Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי חדש בסכום של 120-125 אלף שקל.

הדרישות לפי סדר החשיבות הן חסכון בדלק, נוחות וכוח עד כמה שניתן.

מדובר ברכב שיהיה בשימוש יומיומי בנסיעה בעיר ולעיתים גם בנסיעה מחוץ לעיר. רצוי שהרכב יהיה בתצורת סדאן, אבל אני גם פתוח לתצורות אחרות.

אציין, כי בזמן האחרון כמעט ורכשנו סקודה, אבל היא לא הייתה זמינה בצבע שרצינו והתחילו להתעורר ספקות בנוגע לטיב הרכב.

אשמח גם להתייחסות לרכב היברידי כדוגמת טיוטה פריוס, האם באמת יש חסכון רב בדלק?

אם זה משנה משהו, הרכב הנוכחי(סוברו אימפרזה 2001 הדור החדש) עובר בממוצע 25 ק"מ ביום כל יום.

תודה.

פורסם

התקציב הזה הוא קצת גבולי..

לדעתי זה תקציב מצויין לסופר מיני אבל למשפחתיות קצת בעייתי..

אתה מחפש יפניות או אירופאיות?

פורסם

נועם אתה טועה. מדובר בדיוק בתקציב לרכישת משפחתית קטנה ("משפחתומטית 1600") באבזור בסיסי עד סטנדרטי, אם רוצים פינוק צריך להקציב עוד כמה אלפי שקלים.

סופרמיני תעלה בין 95,000-110,000 ש"ח.

אישית קניתי את הסוזוקי SX4 שמחירה יחסית זול (קיבלתי לפני כחודשיים תמורת פחות מ-114,000 ברמת האבזור הגבוהה וכולל קודן וחיישני רברס) ואשר לדעתי נוחה (בזכות הגובה) ומרווחת (במיוחד תא המטען). בשימוש שהוא עירוני כמעט לגמרי (חיפה-קריות ומדי פעם גיחה לעכו שלמעשה גם היא דרך עירונית) צריכת הדלק כ-10 ק"מ לליטר, ועם המנוע החדש (119 כ"ס) לא חסר כוח.

לגבי היברידית - ספק אם תוספת העלות המשמעותית (מדובר בתוספת של לפחות כ-25,000-30,000 ש"ח בהשואה לרכב משפחתי סטנדרטי) - אני מסופק אם בשימוש של 25 ק"מ ביום יש הצדקה, אפילו אם מדובר בחסכון של 50% בצריכת הדלק.

ד"א - לא ברור לי מדוע אתה מחפש כוח ברכב שנועד בעקר לשימוש עירוני, ממילא רוב הזמן תיסע במהירויות נמוכות, לדעתי עדיף דווקא הרכב הקטן ביותר שיוכל להסיע את כל המשפחה בנוחות בשל יתרונו בחניה. גם המאזדה 3, שבהחלט נכנסת לקטגוריה שציינת אינה בעלת כוח רב אבל מתנהגת מצויין בדרך (פחות מרווחת ועם צריכת דלק מעט יותר גבוהה מהסוזוקי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דיברתי על מחיר כשהסתכלתי על טויוטה קורולה GLI אוטומטית..שהיא לדעתי רכב משפחתי טוב.

הוא חיפש סדאן ולדעתי סדאן טוב עם מנוע טוב הוא באיזור 130000

אולי אני טועה אבך משתמע שהוא לא מחפש משפחתית קומפקטית כמו SX4 .

זאת רק דעתי

פורסם

תראה, אני התחלתי כיוון של משפחתיות סטנדרטיות (הרכב הקודם שלי היה קורולה 1998), בהמשך כיוונתי לסופרמיני במשחבה שהרכב ישיש רק כרכב שני במשפחה - והרכב הראשון יהיה המזדה 3 מליסינג של אשתי. בסופו של דבר הוחלט לרכוש רכב שיוכל להסיע את כל 5 בני המשפחה (יש להתיחס כ-5 מבוגרים - הצעיר כבן 15) אבל בגלל הפרש המחיר החלטתי על ה-SX4, אשר למרות שקצרה מהמשפחתיות הסטנדרטיות אינה פחות מרווחת, ולמעשה יותר מרווחת מהמזדה 3.

יש קצת בעיה לתת לפותח השרשור ייעוץ שכן הוא ציין את קבוצת המכוניות המעניינות אותו אבל לא את השימוש העיקרי (מספר נוסעים, צרכים מבחינת הובלת ילדים, מטען, נסועה, איזור בארץ וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות, המצב הוא כזה,

לרוב אני נוסע לבד ברכב, אך כמו שנאמר מעלי ישנו צורך לשנע מספר נוסעים, לרוב שלושה או ארבעה.

כאשר חשבנו על משפחתית לא עלה בראשנו SX4 למרות שאישית אני מכיר מישהו שקנה.

כמו שאמרתי לעיל, נמשכנו מאוד לסקודה אוקטביה 1.2TSI בגלל המנוע והתיבה, וכמובן בגלל החסכון בדלק. אבל חסר מרווח לנוסעים מאחור, היות ואנו רוצים להתקדם עם "איכות החיים" ברכב, לכן חיפשנו משהו מרווח יותר.

אבדוק את אופציית הסוזוקי ואני פתוח לעוד רעיונות.

• תוכן חדש...