Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריקשה משנת 82

tomer1430
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנס לאתר הבא ותוריד את הקטלוגים שמופיע בהם P2

http://www.kjjohnson.ca/piaggio/information.php

אולי תמצא את מה שאתה מחפש, קשה למצוא מידע על ריקשות ברשת במיוחד למי שאינו דובר איטלקית.

אולי הוא לא צריך להכנס יותר, שים לב אם השקע של הרצועה במגנטו נמצא באותו מישור עם הפולי של הדינמוסטרטר.

בכל מקרה הציר נראה מלוכלך, שמת לב לקייל ששקוע בציר (ראה תמונה), פרק אותו ונקה את הציר שיהיה מבריק (החלק הקוני), נקה גם את המגנטו באיזור שהציר נכנס, תחזיר את הקייל למקום ותשחיל את המגנטו כשהקייל נכנס לחריץ שבמגנטו.

לגבי הקוייל (אתה לא טועה coil) אולי אפשר לבדוק אותו בנפרד ,מישהו כאן יודע איך? אשמח ללמוד.

אגב איך אתם מנסים להתניע, אם בדחיפה שימו לב שהילוך אחורי לא משולב, יש ידית קטנה ליד הבלם יד.

קודם כל תודה!

דבר שני, אתמול אני וחברי "חרשנו" על האינטרנט ומצאנו כל מני שירטוטים וקטלוגים של הריקשה אבל שוב, הכל באיטלקית...

בכל מקרה- להניע אנחנו מנסים ע"י חיבור מצבר ישירות לסטרטר או למקומו בתא מקדימה..

וסתם בשביל שאני אדע- הידית שמשלבת להילוך אחורי- זאת הידית האדומה או ידית אחרת?

ושאלה אחרונה- למה צריך לנקות את הציר והקייל שיהיו מבריקים? כדי שזה יכנס יותר טוב?

תודה!

נ.ב: גם אני אשמח אם מישהו יאמר מה אפשר לעשות עם הקויל...

פורסם

הידית האדומה וזו שלידה הן של הצ'וק והחימום, יש ידית יותר גדולה ליד מוט ההילוכים, היא של הילוך אחורי.

לנקות את הציר כדי שהמגנטו ישב טוב אבל כמו שאמרתי אם החריצים של הרצועה נמצאים באותו מישור אז הוא במקום.

לגבי הקויל, קח דוגמא וחפש במוסכים של קטנועים, זה לא חייב להיות של ריקשה.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם
הידית האדומה וזו שלידה הן של הצ'וק והחימום, יש ידית יותר גדולה ליד מוט ההילוכים, היא של הילוך אחורי.

לנקות את הציר כדי שהמגנטו ישב טוב אבל כמו שאמרתי אם החריצים של הרצועה נמצאים באותו מישור אז הוא במקום.

לגבי הקויל, קח דוגמא וחפש במוסכים של קטנועים, זה לא חייב להיות של ריקשה.

אוקי מצוין טוב לדעת D:

לגבי המיקום של המגנטו, אני אבדוק כשאני אוכל...

בכל מקרה, מצאתי חוברת (יכול מאוד להיות שזה היה מהאתר שהבאת, אני פשוט לא זוכר) שמכילה מידע די חשוב על ריקשה והיא באנגלית אז אם אתה צריך הנה היא: http://www.kjjohnson.ca/piaggio/Modification%20Manual%20P501%20P601%20P2.pdf

תודה!

אם יהיו לי עוד שאלות בקרוב (ורוב הסיכויים שיהיו) אני אשאל פה.

פורסם

טוב, עוד דו"ח מצב...

יש לנו מצבר וחיברנו אותו אל הסטרטר וכמו קודם- הוא עובד..

עכשיו- התחלנו לעשות בדיקה לאן מגיע חשמל ולאן לא.הגענו למסקנה שמהמגנטו יוצא זרם (ייתכן שחלש מאוד, המד זרם שלנו לא בדיוק אומר כמה...) אבל זה בטוח לא היה 12V כי הוא לא הדליק נורה של 12...

מהמגנטו יוצאים שלושה חוטים אל הקויל- בשלושתם היה זרם (זה הגיוני??)

לאחר מכן בדקנו את הזרם בחוט של הפלאג- גם בו היה זרם אך אפילו יותר חלש מהקודם...

ולבסוף חיברנו את ה"מד זרם" ישירות אל הפלאג וגם הוא הוציא זרם חלש...

מה אפשר להסיק מזה? מה יכול להיות מקור הבעיה (שהזרם כל כך נמוך... או שהוא אמור להיות ככה ופשוט הקויל דפוק?)

ושאלה אחרונה, האם יכול להיות שבגלל שחיברנו את המצבר ישירות לסטרטר ובכך דילגנו על חוט אחד שיוצא מהמגנטו אל קופסאת החוטים שמחברת את כל החוטים בתא הנהג מנענו זרם חזק יותר?

ועכשיו באמת אחרונה סתם לידע כללי- למה כאשר הפלג מחובר למנוע הסטרטר עובד חלש יותר וכשמנתקים את הפלאג הוא פתאום עובד הרבה יותר מהר?

תודה רבה!!!

פורסם

האמת שעם כל התגובות לא הבנתי אם אתם יודעים מה אתם עושים או מנחשים.

אני אם אני לא יודע מה אני עושה בקיצורי דרך במנוע או בחשמל אני לא עושה נקודה.

אני אחבר בדיוק כמו שאמור להיות מחובר ואז בודק איפה הבעיה.

מה הלחץ להניע את המנוע תתקדם בשאר החלקים ואז תניע, הריקשה לא תברח החיפזון לא בריא באספנות ואתה יכול לגרום נזק.

אם יש לך זרם בכל החוטים אני לא כ"כ מבין איפה הבעיה אבל אולי אין מינוס כמו שצריך זרם לבד לא אמור להניע.

פורסם
האמת שעם כל התגובות לא הבנתי אם אתם יודעים מה אתם עושים או מנחשים.

אני אם אני לא יודע מה אני עושה בקיצורי דרך במנוע או בחשמל אני לא עושה נקודה.

אני אחבר בדיוק כמו שאמור להיות מחובר ואז בודק איפה הבעיה.

מה הלחץ להניע את המנוע תתקדם בשאר החלקים ואז תניע, הריקשה לא תברח החיפזון לא בריא באספנות ואתה יכול לגרום נזק.

אם יש לך זרם בכל החוטים אני לא כ"כ מבין איפה הבעיה אבל אולי אין מינוס כמו שצריך זרם לבד לא אמור להניע.

תראה, אנחנו בטוח לא חשמלאים או מבינים גדולים במנועים, אבל בחשמל אפילו פחות..

אבל אנחנו עושים את זה בשביל הכיף, וברגע שמנוע יניע זה ייתן לנו מוטיבציה עצומה להמשיך ולשפץ...

בכל מקרה זה מה שאנחנו עושים.

ולשאלה האמיתית- יש זרם בכל החוטים אבל חלש מאוד!! בגלל אני רוצה לדעת איזה עוצמה אמורה לצאת מהמגנטו בשביל שנוכל לדעת מה פגום ומה לא...

• תוכן חדש...