Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שכל אחד רוצה מכונית יד שנייה מרופא או מקסימום מפנסיונר. כולם מחפשים להוריד את מספר ידיים שעבר הרכב. אך האם באמת מספר ידיים נמוך או לחילופין מספר רב של שנות אחזקה ברכב מעידים על טיבו. מסתבר שלא.

יצא לי לראות רכב לא מזמן. נתוני הפתיחה היו מרשימים למדי: יד 2 , בעלות פרטית, הרכב אצל הבעלים הנוכחי מ1997 והובא בייבוא אישי 3 שנים קודם לכן. too good to be true . כבר בבדיקה ראשונית האוטו לא היה במצב משביע רצון: חלקי חשמל לא עבדו, רעש חזק בזמן בלימה, נורות שרופות וכו'. מה שכן - פנים הרכב היה די שמור. גם בבדיקה מעמיקה יותר התגלו סימני הזנחה - פילטר אוויר היה שחור וסתום, כמעט כל הפלאגים היו מייצרנים שונים (:shock:), תפוח הגה שבור ועוד. אני מזכיר לכם ,הבן אדם החזיק ברכב הנ"ל 13 שנים!!!

בכל אופן - זוהי דוגמה טובה ולעניות דעתי גם מייצגת משהו (אם כי לא בצורה כוללנית כמובן) לכך שמספר הידיים אינו ערובה לטיב הרכב לכאן או לכאן. מוטב לבדוק את מצב הרכב לעומק ולא לתת לאותיות ,מספרים ובעיקר סטיגמות לבלבל אותכם במציאת רכב טוב.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

גם אנ הלכתי פעם לראות לפני שנתיים קורדובה יד 2 מרופא שנת 98 עם 92 אלף קילומטר עליה.

כשבאתי לראות את האוטו שאלתי מתי היה הטיפול האחרון. ה"רופא" (שמסתבר הרגע סיים את התואר) אמר ב60 אלף.

הסתובבתי והלכתי.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

למרות שהרבה מסתכלים על מספר רב של ידיים בעיקום פנים, לפי דעתי לא טוב שיהיה סטייה לכאן או לכאן (יותר מידי ידיים או קצת מידי ידיים) והכל ביחס לשנתון הרכב.

לדוגמא רכב חדש או בעל שנתון גבוהה אז מן הסתם שקצת ידיים יעידו על כך שאין משהו "חריג" ברכב שבעקבתו הוא עבר הרבה ידיים.

לעומת זאת נניח רכב ישן משנות התשעים לדוגמא, אם רואים משהו חריג כמו יד שנייה, מן הסתם שזה יהיה פחות טוב, רכב כזה שעבר בוא נגיד יותר ידיים אז אם הבדיקה יוצאת סבבה לא צריך להבהל כי זה יעיד בסה"כ על תחלופה של חלקים וטיפולים שכל הבעלים הקודמים טיפלו.

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

מקרה אחד יוצא מן הכלל, שרק מעיד על הכלל.

לרוב מכוניות עם יד נמוכה, שמוחזקות הרבה שנים אצל אותם בעלים - כן שמורות יותר.

פורסם

אני מאמין שכל מקרה לגופו.

המכונית שלי נרכשה מגברת מבוגרת, שהייתה היד הראשונה.

בדרך כלל, אנשים מבוגרים לא מחפשים לחסוך ולכן תמיד פונים למוסך מורשה (כמו במקרה שלי).

עדיין, יד/מקצוע הם לא קריטריון, רק האדם עצמו קובע.

פורסם

נושא הידיים והשפעתו על המחיר תמיד היתה לא ברורה בעיניי.

מדוע עדיף רכב יד ראשונה שנהגו עליו ארבעה אנשים שונים מרכב יד שלישית שבכל יד נהג עליו אדם אחד בלבד?

אני בוודאי אעדיף רכב יד שניה ששני הבעלים היו מבוגרים אחראים מאשר רכב יד ראשונה שנסעו בו שני ההורים ושני ילדי הטיפש-עשרה שלהם.

טענה ששמעתי בעד ריבוי נהגים דווקא היא שרכב מתעצב מכנית לפי סגנון נהיגה. רכב שהתעצב לפי נהג מסויים לאורך זמן רב עשוי לעבור סוג של זעזוע כשהוא יעבור לסגנון נהיגה אחר. רכב שננהג בידי נהגים שונים לא מתעצב בצורה ספציפית אלא בצורה "כללית" שתהיה סלחנית יותר לשינוי סגנונות נהיגה. אני חייב לומר שאני מוצא לא מעט היגיון בטיעון הזה.

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

טענה ששמעתי בעד ריבוי נהגים דווקא היא שרכב מתעצב מכנית לפי סגנון נהיגה. רכב שהתעצב לפי נהג מסויים לאורך זמן רב עשוי לעבור סוג של זעזוע כשהוא יעבור לסגנון נהיגה אחר. רכב שננהג בידי נהגים שונים לא מתעצב בצורה ספציפית אלא בצורה "כללית" שתהיה סלחנית יותר לשינוי סגנונות נהיגה. אני חייב לומר שאני מוצא לא מעט היגיון בטיעון הזה.

זה אחד הדברים הכי הזויים שקראתי כאן. מתחרה עם הבחור שחושב שהדייהו נובירה שלו היא...

רכב זה לא כלב. לא חתול. אפילו לא צ'ינצ'ילה. רכב לא "מאלפים". רכב לא "לומד" תכונות של בעליו.

יכול להיות שמי שאמר לך את זה הסתלבט עליך או היה על ג'וינט?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אפשר לתת אלף דומגאות לפה ולפה, כל רכב והמצב שלו. אבל כן אפשר להסיק משהו ממספר הידיים שהרכב עבר. בכל מקרה, כל מקרה לגופו.

פורסם

רכב מעל 5 או 6 שנים אני לא מסתכל בכלל על היד אלה על מצב הרכב . יד זה תלוי לפעמים אוטו יד 1 שמחזיקים אותו נגיד 8 שנים אז הם כבר מזניחים את הרכב ולא משקיעים ולאומת יד 5 נגיד אז כול יד שקנת את הרכב בשבילה זה רכב חדש וכול יד שמה כסף

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
זה אחד הדברים הכי הזויים שקראתי כאן. מתחרה עם הבחור שחושב שהדייהו נובירה שלו היא...

רכב זה לא כלב. לא חתול. אפילו לא צ'ינצ'ילה. רכב לא "מאלפים". רכב לא "לומד" תכונות של בעליו.

יכול להיות שמי שאמר לך את זה הסתלבט עליך או היה על ג'וינט?

אני מהמר על האפשרות של הג'וינט.

:lol:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
נושא הידיים והשפעתו על המחיר תמיד היתה לא ברורה בעיניי.

מדוע עדיף רכב יד ראשונה שנהגו עליו ארבעה אנשים שונים מרכב יד שלישית שבכל יד נהג עליו אדם אחד בלבד?

אני בוודאי אעדיף רכב יד שניה ששני הבעלים היו מבוגרים אחראים מאשר רכב יד ראשונה שנסעו בו שני ההורים ושני ילדי הטיפש-עשרה שלהם.

מאיפה הסקת את זה, איך נראה לך בדיוק שרכב יכול ללמוד סגנון נהיגה?

רכב זאת מכונה, ברזל, אין לו אישיות והוא לא מנסה ללמוד כלום.

לפי הגרסא שלך אם יש רכב שמיומו הראשון רק קרעו אותו, אז זה אומר שזה רכב מכושל וחזק לעומת רכב שנהגו בו בעדינות. הלואי והיה ככה.

מה שכן קיים ברכבים, זה גיר לומד, הוא לומד את הסגנון נהיגה שלך ומתנהג בהתאם. אם מישהונאחר ינהג הוא יתרגל במהירות מחשב לסגנון השני.

פורסם

מס' בעלים קודמים באמת נשמע טוב בטלפון ונמכר יותר בקלות, אבל:

אני מכיר הרבה אנשים שמחזיקים רכב הרבה שנים ומתחזקים אותו "תחזוקת שבר" (לתקן רק אחרי שמתקלקל). אני לא הייתי קונה רכב כזה, גם לא בחצי מחיר.

לעומתם- רכבי "פוזה" ורכבים ספורטיביים\ מראה ספורטיבי שעברו הרבה ידיים ימצאו לא מעט פעמים במצב מצויין.

למה?

כי מי שקונה אותם זה בד"כ חברה צעירים, מלאי רצון ומוטיבציה להשקיע ברכב.

כל יד הרכב עבר "יישור קו", בד"כ חבר'ה צעירים יתחזקו את הרכב "תחזוקת מנע" (טיפולים ותיקונים ברגע שהבעייה מתגלה) ובכלל, הם יכסו אותו, יעשו לו ווקס, ישתמשו בשמנים איכותיים יותר וישמרו עליו יותר.

אני לא מדבר על עונדות שפיץ או אונו טוֹרבואים למינהן, אני מדבר על רכבים שעולים יותר מ12 ש"ח למטר רץ.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

לדעתי ברכבי ספורט (או אלה שלא כ"כ "סטנדרטיים) - המצב הפוך - חלק לא מבוטל, ננהג ע"י צעירים.

מה שקורה הוא שלאחר שהרכב ננהג (לפעמים גם "נשחט"), ועלויות התיקון גבוהות - הרכב מוצע למכירה. הרבה פעמים מי שקונה רכב כזה - יכול לעמוד בהוצאות קנייתו, אך לא באחזקה השוטפת, דבר שמביא להחלפת ידיים בתדירות גבוהה (וזה לא כ"כ מסתדר לי עם "תחזוקת מנע" של נוהגים צעירים).

alfa 156 2.5.

פורסם

הכלל על מיעוט בעלויות הוא כלל אצבע וככזה יש להתייחס אליו, תמיד יהיו חריגים לכאן ולכאן שלא מעידים על הכלל.

בגדול רכב יד ראשונה שנמכר ע"י הבעלים בעצמו - פחות סיכוי לקנות חתול בשק, יש לשפוט לפי הבן אדם וכמות הסיפורים שלו. אפשר לדעת יותר כיצד הרכב תוחזק במהלך השנים ובבעלות מי היה ואיזה שימוש (גם זה לא תמיד, אבל הרבה יותר מאשר רכב יד רביעית למשל)

כמות נמוכה של ידיים לא צריכה להחשיד לטעמי. גם כמות רבה של ידיים לרכב בן 10 - נתון משמעותי יותר הוא כמה זמן היה אצל הבעלים האחרון, וכיצד תוחזק.

נסועה נמוכה במיוחד כן צריכה להחשיד (או שהרכב עמד תקופה ארוכה ללא שימוש או שהיה כאן זיוף). נסועה גבוהה מאוד זה פתח לצרות, במיוחד לגירים אוטומטיים מקוריים. נדיר אבל קיים רכב גם עם נסועה גבוהה עם עתיד ארוך ללא שיפוצים משמעותיים באופק.

ולשטות הזאת של רכב מאולף אין לי מילים. הדבר היחיד שמאולף ברכב זה גיר חכם שלומד את הנהג, ונדמה לי שהגיר מתאפס בכל נסיעה.

• תוכן חדש...