Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

כמדי פעם בכמה חודשים רציתי לעשות איזון גלגלים, הלכתי למקום ובעת פירוק הצמיג הימני הקדמי התגלתה בליטה קטנה עליו, תמונה לא הכי טובה מצורפת.

נאמר לי שהצמיג פסול ושהוא לא בטיחותי ושעלי להחליף אותו, הציעו לי להחליף צמיג בודד וסירבתי, לקחתי הצעת מחיר לכמה צמיגים, אבל לפני זה, השאלה היא האם אכן מדובר בצמיג פסול, יש לציין שהלכתי לאיזון מתוך פינוק, כי עד 120 אין שום רעידות וגם אחרי הן ממש קטנות, אבל זה הציק לי (פינוק) ולכן רציתי לסדר את זה.

אז האם יש צורך להחליף או לא ?

ואם כן, אז מה לעשות ? צמיג בודד זה ברור שלא, אבל האם להחליף זוג או רביעיה ? קצת פרטים, הצמיגים במידה 205X50ZR16 ומסוג פירלי P6000, הם עברו 21K ק"מ בלבד, לפני כ-6K ק"מ הקדמיים הועברו אחורה והאחוריים קדימה, כלומר, הקדמיים במצב טוב יותר (ואחד הקדמיים כאמור הוא זה עם הבליטה), האם להחליף את הקדמיים בלבד ? שהם במצב טוב יותר ולהישאר עם אחוריים שחוקים יותר ? וזקנים ב-21K ק"מ יותר ? ואם כן להחליף רק זוג אז איפה לשים את החדשים ?

שאלה אחרונה, קיבלתי הצעת מחיר לצמיגים הבאים, יש לציין שחשובה לי גם הנוחות ולא רק ביצועים, אולם גם האחיזה חשובה וגם על רטוב כמובן, אין לי ממש נסיון מלבד עם הצמיגים שהיו לי שהם סבירים ואין לי טענות עליהם.

כל הצמיגים במידה 205X50 ועם דירוג מהירות W :

פירלי P6000 - כ-900 ש"ח לצמיג.

דנלופ 9000 - 750 לצמיג.

ברידג'סטון 03 - 600 לצמיג.

הצעות המחיר היא מ-"מרכז הצמיג" בהרצליה פיתוח (אולי נקרא גם "אלי" משהו), יתכן שאפשר יהיה להוריד במעט את העלות, בקיצור מה דעתכם ? לא להחליף ? להחליף זוג או רביעיה ? ואיך המחירים ? האם כדאי ללכת לאנטון ? ואם כן איך אני דואג שלא יעשו לי עבודה חובבנית כמו שחלק מספרים שחוו שם ?

תודה על העזרה.

ינון.

bump.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ינון אם אני לא טועה.. לפירלי יש 3 או 4 שנות אחריות...

מה שאומר זה שהם חייבים להחליף לך את הצמיג כי זה לא קרע או פיצוץ כתוצאה מבור או משהו...

זוהי בליטה עקב התחממות של הצמיג.. דבר שלא אמור לקרות באופן נורמלי..

בקיצור לך לאדם שממנו קנית ודרוש את מימוש האחריות..

שום צמיג לא צריך להתעוות ב20K ק"מ

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

דבר נוסף הצמיגים שלך עברו רק 21 אלף אבל כמה זמן על הרכב ? זה הצמיגים המקוריים ?

קיצר אני הייתי מחליף זוג - הכי נראה לי זה הדאנלופים מכל מה שהצעת....

צמיגים נוספים שכדאי לבדוק (אפשר לנסות אצל אנטון ביפו) TOYO פרוקסס

צמיג טוב על יבש ורטוב, וגם שקט מאוד (לחוות דעת מעמיקה יותר פנה לSHAY...עם הגולף GTI)

דבר נוסף : ברר בקשר לאחריות על הצמיג - הוא חדש, לא אמור לקרות לו דבר כזה

פורסם
ינון אם אני לא טועה.. לפירלי יש 3 או 4 שנות אחריות...

מה שאומר זה שהם חייבים להחליף לך את הצמיג כי זה לא קרע או פיצוץ כתוצאה מבור או משהו...

זוהי בליטה עקב התחממות של הצמיג.. דבר שלא אמור לקרות באופן נורמלי..

בקיצור לך לאדם שממנו קנית ודרוש את מימוש האחריות..

שום צמיג לא צריך להתעוות ב20K ק"מ

הצמיגים הגיעו עם הרכב שנקנה כחדש מהסוכנות (מודל 2002), אז האם לפנות לוולוו ? או למוסך מורשה ?

אתה בטוח שזה לא כתוצאה ממכה ?

ינון.

פורסם

במידה שאתה ציינת פה לי יש ניסיון עם יוקהמה AVS, שהייתי מ-א-ו-ד מרוצה ממנו.

לגבי הצמיג אכן צריך להחליף. תנסה באמת ליצור קשר עם היבואן של הצמיג שלך ולשאול לגבי האחריות של הצמיג.

גיא.

פורסם

לגבי הצמיג אכן צריך להחליף. תנסה באמת ליצור קשר עם היבואן של הצמיג שלך ולשאול לגבי האחריות של הצמיג.

גיא.

מה המחיר של הAVS ? אמרו לי שצריך למכור את הטורבו כדי לשים זוג

פורסם

גיא.

אוקיי... אני אצור קשר עם וולוו ביום ראשון... מזל שלא החלפתי עוד היום, האמת שישר שאמרו לי שצריך אמרתי לעצמי שאני חייב קודם להייעץ כאן...

דרך אגב, מה קורה נניח והיבואן מחליף את הצמיג, אז יש לי אחד חדש ו-3 ישנים... אז מה לעשות ? אפשר (וסביר?) לדרוש החלפה של יותר מצמיג אחד ? (ואז גם אני מחוייב להישאר עם אותו סוג צמיג בדיוק לא?) ועדיין נותרה השאלה האם להחליף זוג או הכל, האמת שאני נוטה להכל, כי 21K ק"מ לא קלים עברו עליהם והאחוריים כרגע (הקדמיים לשעבר שהם הזוג התקין) הרבה יותר שחוקים מהקדמיים והתחת של הרכב פחות יציב בסיבובים ובבלימות, אז אם אני שם את החדשים מאחורה(ואת הקדמיים לשעבר מחזיר קדימה), אני לא אפסיק לפרפר ואכנס עוד יותר לתת היגוי כל הזמן...

ינון.

פורסם

המחיר שאני שילמתי לפני שנתיים היה 700 שקל לאחד. אבל זה היה לפני שנתיים, ומחיר למזומן.

הצמיג מאוד מומלץ לדעתי. מעניין באמת מה מחירו היום.

אני קניתי אצל אנטון, אני לא חושב שהיום עם עובדים עם יוקהמה.

גיא.

פורסם
המחיר שאני שילמתי לפני שנתיים היה 700 שקל לאחד. אבל זה היה לפני שנתיים, ומחיר למזומן.

הצמיג מאוד מומלץ לדעתי. מעניין באמת מה מחירו היום.

אני קניתי אצל אנטון, אני לא חושב שהיום עם עובדים עם יוקהמה.

גיא.

מה באמת לגבי המחירים שקיבלתי ? טובים ? גבוהים ? כי כמו שאמרתי נראה לי שזה יהיה בלתי נמנע לרכוש X כמות של צמיגים... אולי אחד אולי 3... במידה ויוחלף לי אחד במסגרת האחריות.

ינון.

פורסם

ינון,

אני ממליץ להחליף רביעיה...

אתה סתם תיכנס לסרטים של "קדימה לא יציב" "אחורה לא יציב" וכו'.

אם כבר מחליפים זוג, ואתה אומר שהשאר לא במצב מדהים - אז לך על רביעיה איכותית וזהו.

:-)

פורסם

תשובות:

1. אתה צריך להחליף את הזוג הקידמי במיידית, יש סכנה שהצמיג יתפוצץ באמצע נסיעה!

2. המחירים שנתנו לך הם יקרים, הרי לא מזמן החלפתי צמיגים ל-T5, יצא לי לצמיג דנלופ SP9000 (צמיג מעולה, עולה על המישלין שהיו לפניכן) 780ש"ח לפני הנחה שאבי קיבל להחלפת כל ה-4 צמיגים...

3. אתה לא חייב להחליף את כל ה-4 אבל קח בחשבון את הגיל של הצמיגים הנוכחיים (3 שנים זה כבר ישן מאוד) ואת סוג הנסיעה (התעללות) שהם עברו... אולי כדאי כבר להוציא דיל על 4 צמיגים חדשים.

4. כשאתה קונה צמיגים שים לב לתאריך היצור שלהם, הסוחרים יודעים טוב מאוד לדחוף ללקוח שלא מבין צמיג עם תאריך ישן (9+ חודש על המדף), ובטח בלי הנחה...

כשאני הלכתי לבדוק צמיגים ל-T5 ברוב חוצפת המוכרים הם ניסו לשכנע אותי שב"חתכים" (צמיג בעל חתך נמוך) התאריך תמיד יהיה ישן (שנה+) בגלל שאין תחלופה כמו לצמיג רגיל.

כשקניתי את הדנלופ המוכר דיבר לידי עם היבואן והיבואן אמר לו שאין לו צמיגים עם גיל של פחות משנה+, אני אמרתי למוכר תודה רבה ולהתראות... אחרי כמה שעות הוא מתקשר אלי ואמר לי שהיבואן "מצא" צמיגים עם תאריך של 5 חודשים... :mm_tongu:

Finger's gonna kill me.

פורסם
תשובות:

2. המחירים שנתנו לך הם יקרים, הרי לא מזמן החלפתי צמיגים ל-T5, יצא לי לצמיג דנלופ SP9000 (צמיג מעולה, עולה על המישלין שהיו לפניכן) 780ש"ח לפני הנחה שאבי קיבל להחלפת כל ה-4 צמיגים...

3. אתה לא חייב להחליף את כל ה-4 אבל קח בחשבון את הגיל של הצמיגים הנוכחיים (3 שנים זה כבר ישן מאוד) ואת סוג הנסיעה (התעללות) שהם עברו... אולי כדאי כבר להוציא דיל על 4 צמיגים חדשים.

4. כשאתה קונה צמיגים שים לב לתאריך היצור שלהם, הסוחרים יודעים טוב מאוד לדחוף ללקוח שלא מבין צמיג עם תאריך ישן (9+ חודש על המדף), ובטח בלי הנחה...

כשאני הלכתי לבדוק צמיגים ל-T5 ברוב חוצפת המוכרים הם ניסו לשכנע אותי שב"חתכים" (צמיג בעל חתך נמוך) התאריך תמיד יהיה ישן (שנה+) בגלל שאין תחלופה כמו לצמיג רגיל.

כשקניתי את הדנלופ המוכר דיבר לידי עם היבואן והיבואן אמר לו שאין לו צמיגים עם גיל של פחות משנה+, אני אמרתי למוכר תודה רבה ולהתראות... אחרי כמה שעות הוא מתקשר אלי ואמר לי שהיבואן "מצא" צמיגים עם תאריך של 5 חודשים... :mm_tongu:

1. זה יטופל בהקדם... בינתיים גם יש לי רכב נוסף אם זה כ-ז-ה מסוכן... :)

2. קיבלתי הצעה של 750 לצמיג, אמרת שלך הציעו 780 לפני ההנחה, לא ציינת כמה זה יצא בתכלס, ואיפה זה היה ?

3. הם עברו שנתיים וחודשיים בלבד שרוב הזמן דווקא לא היו בהתעללות, למרות שבחלק הקטן שכן זו הייתה התעללות קשה, כנראה שאני אחליף רביעיה, ולא אמרתם לי לגבי האחריות איך זה עובד ? אם בכלל אז יחליפו לי רק אחד בחינם?

4. תודה, אני אזכור את זה, 9 חודשים היה נשמע לי בסדר אגב... אני אשאף לפחות.

ינון.

פורסם
תשובות:

תגיד, באוטו שלך המידה לא 225 ? או שזה רק בשנתונים מתקדמים יותר ?

פורסם

לגבי המחירים, תבדוק פשוט בעוד מקומות, אני לא יודע מה המחירים היום למידה הזו.

לגבי הצמיגים, אם יחליפו לך, יחליפו רק אחד, אז יש לך אפשרות לעשות 1 מ 2, או להחליף את כל הרבעיה לאותו סוג, או להחליף זוג (להוסיף 1 מאותו הסוג שיחליפו לך) ולקנות זוג אחר.

האמת שלא הייתי בונה כל כך על ההחלפה על חשבון האחריות. ואז הייתי הולך על החלפה של רבעיה (אלא אם אתה מחליף את הרכב ממש בקרוב). פשוט לעשות סקר שוק.

גיא.

• תוכן חדש...