Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדין אחר חיפושים בקניית רכב-

ההצעות שעד עכשיו ראיתי,הן להלן: [בתקציב של עד 5K-7K]

רנו קליאו (1997-8).מחיר: 7000

פיאט אונו (1996).מחיר: 6000

פיאט פונטו (1997) מחיר: 5500.

דייהו-סופר רייסר(1995).מחיר:5000

מי הכי אמין? פחות ייעשה בעיות? מניסיון אישי שלכם.אשמח אם תדרגו את הרכבים לפי אמינותם.

יש לציין שאני סטודנט ולומד בעיר שלי.מה אומר שלא יהיה לי כמעט נסיעות מחוץ לעיר.זה רק בשבי לסידורים מפה לשם.

מכיוון שכך,זה יזלול הרבה דלק (כי זה בתוך העיר) לכן אני רוצה גם שיהיה די חסכוני.לא משנה אוטומט או ידני.

אשמח שתענו לי -רק למי שיש ניסיון..(ולא שהוא שמע שחבר שלו אמר לו שהדוד סיפר לו וכו'..)

פורסם

ממליץ לא להתמקד ברכב ספציפי אלה לבחור ברכב הכי שמור שתמצא בלי קשר לסוגו ומוצאו, אבל עם כבר אז האונו מיושנת ובהפרש קטן אתה יכול לקנות פונטו מודרנית יותר, ממליץ בחום על סוויפט שהיא פחנוע יפני בסיסי ביותר עם מזגן מקפיא ואמינות טובה למידי במידה וטופל כראוי או לחילופין פיאסטה שנמכרת במחירים מצחיקים כמו 3 אלפיות למודל 97 במצב טוב עם טסט והקאץ הוא שאין כזה פשוט השוק חלש (תרגיש את זה שתנסה למכור אחת כזו) או פונטו שהיא הכי מודרנית וניתן לקנות אחת עם כרית אויר אפילו.

פורסם
ממליץ לא להתמקד ברכב ספציפי אלה לבחור ברכב הכי שמור שתמצא בלי קשר לסוגו ומוצאו, אבל עם כבר אז האונו מיושנת ובהפרש קטן אתה יכול לקנות פונטו מודרנית יותר, ממליץ בחום על סוויפט שהיא פחנוע יפני בסיסי ביותר עם מזגן מקפיא ואמינות טובה למידי במידה וטופל כראוי או לחילופין פיאסטה שנמכרת במחירים מצחיקים כמו 3 אלפיות למודל 97 במצב טוב עם טסט והקאץ הוא שאין כזה פשוט השוק חלש (תרגיש את זה שתנסה למכור אחת כזו) או פונטו שהיא הכי מודרנית וניתן לקנות אחת עם כרית אויר אפילו.

בדקתי מחירים,ואני רואה ש סוויפט שווה בערך כ8K ! ואלו פיאסטה שווה 5500,לא ב3000..

איך ה-רנו קליאו (שנת 1998-7) משום מה נדלקתי עליו,מה גם שמעתי שהוא אוטו אמין,חסכוני בדלק... !?

פורסם

מכוניות ישנות ידניות הם טובות ואמינות רק אם טיפלו בהם, במיוחד אלו שכתבת

אם כי אני חושב שפונטו ואונו יותר אמינות מקליאו, ובטח החלקים יותר זולים.

אם תמצא אחת מהם שהבעלים מראה לך קבלות על טיפולים (שמן, פילטרים, נוזל קירור, טרמוסטט וכו'), ולא רק קבלות על תיקונים - ואם האוטו נראה טוב יחסית ולא כמו משהו שעבר תאונות גדולות, זה יהיה ההימור הכי בטוח.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

סבלנות היא מילת המפתח - אני לא מתפשר על טיפולים במורשה למשל. פשוט אפס סבלנות לרכב שטופל במוסך אבו-חאפר ובניו.

אין קבלות ממורשה? לא לוקח לבדיקה.

במקרה שלך יהיה יותר קשה למצוא דבר כזה, אז אפשר להתפשר על בנאדם שמראה לך קבלות על טיפולים ותיקונים.

מצאת כזה דבר? על הכיפאק - סע לשלום לאחר בדיקה.

אל תינעל על דגם ספציפי, הכל טוב והכל מצוין במידה וטופל.

פורסם

תודה לכל העונים (:

דבר ראשון,הבנתי שכל רכב ישן מכל סוג שהוא -תמיד ידני הוא טוב ואוטומט לא טוב.זה נכון לדעתכם!?

דבר שני,כולם כותבים "רכב שמור",איך אדע למי להאמין!? מה אני חייב לראות מהמוכר?? (קבלות מטיפלים או מתיקונים,או גם וגם.ושזה יהיה רק ממוסך מורשה.כל אלו חייבים ?!)

אה,ויש מצב שבן אדם יראה לי "חלק מתיקונים\טיפולים" שהרכב עבר ויסתיר את כל האמת? כלומר הוא יראה לי קבלות מה הרכב עבר,אבל זה לא כל מה שהרכב עבר? יש אפשרות כזאת? או שאם הוא מראה לי על תיקונים\טיפולים אזי הוא לא יכול להסתיר כלום!?

דבר שלישי,אין לי בעיה לקנות פיאט פונטו,אבל הבנתי שהוא עושה בעיות.ואילו רנו קליאו לא עושה בעיות יחסית (ע"פ חיפוש בפורום).האומנם!?

ושוב תודה לכל העונים ולכל אלו שהולכים לענות ולכל אלו שענו לי כבר (:

פורסם

בס"ד

לך על הפונטו, הרכב נותן תמורה טובה ואם הוא שמור הוא בהחלט אמין, לגבי בדיקה לגבי הרכב אל תתקמצן וקח לבדיקה, זה יחסוך לך הרבה בהמשך !!!

הייתה לי פונטו וחוץ מהכאבי גב אחרי נסיעות ארוכות וממושכות וחוסר משווע בביצועים שאני מאמין שזה לא מה שאתה מחפש, מאוד אהבתי את הרכב ואת אמינותו.

פורסם
בס"ד

לך על הפונטו, הרכב נותן תמורה טובה ואם הוא שמור הוא בהחלט אמין, לגבי בדיקה לגבי הרכב אל תתקמצן וקח לבדיקה, זה יחסוך לך הרבה בהמשך !!!

הייתה לי פונטו וחוץ מהכאבי גב אחרי נסיעות ארוכות וממושכות וחוסר משווע בביצועים שאני מאמין שזה לא מה שאתה מחפש, מאוד אהבתי את הרכב ואת אמינותו.

נכון שאני לא מחפש ביצועים ונוחות (אבל שלא יכאב לי הגב אחרי נסיעה.בוא לא נגזים...)

וכמו שאמרתי,מחיפוש מהיר בפורום הבנתי שפונטו יכול להיות הרבה בעיות...

נ.ב. מישהו יכול לענות לי על השאלות שאר השאלות שלי (2 תגובות למעלה^^) ? תודה (:

פורסם

מורשה? מי מטפל ברכב ישן במורשה?

כל עוד יש קבלות הכל טוב ויפה, ובדיקה במכון בעלות של 500 שקל לא הייתי עושה, אבל קח את הרכב למוסך ושלם לו 100 שקל שירים אותו על ליפט ויבדוק אותו על שלל מכלוליו עד כמה שאפשר, אל תאמין לכל אחד, ובבואך לבדוק את הרכב שאל הרבה שאלות ואל תתפשר על גימגומים ותשובות מוזרות.

פורסם

אכן בבדיקה במכון האוטו יצא 100% גמור וכאילו עוד דקה רק לקחת לגריסה וזהו.

במוסך הם יהיו קצת יותר רציניים. אם אתה באיזור המרכז קח את האוטו למוסך שמשון ביהוד שיבדוק לך אותו. שמה גם מומלץ לטפל אם תקנה פיאט.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

דבר ראשון,הבנתי שכל רכב ישן מכל סוג שהוא -תמיד ידני הוא טוב ואוטומט לא טוב.זה נכון לדעתכם!?

דבר שני,כולם כותבים "רכב שמור",איך אדע למי להאמין!? מה אני חייב לראות מהמוכר?? (קבלות מטיפלים או מתיקונים,או גם וגם.ושזה יהיה רק ממוסך מורשה.כל אלו חייבים ?!)

אה,ויש מצב שבן אדם יראה לי "חלק מתיקונים\טיפולים" שהרכב עבר ויסתיר את כל האמת? כלומר הוא יראה לי קבלות מה הרכב עבר,אבל זה לא כל מה שהרכב עבר? יש אפשרות כזאת? או שאם הוא מראה לי על תיקונים\טיפולים אזי הוא לא יכול להסתיר כלום!?

דבר שלישי,אין לי בעיה לקנות פיאט פונטו,אבל הבנתי שהוא עושה בעיות.ואילו רנו קליאו לא עושה בעיות יחסית (ע"פ חיפוש בפורום).האומנם!?

א. אתה נכנס כאן להכללות גורפות שלא הייתי רוצה להיכנס אליהן, אבל כשמדובר ברכבים ישנים יחסית עם קילומטראז'ים גבוהים אכן מומלץ יותר לבחור ברכבים ידניים משתי סיבות עיקריות -

• גיר אוטומטי יקר לתיקון, וככל שהקילומטראז' והשנתון עולים כך גדל הסיכוי שתזדקק לתיקון יקר בגיר האוטומטי.
  • חלק מהגירים האוטומטיים הישנים היו די פרימיטיביים וכללו רק שלושה הילוכים, דבר שגרר צריכת דלק גבוהה.

ב. יש סדרה של מדריכים באתר לגבי מה לבקש מהמוכר ומה לחפש ברכישה של רכב חדש. חפש בסרגל העליון, תחת "מדריכים".

ג. בוודאי שיש סיכוי שהמוכר לא יחשוף בפניך את כל האמת. אבל האמת היא שברוב המקרים אין סיבה של ממש להסתיר טיפולים שבוצעו לרכב, להפך, כדאי להדגיש את זה כדאי להראות שמדובר ברכב "שמור".

ד. הבנת לא נכון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אכן בבדיקה במכון האוטו יצא 100% גמור וכאילו עוד דקה רק לקחת לגריסה וזהו.

במוסך הם יהיו קצת יותר רציניים. אם אתה באיזור המרכז קח את האוטו למוסך שמשון ביהוד שיבדוק לך אותו. שמה גם מומלץ לטפל אם תקנה פיאט.

אני לא במרכז...

האם יש מצב שהמוכר "יוכל להסתיר ממני את עברו של הרכב" והוא יראה לי רק "חלק" מהנתונים?! או שבדף כתוב הכל הכל והוא לא יכול למחוק\לתקן\להסתיר בכל צורה שהיא !?

כמו"כ מה חשוב שהוא יראה לי? הסטורית טיפולים ותיקונים!? מאיזה שנה (אם זה רכב ישן,אז הוא יראה לי -לדוגמא-רק משנת 2005 שזה בסדר,אבל אני לא אדע מה היה עד 2005 ויש מצב שהחליפו מנוע,הרכב עבר תאונה וכו'..יש פתרון לזה או שלא!?)

• תוכן חדש...