Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופו של דבר, מדובר על גישת מפא"י לניהול המדינה. לא מדובר על בטיחות, מנהל תקין וכולי - כפי שהסבירו והדגימו מגיבים לפני.

מאותה סיבה שאסור ליבא חלק לרכב, גם אסור לפתוח בית ספר או בנק, או לגדל מלפפונים, ללא אישורים שקשה להשיג.

זו פשוט שיטה לשליטה באנשים. אם היה מדובר בהגבלות עניניות, אז היו תקנות כתובות וברורות שמאפשרות לכל אחד לדעת מראש האם חלק פלוני מותר או אסור - אבל כפי שידוע לנו, לא כך המצב, אלא - תבוא ונדבר. זה לא מנהל תקין - זו שחיתות ממוסדת, או בפי העם - שיטת מפא"י. וכידוע, מי שמכיר את האנשים הנכונים לא צריך פרוטקציה...

דני

נ.ב. רק כדי לסבר את האוזן, באנגליה - מקום מסודר למדי, יותר מכאן לכל הדיעות - מי שרוצה להפוך רכב נוסעים לטנדר צריך:

1. להודיע בכתב למשרד הרישוי על שינוי במבנה הרכב. שימו לב - הודעה ולא בקשה.

2. לעבור טסט רגיל.

אנשים עושים את זה. במו עיני ראיתי אדם שמתפרנס מהפיכת רכבי וולבו 760 5 דלתות לטנדר - בצורה חוקית ותקינה לחלוטין, ללא שום פרוטקציה. וסוף העולם לא מגיע.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בסופו של דבר, מדובר על גישת מפא"י לניהול המדינה. לא מדובר על בטיחות, מנהל תקין וכולי - כפי שהסבירו והדגימו מגיבים לפני.

הלו הלו מפא"י מתה ומזה 30 שנה + יש ליכוד

דני

נ.ב. רק כדי לסבר את האוזן, באנגליה - מקום מסודר למדי, יותר מכאן לכל הדיעות - מי שרוצה להפוך רכב נוסעים לטנדר צריך:

1. להודיע בכתב למשרד הרישוי על שינוי במבנה הרכב. שימו לב - הודעה ולא בקשה.

2. לעבור טסט רגיל.

.

הפתרון כל כך פשוט

להחזיר את המנדט הבריטי לכאן. אולי כך גם גלעד שליט יחזור.

איך לא חשבנו על זה לפני כן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הפתרון כל כך פשוט

להחזיר את המנדט הבריטי לכאן. אולי כך גם גלעד שליט יחזור.

איך לא חשבנו על זה לפני כן.

טוב, אתה עוד זוכר את המנדט:lol:.

חלקנו לא הספיקו.

פורסם

למה מנדט בריטי?

בוא נלך לשלטון טורקי.

באותה הזדמנות אולי יגיע לכאן תעשיית ייצור מכוניות.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

נכון להחזיר - אבל גם יגיע כל השאר מסביב - אתם רוצים .

הריונות בגיל 13 , כאשר המדינה ממנת , וכל הבאלגאן הרגיל .

אנחנו כבר בחצי דרך - תדחפו עוד קצת , וממש מדינה לתפארת תשאירו גם לילדים שלכם .

יש דיון על שיפור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334275

חזק מאוד - תעזרו לבחור .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל

הלינק שנתת ענק!! ילד קטן בן 17. אפילו לנכדה הקטנה שלי בת 5 יש יותר..

עם שכל ניקח רק את הטוב מכל העולמות =

מכאן כלום ומשם רק את הטוב (הגה ימני למשל נשאר שם )

ולצערי המדינה צעירה ממני בכמה חודשים כך שלא יצא לי להינות מהם הרבה.

גם לאנגלים יש תעשיית רכב ? הלא כן

וגם ספורט מוטורי וגם סדנאות שיפורים

והמלכה שלהם עם הנשיא שלנו אכבר זיווג

מתחיל להישמע רעיון טוב. מעניין מי העלה אותו. שווה פגישה איתו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, למה אתה מלגלג? האין ביכולתך לענות לענין?

הליכוד שולט על הנייר בלבד, ולראיה - מה שינה הליכוד באותן 30 שנה? שום דבר. מפא"י נעלמה אבל שיטת מפא"י עדיין כאן.

אנא קרא שנית את דברי, ובמיוחד את המילה המודגשת. אנא קרא גם את דברי "CROC" - איך אפשר לאשר ללא שחיתות חלקים תקינים? אי אפשר.

פורסם

לדעתי צריך ללכת עם הסיפור לאמנון לוי, הוא כנראה אוהב את סיפורי אוזלת היד של המשטרה (ראו תוכנית בנושא חוקרים פרטיים השבוע).

Detailer.gif
פורסם
ישה, למה אתה מלגלג? האין ביכולתך לענות לענין?

הליכוד שולט על הנייר בלבד, ולראיה - מה שינה הליכוד באותן 30 שנה? שום דבר. מפא"י נעלמה אבל שיטת מפא"י עדיין כאן.

אנא קרא שנית את דברי, ובמיוחד את המילה המודגשת. אנא קרא גם את דברי "CROC" - איך אפשר לאשר ללא שחיתות חלקים תקינים? אי אפשר.

תן לי את מספר ההודעה של קרוק המדוברת

היי

רק בשרשור הזה פירסמתי 6 הודעות 27 , 33 , 39 , 53 , 77 , 78 . המודגשות שוות יותר. כנס לשרשור המקביל בנושא שיפורים תמצא שם גם את דעתי.

כנס לאתר משרד התחבורה תראה הרבה נושאים שמראש אומרים לך מה התנאים לייבוא רכב למשל כולל טופסיולוגיה.

המדינה צעירה מוקפת אוייבים, זו לא פרהפרזה או סיסמה זו מציאות

כאשר אני רואה את ההתקדמות שחלה בכל תחומי חיינו איזה כלכלה צמחה פה איזה צבא יש פה אז צריך רק להתגאות.

ברור שינם גם הרבה פגמים. שצריך וניתן לתקנם. אבל זה דורש אנרגיה כדי לשנות ורובינו עוסקים בעינייננו בלבד.

יכול להיות ששיטת מפא"י הייתה טובה לליכוד והוא אף שיכלל אותה. וכפי שנאמר כשיש קשרים לא צריך פרוטקציה.

אני האחרון שמלגלג , לפעמים קצת ציני, ברוב הזמן דעתי נשמעת ללא משוא פנים ולגוף הנושא.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ליי מן - בוא נלמד.

תסביר לי דרך ברת ביצוע לקבל אישור ל:

1. מערכת יניקה של AEM או K&N

2. ממיר קטליטי MAGNAFLOW

3. ספוייךר/כנף אחורית של NISMO לניסן Z350

4. דוד אחורי/אגזוז MAZDASPEED למיאטה

פריטים 1-2 מיוצרים עבור דגם רכב מסוים ויש להם אישורי CARB

פריטים 3-4 מוצעים ע"י היצרן בארה"ב ואירופה דרך ויש להם מק"ט יצרן ומיועדים לשימוש בכביש ציבורי.

נדמה לי שהוא מדבר על זה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני חוזר שנית

המחוקק קבע דרישות מסויימות . מי שלא עומד בהן נחשב עבריין.

זו לא עמדתי. זו עמדת המחוקק.

אני אפילו לא טענתי שהמחוקק צודק בכל קביעותיו , עדיין הוא המחוקק.

יש לי גליון הרשעות של 70 עבירות תנועה, 10 מהם על שלא אותתי כאשר אני עומד ברמזור בנתיב שמאלי המראה פניה שמאלה.

האם לא ברור כיוון הנסיעה של הרכב. ברור. אבל את השוטר זה לא מעניין וגם את השופט זה לא עניין. כי החוק ברור בעיניין.

כך גם לגבי נהיגה במהירות מופרזת .

ברכב קליאו ספורט 2009 בכביש מספר 1 בקטעים מסויימים אפשר גם אפשר לדהור בבטחה ב מהירות כפולה ממהירות המותרת שם. עדיין בצוע הפעולה בבטחה לא משנה כי בוצעה כאן עבירה.

אבל לעומת זאת יש לי וותק של כמעט 2 מיליון ק"מ . 2 תאונות אחת עוד לפני שהיה לי רשיון נהיגה. שניה שאיזה אידיוט זקן ,הוא היה צעיר מגילי היום ,שעמד בשלט עצור ויצא לכביש הראשי מבלי שראה אותי כלל. בנס הוא נשאר בחיים.

אז אני מבין לנפשותיכם יותר מאשר אתם משערים.

ונכון הבירוקרטיה כאן חוגגת אבל ניתן להתגבר עליה אם הצדק עימך . יש כאן הרבה שיקולים מקצועיים טכניים .

קרוק הביא לי לנו לדוגמא את קליפורניה. ואני אסביר לכם את ההבדל.

היבואנים של האפטרמרקט פה חאפרים .

למה חאפרים כי עליהם החובה המוסרית והצרכנית שמוצריהם יאושרו על ידי כל הגורמים המוסמכים כך שאם אני בא לקנות מוצר שלהם יהיה לו אישור של רשות הרישוי כי מוצר זה מתאים למשל ל"עונדה" 1999 מנוע 1600. עם הרכישה אני מקבל עותק של האישור ועימו אני הולך להרכיב אותו , ומקבל אישור אחרי זה על כך ברשיון הרכב.

כך במדינה מתוקנת זו מהותה של הרשימה שקרוק הביא לנו. המדינה רק יצרה את הרשימה אבל המוצרים ברשימה הם פרי הפניה של היצרן אל הרשות כדי לקבל את אישורה.

מסתבך הדבר כאשר אני מייבא את החלק לבד, אבל אז נהיה זקוקים לאישור של אותו פקיד רק לחלקם של המקרים ולא לכל המקרים, אז הוא יהיה פנוי לאותם מקרים..

אני שנים ייבאתי צעצועים לילדים . יש תקן , ואם המוצרים לא עומדים בתקן הם מושמדים. חד וחלק. כלל דומה צריך לחול גם על יבואן מוצרי אפטרמרקט.

זו תגובתי בהודעה 53 ההודעה של קרוק היא 85.

אני הקדמתי ואמרתי איך צריך לעשות כדי שיהיה ברור מראש מה מותר ומה אסור

זו גם התשובה לשאלה של Dny

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
כנס לאתר משרד התחבורה תראה הרבה נושאים שמראש אומרים לך מה התנאים לייבוא רכב למשל כולל טופסיולוגיה... וכפי שנאמר כשיש קשרים לא צריך פרוטקציה.

כמו אחרים שהגיבו כאן, גם אני ניסיתי ליבא בצורה חוקית. השגתי רשיון יבוא (זו שיטת מפא"י: אתה רוצה ליבא? תבקש רשות מיוחדת בשבילך בלבד). מיוחד. מראש. עם רשימת חלקים מפורטת של מה שאני רוצה להביא. גם אמרו לי כמה המכס - בערך 30% או דומה.

עזר לי? קדחת. הגיעו החלקים. הגעתי למכס. אמרו:

- אי אפשר.

- למה אי אפשר?

- אסור.

- מותר.

- טוב, נו. תשלם 1600$.

- מה פתאום? כל החלקים (המשומשים) עלו לי ביחד $150.

- זה לא חלקים משומשים. זה חדשים.

- הנה יש פה גם את החוברת לנהג של הרכב ממנו פורקו החלקים (מה שנקרא - רואה את הנולד). שנת יצור - לפני 19 שנה.

- הנה כאן בספר החוקים (בעובי 6 ס"מ) כתוב שמותר לנו לגבות כמה שנרצה (באמת כך כתוב).

- $1600 זה יותר מדי. אמרו לי 30%.

- טוב, 1600 ש"ח. מחיר אחרון (באמת! כך אמרו!).

- בסדר.

שים לב: בספר החוקים כתוב, שחור על גבי לבן, שאחראי המכס רשאי לגבות לפי שיקול דעתו. כלומר אם אתה ואני נביא את אותו החלק, מותר לו לפי החוק לגבות מאתנו סכומים שונים. זו שיטת מפא"י, גם אם למפלגת השלטון קוראים ליכוד.

אני חוזר ואומר: אין לך דרך חוקית ומסודרת לדעת מראש באיזה מצב תצא מהמכס. בארצות אחרות אין זה כך.

דני

נ.ב. הבאתי גם חלקים אחרים - במסלול הירוק. שילמתי את מחיר הכרטיס פעם שניה במשקל עודף. שווה כל שקל.

פורסם
-

שים לב: בספר החוקים כתוב, שחור על גבי לבן, שאחראי המכס רשאי לגבות לפי שיקול דעתו. כלומר אם אתה ואני נביא את אותו החלק, מותר לו לפי החוק לגבות מאתנו סכומים שונים. זו שיטת מפא"י, גם אם למפלגת השלטון קוראים ליכוד.

אני חוזר ואומר: אין לך דרך חוקית ומסודרת לדעת מראש באיזה מצב תצא מהמכס. בארצות אחרות אין זה כך.

דני

נ.ב. הבאתי גם חלקים אחרים - במסלול הירוק. שילמתי את מחיר הכרטיס פעם שניה במשקל עודף. שווה כל שקל.

בוא תראה לנו את הסעיף בחוק המתיר זאת ונחכים ביחד?? ובוא תראה לנו איך גובים במדינות אחרות??

אני חוסך לך את החיפוש.

אתה בעדינות מקשקש :lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כאשר היה הסיפור שתיארתי בתגובתי הקודמת, ואמרו לי במכס את אותו סכום מוגזם, שאלתי מה פתאום - הרי יש לי רשיון ונאמר לי מה גובה המכס. אמרו לי שמותר להם לגבות כראות עיניהם, ופתחו בפני ספר חוקים עס כרס, ובעמוד אלף ומשהו אכן היה כתוב שחור על גבי ורוד (אכן), כי במקרים מסויימים - שבהם אין פקיד המכס משוכנע שהפריטים הם אכן כך וכך - יקבע סכום המכס לפי שיקול דעתו של הפקיד. לא נאמר שם דבר וחצי דבר על גורמים כלשהם שעל הפקיד להתחשב בהם בעת קביעת שיעור המכס.

התנהגות המכס בפועל היתה בדיוק לפי הכתוב, כפי שתיארתי.

מה מספר הסעיף וכולי - אינני זוכר.

אני חושב, ישה, שאתה מאמין שהפקידים/השופטים/השוטרים מתנהגים לפי הכללים. מגיבים רבים באתר זה מעירים לך, שוב ושוב, כי נתקלו בתופעות הפוכות. אולי אתה צריך להסיק כאן מסקנה כלשהי?

דני

• תוכן חדש...