Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התאונה הראשונה שלי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אני נהג חדש שנמצא על הכביש חצי שנה בערך...

כבר חודש שנמצאת אצלי סיויק 97 אוטומטית שמורה בקנאות יד שלישית... עברה לפני שבועיים פחחות וצבע.

אתמול נסענו ב2 מכוניות (כמעט כמו כל מוצ'ש), אני וחבר.

וכמו תמיד הגענו למהירויות מטורפות בכביש רחב נתיבים שכולם בו נוסעים מינימום 140 קמ'ש.

הרכב שייט יפה מאוד כל הכביש... הפתיע אותי במיוחד לאור העובדה שהמנוע שלו נקי לגמרי משיפורים, ו13 שנה בה אותו המנוע

והגיר רצו 200 אלף קמ'.

בהמשך הכביש חבר שלי עקף אותי, ונסעתי אחריו בהמשך הדרך. אגב חשוב לציין שהחבר מתמחה בברקסים מוגזמים אך כבר דיי

צפויים בשל ההיכרות הארוכה שלי איתו...

הוא עלה על יציאה מהכביש שלא הייתה נכונה, נסעתי אחריו כדי לכוון אותו איך לצאת משם כי ראיתי שהוא לא יצליח לצאת מהנתיב

לפני האי תנועה.

באופן כלל לא צפוי הוא בלם בצורה חריפה ביותר (ממש בלימת חרום), אך מכיוון שלי אין 4 ברקסי דיסק חדשים, כמו אצלו לא הצלחתי

לבלום כמוהו וחמקתי ישר לאי תנועה. החבר מרוב חוכמתו המשיך את מה שתיכנן מלכתכילה (לחתוך את האי תנועה בכוונה לרדת מהיציאה הלא נכונה) וסטה בדיוק למקום אליו חמקתי.

כדי לא להרים לו את הצורה חמקתי בצורה יותר חדה ויותר מסוכנת. אגב כל זה קורה במהירות המקסימלית של הכביש. בערך... לאחר הורדת מהירות משמעותית...

הרכב כבר לא יכל לעמוד בסטיה ואיבד אחיזה לגמרי... נגרר לגמרי לשמאל. משכתי הגה לימין והתחיל להיגרר לימין... בסוף המשיך לשני סיבובים על הכביש (ובנס מוחלט שום תנועה לא עברה, ב8 וחצי בערב! בצאת שבת!).

כאשר ראיתי את החומת הפרדה מתקרבת אליי ניסיתי בכל הכוח לחמוק ממנה... אבל בסופו של דבר הבנתי שהיא רק תעזור לי ותמנע ממני להכינס לתעלה שנמצאת בין היציאה לכביש, לכביש עצמו.

הרכב שלא אכל נגיעה מאף גורם זר 13 שנה קיבל פצצה מהחומה.... פנס נשבר לאלף רסיסים (אך המנורה עדיין עבדה!) הכנף

נמעך לחלוטין, טמבון ומכסה מנוע עם קצת שריטות... ו... זהו.... איבוד שליטה מוחלט של יותר מ 90 קמש... (יותר בכיוון של המהירות הממוצעת בכביש 6) גרם נזק של 1700 שקל. ללא שום שריטה עליי ועל החבר הנוסף שהיה איתי ברכב...

קרה פה נס גלוי שאי אפשר לערער עליו, בחיים לא שמעתי על מקרה כזה של איבוד שליטה בו הנזק לגוף ולרכוש הוא לא קיים או קטן כל כך....

המשפט ‎"גם אם אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי" הידהד לי בראש כל רגע ורגע בתאונה. ואיך שנעצרתי בשלויים שאני עמוק בתוך המעקה בטיחות, ונגד התנועה, המשכתי לנתיב היציאה על מנת לעמוד על שוליים נורמליים עם כיוון התנועה.

ישר החברים בדקו שהכל בסדר, אבל למרות שהתנהלתי דיי בסדר גם במהלך התאונה וגם אחריה, לא הצלחתי להוציא מילה מהפה...

לראות את הסוף שלך בגיל 18 בגלל טעויות שיפוט כל כך מטומטמות, מכניס המון דברים לפורפורציות. וזה גם המשפט הראשון שיצא לי "עכשיו המון דברים יכנסו אצלי לפורפורציות".

זהו... ברוך השם אני וחברים שלי שלמים. קיבלנו וואחד איתות לגבי ההתנהלות שלנו בנהיגה. אני שהייתי יחסית הכי רגוע בצורת הנהיגה שלי חוויתי את התאונה (אם אפשר לקרוא לזה ככה...) הכי קשה מכל העשרות חברים שלי שנוהגים כמו מטורפים.. זריקות תחת בכיכרות.. נסיעה במהירות כפולה מהמותר בתוך העיר.. ועוד המון עבירות חמורות...

אפשר לקרוא למה שכתבתי פריקה... או מסר לכל הנהגים החדשים..

לילה טוב קארספורום.

פורסם

שיהיה לך לילה מקסים, רק ספר לנו באיזה כבישים זה קורה, לא לצורך הטפות מוסר, אלא כדי שאני אדע היכן לא לנסוע אם חיי חשובים לי.

תודה ותהיה בריא מאיפה שאתה משתין זה הכי חשוב :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מה חשבת שיקרה? מה חשבת לעצמך שעשית תחרות? מה חשבת שנגררת (לא כמו) טיפש גמור אחרי החברים?

בפעם הבאה כשאתה במצב כזה, תחשוב על ההורים שלך, עם האחים והאחיות שלך.

ממש ממש לא נעים לפקוד בתי קברות בכל שנה, להדליק נר ולהיזכר באהובים עלייך שהלכו, בגלל טימטום, אשכרה טימטום שלך.

הלוואי והתגובה שלי לא תימחק, ותץישאר ככה כמו שהיא.

הלוואי ולמדת את הלקח, הלוואי ולא אתקל בך בכביש בפעם הבאה כשאהיה עם משפחתי.

הלוואי ושוטר היה תופס אותך, וחותך לך את הרשיון לשניים.

רק ככה תלמד? רק ככה? בכוח? אילו חבר שלך היה נהרג, מחר היית אומר בטלויזייה: "הוא היה חבר היטוב, גדלנו יחד ובגלל שהייתי מטומטם עכשיו הוא מת"

אל תהיה סטטיסטיקה בנאדם, שמור על עצמך ובעיקר עלינו הנהגים שמולך בכביש.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אחוז גדול מאוד מאלו שיגיבו כאן הם נהגים מנוסים וותיקים, אבל למקרה שתהיה חסרה כאן תגובה של נהג חדש, הנה אחת.

יש לי רשיון כשנה וחצי, אולי קצת יותר משלך. בחוג החברים שלי יש כאלו מטורפים, למודי תאונות ושלילות למינהן, ברוך השם יום יום כולם שלמים. מעולם לא העזתי לבדוק ברכב שלי איך מתפקד לו ההנד-ברייק במהלך נסיעה, או לקחת כיכר ב-80 קמ"ש. נכון, אני לא טלית שכולה תכלת אבל לא העזתי להגיע למהירויות דימיוניות בכבישים בינעירוניים, אפילו ב-3 בבוקר באפס תנועה שאני לבד ברכב, רק מהמחשבה שיקפוץ לי איזה כלב לכביש ומי יודע מה יקרה. אני לא יודע אם אתה כבר חייל, אבל בע"ה כשתהיה כזה בקרוב, תלמד לקחת אחריות על המעשים שלך. נכון, אנחנו נוסעים במכוניות עם מערכות בטיחות מתקדמות יחסית, וגם אם נצא בלי שריטה שזה הכי חשוב, הולך לפעמים הרכב המשפחתי, שהוא מקור ניידות מרכזי לכל בני הבית.

מזל שהתאונה הזו לימדה אותך משהו, וחס וחלילה לא משהו חמור מזה, וברור שגם זה יכל להמנע.

אנשים סעו כמו בני אדם, אף אחד לא רודף אחריכם. את הפעלולים שמרו לסרטים.

לילה טוב ושנהיה כולנו בריאים עד 120.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

מקווה שבאמת למדת לקח, ולא תצא מהתאונה הזאת עם מחשבות כגון "אחרי תאונה כזאת קשה, לא קרה לי כלום, אז גם לא יקרה לי כלום בעתיד". כי פעם הבאה, זה ייגמר ברע. סע בזהירות!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שמח לשמוע שהכל נגמר בטוב, ראיתי את הרכב שלך לאחר התאונה (חלפתי לידכם והאטתי לבדוק אם הכל בסדר, ראיתי הרבה אנשים לא לחוצים מסביב, המשכתי הלאה).

אני מאוד מקווה שתלמד מזה לקח. הכביש הוא ממש לא מקום למשחקים. לא אתווכח איתך על אופיו של הכביש המדובר בו גם אני נוסע מעל המהירות המותרת, אבל יש הבדל בין שיוט נינוח ע"מ להגיע מנקודה א' לנקודה ב' ליציאה לכביש לצורך משחק.

אמליץ לך גם לברר על הדרכת נהיגה כלשהי, דווקא עכשיו כשהברזל עוד חם, ואתה קצת מעורער או מהורהר בעקבות התאונה. אני עברתי כזו הדרכה בשלב דומה לשלך (שנה ומשהו רישיון) אחרי תאונה. אתה תצא משם בוודאות נהג אחר.

כאדם דתי אני מניח שכבר ברכת הגומל, זו זכותך. חשוב שתבין שלמרות שאמונתך גורסת שהכל בידי שמיים, את התאונה הזו עשית אתה, תוך בחירה חופשית, ללא שום קשר להכוונה עליונה. אתה בחרת לעשות שטויות, ובמזל לא נפגעת. אל תתהלך במחשבה שיש לך איזה מלאך שומר, כי יש להם נטייה (למלאכים האלה) לחזור ולנשוך אותך בת*ת ברגע הכי לא צפוי.

אני מניח שלו היו ניתנות המצוות בתקופתנו, הייתה גם התייחסות לנהיגה נכונה ובטוחה, בעיקר בגלל שזו פעולה שיכולה לפגוע בחפים מפשע.

תחשוב על זה רגע לפני שאתה קופץ עלי, אפילו תתייעץ עם הרב שלך, תראה שזו נקודה שההלכה לא מתייחסת אליה רק מטעמי תקופות, לא מטעמי חשיבות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני חושב ש'אנלוגי' אמר את כל הדברים החשובים, וסיכם את זה בצורה הכי יפה שאפשר.

ולי רק נותר להוסיף על דבריו את המשפט המוכר:

Don't Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

מגיע לך חבל שאתה עדיין מסוגל לכתוב במקלדת,אנשים כמוך מקומם בבית לוינשטיין חתיכת ח..א :evil:

פורסם

מצער ומטריד מאוד שזו הצורה שאתה נאלץ ללמוד דברים.

אם אפשר, אשמח לדעת למה אתה עובר על החוק בצורה שמסכנת אותך ואת הסובבים.

פורסם

החבר שלך אידיוט (ברקסים מוגזמים כשיש רכב שעוקב אחריך? חיתוך על אי התנועה בהפתעה?) ואתה גם לא בדיוק הכי זהיר בעולם (אתה יודע שהוא נוהג כמו חריין קטן, ונוסע אחריו בלי לשמור מרחק משולש מהרגיל?)

אני לא אומר שכשהייתי צעיר לא עשיתי שטויות, אבל כשנסעתי עם מישהו בשיירה הנסיעה היתה תמיד רגועה עם דגש על לא להפתיע את הרכבים העוקבים אלא להיפך, לנסוע פחות מהמקסימום שהכביש/רכב מאפשרים, ולאותת על פניות הרבה זמן מראש.

נראה לי שבפעם הבאה שאצטרך דוגמא שממחישה למה החוק שמגביל מספר נוסעים לנהג חדש הוא אדיוטי אתן לינק לכאן. זה מה שקורה כשמאלצים נהגים דנדשים לנסוע ב2 רכבים במקום באחד...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש דברים שצריך ללמוד דרך השאסי. במקרה של פותח השרשור הדברים האלו כוללים: שמירת מרחק, בלימת חירום (אם הוא בלם בכל כוחו אני צנצנת), בלימת חמיקה (ברקס בא לפני הגה!). אבל בכלל, ולפני שאני מציע פתרונות בנוסח קורס נהיגה מתקדמת, צריך ללמוד עצמאות מה היא ולהפנים את ערך האחריות. כל שכן עבור אנשים מאמינים (אני גם כלול בקבוצה הזאת) שזוכרים שנאמר "ונשמרתם לנפשותיכם".

פורסם

עם כל הכבוד, לא קרה פה שום דבר שלא היה יכול (או קרה) לכל חובב הגה אחר בארץ. הגזים, איבד שליטה (ככל הנראה ולפי התוצאה במהירות קטנה הרבה יותר ממה שהוא חושב) וייתכן שאפילו למד לקח. אם הלקח נלמד, הכיס כואב ואולי אפילו ייקח פותח השרשור קורס נהיגה מתקדמת ובייחוד בהתחשב בכך שאף עובר אורח לא נפגע, אולי זכינו בנהג זהיר יותר במחיר מינימלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...