Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר ברכב כמו שלי, פיג'ו 206 שנת 2000 ידנית 1.4

משום מה לפתע המערכת מסוג פרמייר שלה איבדה את היכולת "לזכור" הגדרות ותחנות רדיו.

בזמן כיבוי הרכב, המערכת "שוכחת" הכל ובפתיחת הסוויץ, הכל מאותחל,

מכיוון שאני זו עם החוש הטכני :yum: פירקתי את המערכת שלה והבעיה היא כזו,

אין לה מתח קבוע :roll: ! בכלל, צירפתי תמונה של החיבורים לפי הגדרות היצרן, מהחוברת המקורית

Presentation1.jpg

בבדיקה עם רב מודד בסוויץ סגור חיבור מס 7 לפי התמונה אמור לתת מתח קבוע, (שזה שומר הגדרות ותחנות)

אבל הוא נותן 0 אחד גדול :shock: ובפתיחת סוויץ הוא עולה ל 12, כמו מס' 4 בתמונה.

כמובן שבדקתי בבית הפיוזים בתוך הרכב וגם ההוא שבמנוע, והכל מהכל תקין,

אציין שהכל עבד עד לא מזמן, ולפתע הפסיק,

אשמח לחוות דעת, וייעוץ.

תודה לכולם ושבת שלום:wink:

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדקת שאולי 7 ו4 הפוכים??

בכל אופן תבדקתי את הקונקטורים שכל החוטים מחוברים היטב

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
בדקת שאולי 7 ו4 הפוכים??

בכל אופן תבדקתי את הקונקטורים שכל החוטים מחוברים היטב

קשה לי להאמין ש 4 ו 7 החליטו בוקר אחד להחליף מקומות :lol:

בכל אופן שניהם כרגע באותו מצב, סוויץ פתוח 12 וולט סוויץ סגור נאדה... ומחוברים הייטב :roll:

ללכת לחשמלאי ולא להתעסק אם זה במיוחד שמדובר ברכב של פיגו' שיש להם הרבה בעיות במערכת החשמל.

זו התשובה האולטימטיבית,

בעיית מכונאות? לך למכונאי, בעיית חשמל - חשמלאי, אני פונה בפורום כדי לקבל המלצות מבעלי נסיון, כאלו שמכירים

את התקלה ו/או חוו אותה, לגיטימי שבאין פתרון אלך לחשמלאי, תודה יקירי.

פורסם
קשה לי להאמין ש 4 ו 7 החליטו בוקר אחד להחליף מקומות :lol:

בכל אופן שניהם כרגע באותו מצב, סוויץ פתוח 12 וולט סוויץ סגור נאדה... ומחוברים הייטב :roll:

.

נתק ! למה? לא ידוע צריך להתחיל לבדוק עם נורת ביקורת איפה הנתק הסורר (חוט שהתחמם ושאר ירקות (

לחילופין סלילה מחדש של כבל לנקודה אחרת שמספקת מתח ישירות מהמצבר  

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
נתק ! למה? לא ידוע צריך להתחיל לבדוק עם נורת ביקורת איפה הנתק הסורר (חוט שהתחמם ושאר ירקות (

לחילופין סלילה מחדש של כבל לנקודה אחרת שמספקת מתח ישירות מהמצבר

גם אני חושבת שזה נתק, אבל המוזר הוא שאם היה נתק בחוט 7 שאמור לתת מתח קבוע בסויץ סגור

אז מדוע בזמן פתיחת הסוויץ הוא נותן 12 וולט? שהרי אם היה נתק לא היה נותן דבר...

סלילה מחדש זו אכן אלטרנטיבה ראויה, אבל במבט בקונקטורים ובחיווט הכללי הפנימי (בחלל הרדיו דיסק)

הכל נראה מצוין!!! ז"א הם שזורים להם יפה יחדיו, מעדיפה שלא להוסיף חוט מהצד...

אני נוטה יותר לחשוב שיש לחוט הזה אולי ריליי או פיוז נפרד, משהו נקודתי, אולי בכלל זה עובר דרך המחשב - ?

לא יודעת :?

פורסם

זה נשמע כאילו 7 ו..4 מחוברים לאותה נקודה , לסוויצ' את יכולה לעשות משהו אחר:

נתקי את המצבר חכי כמה דקות לאחר מכן אם יש לך רב מודד יש אופציה שנקראת "דיודה" , תגעי בנקודה 4 ו 7 אם יהיה ציפצוף סימן שהם באמת מחוברים לאותה נקודה.

בהצלחה ואם את לא הבנת מה שאמרתי פשוט אל תתעסקי חבל.

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

דיקלה ניראה לי שאני הבנתי את הבעיה שלך , כי כניראה שאצלי עכשיו יש את אותה הבעיה אז לכן אני מצטרף לשאלתך ואני יחדד עוד כמה דברים.

מכיוון שברכבי יש בקרת אקלים אז היה לי קל לזהות את הבעיה , המזגן נדלק אוטומטית עם הדלקת הסוויץ מה שאומר שברגע שהסוויצ' כבוי אז אין מתח קבוע. , כנ"ל למערכת היום יצא לי לסדר את החוטים של המערכת ובאמת לא היה מתח קבוע בחוט שאני יודע בוודאות שהוא מתח קבוע. (הרי הכל היה עובד כמו שצריך )

לעניננו , ככול הניראה (לי) יש איזה ממסר שנשרף , אותו ממסר אמור להשאיר את הפלוס הקבוע באמת קבוע אם סגירת הסוויצ.

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם
זה נשמע כאילו 7 ו..4 מחוברים לאותה נקודה , לסוויצ' את יכולה לעשות משהו אחר:

נתקי את המצבר חכי כמה דקות לאחר מכן אם יש לך רב מודד יש אופציה שנקראת "דיודה" , תגעי בנקודה 4 ו 7 אם יהיה ציפצוף סימן שהם באמת מחוברים לאותה נקודה.

בהצלחה ואם את לא הבנת מה שאמרתי פשוט אל תתעסקי חבל.

הבעיה בתאוריה שלך היא שזה השתנה פתאום, הכל עבד מצוין, ופתאום השתנה,

ועל מה חבל בדיוק??? אהה ברור כי אני אישה...:?

בדקת אם הפיוז של המתח הקבוע לא שרוף?

זה בדיוק מה שאני מחפשת, אבל לפי פירוט הפיוזים בחוברת של הרכב אין כזה דבר :shock:

דיקלה ניראה לי שאני הבנתי את הבעיה שלך , כי כניראה שאצלי עכשיו יש את אותה הבעיה אז לכן אני מצטרף לשאלתך ואני יחדד עוד כמה דברים.

מכיוון שברכבי יש בקרת אקלים אז היה לי קל לזהות את הבעיה , המזגן נדלק אוטומטית עם הדלקת הסוויץ מה שאומר שברגע שהסוויצ' כבוי אז אין מתח קבוע. , כנ"ל למערכת היום יצא לי לסדר את החוטים של המערכת ובאמת לא היה מתח קבוע בחוט שאני יודע בוודאות שהוא מתח קבוע. (הרי הכל היה עובד כמו שצריך )

לעניננו , ככול הניראה (לי) יש איזה ממסר שנשרף , אותו ממסר אמור להשאיר את הפלוס הקבוע באמת קבוע אם סגירת הסוויצ.

סביר שיש ריליי או משהו שאמור לשמור מתח קבוע לאחר סגירת סוויץ..

איפה בעלי הפיג'ו? בעלי נסיון בהתקנות? מישהו????? :loco:

פורסם

יש פיוז ראשי של המערכת בקופסאת הפיוזים שבתוך הרכב אבל לפי ידעתי זה הפיוז של ה+ הקבוע ואצלי ברכב הוא תקין וכמו שאומרת דיקלה גם אצלה הוא תקין .

אצלי ברכב גם השעון מפסיק לקבל מתח אחרי סגירת הסוויצ ומתאפס אז סביר להניח שזה כמה מערכות שפועלות עם ה+ קבוע.

מישהו יודע איך מאבחנים ריליי שרוף?

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם
לפי מה שזכור לי,כן צריך להיות פיוז.

השאלה איזה, כפי שרשמתי בפירוט בחוברת של הרכב לא רשום דבר כזה,

יש פיוז לרדיו בלבד, והוא שייך ל + הקבוע, רק מישהו מנסיון יכול לדעת :-(

יש פיוז ראשי של המערכת בקופסאת הפיוזים שבתוך הרכב אבל לפי ידעתי זה הפיוז של ה+ הקבוע ואצלי ברכב הוא תקין וכמו שאומרת דיקלה גם אצלה הוא תקין .

אצלי ברכב גם השעון מפסיק לקבל מתח אחרי סגירת הסוויצ ומתאפס אז סביר להניח שזה כמה מערכות שפועלות עם ה+ קבוע.

מישהו יודע איך מאבחנים ריליי שרוף?

במקרה שלי זה רק המתח קבוע לרדיו, לגביך תבדוק את הפיוז של תאורה פנימית ברכב, בחוברת שלי רשום

שהתאורה הפנימית ברכב באותו פיוז עם השעון, אולי זה בכלל עובר דרך המחשב באוטו???

איזה רכב יש לך?

• תוכן חדש...