת החלוקה של קיצבאות הילדים (פחות מדי לילדים הראשונים), אבל לא על הצורך בהם.

אם כבר הרחבת את זה אז צריך לבטל את כל הקיצבאות לגמרי. להשאיר רק את קיצבאות הנכות, שזה אומר לעיוורים ואנשים שבאמת אבל באמת נכים, אלמנות, ושאירים. בראש ובראשונה לבטל את קיצבת הילדים.

לפני שמבטלים קיצבאות, יש המון בזבוזים ענקיים שצריך לעצור (רשמתי קודם). אבל לבטל קיצבת ילדים זו חזרה לימי החושך. אם כבר, אתה יכול לטעון שקיצבת ילדים תינתן רק ל 5 או 3 הילדים הראשונים (לדוגמא).

לרוב הקשישים יש ילדים, וכמו שלי כהורה יש אחריות על ילדי, כך צריכה להיות לי אחריות על הוריי בזיקנתם

נכון מאוד וכך צריך להיות.

נכון , וחבל שאין גוף צרכני חזק שיפרסם מחירים סבירים ויעשה השוואות. כל הכבוד לשרנסקי שהיה שר התמ"ת והגדיל את תקציב המועצה לצרכנות. אחר כך בא אולמרט כשר התמ"ת וקיצץ אותם חזק והעיף את המנהלת שלהם. (כנראה לא ידעה להתעסק עם מעטפות מזומנים)

יהודה

פורסם

יותר מ100% רווח? נראה לי אתם מתכוונים לייקור..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הכי עצוב זה שישראלים בוכים וישראלים קונים.

העלו את מחירי המכוניות הבלוף של היבואנים התפוצץ, כולם יודעים בכמה חברות הליסינג רוכשות ועדיין 2010 נסגרה בעלייה.

בוכים שיקר וקונים, באמת שלא כואב לי הלב.

ישראלי לא יודע מה הוא חרם, שאני לא אקנה? שהם לא יקנו!

והכי חשוב - הישראלי לא פרייאר. ברור. הישראלי הוא הפראייר הכי גדול.

אנחנו הישראלים הכי טובים, הכי חכמים, הכי חזקים, הכי יפים והכי הכי לא פרייארים.

haters will hate

פורסם

בנצי,

ישראלים רבים קונים כי הם לא יכולים לדחות סיפוקים. אכול ושתה היום...

"יהיה בסדר" זה לא רק ביטוי, זאת דרך חיים.

אנשים קונים לא תמיד כי הם צריכים, אלא כי הם צריכים להראות שהם קנו. אם צריך להראות אז כמובן את החדש וחדיש.

באשר לחרם - לא רק הקונה עם ראש ישראלי, גם המוכר עם ראש כזה ושנייהם עושים הפוך על הפוך ולכן מגיעים לנקודת המוצא ללא שינוי.

הישראלי שיחרים ולא יקנה היום ומחר, יחזור לקנות בעוד יומיים. המוכר יודע זאת ולכן לא זז מעמדתו. ברור למוכר שבעוד יומיים החנות תהיה מוצפת בכל אלה שהחרימו אותו יומיים.

במקומות רבים בחו"ל, חרם יכול להמשך זמן רב מאוד, עד שהעסק יקרוס ויסגר, לכן גם המוכר ישנה מדיניות די מהר.

.

פורסם

חן, אתה באמת חושב שכשנגיע לגיל זקנה נקבל פנסיה סבירה למרות שחסכנו כל החיים?

כל פנסית החובה הזו היא פיקציה אחת גדולה שנועדה לשמר את הבורסה יציבה. הקרנות מחוייבות לשמור על אחוז מסויים מההון בבורסה ואז כשהבורסה נופלת הם חייבים למכור השקעות טובות כדי להעביר עוד כסף על מנת לשמור על אחוז ההון וכשהיא פורחת אז הפוך. מעבר לזה לוקחים דמי ניהול גבוהים מאוד ואין לך שום ערבויות על הכסף (קרנות הפנסיה הן חברות בע"מ).

עכשין זוג שכירים שחיים מכ 10,000 ש"ח יחד וצריכים להחזיק משפחה יכולים בכלל לחסוך עוד סכום משמעותי במהלך 30 שנות עבודה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העלו את מחירי המכוניות הבלוף של היבואנים התפוצץ, כולם יודעים בכמה חברות הליסינג רוכשות ועדיין 2010 נסגרה בעלייה.

אשמח אם תוכל לחשוף בכמה באמת רוכשות חברות הליסינג את המכוניות. זה מאוד מסקרן והחברות שמרו את זה בסוד עד כה (יש הערכות של כ-20% פחות מהמחיר לצרכן, אבל אשמח לנתונים מדוייקים)

פורסם

לא הבנתי מהכתבה את מה שמעניין אותי בתאכלס :

מזדה 3 למשל, בגירסת הליסינג, עולה לצרכן הפרטי 118,500 ש"ח.

כמה משלמות חברות הליסינג (שקונות מאות עד אלפי מכוניות בשנה) עבור אותה מכונית בדיוק ?

• תוכן חדש...