Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד לי דרור, למה אתה צריך את הרכבים הישנים והחסרי כל קשר לבטיחות שאתם קונים ומשחזרים, מה קרה הרכבים של היום לא עושים את העבודה כמו שצריך, אין לך מה להבין פה, כמו שאתה אוהב את תחום האספנות, יש את האנשים שאוהבים את תחום השיפורים, זה מה שעושה להם טוב, מה שממריץ אותם, ולפני שתגיד לי שהרכבי אספנות הם לתצוגה בלבד ובקושי נוסעות, למרות שלא חסרות אספנות בשימוש יומיומי, גם כך הרכבים המשופרים, הם לא נוסעים בכביש באופן שוט, ,מקווה שהסברתי טוב

שמע ,

ממש ממש לא הסברת טוב ואומר לך מדוע ,

קודם כל לא ענית על אחת משאלותי , אמרת את שכולם יודעים שזהו הובי ממלא ועוד תחום עיניין כמו רבים אחרים.

התחום מובן ,

מה שלא מובן זה מדוע לשפר כלי רכב לרמה שרק יסעו מהר יותר בכבישים הקובנציונלים (במקום במגרשי מרוץ לדוגמא )

מדוע לשפר גורמים הנתפשים כמגביר השתוללות , מהירות מופרזת ?

מדוע לא לשפר כריות אוויר במקומות נוספים ? מדוע להתקין אגזוזט לחץ מרעיש וכנראה שאתה יודע איזו מהומה הם עושים

ברחובות העירוניים . לא לכך התכוון המחוקק .

רכב אמור לקחת אותך מנקודה א. ל- ב. בבטיחות .

תחביבים זה כבר נושא אחר .

נכון שלאספננות שלנו הן כמובן לא בטיחוטיות כמו רכב מודרני אולם רוב רכבי האספנות ואני בניהם נוסעים לתצוגות וארועים בלבד .

פה ושם טיולים . זה לא מהווה נסיעות יום יומיות ואני יכול להבטיח לך כי נהיגה ברכב כזה היא מאוד מאוד בטוחה בהבט של

הנהג ונהיגתו . הנהג מרוכז , לא נוסע מהר , וודאי שלא יעבור עבירת תנועה כל שהיא .

אבל - אין ביניו וויכוח על התחביב שלעצמו שהרי אני חושב שהתחביב שלכם צריך להיות במגרשי מרוץ ולא ברחובות וכבישים סואנים

אין צורך להריץ את המכונית למעבר למהירות המותרת בחוק . שהרי מדוע לשפר טורבו , מהירות , בלמים חזקים יותר ?

כאילו שהמקוריים לא בסדר , לא מספיקים ?

הנהג , הכל זה הנהג . סע בזהירות ברכב נורמלי לא משודרג , תגיע למחוז חפצך בשלום . השיפור כנראה למטרות אחרות

שאותן לא הסברת כלל .

אתה מוזמן להסביר שוב ,

תודה ושבת שלום .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרור,

מי אמר לך שרכבים משופרים מטרתם לנסוע מהר בכבישים ציבורים?

כל רכב אם הוא משופר או לא יכול לנסוע מהר ולהשתולל הכל תלוי בנהג ,עברת על חוקי התנועה מגיעה לך עונש נקודה.

אל תשכח יש רכבים שבאים מהחברה חזקים ועדיין מתניידים על הכביש ביום יום, למה אתה לא שואל את בעלי הרכבים האלה למה הם צריכים את הרכבים האלה?

מי אמר לך שרכב משופר לא יכול לנסוע מנקודה א ל-ב כמו כל רכב הרגיל?

אין שום סיבה שרכב משופר לא יוכל לנסוע בכבישי המדינה כל עוד הנהג בו לא עובר על חוקי התנועה.

ואת הרעש של האגזוזים ממש לא בעיה לפתור ,פה אני מסכים איתך זה מפריע.

הסיבה לתחרויות על כבישים ציבוריים היא כי אין מסלולים וגם את הכלום שהיה המדינה הורסת.

פורסם
שמע ,

ממש ממש לא הסברת טוב ואומר לך מדוע ,

קודם כל לא ענית על אחת משאלותי , אמרת את שכולם יודעים שזהו הובי ממלא ועוד תחום עיניין כמו רבים אחרים.

התחום מובן ,

מה שלא מובן זה מדוע לשפר כלי רכב לרמה שרק יסעו מהר יותר בכבישים הקובנציונלים (במקום במגרשי מרוץ לדוגמא ) אני יגיד זאת פעם אחרונה, שיפור זה לא רק נסיעה יותר מהירה, ובוא ותמצא לי מגרש מרוץ שלא עושים עליו אמבוש כל יום ובשמחה אלך אליו

מדוע לשפר גורמים הנתפשים כמגביר השתוללות , מהירות מופרזת ?הם נתפשים כמגבירי השתוללות בגלל גופים ממשלתיים, כמו המשטרה שכולנו ראינו כמה הם מבינים בנושא, ובגלל המחוקק, והשטיפת מוח שהתקשורת עושה לציבור

מדוע לא לשפר כריות אוויר במקומות נוספים ? מדוע להתקין אגזוזט לחץ מרעיש וכנראה שאתה יודע איזו מהומה הם עושים

ברחובות העירוניים . לא לכך התכוון המחוקק .הערה קטנונית- אין דבר כזה אגזוז לחץ ברכב, אגזוז לחץ מיועד לאופנועים. כמדומני, רעש אני שומע גם ממשאיות, אוטובוסים, קטנועים, זה מה שמפריע לך, הרעש? לשם כך יש משתיק, הנה פתרנו את הבעיה

רכב אמור לקחת אותך מנקודה א. ל- ב. בבטיחות בוא תעלה על הרכב שלי, ותראה באיזה בטיחות תגיע מ-א ל-ב ובמהירות המותרת בחוק בלי שום רעש, למרות שאני עבריין ו''שיפרתי אותו''

תחביבים זה כבר נושא אחר .

נכון שלאספננות שלנו הן כמובן לא בטיחוטיות כמו רכב מודרני אולם רוב רכבי האספנות ואני בניהם נוסעים לתצוגות וארועים בלבד .

פה ושם טיולים . זה לא מהווה נסיעות יום יומיות ואני יכול להבטיח לך כי נהיגה ברכב כזה היא מאוד מאוד בטוחה בהבט של

הנהג ונהיגתו . הנהג מרוכז , לא נוסע מהר , וודאי שלא יעבור עבירת תנועה כל שהיא .

אבל - אין ביניו וויכוח על התחביב שלעצמו שהרי אני חושב שהתחביב שלכם צריך להיות במגרשי מרוץ ולא ברחובות וכבישים סואנים

אין צורך להריץ את המכונית למעבר למהירות המותרת בחוק . שהרי מדוע לשפר טורבו , מהירות , בלמים חזקים יותר ?

כאילו שהמקוריים לא בסדר , לא מספיקים ? אמרתי זאת ואני אומר שוב, כמו שיש אימפרזה ''רגילה אוטומטית שמיועדת לציבור חובב המשפחתיות, קיימת גם הגרסה הספורטיבית שכוונה לקהל יעד מסוים עם אהבות שונות משל אחרים, הרי הרכב מגיע משופר מהיצרן עם בלמים משופרים משל אימפרזה רגילה ומתלים ומנוע וכו' וכו',אבל נחשב חוקי לפי המשטרה, אבל אם אני יהפוך את הרכב שלי למתחרה לsti אני ייחשב כעבריין, על מה ולמה?

הנהג , הכל זה הנהג . סע בזהירות ברכב נורמלי לא משודרג , תגיע למחוז חפצך בשלום . השיפור כנראה למטרות אחרות שאותן לא הסברת כלל .בזה אני מסכים, אפשר להשתולל ולמות בסובארו ג'אסטי מקרטעת, אפשר לחיות בבטחה על איביזה עם gt40 ,אני לא יכול לדבר בשמם של אחרים ולנסות להסביר לך למה הם משפרים, כל אחד והמטרות שלו, אחד רוצה רכב עם התנהגות טובה יותר בשביל הסיבובים, אחד רוצה חזק יותר בשביל קו ישר, כל אחד והסיבות שלו, מי שמתחרה על כביש ציבורי ומסכן עוברים ושבים, הוא עבריין אמיתי. אותו נהג אוטובוס שגרם למותם של אנשים בגלל שהוא חשב כנראה שהוא מתחרה במירוץ כלשהו, לא היה משופר, תבדוק סטטיסטיקות ותגיע למסקנות בעצמך, אחוז ההרוגים בגלל שיפורי רכב הוא שואף לאפס, אמנם קרו דברים אבל עדיין נמוך

אתה מוזמן להסביר שוב ,

תודה ושבת שלום .

דרור .

תשובותיי באדום מעבר לכך אם לא הבנת את מה שאני חושב, כנראה או שאני לא מסביר רציני כמו שדרשת, או שפשוט אתה לא תבין לעולם את העניין ב''שיפור'', אתה לא תתחבר לזה, כמו שאני לא מבין מה הצורך לקחת מכונית בת 70 שנה ולשחזר אותה, זה הכל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אדם יכול לנסוע בפראות גם ברכב סטנדרטי לחלוטין.

שוב פעם, אתה מוצא עניין בלשפץ מכונית ישנה ולהציג אותה בגאווה. אנשם אחרים מוצאים עניין בלקנות חלקים ולהתקין אותם ברכב שלהם. יש אנשים שמאיצים את המחשבים שלהם בתור תחביב ויש אנשים שרוכבים על אופני מירוץ בכביש.

אני לא רואה שום בעיה אם מישהו מאיץ מ 0 ל 100 בכביש 1 ב 10 שניות או ב 3 שניות. אין חוק שאומר שאסור להאיץ מ 0 ל 100 בפחות מ 8.45 שניות. ברור שרכב משופר שנהגו נוהג במהירות מופרזת או בפראות עובר על החוק אבל כך גם רכבים סטנדרטיים.

ראיתי נהגים ב STI נוהגים בצורה סבתאית לחלוטין וראיתי גם שריידים ננהגים בפראיות ותוך כדי סיכון הציבור.

אם יש סיבוב והמהירות המקסימלית המותרת היא 90 קמ"ש, אני לא רואה סיבה שמישהו יקח את הסיבוב ב 90 קמ"ש ולא בזחילה של 20 קמ"ש, אם רכבו (והוא עצמו) מסוגל לכך.

וכן, אם היה מסלול מסודר בארץ, נגיד כדוגמת נחשונים (אבל עם אספלט איכותי) זה היה מוציא הרבה אגרסיות. גם לנהגים שנוהגים במכוניות סטנדרטיות לחלוטין.

תתפלא, אפשר לנהוג במהירות חוקית בצורה ספורטבית ועדיין לבשל בלמים לארוחת צהריים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
דרור ממועדון ה5. האם כל החלקים ברכבי האספנות שלך מקוריים ומאושרים? מנועים וכו? לא רק נפח.

התשובה היא כן , אתה מוזמן לראות בעיניים , בכולם , סה"כ שתיים , מקוריות לחלוטין בלי שיפורים או תוספות .

אני גם נוהג בהם בזהירות רבה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם
דרור במכוניות שאתה אוסף מבחינה בטיחותית ,אני ההיתי מודאג לעלות איתם על הכביש.גם אם יש להם אישור:idea:

אני לא הייתי מודאג מלעלות איתם על הכביש ואל תהיה ציני .

הרוב המוחלט של רכבי האספנות (לפחות במועדון החמש ) מתוחזקים ברמה גבוהה ובטיחותית .

בהתחשב בק"מ הרבים ... (בהלצה ) שאני נוסע עם רכבי האספנות אין כל בעיה .

ברור שלא הייתי משתמש בהם על בסיס יומיומי . בטיחות , תנאי נהיגה וכ' .

אבל לומר שלהיות מודאג לנהוג בהם . המרחק עוד גדול .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם
באמת דרור גם אני לא מבין את התגובה שלך.

אני אסביר ,

אם אתם נמנים על קבוצת ה"משפרים" ונוהגים בביטחה כשומרי חוק , אין בעיה .

העיניין הוא שלא רק התקשורת או המשטרה דואגת ליצור מודעות אחרת אלא אתם בעצמכם .

עכשיו , אין האמור לאדם כזה או אחר היות ואינני מכיר אתכם (כאן בשירשור ) כלל , אולם

במו עיני ראיתי קבוצות פה ושם שעורכים תחרויות עם רכבים משופרים ,

במו עיני ראיתי כי הם עורכים נהיגה פרועה ביותר בתוך מתחם תחנת הדלק בפז - Yellow תוך חריקות גלגלים

לצד מכוניות עתיקות שחונות במקום .

תסכימו איתי ידידי שומרי החוק שזוהי לא התנהגות ראויה . אני מניח שכן ומהר תצאו בהצהרה כי הם אינן נמנים על

קבוצת חבריכם . אני באמת מקווה שלא , אך הם אינם תורמים כלל לשיפור התדמית שלכם בציבור !

נכון שעיני רואות גם נהגים משתוללים ואינם בעלי רכב משופר - נכון , אבל הלוואי שהייתי רואה כאלה עם רכב משופר

וראוותני שנוסעים זהיר , אדיבים הנותנים זכות קדימה להולכי רגל בנימוס .

אולי אני דורש יותר מידי , אבל נשבע לכם , לא ראיתי .

אם אתם כאלה האוהבים שיפורים למען אחיזת כביש טובה יותר ונוהגים בסבלנות , אדיבים על הכביש ,

אני הייתי מייעץ לכם איכשהוא להוכיח זאת למען שינוי התדמית !!!

נכון - אין לי סטטיסטיקות על מעורבות בתאונות דרכים של נהגי רכב משופר , אולם

א. אני מאוד מקווה שנכון הוא הנתונים שאתם מציגים .

ב. שעובר רכב כזה וחולף במהירות אדירה לצד רכב שנוסע סביר הוא עלול להבהל , והתוצאה עלולה להיות

אפילו תאונה . או אז , אותו נהג שנסע מהר , והרעיש בעצמה מהאגזוזט הפתוח שלו איננו אשם (לכאורה )

אבל בהחלט גרם איכשהוא למצב לא סמפטי מצד נהג אחר - שפשוט נבהל .

אינני נגדכם בנושא השיפורים או כל תרבות מוטורית באשר היא אולם יש מקום כי פעילות זו שדורשת נהיגה

מהירה , ספורטיבית תקראו לזה - מצויין , לא תתקים על הכביש אלא באמת במגרשי מרוץ .

העובדה שאין כאן כאלו באמת מצערת ואולי היגיע הזמן לעשות משהו בנידון . מגיע לכם ולעוד הרכבה אחרים

שאוהבים לנהוג באמת .

נסיעה בטוחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור שלום,

אני אתן לך דוגמא, למשל במוסטנג שלי מותקנים מאחור בלמי תוף, שידוע שאיכות הבלימה שלהם היא לא הדבר הבולט שלהם וברור שהותקנו באותה תקופה מטעמי עלות, היות שבתקופה (ראשית שנות השבעים) הטכנולוגיה כבר הייתה קיימת

ישנם בשוק המון מערכות אשר מסיבות את מערכת הבלמים מבלמי תוף לדיסקים משופרים כולל צינורות בלימה שזורים וכד'

דבר זה יגרום בוודאות לרכב להקטין את מרחק הבלימה

אולם לפי החוק בישראל זהו שיפור אסור.

כעת האם לבצע שיפור כזה אשר בוודאות יגדיל את הבטיחות בלבד או להשאר עם הבלמים הישנים , ולהעלות את הסיכוי לתאונה

ואני לא מדבר על החלפת החגורות מחגורות 2 נקודות לחגורות 3 נקודות

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

דרור,

אני חייב לדעת על איזה מכוניות משופרות ראית בתחנת הדלק שחורקות צמיגים.

האם זאת הייתה אימפרזה sti או שמע זה היה פונטו שנת 94 עם אגזוז (ואומרים אגזוז לא אגזוזט אנחנו ישראלים לא אמריקאים).

לי היה רכב משופר תאמין לי שאם היית רואה אותי נוסע לא היית חושב שזה רכב משופר.

מה אתה היית מרגיש אם היו אומרים שאת כל המכוניות שמתחת לשנת 95 גורסים בלי לשאול את בעל הרכב כי הן לא בטיחותיות כמו החדשות אה איך היית מרגיש? זה בידיוק איך שאני מרגיש שאני רוצה להשקיע 100 אלף שקל באוטו שלי ששילמתי אליהם מס למדינה. ואל תגיד לי שזה אותו דבר זה שאתה (לא ספציפי אתה אלא בכלליות רכבים לא משופרים) נוהגים כפי שאתה מכנה בזהירות (60-70 בנתיב השמאלי באיילון) גורם לתאונות בגלל שהאנשים מאחורה רוצים ליסוע 90-100 ומפריעים להם.

אגב עם כבר הזכרנו את זה אתה יודע שפחות מ-5% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות מופרזת?

ורב התאונות קורות בגלל שאיזה אישה מתאפרת ברכב או שאיזה זקן עושה פרסה בקו לבן וכו' וכו'.

פורסם
אני אסביר ,

אם אתם נמנים על קבוצת ה"משפרים" ונוהגים בביטחה כשומרי חוק , אין בעיה .

העיניין הוא שלא רק התקשורת או המשטרה דואגת ליצור מודעות אחרת אלא אתם בעצמכם .

עכשיו , אין האמור לאדם כזה או אחר היות ואינני מכיר אתכם (כאן בשירשור ) כלל , אולם

במו עיני ראיתי קבוצות פה ושם שעורכים תחרויות עם רכבים משופרים ,

במו עיני ראיתי כי הם עורכים נהיגה פרועה ביותר בתוך מתחם תחנת הדלק בפז - Yellow תוך חריקות גלגלים

לצד מכוניות עתיקות שחונות במקום .

תסכימו איתי ידידי שומרי החוק שזוהי לא התנהגות ראויה . אני מניח שכן ומהר תצאו בהצהרה כי הם אינן נמנים על

קבוצת חבריכם . אני באמת מקווה שלא , אך הם אינם תורמים כלל לשיפור התדמית שלכם בציבור !

נכון שעיני רואות גם נהגים משתוללים ואינם בעלי רכב משופר - נכון , אבל הלוואי שהייתי רואה כאלה עם רכב משופר

וראוותני שנוסעים זהיר , אדיבים הנותנים זכות קדימה להולכי רגל בנימוס .

אולי אני דורש יותר מידי , אבל נשבע לכם , לא ראיתי .

אם אתם כאלה האוהבים שיפורים למען אחיזת כביש טובה יותר ונוהגים בסבלנות , אדיבים על הכביש ,

אני הייתי מייעץ לכם איכשהוא להוכיח זאת למען שינוי התדמית !!!

נכון - אין לי סטטיסטיקות על מעורבות בתאונות דרכים של נהגי רכב משופר , אולם

א. אני מאוד מקווה שנכון הוא הנתונים שאתם מציגים .

ב. שעובר רכב כזה וחולף במהירות אדירה לצד רכב שנוסע סביר הוא עלול להבהל , והתוצאה עלולה להיות

אפילו תאונה . או אז , אותו נהג שנסע מהר , והרעיש בעצמה מהאגזוזט הפתוח שלו איננו אשם (לכאורה )

אבל בהחלט גרם איכשהוא למצב לא סמפטי מצד נהג אחר - שפשוט נבהל .

אינני נגדכם בנושא השיפורים או כל תרבות מוטורית באשר היא אולם יש מקום כי פעילות זו שדורשת נהיגה

מהירה , ספורטיבית תקראו לזה - מצויין , לא תתקים על הכביש אלא באמת במגרשי מרוץ .

העובדה שאין כאן כאלו באמת מצערת ואולי היגיע הזמן לעשות משהו בנידון . מגיע לכם ולעוד הרכבה אחרים

שאוהבים לנהוג באמת .

נסיעה בטוחה

דרור .

אתה צריך להבדיל בין 2 דברים - רכב משופר ורכב "ראוותני" כמו שקראת לו.

רכב עם ספויילרים וקיטים שנלקחו ממהיר ועצבני 4 זה לא רכב משופר, זה רכב פוזה.

פורסם

ירון - הכוונה שלך טובה ונכונה , אבל .

ומי ערב לך או לשאר משתמשי הדרך כי העבודה תבוצע נכון .:idea:

ואני תומך בך , וטוען כי השינוי ברכב שלך יבוצע נכון - לא ינעלו הגלגלים האחוריים , תהיה חלוקת לחץ נכונה בין הקדמיים לאחוריים וכו' - בהתאם למשקל הרכב ונתוניו .

אתה חושב כי כל משפר עצמאי מסוגל לבצע זאת ..

איך נדע כי השינויי והשיפור בוצע נכון ואינו מסכן חיים .

יש דרך לבצע שינויי ושיפור - לומדים את הנושא , אוספים נתונים טכניים מפרטים ושירטוטים , של דגמי רכב תואמים .

פונים למחלקה הטכנית של היבואן , או פונים ליצרן ומבקשים מפרטים ואת נתוני השינוי המבוקשים .

אחרי קבלת המפרטים ואישור כי השינויי אפשרי - פונים למוסך מורשה ,, אשר מצהיר כי הוא מסוגל לבצע את העבודה .

כעת - פונים למשרד הרישוי , עם צירוף אישורי היצרן לשינוי , המפרטים הטכניים , אפשרות לתחזוקה שוטפת ברכבים בנמכרים בארץ

( חלקי חילוף - במידה וצריך בעתיד , שיעמוד בתקן מפרט היצרן )

וממתינים לתשובה - ויש בעיה , לא תמיד למשרד הרישוי יש ידע וכלים להתמודד עם נתונים טכניים ושיפורים .

הם מעדיפים - שלא הם יאשרו , הם רוצים אישור של המחלקה הטכנית של היבואן , כך שהאחריות על השינויי תהיה על היבואן ובאישורו .

יש רכבים אשר השינוי בהם לא מבוצע ע"י היצרן , משתמשים בחלקי שוק חליפים תואמים וטובים .

כאן הבעיה גדולה יותר , צריך אישור מהנדס רכב לשינויי, ושרטוט המכלולים החדשים אשר רוצים להתקין .

אם השינוי בוצע כבר בחו"ל , ע"י סדנה מורשת (לא היצרן) - אפשר לאסוף שם נתונים טכניים ואישורי תנועה , ולנסות להעביר את האישורים למשרד הרישוי .

להסתכל על התמונה הגדולה , יש העושים שינויים טובים ונכונים ולפי ההוראות - הרווחנו .

אבל - מספיק אחד שיבצע שינויי לא נכון ויגרום לנזק או תאונה , והמחיר יהיה כואב .

לכן - חובה להשיג אישורי שינויי ממשרד הרישוי לפני ביצוע שיפורים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ירון - הכוונה שלך טובה ונכונה , אבל .

ומי ערב לך או לשאר משתמשי הדרך כי העבודה תבוצע נכון .:idea:

מי ערב שכל עבודה שהיא מבוצעת נכון במוסכים?

ואני תומך בך , וטוען כי השינוי ברכב שלך יבוצע נכון - לא ינעלו הגלגלים האחוריים , תהיה חלוקת לחץ נכונה בין הקדמיים לאחוריים וכו' - בהתאם למשקל הרכב ונתוניו .

בשביל זה יש תקן למוצרים.

אתה חושב כי כל משפר עצמאי מסוגל לבצע זאת ..

איך נדע כי השינויי והשיפור בוצע נכון ואינו מסכן חיים .

יש דרך לבצע שינויי ושיפור - לומדים את הנושא , אוספים נתונים טכניים מפרטים ושירטוטים , של דגמי רכב תואמים .

פונים למחלקה הטכנית של היבואן , או פונים ליצרן ומבקשים מפרטים ואת נתוני השינוי המבוקשים .

בשום מקום אחר החו"ל אתה לא צריך לפנות ליצרן, אם המוצר שלו עומד בתקנים הנדרשים.

אחרי קבלת המפרטים ואישור כי השינויי אפשרי - פונים למוסך מורשה ,, אשר מצהיר כי הוא מסוגל לבצע את העבודה .

נראה שאין לך נסיון של ממש בפניות למוסך מורשה. זה לא נאמר כדי להעליב, אבל אם היית בעל נסיון, היית יודע ששום מוסך מורשה לא יתקין חלקים לא מקוריים או משופרים אצלו במוסך. לעולם לא תשיג הצהרה כזו ממוסך מורשה מכיוון שאין להם סיבה/רצון/רווח כלכלי כלשהו בעניין.

כעת - פונים למשרד הרישוי , עם צירוף אישורי היצרן לשינוי , המפרטים הטכניים , אפשרות לתחזוקה שוטפת ברכבים בנמכרים בארץ

( חלקי חילוף - במידה וצריך בעתיד , שיעמוד בתקן מפרט היצרן )

וממתינים לתשובה - ויש בעיה , לא תמיד למשרד הרישוי יש ידע וכלים להתמודד עם נתונים טכניים ושיפורים.

משרד התחבורה מורכב מפקידים ולא אנשים טכניים.

הם מעדיפים - שלא הם יאשרו , הם רוצים אישור של המחלקה הטכנית של היבואן , כך שהאחריות על השינויי תהיה על היבואן ובאישורו .

וזו הסיבה שלעולם לא תקבל אישור מהמחלקה הטכנית. למה להם לקחת אחריות על משהו? למה להם להסתבך בכלל בעניין הזה? אומרים לא וזהו. זו התרבות המוטורית שלנו.

יש רכבים אשר השינוי בהם לא מבוצע ע"י היצרן , משתמשים בחלקי שוק חליפים תואמים וטובים .

כאן הבעיה גדולה יותר , צריך אישור מהנדס רכב לשינויי, ושרטוט המכלולים החדשים אשר רוצים להתקין .

שוב, בשביל זה יש תקנים. לא צריך על כל חלק להביא אישור של מהנדס רכב.

אייל .

ראה תגובות באדום. סחבת בירוקרטית כזאת הופכת את כל העניין ללא כדאי. זו בעצם דרכו של משרד התחבורה להגיד "לא" לכל שיפור רכב שהוא.

האם ראית פעם רכב שנוסע עם GPS צמוד לחלון הקידמי וחוסם חלק ניכר משדה הראיה של נהג? אתה חושב שמהנדס רכב אישר את ההתקנה הזאת? זה בדיוק העניין אצלנו. על הכביש נעות מכוניות שאסור להן בתכלית האיסור לנסוע על הכביש בתצורה הקיימת שלהן, במיוחד אלו עם הצמיגים הסיניים ועזרי הניווט שחוסמים לנהגים את שדה הראיה. אבל זה בסדר מבחינת המשטרה.

ועוד דבר - נניח שהשגת אישורים דרושים. אני מוכן להתערב איתך שבוחן יוריד אותך מהכביש לא משנה כמה אישורים יש לך, ותצטרך ללכת לבית המשפט להוכיח שהרכב שלך עומד בתקן.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...