Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי אימפרזהה 2.0 2006 עם פנסי ערפל מקוריים,

רציתי לדעת האם אפשרי להתקין בתוכם פנסי קסנון?

האם הקסנון ישב בתוך בית המנורה ללא בעיות ולא יהיה חדירת מים לתוך הזכוכית?

ואיפה ישבו המגברים ומערכת החשמל? קרוב לפנס? כי למטה אני מפחד שיגיע מים ושרוף אותם האם זה אפשרי?

ואיזה סוג קסנון אתם ממליצים? ואיזה עוצמה?

אני יודע שזה לא חוקי לכן אני מתקין את זה בערפל ככה שאני לא מדליק את זה תמיד אלא פעם ב רק לכמה דקות.

וכמה יעלה כל הסיפור הזה כולל סט והתקנה?

והאם כל חשמלאי רכב ממוצע יודע להתקין אותם?

ראיתי כבר כמה B4 עם קסנון בערפל אבל ראיתי שלפעמים אחת המנורות מתנתקת עד שבל הרכב יורד מתחת לפגוש הדקמי ודוחף את הכבל וזה מסתדר, אז האם ככה יהיה בכל ההתקנות או שזו התקנה חאפרית מה שראיתי?

תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

בקסנון אתה חייב עדשה מפקסת, אם תתקין קסנון בערפל זה ממה אסנוור את הנהגים.

לא מומלץ בעליל.

אם אתה רוצה פוזה תקנה נורות לדים ב 80 שקל וסגור עניין

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אבל אני ראיתי כמה B4 עם פנסי ערפל מקוריים שהם דומים לאימפרזה והתקינו בהם קסנון חזק מאוד אפילו ובגלל שזה נמוך אז הוא לא מסנוור כמו התקנה בפנסים הראשיים,

אני רק רציתי לדעת האם זה אפשרי מבחינה טכנית , תעזוב את הסנוור, אני לא אדליק אותם תמיד.

בבקשה עוד תשובות לשאר השאלות מההודעה הראשונה שלי, תודה.

פורסם
אהלן, אהלן גם לך.

יש לי אימפרזהה 2.0 2006 עם פנסי ערפל מקוריים,

רציתי לדעת האם אפשרי להתקין בתוכם פנסי קסנון? בעיקרון כן.

האם הקסנון ישב בתוך בית המנורה ללא בעיות ולא יהיה חדירת מים לתוך הזכוכית? ועם נורה רגילה יש חדירת מים לתוך הפנס? להזכירך, היצרן תיכנן את הפנס שיעבוד יבש ולכן בדרך כלל תראה מנגנון אטימה או גומיית אטימה ("או-רינג") על החוטים שמתחברים לנורה. שים לב שהמתקין לא יפספס את ההרכבה הנכונה שם בזמן ההתקנה.

ואיפה ישבו המגברים ומערכת החשמל? קרוב לפנס? כי למטה אני מפחד שיגיע מים ושרוף אותם האם זה אפשרי?

המגברים אמורים להיות מוגנים בפני מים אך אני מניח כי תרכוש קיט סיני כך שעדיף שתתקין אותם למעלה ככל האפשר, המגבלה שלך תהיה אורך הכבל (זהו כבל מיוחד האמור להעביר כ- 15 אלף וולט) בין המגבר לנורה.

ואיזה סוג קסנון אתם ממליצים? ואיזה עוצמה? אני ממליץ שלא תתקין אבל אם אתה מתעקש אז הייתי ממליץ שתבחר נורה בטפמפרטורה יחסית נמוכה (אור לבן כמעט טהור) ולא נורה כחולה אשר בפנסי ערפל המקורים שלך תגרום לפיזור רב ולסינוור. ההספק של נורות קסנון סטנדרטיות הוא כ 35 וואט, לא נראה לי כי תשיג נורות קסנון סטנדרטיות בהספק יותר גבוה.

אני יודע שזה לא חוקי לכן אני מתקין את זה בערפל ככה שאני לא מדליק את זה תמיד אלא פעם ב רק לכמה דקות. אתה אופטימי:wink:

וכמה יעלה כל הסיפור הזה כולל סט והתקנה? נכון ללפני שנתיים:

-מגבר (נקרא גם "בוסטר") סיני בודד: 250 ש"ח, גרמני/איטלקי 350-400 ש"ח.

-נורה בודדת סינית 250 ש"ח, נורה איכותית פי שתיים (עדיף כבר לרכוש בחו"ל ולבקש מחברים שיביאו לך)

-התקנה 150-500 ש"ח.

והאם כל חשמלאי רכב ממוצע יודע להתקין אותם? את קיטי ההחלפה, כן.

ראיתי כבר כמה B4 עם קסנון בערפל אבל ראיתי שלפעמים אחת המנורות מתנתקת עד שבל הרכב יורד מתחת לפגוש הדקמי ודוחף את הכבל וזה מסתדר, אז האם ככה יהיה בכל ההתקנות או שזו התקנה חאפרית מה שראיתי? חאפרית בגדול. להפעיל בוסטר ללא עומס מקצר את חייו (ומאוד בקיטים הזולים) כך שהוא יכול לספוג חתיכת נזק לכיס.

תודה רבה.

כשרכשתי את הרכב (יד שנייה) שלי קיבלתי אותו מצויד בקיט קסנון (החלפה) סיני לאורות דרך. אני מניח כי עקב מבנה הפנסים במרצדס (זכוכית ולא פלסטיק) התאורה המתקבלת אינה מסנוורת ו/או סובלת מפיזורים כמו מכוניות אחרות. אני מוצא את תאורת הקסנון מאוד נוחה לעיין ומאירה היטב (במיוחד שלטים/חצים/סימונים בלילה) ושוב, בגלל שזו מרצדס לא עוצרים אותי לבדיקות. אצלך? לא ממש בטוח כי תקבל תוצאה הולמת (פנסי ערפל בישראל?), אבל זה לשיקולך.

שים לב למספר דברים חשובים:

-קנה קיט קסנון (החלפה), פשוט יותר וזול יותר. את ההתקנה מבצעים ע"י ניתוק הנורה המקורית, הזנת המגבר מכבל הנורה המקורית ותקיעת נורת הקסנון במקום הנורה המקורית. שים לב לאורך הכבל בין המגבר לנורת הקסנון.

-לי התקלקל המגבר לאחר כ 3 שנות שימוש (כאורות דרך). זבל סיני שהוחלף בזבל סיני אחר.

-פנסי ערפל מאירים נמוך יותר, לא בטוח כי תקבל את אפקט ההחזרה שלטים/חצים/סימונים בלילה.

-זמן חימום של הנורות הוא מספר דקות עד שהצבע מתייצב. הדלקה לזמן קצר תקצר את אורך חיי הנורות.

פורסם

עזרתה לי מאוד,

רק רציתי לדעת למה אתה ממליץ לקנות קיט סיני?

האם לא שווה להשקיע עוד קצת ולקנות גרמני או משהו יותר טוב קצת מהסיני?

ובקשר לחדירת מים, כרגע אין שום חדירת מים לפנס ואני יודע שיש טבעת אטימה אבל רציתי לדעת האם מנורה הקסנון תשב בדיוק בתוך הפנס במקום המקורי? ומסביב לגומי לא ישאר איזה פתח עקב שינוי גודל הנורה או המבנה שלה?

והאם בתוך הזכוכית יש איזה מחזיק שתופס עכשיו את הנורה הרגילה המקורית? ואם כן אז איך ישב הקסנון בפנים ומה יתוס אותו שלא יזוז?

פורסם

אני לא ממליץ על קיט סיני, נהפוך הוא. אך אצלך, כפנסים ליופי בלבד לפי דבריך, לא שווה להשקיע הרבה כסף (עוד 800 ש"ח) ולקנות משהו יותר טוב קצת מהסיני.

לא הסברתי טוב. בקיט קסנון להחלפה מנתקים את הנורה המקורית (יחד עם בית הנורה כמובן) ותוקעים נורת קסנון עם בית הנורה המיוחד שלה במקום הנורה המקורית. בית הנורה ונורת הקסנון תואמים בגודלם לנורות סטנדרטיות.

והאם בתוך הזכוכית יש איזה מחזיק שתופס עכשיו את הנורה הרגילה המקורית? ואם כן אז איך ישב הקסנון בפנים ומה יתוס אותו שלא יזוז?
אתה שואל אותי? מחר תפרק את הפנס ותבדוק.
פורסם

קסנון בהתקנה שאינה מקורית, אינו חוקי, מסנוור, ומיותר.

בהתקנות קסנון מקוריות של יצרן הרכב יש בין היתר מנגנון ייצוב ועוד.

מה שיפה לך, לא טוב במקרה זה לאחרים, גם אם תפעיל אחת לכמה דקות.

תרד' זהה קודם, בו בין היתר רשמת ש"למרות שזה שלא חוקי זה לא מעניין אותך" נמחק.

להדגיש, זהו פורום טכני מקצועי, על כן אין מקום לפשרות.

בברכה.

נעול.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...