Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

כמו בכל כמה ימים, גם היום השארתי את הרכב שלי 205, שנת 94 1.4. בחנייה צדדית של רחוב שקט ופסטורלי בעיר מגוריי.

חנייה קבוע בדרך כלל. הפעם אני חוזר מהעבודה, ורואה שהבובה לא נראת כתמול שלשום, או בקיצור כל דלת הנהג מעוכה שאפילו מראת הצד קיבלה עיוות, ראיתי שיש פתק על החלון, מסתבר שהפוגעת השאירה את פרטיה. כנראה, מחזה נדיר במחוזותנו.

מזל שהצלחתי לפתוח את הדלת ולנסוע מהמקום. אך עדיין נורא כואב עקב כך שהבובה עברה צביעה כללית לא מזמן בשל צבע שרוף אופייני בגג ובמכסה המנוע בעיקר.

שאלתי מה ניתן לעשות? אני אתקשר אליה ואגיד כמובן שאני אקפוץ למוסך כדי לקבל הצעת מחיר לנזק ומשם נהיה יותר חכמים.

כנראה או שהיא תכסה את עלות התיקון או יותר סביר תשאיר את זה לביטוח שלה.

שאלתי אליכם האם כך צריך לנהוג ובכלל מה לעשות ואיך? מיותר לציין שיש לי ביטוח צג ג' בלבד.

לא יודע אם זה רלוונטי אבל החלון שלם והפגיעה היא בעיקר בדלת הנהג והאזעקה לא נועלת את הדלתות, כנראה עקב העובדה שהמנוע שאחראי על המערכת הנעילה נמצא באותה דלת :|

אשמח לעזרתכם ועצתכם, מכיוון, שאין לי ,לשמחתי, נסיון קודם ואני לא כלכך יודע מה כדאי וצריך לעשות.

רב תודו תושנה טובה!

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתקשר ותקליט אותה כשהיא קושרת את עצמה לאירוע.

גם אנשים נחמדים והגונים עלולים לחזור בהם בעצת "חברים" או כשישמעו את עלות הנזק לו גרמו.

באותה שיחה תסביר (אחרי שהקלטת אותה מודה שפגעה) שהרכב רק עבר צבע כללי ואת סוג התיקון בו אתה מעוניין. שמע ממנה מה היא מציעה.

רוב הסיכויים (שלמזלך) נפלת על בחורה הגונה שמכירה בנזק שגרמה ומוכנה לטפל בו. יכולת למצוא גם את אותה דלת מעוכה רק בלי פתק, ואז המצב היה מסובך הרבה יותר. קח את זה בחשבון כשאתה משוחח עימה. תשתדל להיות נחמד,הוגן ומנומס, למרות שזה קשה להתנהג כך למי שפגע במחמל נפשך, אך זכור שהיא לא עשתה זאת בכוונה ומוכנה לשאת בנזק כל עוד תהיה אתה הוגן ולא תדרוש צביעה מחודשת של כל הרכב.

נתקו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה על התגובה.

אני לא רוצה יותר מלהחזיר את המצב לכדמותו עד כמה שניתן.

אני עוד צריך לבדוק איך אני מקליט את השיחה, אבל אני כמובן מבין וציינתי את זה בהודעתי שזה כנראה נדיר שיש אנשים שגם עעושים נזק וגם "מודים" בו באופן כזה.

כן נראה באמת לאחר השיחה אני אהיה כנראה יותר חכם ואדע לאן להמשיך משם.

פורסם

היה לך מזל שהשאירו לך פתק.

לי קרה אותו הדבר ולא טרחו להשאיר פתק.

לך תקבל הצעת מחיר, דבר איתה ותקליט אותה ותמשיך משם.

פורסם
תודה על התגובה.

אני עוד צריך לבדוק איך אני מקליט את השיחה, אבל אני כמובן מבין וציינתי את זה בהודעתי שזה כנראה נדיר שיש אנשים שגם עעושים נזק וגם "מודים" בו באופן כזה.

.

הכי פשוט קח שפורשפרת עם ספיקר, מכשיר הקלטה ופשוט תקליט.

תן לה להחליט אם היא רוצה לערב את הביטוח שלה, יש כאלה שנלחצים שאולי ירמו אותם ויתקנו על חשבונם כל מיני דברים שלא קשורים ויעידפו דווקא כן לערב את הביטוח, אצלי היה מקרה כזה, למרות שהסכמתי ללכת למוסך שבחרה זו שפגעה ברכב, היא בסוף החליטה ללכת עם הביטוח אבל זה לא נגמר טוב

כל מיני נשמות טובות כנראה יעצו לה לא לחתום על טופס פגיעה לביטוח ואני נשארתי באויר, ונאלצתי לתבוע בתביעות קטנות.

פורסם

שוב תודה.

אז בעצם אני מקליט אותה ונותן לה קודם לאשר שבאמת היא פגעה ברכב ואחרי זה הרי יש לי קייס.

אבל אני עדיין תלוי בה איך תחליט או לסגור את זה בלי לערב ביטוח או עם ביטוח.

פשוט אני מפחד שאם היא תערב ביטוח אז התיקון גם יהיה ברמה נמוכה מאוד בעצם כדי לחסוך הוצאות של הביטוח :|

פורסם
הכי פשוט קח שפורשפרת עם ספיקר, מכשיר הקלטה ופשוט תקליט.

תן לה להחליט אם היא רוצה לערב את הביטוח שלה, יש כאלה שנלחצים שאולי ירמו אותם ויתקנו על חשבונם כל מיני דברים שלא קשורים ויעידפו דווקא כן לערב את הביטוח, אצלי היה מקרה כזה, למרות שהסכמתי ללכת למוסך שבחרה זו שפגעה ברכב, היא בסוף החליטה ללכת עם הביטוח אבל זה לא נגמר טוב

כל מיני נשמות טובות כנראה יעצו לה לא לחתום על טופס פגיעה לביטוח ואני נשארתי באויר, ונאלצתי לתבוע בתביעות קטנות.

אוייש נו באמת.

תתקשר אליה, בזמן השיחה כמעט בכל פלאפון, אם לא בכל פלאפון, אתה לוחץ על "אפשרויות" בזמן השיחה איתה, יש לה כפתור הקלט.

אתה לוחץ עליו, וזה מתחיל להקליט אתה יכול לנתק את ההקלטה מתי שבא לך, או איך שאתה מנתק את השיחה, ההקלטה נשמרת בכל זאת.

בכרטיס זיכרון שלך.

מחברים את המכשיר למחשב, מעבירים ו הופה!

יש לך את השיחה על המחשב.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

טוב, התקשרתי.

קיצר הקלטתי את השיחה והוא ישר אמר שהוא נכנס לי באוטו ואז אמר שהוא לא מתגורר בארץ אבל ייש לרכב ביטוח מקיף ושאמרו לו שהוא צריך לפנות לביטוח שלו כדי שיצרו איתי קשר.

הוא אפילו שאל אותי מה לעשות כי לו אין כלכך מושג לגבי כל זה. לא שלי יש :oops:

אז בעצם אני שואל אתכם. יפה ,הבנאדם הודה והכל מוקלט עכשיו הוא אמר שאין לו מולו את פרטי הביטוח אך הוא יוכל לקחת אותם ולמסור לי אותם.

סיכמנו שאני אתקשר מחר בבוקר ואקח את הפרטים של הביטוח ויוכל למסור לו את הפרטים שלי.

אז בעצם מכאן אני מבין שזה כנראה עובר לאחריות חברת הביטוח שלו ושהדין ודברים יצטרך להיעשות מולם.

איך מבחינתי אני דואג שהנזק יתוקן ובאיכות ראויה וטובה?

אני יכול לדוגמא לדרוש לבצע את התיקון במוסך מורשה של פיג'ו?

תודה רבה!

פורסם

הפשוט ביותר - פנה לסוכן הביטוח שלך, הוא יעשה את כל העבודה מול הביטוח של הפוגע. וכן ידאג לך לשמאות ולתיקון במקום שבו אתה תבחר. בסופו של דבר - הכל על חשבון הפוגע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפשוט ביותר - פנה לסוכן הביטוח שלך, הוא יעשה את כל העבודה מול הביטוח של הפוגע. וכן ידאג לך לשמאות ולתיקון במקום שבו אתה תבחר. בסופו של דבר - הכל על חשבון הפוגע.

זה אפילו שברשותי רק ביטוח צד ג'?

פורסם

מנסיוני המר - במקרה כזה, לא משנה אם יש לך ביטוח.

הצד הפוגע (והאשם) ישלם על הנזק.

מקרה שקרה לי לפני כמה שנים:

נסעתי (עם דייהטסו שרייד 93') בר"ג ברחוב דו סטרי (קריניצי) כאשר מולי הגיעה שברולט אלרו 00'.

כ-100 מ' לפני לא היה אף רכב, נהגת השברולט עמדה בנתיב מולי והמתינה (מטרתה העיקרית היתה להכנס לחניה של בנין מצד ימין שלי). 5 מ' ממני - לחצה על דוושת הגז. הפגיעה היתה בלתי נמנעת.

היו ברחוב מספיק אנשים לראות את הארוע, ואחרי שהצלחתי לצאת מהאוטו מצד ימין (הפגוש הקדמי הגיע למרכז הגלגל, נעלמו כל הרכיבים בצידו השמאלי של תא המנוע והכנף השמאלית התכופפה עד כדי כך שלא היה ניתן לפתוח את הדלת של הנהג)

הנהגת יצאה מהשברולט וברוב תומה (וטימטומה) שאלה אותי "מה, לא ראית שאותתתי?" :shock:

היא לקחה על עצמה את האחריות למקרה. התקשרתי מייד לסוכנת הביטוח והיא הודתה בפני הסוכנת בטלפון.

לא הקלטתי אותה אבל צילמתי את הזירה ואת כיווני התנועה שממנו הגיע כל אחד מהרכבים.

היה לי על הדייהטסו רק ביטוח חובה, לא מקיף.

לנהגת השברולט היה ביטוח צד ג'.

לדברי הסוכנת ביטוח שלי - לקחת את השאריות של הרכב לשמאי לקבל הערכת נזק, לתקן ולשלוח את החשבונית לסוכנת הביטוח שלי. משם - היא תדאג לחייב את הביטוח של השברולט ולהחזיר לי את הכסף.

(לסקרנים מבינכם, הדייהטסו נכנסה לזירה עם מכסה מנוע בצורת ריבוע ויצאה עם מכסה מנוע בצורת משולש... נזק שנגרם לשברולט - התכופף המספר. :cry:)

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם
זה אפילו שברשותי רק ביטוח צד ג'?

כיוון שאתה לא אשם אתה לא אמור בכלל להפעיל את הביטוח שלך.

במקרה שלי ברגע שהבחורה החליטה כן לערב את הביטוח, פניתי לסוכן הביטוח שלי הוא שלח לי שמאי, שהעריך את הנזק והוציא דוח בהתאם, (עלה לי 600 שקל השמאי + 3000 שקל נזק - החלפת הפגוש פלסטיק חיצוני + תיקון פגוש פנימי) הסוכן גם הפנה אותי למוסך שתיקן את הנזק לפי הערכת השמאי.

הוצאתי 3600 שקל מכיסי, ואחרי כחודש כשעדיין לא קיבלתי את הכסף סוכן הביטוח שלי אמר לי שהבחורה לא חתמה לביטוח שלה על טופס פגיעה. אי אפשר להכריח אותה, וכל עוד היא לא עושה את זה, חברת הביטוח לא תשלם.

עכשיו שתבין, מסתבר ששנינו היינו מבוטחים באותה חברת ביטוח , ועדיין נוצרה בעייה. התקשרתי לבחורה, והיא התחילה לספר לי שאחיה בבית חולים, הסבתא שלה חולה, אמא שלה נקעה את הרגל .... אלף לילה ולילה, וכל פעם היא מבטיחה ששבוע הבא היא מסדרת הכל. אחרי השיחה הרביעית נשבר לי.

הגשתי תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. למחרת היום שהיא קבלה את התביעה, קיבלתי טלפון מסוכן הביטוח שלה שהיא חתמה ורוצה לסגור את העניין. דרשתי כמובן שהיא תשלם גם את האגרה שעלה לי הגשת התביעה - כ 80 ש"ח.

בסוף העניין הזה נסגר.

לי כל הסיפור הזה עלה בהרבה זמן ועצבים לבחורה זה עלה בייקור הפרמייה והשתתפות עצמית של 1200 ש"ח, המוסך הרויח :-) , כשהפחח הפרטי שניגשתי אליו בהתחלה העריך את התיקון ב 500 שקל. אם היא הייתה מתנהגת כמו בן אדם, היתה חוסך לכולנו הרבה.

פורסם
לי כל הסיפור הזה עלה בהרבה זמן ועצבים לבחורה זה עלה בייקור הפרמייה והשתתפות עצמית של 1200 ש"ח, המוסך הרויח :-) , כשהפחח הפרטי שניגשתי אליו בהתחלה העריך את התיקון ב 500 שקל. אם היא הייתה מתנהגת כמו בן אדם, היתה חוסך לכולנו הרבה.

הצרה היא שאנשים לא תמיד מבינים את זה עד שזה מאוחר מדי. :|

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

כן, כל זה ברור.

טוב, עכשיו שוחחתי עם חברת הביטוח שלי. נאמר לי שעלי לספק פרטים של הפוגע, מספר רכב ופרטי ביטוח וסוכן.

אז הוצע לי להכניס את הרכב שלי למוסך הסדר של חברת הביטוח ונאמר לי שהיתרונות בכך שאני לא אצטרך לשלם מכיסי את עלות התיקון אלא להשאיר צ'ק פיקדון בלבד שיוחזר לי לאחר קבלת ההחזר מחברת הביטוח של הפוגע.

נאמר שאני אפילו יוכל לקבל רכב חלופי למשך זמן התיקון.

עכשיו ההתלבטות היא כמובן לאיכות וטיב התיקון ואם בכל זאת עדיף להכניס את הרכב למוסך מורשה. כי שימוש בחלפים מקוריים במוסך ההסדר כנראה לא יהיה.

• תוכן חדש...