Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת מחשב DESKTOP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נאלץ להפרד מהמחשב הנייד שלי לאחר כ-3 שנים יחד והחלטתי שבמקום נייד אני רוצה מחשב DESKTOP בסגנון של IMAC של אפל.

השאלה היא- איזה מחשב בסגנון הזה הכי מומלץ ?

יצא לי לראות דגמים של לנובו (שאני ממש לא מת על המותג), ASUS שאני מאוד מסמפט כמותג, SONY שנראה מגניב למדי עם מסך מגע ו-HP שלמען האמת יש לי איתם נסיון לא משהו בעבודה.

הדרישות שלי:

*מסך גדול, מינימום 21'.

*דיסק קשיח מינימום 1TB.

*כרטיס מסך חזק להקרנת סרטים ב-HD ועם יציאות HD.

*לא מעניין אותי משחקים (יש PS3 בשביל זה).

*יישום עיקרי- אינטרנט (חובה מצלמה מובנית).

מבחינת תקציב אני גמיש בטווחים של 1-2K דולר.

תודה למומחים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא Imac בעצם? אחרי שמתרגלים - מתמכרים..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

לא אמרתי עדיין לא לאף מחשב, הכל נשקל ולכן אני מתייעץ פה.

ל-IMAC יש מספר יתרונות- מסך מאוד מאוד איכותי (LED), עיצוב מוצלח מאוד וממשק נעים לעין בצירוף יכולת עבודה ב-2 מערכות הפעלה.

החיסרון העיקרי שלו זה שהמחיר שלו הרבה יותר גבוה משל המתחרים, השאלה היא האם פער המחירים מוצדק ? האם יש לו איזשהו ייתרון מובהק על פני המתחרים ? (בהנחה ואני לא ממורעלי אפל שיהיו מוכנים לקנות שק חרא אם יהיה עליו סמל של תפוח נגוס וכיתוב I-SHIT).

בכל מקרה לגבי HP, מבחינתי כרגע בעדיפות נמוכה ביחד עם לנובו, פשוט יש לי איתם ניסיון לא מלהיב במשרד (=בכל יום נתון בא לי לשבור את המחשב במשרד מעצבים כי הוא איטי, והוא רק בן שנתיים ומשמש אך ורק לאינטרנט ויישומי OFFICE).

לא בא לי עצבים בבית ואני מוכן לשלם על כך.

פורסם

HP אינו זול משמעותית, המחשב שנמכר בארץ עולה כ8000 שח. מדובר במכונת יישומים חזקה מאוד (אולי לא מחשב גיימרים) אבל אין לו בעיה להריץ כל דבר נורמלי ועשרות יישומים במקביל, וגם מחירו בהתאם.

להגיד שאתה לא מרוצה מHP כי הוא "איטי" זה חוסר הבנה גרידא. הרבה לא מרוצים מאמינות המוצרים והשירות אבל "איטי" זה עניין של החומרה שקנית ו\או מצב התוכנה של המחשב. בHP שלי למשל אני לא מרוצה ממערכת ההפעלה ולכן אשדרג אותה בקרוב.

האסוס "הכל באחד" שנמכר בארץ (באופיס דיפו) הוא זבל מארץ הזבלים, מעבד ATOM שיתקשה להריץ שני מסמכי אופיס ואינטרנט אקספלורר במקביל (כמו מחשב נטבוק ב1000 שח) ומחירו בהתאם. אין מתנות חינם.

אם אתה לא מתכוון להוציא 7500 שח מינימום על מחשב, ALL IN ONE זה לא בשבילך כי אתה תקנה עגלה ותתאכזב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא אמרתי עדיין לא לאף מחשב, הכל נשקל ולכן אני מתייעץ פה.

ל-IMAC יש מספר יתרונות- מסך מאוד מאוד איכותי (LED), עיצוב מוצלח מאוד וממשק נעים לעין בצירוף יכולת עבודה ב-2 מערכות הפעלה.

החיסרון העיקרי שלו זה שהמחיר שלו הרבה יותר גבוה משל המתחרים, השאלה היא האם פער המחירים מוצדק ? האם יש לו איזשהו ייתרון מובהק על פני המתחרים ? (בהנחה ואני לא ממורעלי אפל שיהיו מוכנים לקנות שק חרא אם יהיה עליו סמל של תפוח נגוס וכיתוב I-SHIT).

לא בא לי עצבים בבית ואני מוכן לשלם על כך.

אני לדוגמא הייתי מתנגד לאפל מאז ומעולם, לאחר שהתחלתי לפתח לאייפון ולא היה מנוס מלקנות מחשב הבנתי את חוסר הידע שלי..

המחירים אומנם גבוהים יותר, אבל כך גם התמורה - הosx לא רואה את windows כמעט באף פרמטר (אולי בכמות האפליקציות - אבל גם זה נתון לויכוח), המחשב רץ חלק גם לאחר מספר חודשים/שנים ולא מצריך פירמוט כל כמה חודשים, גם איכות הבנייה והגימור של אפל הרבה יותר איכותית עם כל הכבוד לhp ולasus.

אל תשכח שהמערכת הפעלה באפל מותאמת ספציפית לרכיבים שאצלך במחשב בניגוד לwindows שהיא ג'נרית לגמרי.

לי יש שניי לפטופים - מק ופיסי, הפיסי מעלה אבק, יש לי גם נייח רגיל שברגע שישתחררו קצת מזומנים יוחלף לאיימק 27 אינץ.

לדעתי האישית שווה לנסות אצל חבר שאולי יש לו, בהתחלה מוזר להתרגל למערכת ההפעלה אבל ברגע שמתרגלים קשה לחזור לפיסי.

* נקודה חשובה - אני לא הייתי קונה mac רק בשביל גלישה באינטרנט.. לא מעודכן במחירים של שאר המוצרים אבל באפל 5 ספרות זו לא מילה גסה, רשמת שאתה מוכן לשלם על כך אז אולי אצלך השיקולים שונים משלי.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

מעבר למק זה עולם ומלואו, לא בטוח אם זה מה שאתה מחפש לעשות כרגע. לפעמים פשוט בא לך לצאת לנסיעה על האופניים, בלי להמציא מחדש את הגלגל...

לגבי שאר האופציות - אינני מכיר את החברות הנוספות, אבל יש לי הכרות אינטימית עם HP, ולכן לא הייתי ממליץ לקנות מהם שום דבר שעשוי לדרוש שירות טכני בהמשך הדרך. יש להם אחלה מוצרים, אבל הפילוסופיה של החברה מציבה את הלקוח במקום די נמוך בסדר העדיפויות. מכאן, כל אחד מוזמן להסיק את מסקנותיו בהתאם.

פורסם

ממליץ על מחשב DESKTOP של לנובו. שקט מאוד. סוס עבודה. ולא עולה הרבה. בסביבות 4000 שקל ויש לך מחשב טוב מאוד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
HP אינו זול משמעותית, המחשב שנמכר בארץ עולה כ8000 שח. מדובר במכונת יישומים חזקה מאוד (אולי לא מחשב גיימרים) אבל אין לו בעיה להריץ כל דבר נורמלי ועשרות יישומים במקביל, וגם מחירו בהתאם.

להגיד שאתה לא מרוצה מHP כי הוא "איטי" זה חוסר הבנה גרידא. הרבה לא מרוצים מאמינות המוצרים והשירות אבל "איטי" זה עניין של החומרה שקנית ו\או מצב התוכנה של המחשב. בHP שלי למשל אני לא מרוצה ממערכת ההפעלה ולכן אשדרג אותה בקרוב.

לא זוכר להגיד לך מה החומרה המותקנת אבל בפירוש לא קניתי "חומרה זבל" והמחשב אכן עובד כזבל עופות ולא אוהב שפותחים בו יותר מיישום אחד.

כבר עברתי "מחשב או שניים" בחיים, כשקניתי להורים שלי מחשב מדבקה (מאייבורי) זול לצרכי אינטרנט בלבד לא התפלאתי כאשר הוא נפטר לאחר שנתיים, כאשר קניתי מחשב איכותי וחזק מאוד לפני כ-5 שנים לא התפלאתי שעד היום הוא משמש את אחי בארץ היטב (למעט כרטיס מסך שעודכן לחזק יותר).

גם במחשב של המשרד לא חסכתי, אומנם לא קניתי TOP OF THE LINE כי זה סה"כ לשימוש משרדי, אבל מבין המפרטים שהיו ל-HP להציע לשימוש משרדי כן לקחתי את אחד המפרטים היותר טובים, והוא כאמור זבל עופות.

גם במשרד שלנו בארץ החליטו באיזשהו שלב לצייד כמה מהעובדים בניידים של HP- לאחר כחודשיים זרקנו את כל הניידים בחזרה לחנות והחלפנו אותם למותג אחר.

האסוס "הכל באחד" שנמכר בארץ (באופיס דיפו) הוא זבל מארץ הזבלים, מעבד ATOM שיתקשה להריץ שני מסמכי אופיס ואינטרנט אקספלורר במקביל (כמו מחשב נטבוק ב1000 שח) ומחירו בהתאם. אין מתנות חינם.

השאלה המתבקשת היא האם יש ASUS אחר שכן מספק את הסחורה ?

אם אתה לא מתכוון להוציא 7500 שח מינימום על מחשב, ALL IN ONE זה לא בשבילך כי אתה תקנה עגלה ותתאכזב.

אני אציין נקודה חשובה שתשפוך קצת אור על מה שכתבת- אני לא גר בארץ.

גרסת TOP OF THE LINE של ה-IMAC (מסך 27' מעבד 2.8 I5 קוואד) עולה 2000$, אני בטוח שיתר המחשבים שהועלו פה עולים פחות מה-IMAC הזה.

מה שכן, שמתי לב שאין יציאת HD ב-IMAC (לא בטוח שאני אצטרך את זה,אבל ראבק,למה הם תמיד חייבים להיות צעד מאחורי כולם בדברים האלה?!).

פורסם

עידן - אתה טועה - יש להם מתאם שלא רק שמספיק לHD - אלא גם לרזולוציות גבוהות יותר (2500 ומשהו על 1900 ומשהו)

הם פשוט משתמשים בDISPLAY PORT (שזה ממשק דומה לDVI - פופולארי למדי בשימושים עיסקיים).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו אתה צודק,

עכשיו חזרתי מחנות של אפל, יש במחשבי ה-IMAC יציאה שנקראת MINI DISPLAY שבאמצעות כבל מתאם ל-HDMI יכולה לשדר לכל טלויזיה FULL HD.

בכל אופן, נכון לעכשיו האופציה של 27' יורדת מהפרק כיוון שאינה מתאימה מבחינת גודל, גם האופציה של 21.5' מאוד גבולית (בגלל הזרוע של המחשב) כך שאני לא בטוח שסידרת מחשבי IMAC תוכל להתאים....

איזה עוד אופציות קיימות ?

פורסם

לדעתי כל מחשב מודרני עם (נניח) 4 ליבות ו4 ג'יגה זיכרון יספק לך את הסחורה.

אני לא מכיר במדוייק איזה בדיוק מוצרים יש לHP, לנובו או אסוס ... אבל בכולם יש את אותו המעבד, אותו הלוח ואותם הזיכרונות.

כולם מיוצרים בסין בפס ייצור שמשנה את המבדקה שהוא שם על המארז מHP לאסוס ללנובו לפי השעה של היום. (נכון, זאת הגזמה, אבל ככה זה עובד היום)

לא הייתי ממליץ לך להסתכל על יצרן מסויים אלא יותר לכיוון של "איפה אני מקבל יותר מחשב בפחות כסף", במקרה הזה אפל מתחילים את המירוץ אחרונים.

עוד משהו שכדאי לעשות זה לקרוא קצת באינטרנט על בעיות נפוצות של דגמים שאתה כן מתעניין לקנות, לרוב היצרנים יש סדרות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות (מישהו אמר HP DV5 ??)

ומה שלא תבחר לעשות, לא לקנות משהו מבוסס ATOM.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

אוקיי,

מסתבר שנציג המכירות טעה במידות המחשב שנתן לי, ובסופו של דבר אני כן יכול לקנות IMAC בגרסאת 21.5'.

השאלה היא האם המפרט הבא יספיק לי לצרכים שפירטתי מוקדם יותר: (המפרט נמצא בצד ימין)

http://store.apple.com/hk/configure/MC509ZP/A?mco=MTg1ODA4MjQ

יש אפשרויות שדרוג כדלקמן:

3.60GHz Intel Core i5 Add HK$ 1,560 (להוסיף 200$ אמריקאי).

8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 4x2GB Add HK$ 1,560 (להוסיף 200$ אמריקאי).

2TB Serial ATA Drive Add HK$ 1,170 ( להוסיף 150$ אמריקאי).

אין לי בעייה ללכת ולשדרג אם צריך, השאלה היא האם באמת צריך לשדרג את המפרט המקורי בהנחה והמחשב הולך להיות בשימוש בעיקר לאינטרנט,סטרימינג ל-PS3,יישומי OFFICE,והורדת סרטים ?

אפרופו OFFICE, אין לאפל כיום בעייה עם עבודה בסביבת OFFICE, נכון ? (POWER POINT,WORD ETC).

רוב תודות.

• תוכן חדש...