Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלה לבעלי ניסיון: צביעת שלדה (לא מרכב, שלדה במכונית בעלת שלדה ומרכב נפרדים) - מה עדיף מבין שי האפשרויות (צביעה רגילה היא האפשרות הפחות מועדפת): ציפוי באבקה או גילוון.

תודה מראש לעונים.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

לילה,

1. ניקוי חול.

2. ציבוי אבץ - גילוון קר באמצעות טבילה באמבט (תהליך חשמלי).

3. צביעה בצבע אפוקסי - צבע מקשר ועליו צבע אפוקסי איכותי (תקן - marin)

לשימושך, אבי.

פורסם

הכי טוב - ציפוי בשיטה שנקראת E-coating. למיטב ידיעתי אפשר לעשות את זה במפעל בבית השיטה. זה תהליך של צביעה בטבילה, תוך כדי אלקטרוליזה. כך מצפים שלדות מודרניות שמיועדות לעמידות גבוהה.

בעדיפות אחרי זה, צביעה בטבילה, חשוב מאוד שיהיה אחרי ניקוי כימי בטבילה.

לגבי שתי השיטות חשוב להדגיש שרק טבילה מבטיחה שהכל כולל הכל צבוע, גם בתוך הפרופילים (כשמדובר בפרופילים סגורים), וגם בחפיפות שבין הפחים במקומות שיש.

צביעה רגילה (בהתזה כמובן) גם טובה. צביעה באבקה לא נותנת הרבה בחלק כמו שלדה, חוץ מזה שהצבע מאוד אחיד ומאוד יפה. יש שיטענו שצביעה באבקה לא מומלצת לשילדה בגלל ה"שבירות" של הצבע, אני אומר שזה ממש לא קריטי.

גלוון? לדעתי לא מתאים לשלדות ישנות, כי אחרי זה כל תיקון בשלדה הוא סיוט. ועוד לא דיברתי על כל מיני קדחים שהופכים להיות במידה הלא נכונה וצריך לנקות אותם.

אסף.

פורסם

צביעת שילדה במקרה של הטנדר, למרות שהיא מדגדגת באצבעות

היא אוברקייל, אם הבנתי נכון, הרכב הזה אמור להיות רכב נוסע, ולא רכב

תצוגה, צביעה איכותית לאחר ניקוי חול, אמורה להספיק ויותר.

מה גם שאיכות הצבעים של היום וההגנה לברזל חשוף היא טובה מבעבר

ובעבודת צבע נכונה ההגנה לשילדה תהייה מצוינת.

אם הכסף לפרויקט אינו מוגבל, אזי הסיפור שונה, אבל כיוון שניתן לנצל את הכסף

במקום אחר, מספיקה צביעה איכותית של השילדה, לך על טיפול יסודי יותר לגוף

הרכב, בהפרש שתחסוך.

מרכב הפייברגלאס של הטנדר ידרוש מעבר לצביעה גם פעולות הקשחה ותיקונים

ועל מנת להגיע לתוצאה יפה שווה להשקיע את הכסף דווקא כאן במקום שיתן יותר

תמורה, הן במראה הוויזואלי והן בצד הפרקטי - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חבל לטעות ולהטעות... יש שתי תהליכים שונים מהותית.

א. ציפוי - (PLATING) שהוא תהליך אלקטרוכימי שבו נוצרת "מעין תרכובת "בין המתכת המצופה לחומר הציפוי.

ב. צביעה .(PAINTING )

תהליך - E ECOATING הוא צביעה ולא ציפוי!

עוצמת ההגנה הקורסיבית של הציפוי עולה לעין ערוך על זו של הצבע, ואכן בתעשייה נהוג לצפות ואחר כך לצבוע על הציפוי.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני רואה שאין תמימות דעים לגבי אופן הפעולה.

מה שאני מבין בין השורות שאולי גילוון הוא לא הדרך הנכונה, במיוחד בהתחשב בזה שאכן מדובר בשלדה ישנה ולא חזקה במיוחד ובהחלט יתכן שתזדקק במהלך הזמן לתיקון פה ושם (למשל, את מחברי האגזוז אוכל לעשות רק אחרי שהמכונית תורכב. מה שיש כרגע זה אילתור לא מוצלח, הן מבחינת המיקום והן מבחינת ההלחמות).

אם כך, האם ניקוי חול, צביעה בהתזה של צבע יסוד וצביעת כיסוי טובה בשכבה אחת או שתיים תספק את השילוב הטוב ביותר: הגנה של השלדה בפני קורוזיה ושימורה לאורך זמן?

שוב, תודה מראש.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אחרי חיזוקי השילדה ותיקון נק הרקבון עם מקדמי הגנה גדולים.

הזרקת חול, צבע יסוד מונע חלודה וצביעה. ניתן גם לעשות בסיום

ציפוי זפת למען השקט הנפשי - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שושנים , השיטה שלך מתעלמת לחלוטין מכל החלקים הלא נגישים בשילדה.

זה שצבעת את הצד החיצוני לא אומר שבפנים לא תווצר חלודה .

און , כמה פעמיים אתה מתכוון להפריד את השילדה ?

לדעתי רק פעם אחת, וזה החלק הכי לא נגיש ברכב, שיפור מצב הפיברגלס בשלב מאוחר יותר יהיה יותר קל מאשר חידוש השילדה שוב.

לדעתי אם התקציב מאפשר לך על התהליך הכימי בבריכות חומר .

הנוזל מגיע לכל נקודה, מנקה את השילדה מבפנים והנוזל השני "הצבע" יגיע לכל נקודה בשלדה כולל חלקים פנימיים וייגן עליה מחלודה עתידית .

צביעה רק מבחוץ זה יפה אבל לא באמת שומר על השילדה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מסכים עם שושנים.

שלדה בסופו של דבר היא לא משהו שמחליד בטירוף. ברכב שתמצא שלדה רקובה, הפחים כבר מזמן נופלים לחלקים...

יש שתי סיבות לרקבונות בשלדה: או שהרכב עמד ונסע במקומות סופר לחים או על מלח, או שבוצעו בשלדה תיקונים לא נכונים, ולכן נוצרו איים ללא ניקוז שבהם המיים עמדו.

בקיצור, אם אין בשלדה קטסטרופות, צריך לדאוג שאין מקומות שבהם המים ילכדו בלי אפשרות לצאת, ולצבוע חיצונית. כל היתר זה מאוד נחמד אבל בהחלט לא נחוץ ובטח ובטח באקלים שלנו כשמן הסתם הרכב לא יסע 20.000 ק"מ בשנה בתנאי סערה.

בהצלחה

פורסם

און אני באמת חושב שלא צריך להגזים.

אני יכול לספר לך מה אני עשיתי עם הבריסקה.

לאחר הפשטה של כל מה שניתן לפרק ביצעתי שטיפה יסודית עים נפט ולאחר מיכן עם קיטור.

לאחר יבוש עם אויר ושמש מרחתי עם מברשת מסיר צבע ושוב שטיפה כך פעמיים לפחות.

לאחר מיכן צביעה באמרייט 5 שכבות על פי הוראות היצרן. לדעתי תהילך זה מספיק טוב ל 30 שנה הבאות בעוד 30 שנה אפשר לחזור על התהליך:wink:

בניקוי חול יש בעיה אחת של הצטברות חול במקומות שלא ניתן לראות ויש סיכוי שחול זה יהפוך למקור לחות בעתיד.

נ.ב.

שמעתי שאתה מחפש אותי....נסה שוב.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

שלום לכולם.

דווקא בגלל שמדובר בעבודה אותה עושים פעם אחת (וגם זה יותר מדי...), אני רוצה לעשות את הפעולה הנכונה.

טוב, יש לי שיעורי בית לעשות ולהחליט מבין האפשרויות. תודה לכל המייעצים - עידכונים בשרשור השיפוץ.

און

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...