Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני לבן 22, באזור ה20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהנושא בערך הכי נטחן בפורום הזה, אבל השתדלתי לעשות שיעורי בית וקראתי שרשורים קיימים לאורכו ולרוחבו.

תקציר הסיפור הוא:

רכב נוכחי: דייהטסו שרייד 97 (בחתימה) שיש לנו כבר 5 שנים, קניתי במשותף עם אבא ב 130K ק"מ, עברה כבר את ה 220. פעמיים בעיית אלטרנטור, החלפת דוד אחורי בטסט אחרון, החלפת רדיאטור וטיפולים שוטפים זה מה שהיה בתקופה האחרונה. נראה לי סביר לרכב בן 13 עם כזו נסועה, תגידו לי אתם. אני מרוצה מהגודל, מהזריזות (למרות שברור שרבים מ84 הכ"ס כבר ברחו מהאורווה) ובאופן כללי זה אוטו לא רע.

אני: בן 22, תכף נכנס לקבע, מעוניין בעתיד הקרוב לעבור לדירה שכורה ולכן רוצה רכב משלי.

תקציב: אזור ה 20 אלף, יכול להתגמש גם מעלה אפילו ל 30 אבל צריך לקחת בחשבון יישור קו, אני לעומת אבא אוהב לעשות הכל פרופר

אופי נסיעה: נסיעות עירוניות קצרצרות, משהו כמו 10-15 ק"מ ביום לבסיס ובחזרה, + נסיעות לקניות ובילויים באזור, ופעם בכמה חודשים נסיעה לכנרת או לחרמון וכו' משמע חייב להחזיק בכבוד לפחות כמו השרייד.

דרישות:

מרכב - לא משנה לי בכלל. יכול להיות 5 או 3 או 4 או 2 דלתות, קופה האצ' סדאן, גדול קטן, אם יש לו 2 מושבים ותא מטען שיספיק לנרגילה אני בסדר... רצוי כמובן לא סטיישן או קבריולט גג בד :)

מנוע - חשוב לי היחס מול משקל. כיום עם 84 כ"ס תאורטיים וכ 850 קג משקל עצמי אני מבסוט, לעומת זאת למשל איביזה 2003 עם מנוע 1.4 שנותן 68 כס למשקל של 1100 ק"ג... ממש לא ילך!

בגדול ברור שלא מפלצת אבל מה שהולך בטווח בין 1.2 ל 1.8,עם ביצועים סבירים וצריכת דלק סבירה (לא צריך פה בלו-מושן, אבל גם לא V8 אמריקאי)

הילוכים - ידני, מעדיף אלא אם כן יש מציאה מדהימה שמצדיקה אוטומט

פינוקים - רק שיהיה מזגן טוב כל השאר לא קריטי.

בקיצור מה שצריך להיות ברור פה זה שמהרכב הנוכחי אני מרוצה ולכן רוצה רכב שלא נופל ממנו בביצועים ובאמינות. אחרי הכל, הכל יחסי.

האופציות שנשקלות (ובטח תראו פה הרבה גיוון)

1. רכבי ליסינג חדשים יחסית כגון פונטו, גטס, אוואו - הפונטו מפחידה אותי כי חבר שלי קנה אחת מ2001 והיא עושה לו בעיות מוסך כל שני וחמישי, הגטס הבנתי שזוללת דלק והאוואו קצת יקרה

2. באלנו 2000 ידנית

3. שרייד אזור ה 99, לא משנה אם סדאן או האצ'

4. פאביה עם המנוע 16V - שאני פשוט לא מצליח למצוא!

5. איביזה 2001 רצוי עם המנוע 1.6 - הבנתי שעלויות התחזוקה יכולות להיות בעיה

6. קליאו B עם ה 1.6 - לא סגור על כמה הרכב הזה אמין, יש לי דעה קדומה מחורבנת על צרפתיות

7. יונדאי אקסנט אזור ה2000 וצפונה

אופציות שלא נשקלות

1. דייהו שונות כמו הנובירה כי הן... לא נכנס לזה

2. קורסות ופיאסטות בגלל האמינות

3. רכבים מיוחדים כמו אלפות וכאלה.. כי נו באמת

וכמה דברים שראיתי בבודדים ולא יודע אם יתאימו לי או לא:

1. אימפרזה 99 ידנית

2. מגאן אזור 2001 ידנית

3. אלנטרה אזור 2001 ידנית (בכלל לא ידעתי שהיו בארץ)

4. סיוויק האצ' (רוב הסיכויים עברה את רוב חייה עם הנדברייק מורם בחריקות בחניון באשקלון)

ולסיום - אין לי בעיה עם רכב מליסינג, לא אכפת לי אם זה מסוחר או פרטי, לא אקנה רכב מהשכרה או מורה או שעבר קרוב ל200 אלף ק"מ או 5-6-7 ידיים.

חשוב שיהיה (יחסית) זול לתחזוקה, זריז לפחות כמו השרייד, ויחזיק מעמד 3-4 שנים אצלי בלי לטרטר אותי למוסך כי אין לי זמן או כסף לזה.

חפרתי המון אבל זה כי אני באמת מפוזר לגמרי ועדיין אין לי כיוון ברור, אשמח להערות שיפסלו או יעודדו אחת מהאופציות שציינתי כדי שאוכל לצמצם את הרשימה, ומשם והלאה כבר לפי מה שיהיה במצב ובמחיר הכי מתאים ברגע שהכסף יכנס לחשבון.

תודה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לפי דעתי אופצייה טובה בשבילך זה להשתדרג לשרייד חדש יותר, סדאן עם מנוע 1.5 וגיר ידני. בתקציב שלך אפשר לקנות בסביבות שנת 2000+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper: אין בארץ שרייד אחרי שנת 2000, זו גם ההסתייגות אולי היחידה שלי מהרכב הזה, השנתון.

MTKS: ממש לא. מעבר לכך שהרוב בארץ הן אוטומטיות, הן כולן ללא יוצא מן הכלל השתייכו בשלב כזה או אחר לערס שחשב שמדובר לפחות ב911. על סף הבלתי אפשרי למצוא בארץ אחת במצב מקורי וראוי לשמו.

אני רוצה רכב נעים, אמין ושימושי, לא רכב פוזה.

מעניין אותי לגבי הפונטו ELX בעלת 16 שסתומים - מחד אני רואה את שכן שלי שסובל מבעיות האמינות שלה, ולא מעט דעות דומות ממכרים אחרים. מצד שני פה בפורום ראיתי דווקא דעות חיביות. אשמח ליותר ייעוץ בנושא.

וכמובן עוד דעות לפה ולשם על רכבים אחרים - אלו שברשימה ואלו שלא, יעזרו מאוד.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...