Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריסון MT-22

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סט Dotech Ovation עם טוויטרים MT-22 , מוגבר פסיבית דרך הקרוס המקורי ע"י JBL GTO 75.4.

הטוויטר ממש חזק ביחס לוופר, וכשאני מגביר לווליום גבוהה פשוט אי אפשר לסבול את העוצמה. ניסיתי להפוך פאזות של הטוויטרים ביחס לוופרים אבל לא הרגשתי שינוי לטובה. הטוויטר מונחת מהקרוס ב 3db- . אם מנחיתים את הTREBEL ברדיו דיסק אז הפרוט של הטוויטר ניפגע משמעותית ולכן הנחתה מהרדיו דיסק לא באה בחשבון.

הטוויטרים ממוקמים בדלתות ולא ניתן לשנות את מיקומם.

והאופציה של מעבר ל BI AMP יקרה עבורי.

המוסיקה שאני שומע היא רק MP3.

מה אפשר לעשות?

SUZUKI Ignis Sport

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני היתי באותה סירה כמוך, אני יגיד לך את בעדינות... זה מורל וזה הסאונד שלהם.

מה שאתה קורא לו סאונד לא מפורט זה בערך מה שאמור להיות. תתמודד ותתרגל או שתחליף טוויטר, מה לעשות זה משי וזה לא כזה מפורט.

אגב זה הבעיה שנעה בתדרים 2000 - 4000 אם אתה תנמיך טיפה שם אתה תראה שינוי לטובה נסה.

וכדי לא לעבד יותר מיד פרוט נסה להוריד גם בין 100-300 הרץ ותקבל סאונד נקי יותר מהמיד באס.

כמובן הכל באקולייזר שלך, איזה HU יש לך?

אגב מה שיבגני הראשון הציע לך זו גם הצעה מאוד הגיונית במקרה ואין לך אפשרויות לכוון באקולייזר מתקדם.

פורסם

יש לי אקולייזר ממש בסיסי, כשהורדתי 3000 HZ ב6- אז הטוויטר נישמע הרבה יותר רגוע אבל כמו שכבר אמרתי הוא מאבד את הפרוט ונישמע כמו טוויטר של 2 שקל.

אני ינסה את הL PAD הזה, אני יזמין נגדים ונראה מה יהיה.

יש בנתיים הצעות נוספות?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

כבר נמאס לי לרשום את זה, אבל אם מישהו מגיע למצב שטוויטר מסדרת ה MT של מורל צורם - יש לו בעיית כיוונים רצינית או התקנה לקוייה.

אני מציע לך בחום לבדוק את הפאזות של הוופרים כמו גם את אופן התקנתם בדלת. כאשר וופר לא עובד כמו שצריך מהסיבות לעיל הוא מאבד את האפקטיביות שלו, הופך לאנמי ובגלל זה הטוויטר נשמע צורם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל האלמנטים מחוברים בפאזה ישרה, והוופרים נישמעים מעולה (יש איטום מסיבי בדלתות) הבעיה היא רק בטוויטרים.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל"נשמעים מעולה" אבל אני מציע לך בחום לבדוק שהם מותקנים כמו שצריך ובאמת באים לידי ביטוי.

הייתי גם מציע לבדוק שכל הפונקציות ב HU נמצאות על FLAT, כולל אקולייזרים למיניהם.

טוויטר צורם בד"כ נשמע ככה בגלל הוופרים, ומהכרות אישית וארוכת שנים עם כל משפחת ה MT של מורל "צורם" זה הדבר האחרון שאפשר לומר עליהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לכל הסדרות המיינסטרים של מגברי הJBL מאותן השנים יש את הקטע הזה

:-D

משום מה הם מעבירים את הקצה העליון של הספקטרום בצורה כזו שהצליל שמתקבל מהטוויטרים הוא חד יותר - לא יודע אם זה נובע מאחוזי עיוות, חוסר סינון או שהם פשוט מגבירים תחום תדר רחב יותר לעומת מגברי מיינסטרים אחרים.

ואם זאת טוויטר מסדרת MT לא צריך לצרום כפי שאיתמר מציין - הבעיה היא שהMT22 באופן ייחודי לו - קצת יותר חד משאר הטוויטרים של מוראל (הMT12 גם כן - אותו הדבר)

אני לא כל כך אוהב את הMT22 - אחרי שהייתי עם הטוויטר הזה קרוב לשנתיים ועברתי לטוויטרים אחרים ושמעתי גם טוויטרים רבים אחרים המסקנות היחידות שיש לי לגבי הטוויטר הזה הוא שהוא לוקה בפירוט והוא גם חד יותר משאר אחיו.

אבל ככל טוויטר של מוראל - כאשר מכוון נכון, אמור להיות נעים לאוזן בתוצאה הגורפת שלו.

------- הפתרון האידיאלי :-D

הראייה שלי לגבי ריסון של MT22 היא להחליף אותו לMT23 - אני לא מבין את המאבק הנוראי הזה של חברי פורום עם הטוויטר הזה, בייחוד בסט שני חלקים שבו אין לטוויטר הזה הרבה ברירות אלא לרדת נמוך ולצעוק ב2.5 קילוהרץ שהוא אולי עושה את זה נקי אבל צורח וקשה מאוד לאזן אותו במצב כזה.

יש כאן כמה חברי פורום שעברו את זה ולדעתי יכולים להעיד על כך שהשדרוג הנ"ל הוא שדרוג מתבקש.

------- הפתרון המעשי ---------

בהגברה פסיבית

1. לבנות מעגלי LPAD שבעצם עושים לטוויטר הנחתה ולנסות להנחית אותו ב3 דיבי, ב 6 דיבי ובמקרים חמורים במיוחד ב9 דיבי

2. להסיט את הזווית של הטוויטר מאון אקסיס אפילו לאוף אקסיס - אמנם מאבדים פירוט אבל זוכים ברוגע וזה אולי עדיף על פירוט וכאב.

3. לבחור מגבר עם תחום תדר צר יותר - למשל, אינפיניטי קאפא 52A הוא מגבר שתחום התדר האפקטיבי שלו הוא בין 20 הרץ ל20 קילו הרץ, רוב מגברי המיינסטרים מגבירים תחום תדר רחב פי 2 בדרך כלל הם מגיעים עד 40 קילוהרץ, על האינפיניטי הזה תמיד הצלחתי לקבל תוצאה רגועה מהסטים שהגברתי עליו כמעט ללא צורך להשתמש באיקולציה.

זה גורר הגברה של כפולות תדר לאורך כל תחום התדרים וזה גם יכול לגרום לחלק מהצרימה שמתקבלת מהסט.

4. להשתמש באקולייזר של הרדיו דיסק ולנסות להנחית לאט לאט כל תחום ולראות מתי הסט פחות צורם - הכי טוב כאן זה לקחת RTA - אם יש אייפון אז היום אפשר להוריד FREE RTA ולראות תוצאות בזמן אמת.

בהגברה אקטיבית

1. לאזן לפי שמיעה את הגיינים בין הטוויטר למידבאס.

2. לשנות נקודות חיתוך - כאן כבר אפשר לעשות הרבה מאוד משחקים

למצוא את נקודת החיתוך הכי גבוהה בה המידבאס נשמע הכי טוב כאשר הוא מנגן לבד.

למצוא את נקודת החיתוך הכי נמוכה בה הטוויטר נשמע הכי טוב כשהוא מנגן לבד.

להתחיל לעבוד על המידבאס מבחינת אקולציה כאשר הוא בנקודת חיתוך הכי גבוהה שלו.

לצרף את הטוויטר כאשר יש בור בהתחלה בינו לבין המידבאס ולהתחיל להוריד את נקודת החיתוך ולהחליט על השילוב הכי טוב בין השניים.

כשמגיעים לשם אפשר גם לנסות לשחק עם הסלופים קצת.

3. לעשות כווני אקולציה עם RTA ולנסות לאזן את הספקטורם עד כמה שניתן בעזרת סט שני החלקים.

----------- טיפ ------------

היות ומדובר בסט שני חלקים, בכדי לגרום לו לנגן בצורה מאוזנת את כל הספקטרום מה שסביר מאוד להניח שיקרה - יהיה צורך להתפשר על העוצמה אותה הסט יוכל לנגן.

סט שני חלקים לא חייב להיות מוגבר עד קצה היכולת שלו ועדיף לרדת בהספקים קצת (הכוונה היא לניצול של המגבר) אבל לקבל תוצאה הרבה יותר טובה, נקיה מעיוותים שנובעים לא מהגברה אלא מחוסר יכולת של הרמקולים לשחזר תדרים מסויימים שהם לא באמת אמורים לנגן.

אני חושב שעברתי פחות או יותר על כל מה שיכלתי לחשוב עליו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בתנאים אידאליים האוזן האנושית מסוגלת לשמוע תדרים בין 20 הרץ ל20 קילוהרץ. למה טוב מגבר שמסוגל לנגן בין 40 הרץ ל40 קילוהרץ? (שואל ברצינות)

פורסם

בתנאים אידאליים רוב הטוויטרים כמעט ולא מנגנים שום דבר אחרי תדר 16 קילוהרץ...

למה זה טוב? שאלה טובה, זה נתון שיכול להעיד על כך שלמגבר יש יכולת לפרוס את ההספק שלו על פני תחום תדרים רחב מאוד זה לא אומר בשום צורה שבטווח תדרים מסויים הוא יהיה עדיף על מגברים אחרים או שיהיה לו יותר כוח.

מה שזה כן יכול להעיד זה שתדרים מסויימים יוגברו גם במכפלת התדר שלהם מה שיכול להתפרש כעודף הספק בתדרים מסויימים אבל זו הנחה בלבד ואני לא יודע עד כמה זה שמיע ועד כמה זה תלוי גם בתכנון המגבר ועוד הרבה דברים שאני לא ממש מבין בהם :-D

אבל מהנסיון שיש לי עד היום זה בא לידי ביטוי בכמה מהמגברים שיצא לי לשים עליהם את הידיים שלי.

כמובן - אם אתה עובד על מגבר בBYPASS, כלומר ללא קרוס בכלל אלא עובר דרך המגבר בלבד - התופעה הזו תהיה תלויה בעיקר בטיב של הקרוס שאתה משתמש בו לפני הכניסה למגבר - יכול להיות שבמצב כזה עובדה עם סלופ תלול דווקא תהווה פתרון טוב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחרי כל מה שנאמר, רק כיוון אוף אקסיס.

כשהייתי עם הטויטר הזה, כיוונתי אותו לכיוון המראה המרכזית, ולא סבלתי מחדות.

תנסה, בשביל הניסוי, להוריד אותם לאיזור הקיק-פאנלים.

במרחק הנוסף תוכל לקבל הנחתה מסוימת בעוצמה שלהם, ותוכל לשחק יותר בכיוון הפיזי שלהם.

מתחדשת*

פורסם

תיקח בחשבון שאתה מאבד קצת מהפירוט של הטוויטר הזה שהוא גם ככה קצת חסר פירוט.

תסטה מהזווית של האון אקסיס אבל בכל זאת תשדל לשמור את הטוויטר בתמונה - תנסה לכוון אותם למראה המרכזית או למרכז הדשבורד לפני שאתה מפנה אותם למרכז השמשה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...