Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לטענת המוסך לא הוחלף כלום. לשאלה מת תוקן התשובה - חיזוק צנרת כללי. לא הצלחתי לקבל שום פירוט מעבר לכך.

אני מציע לך לא להסתפק בתשובה כזו בשום אופן.

דאג שיהיה תיעוד, רצוי מסמך בכתב מהם, שהמגן ניזוק ושהם יטפלו בזה בהזדמנות הראשונה שהרכב מגיע למוסך.

נכון מאד, ואני מוסיף:

דאג להוציא מהם מסמך שכתוב בו כך:

ברכב היתה תקלה "X". התקלה תוקנה על ידי פעולה "Y" שנעשתה לחלק "Z".

מה יקרה אם עוד שבוע או חודש תחזור התקלה? או אולי תהיה תקלה מאד דומה? מה תעשה? תתחיל הכל מחדש? אתה צריך מסמך כתוב שאי אפשר להתכחש לו.

דני

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסתבר, שגם היבואנים ה"אישיים" לא ששים להתחרות בצ'מפיון. לא יודע למה, וזה לא רק מתחם הרווחים. ישמחו להביא לך MERC או BMW, או כל דבר מארה"ב. פחות ישמחו להביא (אם בכלל) אאודי.

בדיוק! מזה ניתן להבין צירוף כזה או אחר של המסקנות הבאות :

1. מכוניות אודי\פולקסוואגן הרלוונטיות לייבוא אישי בעייתיות בהשוואה למתחרות מבית מרצדס\ב.מ.וו.

2. השירות של צ'מפיון ברמה נמוכה, שלא לומר מזעזע. כתוצאה מכך הפידבק מהלקוחות שלילי כמו גם רצונם לחזור ולרכוש רכבים אלו (לצורך עניין באמצעות ערוץ הייבוא האישי).

3. פוליטיקה מונופוליסטית של צ'מפיון באמצעים כשרים וכשרים פחות...

אם הם תובעים את הלקוחות שלהם בבתי משפט, אני לא אופתע אם הם מפעילים אמצעים מפוקפקים בכל הנוגע לתחרות עסקית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

1. מכוניות אודי\פולקסוואגן הרלוונטיות לייבוא אישי בעייתיות בהשוואה למתחרות מבית מרצדס\ב.מ.וו.

הבעיה היחידה היא המחיר. עד ללפני שנתיים בערך, יכולת להביא איזה רכב מאיזו מדינה שרצית והרבה מאוד טוארגים הגיעו כך מארה״ב. לפני שנתיים בערך שונתה התקנה וניתן להביא רכב רק ממדינת הייצור שלו. הואיל וטוארג מיוצר באירופה, לא משתלם כלכלית להביאו ביבוא אישי. רכבי השטח של מרצדס וב.מ.וו מיצרים בארה״ב ולכן ממשיכים לזרום לכאן ביבוא אישי.

בנוסף, אבא שלי נוסע באודי החמישית שלו ובטוארג יבוא אישי, אשתו בטיגואן, אחי בסקודה ואני בסיאט. אף אחד מאיתנו מעולם לא נתקל בשירות ״מזעזע״...

פורסם
אני מציע לך לא להסתפק בתשובה כזו בשום אופן.

נכון מאד, ואני מוסיף:

דאג להוציא מהם מסמך שכתוב בו כך:

ברכב היתה תקלה "X". התקלה תוקנה על ידי פעולה "Y" שנעשתה לחלק "Z".

מה יקרה אם עוד שבוע או חודש תחזור התקלה? או אולי תהיה תקלה מאד דומה? מה תעשה? תתחיל הכל מחדש? אתה צריך מסמך כתוב שאי אפשר להתכחש לו.

דני

הבחור יכול לבקש אבל לא יקבל שום תיעוד לתיקון שבוצע במסגרת האחריות או השירות החשאי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מאכזב מאוד לקרוא (שוב) על שרות לקוי בצ'מפיון.

עושה רושם שהיבואן הזה פשוט מתעקש שלא לשפר את השרות שלו, וחבל.

יש גבול לכל תעלול, בדרך זו או אחרת הם יורים לעצמם ברגליים, בעידן בו האינטרנט כה נגיש לכולם הייתי מצפה לקצת יותר שיקול דעת ואחריות מצידם, שהריי לבסוף הם אלו שיצאו נפסדים.

לא יודע איך זה אצל יבואנים אחרים, אבל השם צ'מפיון באמת עולה פה לכותרות לעתים תכופות מידיי.

פורסם
השבוע באחד מפגישותיי נפגשתי עם בחור שיש לו טוארג V8 סיפרתי לו שיש לי אינפיניטי והוא רצה לראות את האוטו, אמרתי לו שלקחו את האוטו לטיפול מאילת הוא היה בשוק.

נתת למישהו שאינך מכיר לנהוג ברכב שלך (האהוב, על פי החתימה) מאילת לת"א? ואני מניח שהוא גם החזיר אותו?

אחלה שירות אבל אני לא הייתי מסכים.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
אז איך זה מסביר את מאות הטוארגים ביבוא אישי שיש בארץ ?

הטוארג היה מאוד רלוונטי ליבוא אישי בגלל מחיר רכישה זול כמשומש, ירידת הערך של הרכב היא גדולה יותר בהשוואה למתחרות. וטוארג בן שנה-שנתיים הוא לא משהו סחיר כ"כ.

זה לא רק צ'מפיון אלא המותג עצמו, פה בארה"ב איפה שתודעת השרות היא גבוהה מאוד המותג סובל ממוניטין אמינות בעייתי, אפילו כאשר הם נותנים לך טיפולים חינם ל3 שנים.

אני אוחז בידי את הגיליון של CAR&DRIVER חודש אפריל 2011. ובמכתבים למערכת מצאתי את זה :

"The GTI gets a hold of you and never let go"

No, that would be a VW mechanic - כתב אחד הקוראים בתגובה.

haters will hate

פורסם
נתת למישהו שאינך מכיר לנהוג ברכב שלך (האהוב, על פי החתימה) מאילת לת"א? ואני מניח שהוא גם החזיר אותו?

אחלה שירות אבל אני לא הייתי מסכים.

שי

אף אחד לא נוהג ברכב הרכב הועבר למוסך על גרר של שגריר במצב שהרכב מכוסה,

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
אף אחד לא נוהג ברכב הרכב הועבר למוסך על גרר של שגריר במצב שהרכב מכוסה,

מרשים ביותר. כמובן, כלול מחיר, כמו כל דבר, אבל עדיין - מרשים ביותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
יאשימו אותי בזה שאני העלתי את האוטו על הליפט בחצר ביתי ודפקתי עם פטיש 5 קילו על המגן הזה?

לטענת המוסך לא הוחלף כלום. לשאלה מת תוקן התשובה - חיזוק צנרת כללי. לא הצלחתי לקבל שום פירוט מעבר לכך.

מכיוון שהיתה לי ביודק אותה תופעה, ואיפיינתי אותה גם כרעש מתקתק מאזור תא הכפפות וקדימה בזמו האצה בעיקר, התחושה היתה שאולי מכלולים מכנים זזים שם חזק מלפנים וגורמים לרעשי מגע של אלמנט אחד במישנהו.

זה אכב כמעט תמיד הופיע בזמן "תקיפת" דוושת הגז.

חלקיכם פה יצחק על הלוחמונות שהובעה פה קודם בעיניין החלפת הרכב בחדש, אבל זה מאוד טבעי להרגיש כך כשלא מוצאים את הביעה, ובמיוחד כשהיא לוקחת הרבה מאוד זמן לפתרון.

לפעמים הבעיות הכי קשות למציאה הם אלו שהפתרון עבורם הוא פשוט ביותר !!!

ככה זה עם רכבים חדשים לוקח זמן לצבור "ניסיון תקלות" בכדי שהדור הבא יהנה מהפתרונות, (אני אישית הייתי אקסמפלר לפיאט בראבו בתחילת דרכה בארץ)

ולשורה התחתונה הבעיה והפתרון: צינור המזגן או אחד מהצינורות הסמוכים לו בחלק הקדמי של הרכב ממול לצד הנוסע, בסופו יש לו מחבר מתכת, הוא מאוד סמוך לדופן גוף הרכב בנקודה הזאת, וסביר להניח שבעת האצה כל הבלוק הקדמי רועד וזז, ומכאן נוצר מגע לסירוגין בין החלק המתכתי לבין גוף הרכב מה שיוצר את התקתוק/טרטור המעצבן.

הפתרון : דחיקה פיזית עדינה של גוף המתכת והצינור כחצי סנטימטר הצידה. :wink:

מכאן שניתן לקרוא לזה בשפת המוסך "חיזוק צנרת". והאמת שגם אם היו מחליפים למישהו רכב, על הבסיס הזה זה היה פשוט עצוב לכל הצדדים.

פורסם
ככה זה עם רכבים חדשים לוקח זמן לצבור "ניסיון תקלות" בכדי שהדור הבא יהנה מהפתרונות, (אני אישית הייתי אקסמפלר לפיאט בראבו בתחילת דרכה בארץ)

אתה צודק בהחלט ובדיעבד אני חושב שלא הייתי צריך לפתוח את השירשור הזה בכלל.

פורסם
אתה צודק בהחלט ובדיעבד אני חושב שלא הייתי צריך לפתוח את השירשור הזה בכלל.

האמת שאלו תקלות "קשות" כי הם לא נובעות מכשל אמיתי כלשהו, והם דינמיות ומשתנות (המרווח של הצינור מהגוף, האם המזגן עובד גם כן ותורם להרעדת הצינור ומכלולים נוספים) בקיצר בעיה קצת קשה לבידוד ופתרון פשוט.

אגב השרשור הזה נתן לי רמז למהות הבעיה אצלי ולכן יצאתי נישכר ממנה, לכן לא הייתי אומר השרשור הזה טעות , אבל אין ספק שהחשש עורר אחריו אמוציות אצל אחרים שבאו באופן טבעי.

פורסם
האם אתה עלית על פיתרון בעצמך או שעלו על זה במוסך ?

הרעש מלכתחילה נישמע לי כמשהו רופף אבל הייתי משוחד קצת ממה שקראתי, כשהצטרף אלי בוחן לנסיעה (כמובן אז לא נישמעו הרעשים, לך תוכיח שאין לך אחות) אבל לפי תאור הבעיה המדויק שלי היה לו כבר רעיון על מה מדובר, ושאלתי אותו אם יוכל לראות זאת גם וויזואלית למרות שלא שמענו שאת בנסיעתינו אם יוכל לראות שהפוטנציאל קיים, והוא אישר שכן.

כשחזרנו הוא דחף איזה מברג באזור לדחוק משהו הצידה, ואני ראית מן הצד השני אזור מעט שחור בגוף הרכב מול הסיומת המתכתית של הצינור מה שאישר לי את העובדה שמשהו נקש שם כניראה.

היה לו מקרה נוסף כזה אני חושב (אולי זה אתה :-D ) אבל ייאמר לזכותו שהוא הלך לשם דיי מהר מבחינת הכיוון וזאת עוד רק לפי התיאור של הרעש והמיקום. מכיוון שלא הצלחנו לשחזר זאת בנסעית המבחן ביחד.

• תוכן חדש...