Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני רוצה להוריד את הזויות גלגול של הרכב משמעותית. האם ניתן לעשות את זה בלי לפגוע משמעותי בנוחות של הרכב?

כיצד?

( מובן שהרכב יהיה קצת פחות נוח)

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
האם הוחלפו אי פעם בולמים ברכב?

לפי דעתי כן... הבולמים גם במצב יחסית בסדר. הואנ בבסיס בד"כ נוטה

פורסם

אתה צריך הקשחת קפיצים ו/או מוטות מייצבים.

שים לב שעם שלדה קשיחה יותר גלגים מאבדים אחיזה מהר יותר.

בד"כ נדרש להגדיל רוחב צמיג כדי לשמור על האיזון.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הקשחה הינה על חשבון נוחות. הפחתת זוויות גלגול הינה על חשבון נוקשות. זה בא ביחד.

אפשר לגרום להם לבוא ביחד בצורה פחות משמעותית - דרך קויילאוברים מתכווננים וקפיצים פרוגרסיביים, הכל עניין של עלות.

אבל בתקציב רגיל עד שפוי, אחד יבוא על חשבון השני. מוטות מייצבים ותושבות מחוזקות של המוטות האלו יורידו זוויות גלגול,

עם פגיעה מינימלית באופן יחסי בנוחות לעומת קפיצים קשיחים, אך לא יפתרו את בעיית הרכינה של קדימה אחורה אלא רק ימינה שמאלה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ערב טוב ,

עד לפני כ 3 שנים הייתה ברשותי 205 פוראבר 97 .

לצורך שיפור ההיתנהגות רכשתי בפיט-סטופ סט בולמים וקפיצים של חברת Weitec (הסט כלל הנמכה מתונה של כ 25 מ"מ מקדימה ושן מאחורה ,אם זכרוני אינו מטעה אותי). זווית הגלגול מותנה אך לא נעלמה (לא היה מדובר בסט קשיח) ואני יכול לומר כי בצרוף לצמיגים במידה 185*60*14 אשר נקנו באותה התקופה , התנהגות הרכב (לדעתי) שודרגה משמעותית .

מיכאל

פורסם

מידת הצמיג על רכבי כרגע היא 185/55/14. שאישרתי ברישיון.

הרכב לאחרונה עבר החלפת ראש מנוע לראלי 1.6,הזרקה רב נקודתית, מחשב של ראלי דור שני, סעפת יניקה דור ראשון וכמובן משאבת דלק של ראלי 3.5 באר על הדרך נעשה טימינג רצועות ציריות אלטרנטור ועוד... כלום לא נחסך.

בזמן הלא רחוק מערת הבלימה תשודרג לברלינגו. מכיוון שהמקורית פשוט ... בלשון המעטה גם לנהיגה לא "ספורטיבית" לא מי יודע מה. האם ההמלצה עם הוייטק אפקטיבית? בולמים עם קפיצים? מה העלות שלהם והאם זה יעשה את העבודה? אני שואף פחות או יותר לאחיזה כמו של ה106 ראלי... לא יותר מזה...

ואם מישהו שואל למה אני משקיע ברכב כ"כ הרבה?

א. תחביב.

ב. מת על הרכב

ג. הרכב במצב שמור מאוד וקשה למצוא כאלה.

ד. לא סובל 3 דלתות לא פרקטי מבחינתי.

ה. אני אוהב להיות מיוחד :)

תודה לעוזרים.

אמיר

פורסם

אם גלגול הצידה בפניות מפריע לך, אנטירולים עבים/קשיחים יותר יהיו פתרון מצוין.

אם רכינה קדימה ואחורה (האצות ובלימות) היא הבעיה, הכיוון יהיה בולמים+קפיצים קשיחים יותר.

מתחדשת*

פורסם

ערב טוב ,

לאחר השינויים שציינתי , התנהגות הרכב השתפרה לדעתי משמעותית . ה Turn-in ומהירות העברות המשקל עדיין לא היו כמו בראלי אבל התחושה בהגה הייתה מצויינת (הגה לא מתוגבר) ולדעתי לא נפלה מהראלי.

גילוי נאות מחייב לציין כי אני כעת מוכר 106 ראלי MK1 , אולם אני לא מהאנשים שימליצו לך למכור את הרכב ולקנות ראלי או XSi.

להיפך , גם אני רציתי בזמנו רכב ייחודי וגם ה 205 שלי הייתה במצב מצויין.

הטעות העיקרית שלי (אשר הביאה בסופו של דבר לסופו של הפרוייקט) הייתה פנייה ל"מוסכי" מדרכה למיניהם בשידרוגי המנוע שביצעתי (תחילה החלפת ראש כמו שאתה ביצעת ולאחר מכן החלפת הבלוק ל 1.6) .

לכן , בחר לך מוסך רציני אשר יבצע לך את הכיוונים הנידרשים לסט-אפ של הבלוק+ראש+סעפת שבחרת על מנת לקבל את הביצועים המצופים (בצריכת דלק סבירה) ושיהיה ה"אבא" של הרכב

כדאי גם , במידה והתקציב מאפשר , לעבור לגיר קצר יותר (למשל ראלי 1.3 או XSi 1.4 ) אשר יתאים יותר לאופיו הצפוי של המנוע.

וכמובן , כך בחשבון שבמכירה לא תקבל החזר על ההשקעה.

בהצלחה

מיכאל

פורסם

הגיר הוחלף כבר לxsi מה שמפריע הוא הרכינה בפניות ולא כל כך האחורה קדימה. אנטירול ? מה העלות של האנטירולים? קפיצים והנמכה לא יפתרו את זה?

פורסם

התקנת הקיט של Weitec אצלי מיתנה את זווית הגלגול , אך בפרוש לא העלימה אותו לחלוטין.

ייתכן כי קיימים קיטים קשיחים יותר.

לגבי אנטירולים , לא התקנתי משופרים ב 205 שלי לכן אני לא יכול להמליץ בנושא.

בברכה

מיכאל

פורסם

שלום רב!

אני ממליץ לך קודם לחזק את השלדה לפני שאתה מתחיל להתעסק עם המתלים.

החלף את האנטי רולים לעבים יותר, מי יודע אולי זה ירסן את הרכב במידה שתספיק לך.

במידה וכן, מצויין חסכת הוצאה על סט קויילוברים.

במידה ולא, תקנה סט.

הריי בכל מקרה תצטרך להחליף את האנטי רולים ומכיון שהם יותר זולים, עדיף לדעתי להתחיל איתם.

• תוכן חדש...