Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריסון MT-22

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל"נשמעים מעולה" אבל אני מציע לך בחום לבדוק שהם מותקנים כמו שצריך ובאמת באים לידי ביטוי.

הייתי שמח להבין מה הכוונה מותקנים "כמו שצריך".

איך אפשר להתקין אותם "לא כמו שצריך" ?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רווח בין הוופר לדלת.

מה איתו? הוא צריך להיות קיים או לא?

ללא הגבעה מעץ/MDF.

ברוב המקרים ללא הגבהה הוא פשוט פיזית לא היה נכנס.. בכל ההתקנות שיצא לי לראות - זה היה קיים. אחלה.

ללא בידוד.

מה הכוונה בידוד? אתה מתכוון לאיטום? כזה שעולה מאות שקלים?

ללא זווית.

מה הכוונה זוית? שמים הגברה על הדלת, מחברים את הוופר עם הברגים, ו..?

איפה נכנסת פה זוית? ומה היא תורמת?

פורסם

לא בהכרח, ניתן גם ליצר טבעת הגבהה זויתית, הזוית בדרך כלל לכוון ידית ההילוכים.

רק לזכור לעשות פאזה פנימית כדי לא לחנוק את האלמנט.

פורסם

קשה לי להאמין שזה כלכך משנה (אם בכלל) ה"זווית" שנותנים לוופר, שבמילא מנגן תדרים נמוכים, ושבמילא אין יותר מידי חופש תנועה לשחק איתו כשהוא יושב במקום המיועד לו בדלת. אבל נו מילא.

פורסם

זה תלוי באיזה סט, ב-3WAY מסכים איתך לחלוטין, ב-2WAY זה שונה למה המידבאס מנגן את טווח התדרים שאתה רוצה שישמע גבוה באזור הדשבור +-, לכן הזווית של המידבאס ב-2WAY משמעותית מאוד.

בשביל להגיע לתוצאה טובה אם מידבאס שמכוון לרגליים צריך לתת לו לעבוד קשה.

פורסם

גם בסט 3WAY אם הוופר עולה לתדרים שהם כבר כווניים - מעל ה300 היה רצוי לתת לו זווית קטנה - בנוסף לכך זו גם עוד דרך לבטל התאבכות בין שני הוופרים.

בסט 2WAY המצב יותר חמור היות והמידבאס מנגן תדרים מאוד כיווניים והיה רצוי "לעזור" להם בעזרת הטייה של הוופרים.

אבל בעזרת כוונים נכונים אפשר להגיע לתוצאות מעולות גם בלי זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום לוויתי מחבר, מגבר LRX4.5 AUDISON, בהתחלה חיברנו את הקומפוננט פסיבית דרך הקרוס. התדרים הגבוהים נהיו הרבה יותר מפורטים מאשר עם הJBL, אבל הצרימה של הטוויטר לא השתפרה ועדיין לא היה ניתן להמשיך לשמוע בעצמה גבוהה.

את החיבור השני עשינו בבי אמפינג וחתכנו באמצעות הקרוס של המגבר, לאחר לא מעט כיוונים, גיינים, תדרים וכו' הגענו לתוצאה מעולה, הטוויטר לא צורם ואפילו הבמה עלתה גבוהה יותר.

כמו שכבר נאמר פה תחום התדרים הבעיתי של הטוויטר הזה הוא בין 2000-4000HZ , ובנוסף באמצעות האקולייזר הנחתנו ב1 DB תדר 3K. בצורה הזו הקומפוננט נישמע הרבה יותר מאוזן.

ועכשיו לשאלות:

כמה עולה מגבר כזה חדש ומה טווח המחירים למשומש? (חבר שלי רכש אותו בתור מערכת קומפלט עם קומפוננט וסאב ולכן לא יודע מה עלותו בניפרד).

לאיזה מגברים נוספים יש קרוס מובנה שמתאים לבי אמפינג ושיהיו כמה שיותר זולים?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

בחלק מהמגברים של סלסטרה אתה תמצא קרוס מתאים שכזה - אבל אני בספק לגבי המחיר כי מדובר בסדרת הRA

אני ממש לא בטוח - תבדוק עם אליקו אבל יתכן מאוד ולחלק ממגברי 4 הערוצים של סאן דאון יש אפשרויות בנדפאס והכפלת תדר בX10 לטוויטרים (אני חושב שאת זה יש אפילו ב50.4 אבל הוא לא מייוצר יותר ואפרופו האחד שאצלי תקול כרגע, לא יודע מה קרה לזוג ערוצים שלו שמגביר את הטוויטר אבל וודאי תקלת מגבר לצערי - מגבר קטן ונהדר ומאוד חבל).

הייתי אומר לך לקנות לוויתן :-D או את אחד המגברים החדשים של ZED אבל זה גם בטווח מחירים גבוה אם כי אולי אפילו זול יותר מLRX...

אם אתה רוצה לבדוק מגברי LRX תביט בhttp://www.woofersetc.com פשוט תרשום LRX בחיפוש ואתה תראה את המחירים גם של הסדרות הישנות יותר של הLRX - תוסיף לזה 30 אחוז מס ותברר מה עלות המשלוח ויש לך תשובה חלקית.

התשובה השניה תהיה להתקשר לאודיו סיסטמס (דרור) שהוא היבואן.

מעבר לכך אני יכול להציע לך מגבר 2 ערוצים חביב שנותן תמורה נהדרת למחירו ויש לו קרוס עם מכפלת תדר X10 ולכן יכול להתאים לטוויטרים במחיר ממש מגוחך - אם זה מעניין אותך, תשלח לי הודעה פרטית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

CELESTRA FA475X כולל קרוס מלא, כך גם ה SUNDOWN המקביל 100.4

יש עוד שלל מגברים אבל אלה הם לא יקרים יותר מידי וניתן גם לקנות ביד שניה במחיר טוב עוד יותר.

פורסם

הטוויטר הMT22 לא צורם.

הבעיה נעוצה בקרוס של מורל.

הם למעשה אומרים שכדאי לחתוך את הטוויטר הזה ב1800HZ, אבל הבעיה שהוא נשמע זוועה ככה.

בנקודות חיתוך מעל 3200HZ הוא נשמע מצויין.

חפש קרוסים של דוטק, ותהנה מהסט הזה.

under construction..

פורסם

לכול אלו שחושבים שמורל צורמים זה לא בגלל הטוויטר אלה בגלל הסט אף הלקוי שלכם ,רב האנשים שמשתמשים בטוויטר הזה אין מושג איך לעבוד איתו לכן הם בוכים שהוא צורם. לי היה את הטוויטר שלוש שנים נאף פעם לא צרם כי עבדתי נכון. יש לי עכשיו סט של היבריד בבית ואני מזמין כול אחד לשמוע שאם עובדים נכון הטוויטר לא צורם. למורל יש סאונד מיוחד ויחודי מאוד והוא משקף במלואו את איכות ההגברה וjbl זה לא מגבר למורל.

פורסם
הטוויטר הMT22 לא צורם.

הבעיה נעוצה בקרוס של מורל.

הם למעשה אומרים שכדאי לחתוך את הטוויטר הזה ב1800HZ, אבל הבעיה שהוא נשמע זוועה ככה.

בנקודות חיתוך מעל 3200HZ הוא נשמע מצויין.

חפש קרוסים של דוטק, ותהנה מהסט הזה.

ממ. מעניין - דורש בדיקה !

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תוכן חדש...