Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סקודה אוקטביה 2010 מנוע 1.8 טי.אס.איי. די.אס.ג'י בנזין.

לאחר כ- 5,000 ק"מ לערך נדלקה נורית שמן, נכנסתי למוסך מורשה ברחובות והוסיפו לי כחצי קילו שמן. הסבירו לי שתיתכן אכילת שמן עד 15,000 ק"מ ראשונים ואין מה להתרגש מזה.

הבעיה שהתופעה ממשיכה, הרכב גמע עד כה 28,000 ק"מ ולאחרונה הסתבר שלאחר 3,000 ק"מ מאז שמולא שמן - חסר עוד פעם חצי קילו שמן.

במוסך המרכזי אמרו לי בהתחלה שלאחר 15,000 ק"מ התופעה תיעלם. הבעיה שהתופעה ממשיכה. טענת המוסך המרכזי שיש להם מסמך מסקודה שאכילה של קילו לכל 1,000 ק"מ היא סבירה במנוע הזה.

כמו כן, מתחקרים אותי האם הרכב נוסע הרבה מחוץ לעיר. לי זה נראה חסר כל קשר. מדובר ברכב חדש, נראה לי תמוה עד מאוד שמנוע חדש יאכל שמן.

מה דעת המומחים? יתכן שיש ניסיון עם המנוע הזה במכוניות פולקסוואגן פאסאט או אודי או סיאט טולדו.

בתודה מראש,

אהרן

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המנועים הללו חובבים שמן.

בממוצע יוצא לנו להוסיף כשני ליטר במצטבר בין הטיפולים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ברשותי סקודה אוקטביה 2010 מנוע 1.8 טי.אס.איי. די.אס.ג'י בנזין.

לאחר כ- 5,000 ק"מ לערך נדלקה נורית שמן, נכנסתי למוסך מורשה ברחובות והוסיפו לי כחצי קילו שמן. הסבירו לי שתיתכן אכילת שמן עד 15,000 ק"מ ראשונים ואין מה להתרגש מזה.

הבעיה שהתופעה ממשיכה, הרכב גמע עד כה 28,000 ק"מ ולאחרונה הסתבר שלאחר 3,000 ק"מ מאז שמולא שמן - חסר עוד פעם חצי קילו שמן.

במוסך המרכזי אמרו לי בהתחלה שלאחר 15,000 ק"מ התופעה תיעלם. הבעיה שהתופעה ממשיכה. טענת המוסך המרכזי שיש להם מסמך מסקודה שאכילה של קילו לכל 1,000 ק"מ היא סבירה במנוע הזה.

כמו כן, מתחקרים אותי האם הרכב נוסע הרבה מחוץ לעיר. לי זה נראה חסר כל קשר. מדובר ברכב חדש, נראה לי תמוה עד מאוד שמנוע חדש יאכל שמן.

מה דעת המומחים? יתכן שיש ניסיון עם המנוע הזה במכוניות פולקסוואגן פאסאט או אודי או סיאט טולדו.

בתודה מראש,

אהרן

הסיבה שמתחקרים אותך על אופי הנהיגה מהסיבה שהייצרן הנחה את המוסכים לבדוק ולתעד את צריכת השמן אצל לקוחות שמתלוננים על צריכת שמן גבוהה.

בשלב זה אין לך מה לעשות בנידון אלא לעקוב ולהוסיף שמן מנוע במידת הצורך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

הצריכה הגבוהה מופיע גם אצל אחי בלאון , גם אצל אבי בלאון וגם אצלי בסקודה.

זה אופי המנוע הזה.

אני אבי ואחי ממש לא נוהגים באותו האופי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

השאלה המתבקשת האם יהיה לו למי לפנות אחרי גמר האחריות במידה והבעיה תחריף.

והאם הבעיה מתרחשת גם במנועים הקטנים יותר של הקונצרן

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
מרק,

הצריכה הגבוהה מופיע גם אצל אחי בלאון , גם אצל אבי בלאון וגם אצלי בסקודה.

זה אופי המנוע הזה.

אני אבי ואחי ממש לא נוהגים באותו האופי.

עידן

עידן - אצלך זה לא 2.0T?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תופעה ידועה מאוד ב-1.8TSI וגם ב-2.0T.

לא יודע להגיד לגבי ה-1.4TSI, אבל ב-1.2TSI אין (לפחות אצלי) בעיה של צריכת שמן גבוה.

אני מתקרב ל-7000 ק"מ והמפלס ירד באופן מזערי וזניח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מנוע 1.8 TSI, אני מתקרב ל- 30000 ק"מ ונראה שתצרוכת השמן התמתנה משהו, במהלך השבוע אני מרענן העוקה ונערך לעוד 15000 ונראה מה יקרה בדרך :-)

מקסימום נעבור לשמן דבש ..... חאפר.

ממליץ בחום שלא להגיע למצב בו מנורת אזהרה מדווחת על מפלס נמוך.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
הסיבה שמתחקרים אותך על אופי הנהיגה מהסיבה שהייצרן הנחה את המוסכים לבדוק ולתעד את צריכת השמן אצל לקוחות שמתלוננים על צריכת שמן גבוהה.

בשלב זה אין לך מה לעשות בנידון אלא לעקוב ולהוסיף שמן מנוע במידת הצורך.

כבוד לסדר המופתי בתעוד , אבל מה תוצאות התעוד כלפי לקוח ?

גם בעבר היו תופעות כאלו בקונצרן , יש סיכוי שתוצאות התעוד יגיעו אי שם בנבכי הזמן העתידי ?

פורסם
לא יודע להגיד לגבי ה-1.4TSI, אבל ב-1.2TSI אין (לפחות אצלי) בעיה של צריכת שמן גבוה.

אני מתקרב ל-7000 ק"מ והמפלס ירד באופן מזערי וזניח.

ב-TSI 1.4 (גרסת 122 כ"ס) לא נתקלתי בבעיה הזאת גם בכפליים הנסועה.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

תודה על התגובות.

אכן מתחקור שלי במוסך, הסתבר שב- 1.4 טי.אס.איי. הבעיה אינה קיימת.

לגבי הנסיעה מחוץ לעיר, אמרו לי במוסך שמבנה הצילינדר הוא כזה שכאשר נוסעים בהספק גבוה יש 2 נק' בכל צילינדר שמשם יכול שמן לנזול החוצה.

האמת, לא נשמע לי משכנע. השאלה כמובן האם התופעה הזו אמורה להסתיים מתי שהוא.

כמו כן, רציתי לדעת האם התופעה קיימת גם בסקודה סופרב ובפולקסוואגן פסאט בעלי מנועים דומים.

אהרן

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

2.0 TFSI - אוכל שמן וזה דבר ידוע, זה לא אחיד, לכל אחד אוכל אחרת, אבל היצרן טוען שעד ליטר ל1000 ק"מ זה תקין (נשמע הזוי אבל זה מה שהיצרן הצהיר!)

1.8 או 2.0 TSI - זה אותו מנוע, אותו בלוק בדיוק! עשו שינויים בפנים כדי להקטין את הנפח, כל השאר (אני חושב שגם הטורבו) זהה. וגם הם צורכים שמן והרבה.

מחפשים פתרון? שימו שמן איכותי יותר, כנראה שהרכב יצרוך פחות, אם שווה לשים מוטול ב400 שקל בשביל להקטין צריכת שמן? כנראה שלא כדאי.

אה כן, וב1.4 ו 1.2 למינהם התופעה לא קיימת.

-----

פורסם

עדכון: 10K ק"מ. לא אכילת שמן ולא נעליים.

נכנסת לטיפול ביום שלישי הקרוב. מעניין לדעת איזה שמן ישימו... :roll:

מקווה שגם הפעם זה יהיה Eurol ולא פחות מזה. אעדכן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
- (נשמע הזוי אבל זה מה שהיצרן הצהיר!)

מה רציתם שהיצרן יצהיר? "מנועי ה- TSI ביחד עם גירי DSG מיוצרים בטכנלוגיה חדשה המיוצרת מסוג של הימור, השערות ומשחקי אן-דן-דינו מצד מהנדסנו - לכן תודה לכם שפני הניסיונות. תודה שדיווחתם על צריכת השמן הגבוהה, אנו מאמינים שתתקלו בעוד תקלות בהמשך, לכן נודה לכם אם תעדכנו אותנו למען שיפור איכות הסחורה..."

משהו כזה?

• תוכן חדש...