Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

רכשתי אלטו ידנית חדשה (2010) ונכון לעכשיו עברתי איתה כ-700 ק"מ.

צריכת הדלק שלה היא ליטר לכל 14 ק"מ (זה אולי נשמע מעולה יחסית לרכבים זוללי דלק, אבל יחסית לאלטו ידניות אחרות שעושות ליטר לכל 19 ק"מ המצב הוא בכי רע).

הנהיגה שלי היא ברובה בין עירונית עם מזגן, לא עובר את ה-100 קמ"ש. האצות עדינות.

בעקבות שרשור אחר פה ניגשתי למוסך מורשה וביקשתי שיבדקו 4 גזים ובדיקת היסטוריה במחשב מנוע.

מחשב מנוע לא מזהיר על כלום, גם ההסיטוריה שלו ריקה.

תוצאות 4 גזים

בסל"ד סרק:

CO 0.00%

CO2 15.18%

HC 0 ppm

O2 0.04%

NO 1 ppm

Lambda 1.001

בסל"ד בערך 2800:

CO 0.00%

CO2 15.32%

HC 2 ppm

O2 -0.04%

NO -4 ppm

Lambda 0.998

אשמח לשמוע מכם מה דעתכם על הבדיקות. כמו כן, האם יש עוד כיוונים ששווים בדיקה.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

ידידי הנכבד , תן לרכב לצבור יותר ק"מ . ואל תרוץ ותנסה להשוות

עם אחרים , צריכת הדלק מושפעת ושונה מנהג לנהג .

אתה מצהיר על 1 : 14 זה עדיין סביר ואף ישתפר , סבלנות .

פורסם

מצטער אבל זה לא נשמע לי מספק.

קודם כל אני כן חייב לרוץ ולהשוות, כי ברגע שהחברה מדברת על צריכה של ליטר ל26 ק"מ (בנסיעה בין עירונית) ואני מצליח להשיג רק ליטר ל14, יש פה משהו לא תקין. ואני מודע לכל הבדיקות שלא שעושים במפעל ולא משקפים את המציאות של השימוש ברכב .. אבל ירידה של 55 אחוז מהצהרת יצרן? לא מוכן לקבל את זה.

כשאתה קונה רכב חדש, אתה משלם יותר בשביל הנוחות שהדברים יהיו תקינים וחדשים - לצערי אני לא יכול להגיד שזה מה שקיבלתי.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

26 קמ לליטר..אתה יכול לשכוח מזה ,

מקסימום 19 קמ לליטר בנסיעה על 80 קמש עם רכב ריק לגמרי בכביש ישר, רגל מלטפת את הדוושה .

פורסם

מתחיל להימאס מכל השרשורי-בכיינות האלה על האלטו.

מה ציפיתם? לרכב שיאכל 1:30? :roll:

תנו למנוע לרוץ כמה אלפי קילומטרים לפני שתתחילו השוואות. תדלקו לעיתים רחוקות יותר, לא כל 50 ולא כל 200.

חלאס, זה באמת נמאס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תנו למנוע לרוץ כמה אלפי קילומטרים לפני שתתחילו השוואות. תדלקו לעיתים רחוקות יותר, לא כל 50 ולא כל 200.

חלאס, זה באמת נמאס.

איתמר.

איתמר, נמאס לך מהשרשור? אתה לא חייב לענות.

לא ציפיתי ולא ביקשתי 1 ל30. נימקתי בצורה הוגנת את ההרגשה שלי בצירוף של בדיקות מוסך וביקשתי דעה.

וגם הדמגוגיה הזולה הזאת של "תדלקו לא כל 50 ולא 200" לא מוסיפה שום דבר לעצם העניין. אני מתדלק כל 500 כשנגמר הדלק במיכל.

אם כבר משהו נמאס, אז זאת ההתנשאות הזאת של חלק מהאנשים (לא רק בשרשור הזה על האלטו). גם האלטו הוא רכב ובאותה מידה הוא יכול להיות הונדה ג'אז חדשה מהניילון ששותה דלק פי 2 מהצהרת היצרן או לחילופין יחסית לרכב זהה אצל בן אדם אחר.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

ז"א שעד היום תדלקת תדלוק אחד ואתה רץ לספר לכל העולם על צריכת הדלק הנוראית ונכנס עם האוטו למוסך? :roll:

קצת פרופורציות! תן לאוטו לרוץ, תלמד להכיר אותו, הנהיגה שלך תשתפר ואיתה גם צריכת הדלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חלאס, זה באמת נמאס.

איתמר.

:mm_yeah:

דווקא אני חושב שהם צודקים במובן מסויים כי לרכב הזה אין מה להציע מעבר לחסכון בדלק ואם הוא לא חסכן בדלק אז כל העסק לא שווה...

מצד שני, להאמין לנתון צריכה של מעל 1:20 גובל בתמימות.

בכל מקרה, עוד מוקדם, חכה שהרכב יעבור 10K ק"מ כדי להתחיל להבין מי נגד מי.

1:26 בנסיעה בין עירונית בטוח לא יתקבל עם מזגן ובטוח גם לא יתקבל במהירות 100 קמ"ש, אני בטוח שהם מדדו זאת בתנאים אחרים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צריכת דלק משתנה מאדם לאדם.

1:26 לעולם לא יהיה, אפשר לשכוח מזה. תוצאות כאלה מוציאים רק ברכבי דיזל או טוסטוסים.

אני מקבל תוצאה של 1:13 בתוך העיר עם מזגן עם פונטו ידנית 1200. אני מניח שבאלטו זה צריך להיות 20% פחות מזה, ז"א בסביבות 1:16. אחרי שתריץ את המנוע בטח תקבל גם תוצאה כזו.

פורסם

היכן מסתתר עורך הדין שיגיש תביעה ייצוגית בשם כל בעלי האלטו? :evil::wink:

צריכת דלק המוצהרת על ידי היצרן מושגת ככל הנראה בתנאים מבוקרים שאינם מייצגים נהיגה בתנאי דרך.

פורסם

אני אגיד לכם בכנות מה אני חושב. אני חושב שאתם (יתר בעלי האלטו שלא מבינים את הצריכה הגבוהה) שוכחים שהרכב הוא בעל מנוע 1000, ודוקא אני בנהיגה רגועה מקבל 1:20 (עם מזגן ועם שילוב של עירוני ובינעירוני)

הרכב הקודם שלי היה 1600 אוטומט, ב3 שבועות שאני נוהג על האלטו למדתי לנהוג פשוט לאט יותר ורגוע יותר - כן לוקח לי 5 דקות יותר להגיע להורים בירושלים למשל.

מנוע 1000 לא יכול ולא אמור לתת ביצועים של משפחתומטית בבינעירוני - ואני משוכנע ב99% שכל החבר'ה פה שמתלוננים על הצריכה, לאף אחד מהם לא ימצאו שום תקלה בשום מוסך. כי הרכב חדש לגמרי!

הצריכה אמנם תשתפר עם הזמן וגם לי היא השתפרה אחרי 1000 ק"מ (אני בסך הכל על 1400 קמ כרגע), עדין זה בעיקר בעיקר תנאי הנסיעה ואופי הנהיגה שלכם.

ובלי קשר, מספיק עם השרשורים האלה בקרוב יתחילו לשנוא אותנו - הכל בסדר עם האלטו שלך, זה הנהג שלוחץ חזק מדי על הדוושה ואונס את הרכב בתקופת ההרצה או שתמתינו לפחות 3000 ק"מ לראות אם המצב משתפר.

פורסם
אני אגיד לכם בכנות מה אני חושב. אני חושב שאתם (יתר בעלי האלטו שלא מבינים את הצריכה הגבוהה) שוכחים שהרכב הוא בעל מנוע 1000, ודוקא אני בנהיגה רגועה מקבל 1:20 (עם מזגן ועם שילוב של עירוני ובינעירוני)

הרכב הקודם שלי היה 1600 אוטומט, ב3 שבועות שאני נוהג על האלטו למדתי לנהוג פשוט לאט יותר ורגוע יותר - כן לוקח לי 5 דקות יותר להגיע להורים בירושלים למשל.

מנוע 1000 לא יכול ולא אמור לתת ביצועים של משפחתומטית בבינעירוני - ואני משוכנע ב99% שכל החבר'ה פה שמתלוננים על הצריכה, לאף אחד מהם לא ימצאו שום תקלה בשום מוסך. כי הרכב חדש לגמרי!

הצריכה אמנם תשתפר עם הזמן וגם לי היא השתפרה אחרי 1000 ק"מ (אני בסך הכל על 1400 קמ כרגע), עדין זה בעיקר בעיקר תנאי הנסיעה ואופי הנהיגה שלכם.

ובלי קשר, מספיק עם השרשורים האלה בקרוב יתחילו לשנוא אותנו - הכל בסדר עם האלטו שלך, זה הנהג שלוחץ חזק מדי על הדוושה ואונס את הרכב בתקופת ההרצה.

עד עכשיו נהגתי ביונדאי אקסנט ידנית, חלשה יותר אפילו מהאלטו. אז נא לא להסיק מסקנות מהסטיגמות שיש לך בראש.

אני מאוד מודע להשפעה הגדולה שיש לאופי הנהיגה על הצריכה, ועל כן הייתי זהיר כפליים בנהיגה שלי. שום דבר לא עזר.

אני שמח בשבילך שאתה מצליח לקבל 1:20, אך תאמין לי - אם הרכב שלך היה עושה באותה נסיעה רגועה 1:14 אתה היית פה בין הראשונים לכתוב על זה ולהתעניין בבעיות אפשריות.

אף על פי כן, אני מאוד מקווה שמשהו ישתנה ועם הזמן הצריכה תשתפר אצלי לטובה.

אבל בהחלט מפתיעה אותי הגישה השלילית כל כך שמתקבלת מכמה וכמה אנשים.

Polo GTI (6R) 2012

• תוכן חדש...