Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מראשון לציון, ומודה לכם, אבל מעדיפה לפתור לבד, בעזרת בעלי נסיון בפורום,

לא נראה לי שיש ברירה אלא לחווט מחדש + קבוע לרדיו דיסק,

וניסן, אף אחד לא התעסק עם הרכב, לא מבחינת חוטים לפחות, לפני כשבועיים החלפנו מצבר שם,

אבל לא נגענו באף חוט, כל הפיוזים תקינים, לדעתי מדובר במשהו טיפשי, שלצערי רק בעלי נסיון יוכלו לפתור.

מקריאה קצת בפורומים בעולם, כתוב הרבה על גישה שונה של פיג'ו לנושא החיווט ביחס לשאר העולם,

מצוין שם שכל נושא החשמל אינו סטנדרטי ברמה עולמית, אלא הגיון צרפתי,

לכן שוב - בעלי פיג'ו למיניהם, ו/או כאלו שחוו זאת על בשרם ידעו מה הבעיה,

תודה לכם. :-(

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעיה מוכרת בפיג'ו לחתוך את הכבלים האדום והצהוב ולחבר הפוך אדום לצהוב וצהוב לאדום.... אצל חבר טוב שיש לו פיג'ו 206 עבר יופי יופי לאחר חיפוש בפורומים בחו"ל....

פורסם
בעיה מוכרת בפיג'ו לחתוך את הכבלים האדום והצהוב ולחבר הפוך אדום לצהוב וצהוב לאדום.... אצל חבר טוב שיש לו פיג'ו 206 עבר יופי יופי לאחר חיפוש בפורומים בחו"ל....

בוקר טוב, ההצעה שלך הייתה מצויינת,במידה והכבל האדום היה נותן מתח קבוע לאחר סגירת סוויץ.

אין כלל מתח, לא באדום לא בצהוב ולא במנדרינה :cry: כנראה שחיווט חדש מתבקש,

יום טוב :roll:

פורסם

לא מקבל את זה שצריך חיווט חדש , אם זה עבד זה חייב לעבוד! , עצם העובדה שזה כן מביא מתח עם הדלקת הסוויצ'

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני אשאר על תקן התאוריתיקן - כמו שכתבו מעלי אם פתאום הכבל הפך את התפקודו , והוא תלוי בסוויץ' קרי עכשיו שיש סוויץ' יש מתח - אז צריך לחפש את התקלה באזור הצמה שמתחברת לסוויץ' - אולי יש שם איזה ממסר שהפסיק לתפקד או פשוט התחרפן. זה יכול לעלות בקנה מידה אחד עם ההיגיון הצרפתי :roll: (כבר משפט לא הגיוני ) שגם החוט שאמור לספק 12v קבוע ולא צריך לעבוד דרך הסוויץ אכן עובר דרך הסוויץ'

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
גיליתי עוד משהו מוזר :shock:

אם נניח אני מנתקת את הסוויץ והכל כבה, פתאום הפלוס הקבוע של הרכב והפלוס אחרי סוויץ הופכים למינוס :?

ז"א לקחתי פלוס מהמצת, וחיברתי לרב מודד (לחיובי), את הצד השני של הרב מודד (שלילי) חיברתי לפלוס הקבוע ברדיו

ולפלוס אחרי סוויץ לרדיו, ושניהם נותנים מתח!!!!!!! 12 וולט!

משום מה שניהם הופכים מינוס בסוויץ סגור...

ואם אני מחברת את הפלוס של המצת לפלוס הקבוע ברדיו (כאילו חיווט נפרד) אז כל המערכת נדלקת.

מה נהיה פה?

זה בסך הכל אומר שיש עומס כלשהו על המעגלים האלה, וכאשר אין להם הזנה של 12V אז העומס מוריד את המתח בשעת הבדיקה לאפס, מפני שהמודד מעביר זרם זעום.

אם תמדדי שוב כאשר את מחברת נורה של 5W בתור עומס, מן הסתם תראי תוצאה שונה.

בקיצור, התופעה הזו כפי הנראה אינה משמעותית.

אני מציע לך לעקוב אחרי החוט שאמור להיות 12V קבוע עד לקופסת הנתיכים, לראות לאיזה נתיך הוא מתחבר - מן הסתם לזה שכתוב עליו שעון, ולראות היכן הנתק.

שיטה אחרת שאולי תחסוך לך זמן - העובדה שהנתיך תקין אין פירושה שהכל בסדר, כי החיבור של הנתיך אינו אמין. כדאי להסתכל על החיבור (בתוך קופסת הנתיכים), ולעקם / לישר במידת הצורך את המחבר. כמו כן אפשר לבדוק את החוטים המתחברים לנתיך בשני צדדיו - האם הם נראים בסדר, מה המתח שלהם וכולי.

בהצלחה.

דני

פורסם

אולי קיים באוטו עוד קופסאת נתיכים סמויה?

תבדקי את החיבורים לקופסאת נתיכים שהכל במקום ותפוס הייטב , הגבתי לך איך אני פתרתי את הבעיה אצלי אולי תחפשי בשמות של הנתיכים משהו דומה.

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

אני מבינה ומקבלת את ההצעות שלכם, רק שזה לא פרקטי לעקוב אחרי החוט עד לקופסת הנתיכים, אלא

אם אמצא זמן ויכולת לפרק את כל חזית הרכב, חשבתי לנתק את המצבר ולחבר חלק של הרב מודד לחוט שאמור

לתת 12 וולט קבוע (צהוב) וצד שני של הרב מודד לרוץ אחד אחד על הנתיכים, אולי כך אמצא את הצד השני, רק

שגם זה בעייתי, בעיקר אם יש נתק מסויים, שווה בדיקה...

ואין עוד קופסת נתיכים, מעבר להיא שבתוך הרכב, וההיא שבמנוע...

פורסם

אני רואה שיש לך קצת ידע בחשמל או אלקטרוניקה זה יפה מאוד 2 דברים:

נסי לבדוק את הפיוזים שבמנוע תראי מה הולך שם

דבר שני הרעיון שלך יפה מאוד נתקי את המצבר ותתחילי לבדוק, קצת עבודה שחורה אבל זה שווה את זה (אצלי קראו לפיוז D\CLOCK ) תבדקי אולי יש לך משהו כזה במקרה.

בוודאות את תמצאי רציפות כאשר תעברי אחד אחד .

תראי אצלי הפיוז נשרף החלפתי והכל היה בסדר אבל לפי דעתי הפיוז הזה מפעיל ממסר שאותו ממסר דואג להשאיר + קבוע יכול להיות שאולי הפיוז תקין אבל הממסר שבק חיים .

איך למצוא את הממסר? לעקוב אחרי החוט שיוצא מאותו פיוז שהגעת אליו מבדיקת הרציפות

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

במעגל תקין בדיקת רציפות על הפיוזים לא תוביל לכלום.

ברכב יש מקור מתח אחד שזה המצבר, כול הפלוסים הקבועים מגיעים לשם בסוף, לכן גם יש רציפות בין כולם.

lishaina פיוז שמפעיל ממסר? זה לא הגיוני, במקרה של קצר הפיוז לא ישרף בגלל שהוא מאחורי ממסר, אומנם אפשר לעשות עוד פיוז נוסף להולכה של הממסר, אבל כול זה מסבך את העניין ואין לזה מטרה, אף מהנדס שפוי לא יתכנן דבר כזה.

הסיבה הכי הגיונית למצב זה שיש נתק בחוט, ובאותו המקום יש גם קצר לחוט של הסוויץ'.

אודי A4

דימה.

פורסם

ave באותו יום שדיקלה שאלה את השאלה הזאת גיליתי שגם אצלי קרתה הבעיה ויצאתי פסיכי מרוב לחפש , גם אצלי ה+ הקבוע כבר לא היה קבוע והיה מחובר רק עם הדלקת הסוויצ' מה שעשיתי זה התחלתי לחפש דבר ראשון פיוזים עד שבאתמ מצאתי פיוז שרוף שפתר את הבעיה.

מה שאני אומר זה שיש איזה מעגל מסויים שהוא קיים בכל רכב והוא זה שמחזיק את ה+ באמת קבוע.

מה שדיקלה רוצה לעשות זה נכון ולא נכון , כי זה תלוי אם ה+ קבוע עובר דרך הקופסאת פיוזים או דרך אותו מעגל שמחזיק אותו קבוע (מה שאמרתי קודם )

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

אין ברכב צרכן שלא נמצאה מאחורי פיוז, יש כמה שמולבשים על פיוז אחד אבל לכולם יש פיוז.

אני לא רואה שום סיבה שיהיה מעגל נוסף שיחזיק פלוס קבוע, אם זה הגיוני לך אתה מוזמן לחשוב ככה, לי אישית זה לא הגיוני.

אודי A4

דימה.

פורסם

אין בעיה ave לא שולל מה שאתה אומר פשוט אני רוצה להבין מה ההיגיון שיש לי בעיה באוטו , כמו אצל דקלה בדיוק אחד לאחד , מה שאני עושה זה מחליף פיוז שרוף ואופסה הכל עובד כמו שצריך?

הרי לטענתך יש נתק של הפלוס קבוע ובדיוק באותו מקום יש גם חיבור ל+ שמגיע מהסוויצ, אז איך בדיוק הפיוז סידר לי את הבעיה?

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם
שלום לכולם,

מדובר ברכב כמו שלי, פיג'ו 206 שנת 2000 ידנית 1.4

משום מה לפתע המערכת מסוג פרמייר שלה איבדה את היכולת "לזכור" הגדרות ותחנות רדיו.

בזמן כיבוי הרכב, המערכת "שוכחת" הכל ובפתיחת הסוויץ, הכל מאותחל,

מכיוון שאני זו עם החוש הטכני :yum: פירקתי את המערכת שלה והבעיה היא כזו,

אין לה מתח קבוע :roll: ! בכלל, צירפתי תמונה של החיבורים לפי הגדרות היצרן, מהחוברת המקורית

[ATTACH]232720[/ATTACH]

בבדיקה עם רב מודד בסוויץ סגור חיבור מס 7 לפי התמונה אמור לתת מתח קבוע, (שזה שומר הגדרות ותחנות)

אבל הוא נותן 0 אחד גדול :shock: ובפתיחת סוויץ הוא עולה ל 12, כמו מס' 4 בתמונה.

כמובן שבדקתי בבית הפיוזים בתוך הרכב וגם ההוא שבמנוע, והכל מהכל תקין,

אציין שהכל עבד עד לא מזמן, ולפתע הפסיק,

אשמח לחוות דעת, וייעוץ.

תודה לכולם ושבת שלום:wink:

מה שקורה אצל זה נורא פשוט כרגע יש לך רק מתח סוויץ ואין לך מתח קבוע פשוט לבדוק בתיבת הפיוזים איזה פיוז שרוף ולהחליפו בכול אופן החוט האדום בפריימיר זה מתח סוויץ והחואט הצהוב אמור לקבל מתח קבוע

• תוכן חדש...