Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה אזרחית- הכיצד?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית רוצה שיהודי יתחתן עם יהודייה כמובן, אבל זה שריטה שלי. מה לעשות.

.

מסכים עם זה, זאת באמת שריטה לדעתי!

חבר טוב שלי נאלץ לנתק קשר עם מישהי לאחר כ5 שנים, כי הוריה היו פרמיטיבים כמוך (אני לא מתכוון לפגוע בך אישית, אך תסכים איתי שיש פה מידה מסויימת של פרמיטיביות..), ולא הסכימו שהם יתחתנו עד שהוא לא יעבור גיור.

הוא החל את תהליך הגיור, אך נתקל בקשיים מצד "היהודים הכשרים" בנוסף לתהליך הבאמת מייגע והמיותר הזה..

אני אישית לא בא לעשות דווקא לאף אחד בזה שאני מתחתן אזרחי. אני פשוט לא מתחבר לזה!

אבל כן מציקה לי העובדה שהמדינה שמה לי רגל ומקשה עלי כשאני בוחר בדרך מסויימת.

מה הבעיה לאשר נישואים אזרחיים בארץ??

שיהיה רישום של מי יהודי ומי לא. אין לי בעיה עם זה שרוצים לשמור על ישראל כמדינת יהודים.

אבל למה להקשות עלי ולגרום לי לטוס לחו"ל?

זה לא נראה לי מסובך מידי (בעיקר לזוג יהודים) ללכת למשרד הפנים עם טופס מעו"ד או איזה גוף(אזרחי) שינהל את התהליך ובסה"כ לשנות בתעודת הזהות לנשוי!

אם וכאשר יוולד ילד, אז תרשם בתעודת הזהות שלו הדת ביחס לדת האם.

במידה והאם אינה יהודיה והילד ירצה להתחתן חתונה דתית , דבר ראשון ננשל אותו מהירושה!:wink: דבר שני שיתחיל תהליך גיור אם זה כל כך חשוב לו או לאישתו לעתיד שתחיה..

העיקר שאני התחתנתי עם בחירת ליבי ולא עם בחירת דתי!!

וגם אם בחירת ליבי יהודיה, העיקר שאני התחתנתי כמו שאני רוצה! בלי שיכתיבו לי את אופי החתונה.

זה נראה לי אבסורד שטופס מחו"ל שמאשר שהתחתנתי שם מתקבל בארץ, אך משהו שנערך בארץ, לא תופס!

תאמין לי שהייתי יותר משמח "לבזבז" את עלויות החתונה האזרחית בישראל מאשר בחו"ל וכך גם לפרנס עוד גוף ישראלי, כל עוד זה לא הרבנות. (אני אישית לא בעד לפרנס את הרבנות, אבל זה כבר לדיון אחר..)

כל עוד לא יהיה שיוון ולא יהיו לאזרח זכויות בסיסיות-כמו להתחתן עם מי שהוא רוצה, או איך שהוא רוצה(בעיקר אם שניהם יהודים), לא נגיע לשום מקום..

מה שיש כאן זו פרמיטיביות לשמה נקודה.

ואחרי זה מתפלאים שאין לנו ספורט מוטורי. אנחנו מפגרים שנות אור משאר העולם.

שיהיה ברור, אני ממש לא שונא ישראל! ההיפך הוא הנכון. אך יש פה תפיסה מאוד מעוותת של כמה דברים בסיסיים!

כל כך הרבה דברים סובבים פה סביב הדת, שכבר לא שמים לב למה באמת קשור או צריך להיות קשור לדת.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי משרד הפנים הוא לא משרד הדתות.

הם לא רושמים.. ובאמת כבר אין את זה - אין לאום ואין שום פרט"מזהה" לצורך העניין הנדון כאן.

וזה קשור לנישואין, שוב, כי צריך לדעת אם אפשר לחתן אדם א' עם בת זוג ב'. פשוט מאד.

עריכה - הגבתי פה ל Wil.

לגבי Drive Master.

תראה - :lol: לא נעלבתי.

פרימיטיביות כלל לא קשורה לכאן.

תראה, כדי לתקוף משהו, אתה ראשית חייב להבין אותו.

אני חושב שכדאי שתלמד קצת על יהדות מהי. וסליחה מראש אם זה נשמע מתנשא.

אני פשוט חושב שהדברים שאתה אומר - שאני מבין אותם ב100% - אני רציני, אבל הם נאמרים מתוך חוסר ידע מוחלט

של היהדות ולמה יהדות ולמה זה חשוב.

לצערי, אי אפשר לצפות שכ------ל יהודי מדינת ישראל ירצו לחיות לפי הדת, אז במידה ואכן יהיה חוק לחתונה אזרחית

אז לפחות שיהיהי איזה רישום. זהו. אני לא באתי פה לא להסכים לחתונה אזרחית. אלא רק להתריע למה זה לא טוב.

בכל אופן.

תחזרו לשרשור ה"משט". יש לנו על מה להיות מאוגדים סביבו !

פורסם

V8 - משרד הפנים בהחלט עדיין רושם גם "דת" וגם "לאום" במאגר המידע.

אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לסניף הקרוב להוציא לעצמך "תמצית רישום" (בחינם, בעמדת שירות מהיר) שם תראה את הנתונים שלך.

כשנולד בארץ תינוק חלק מטופס הרישום שלו כולל סעיף "דת". בדוק.

ולגבי נישואין - אני מסכים שהרבנות בהחלט צריכה מעקב כדי לדעת אם אפשר לחתן גבר א' עם אישה ב'. בשביל זה קיים מאגר המידע של משרד הפנים. ואם זה לא מספיק להם הם יכולים לנהל מאגר מידע משלהם.

מה שאני אשמח אם תבהיר לי הוא למה לא יכול להתקיים במקביל לרבנות הליך חתונה אזרחית בארץ.

וכך מי שרוצה לההתחתן ברבנות יעשה כך, ומי שלא רוצה (או שלא יכול - בהתאם לקריטריונים של הרבנות שהזכרת) יוכל להתחתן בעירייה או WHATEVER. הרישום של הרבנות של "מיהו יהודי" לא נפגע מכך, ובזמן רישום ילדים ממילא הדבר היחיד הקובע מבחינת היהדות הוא הדת של האם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לידידי ורעי היקרים מהפורום אנסה להסביר דבר בסיסי מאוד:

א.רב לא מוכן לקדש אדם שאמו נוצרייה ואביו יהודי כי אותו אדם אינו ממשיך את עם ישראל. לפי ההלכה היהודית אדם כזה נחשב

כגוי לחלוטין.(וכן,צבא לא ממש נחשב למשהו שיהפוך אותו ליותר יהודי).

אני בן לאמא רוסיה לא נוצריה בשום אופן (אבא שלה ניצול שואה יהודי ואמא שלה רוסיה, הם נפגשו כשהוא ברח מגרמניה) ואבא יהודי, מה שהופך אותי לגוי, פרט זה מזיז לי כמו סחוג לתימנים.

אבל, באוגוסט אני מתחתן עם יהודיה כשרה לחלוטין, גם לנו יהיהו 2 חתונות, אחת בפראג בשילוב של ירח דבש והשניה בוגה אירועים בהרצליה בסוף אוקטובר עם ימבה של אורחים, חופה ורב בכאילו.

אינשאללה בעתיד יהיו לנו ילדים, ילדים אלו יהיו יהודים לכל דבר על פי ההלכה שלך. אז איך בדיוק אני לא ממשיך את עם ישראל? :shock:

למען הסר ספק, יש לי חברים חרידים (אפילו מאוד) שאנחנו מסתדרים מצויין למרות חילוקי הדעות בנושא הדת כך שאני לא מגיע ממקום של ויכוח או רצון לפגוע.

נ.ב

מזל טוב לכל המתחתנים! :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
נו, אז גם אתה רוצה לכפות.

כי אם תקרא שוב את התרחיש שכתבתי, רצונות כמו שלך יכולים להרוס גם למי שכן חשוב לו. כלומר, אתה תכשיל את הרבים. לי אין בעיה שלא יתחתנו ברבנות. העיקר שיהיה רישום מסודר. שאם נכד או נין שלי בעוד כך וכך שנים יפגוש מישהי, אז שיכול לדעת בברור אם היא יהודיי או לא.

זה הרצון שלך.

אני רוצה בדיוק ההפך, שלא יהיה מושג.

אז למי שחשוב לו, שישמור הוא.

העובדה שבמדינה דמוקרטית אדם לא רשאי לשאת, חוקית, את מי שחפצה נפשו, ללא קשר להבדלי דת, היא בושה וחרפה. העובדה שכהן לא יכול להתחתן עם גרושה, היא בושה וחרפה. העובדה שממזר לא יכול להתחתן, זו בושה וחרפה. אם זה לא היה עצוב, זה היה נלעג.

אתה מדמיין לך מדינה חופשית בה אסור ליהודי להתחתן עם בני המקום, בגלל שהוא יהודי, ועוד בחסות המדינה? שמקפחים זכותו של אדם להתחתן בגלל שם משפחתו?

מדינה דמוקרטית אסור שתכתיב לאזרחיה את דתם ואורח חייהם. כן, ישראל מדינה יהודית, וזה צריך לבוא לידי ביטוי ברשות הרבים ובפעילות המדינה. אסור שזה יבוא לידי ביטוי בעניינים הקשורים לזכויות הפרט וחייו.

אם יש למאן דהוא בעיות עם השמירה על טוהר הגזע, שיתמודד הוא ויפסיק לכפות על האחרים אורח חיים שאיננו מתאים להם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מסכים עם זה, זאת באמת שריטה לדעתי!

חבר טוב שלי נאלץ לנתק קשר עם מישהי לאחר כ5 שנים, כי הוריה היו פרמיטיבים כמוך (אני לא מתכוון לפגוע בך אישית, אך תסכים איתי שיש פה מידה מסויימת של פרמיטיביות..), ולא הסכימו שהם יתחתנו עד שהוא לא יעבור גיור.

אני לא הייתי קורא לזה פרימיטיביות האמת. מדובר על אנשים מבוגרים בעלי סט ערכים שונה משל הדור הצעיר. אני יכול להבין מאיפה זה נובע, אבל אללה יוסוף יוסוף מראש העין, הסיפור הזה זה חתיכת זי..

הוא החל את תהליך הגיור, אך נתקל בקשיים מצד "היהודים הכשרים" בנוסף לתהליך הבאמת מייגע והמיותר הזה..

לא נתקלתי עדיין ביהודי כשר, לפחות לא הגישו כזה באף אולם שהייתי בו.

אני אישית לא בא לעשות דווקא לאף אחד בזה שאני מתחתן אזרחי. אני פשוט לא מתחבר לזה!

אבל כן מציקה לי העובדה שהמדינה שמה לי רגל ומקשה עלי כשאני בוחר בדרך מסויימת.

מה הבעיה לאשר נישואים אזרחיים בארץ??

שיהיה רישום של מי יהודי ומי לא. אין לי בעיה עם זה שרוצים לשמור על ישראל כמדינת יהודים.

אבל למה להקשות עלי ולגרום לי לטוס לחו"ל?

זה לא נראה לי מסובך מידי (בעיקר לזוג יהודים) ללכת למשרד הפנים עם טופס מעו"ד או איזה גוף(אזרחי) שינהל את התהליך ובסה"כ לשנות בתעודת הזהות לנשוי!

אם וכאשר יוולד ילד, אז תרשם בתעודת הזהות שלו הדת ביחס לדת האם.

במידה והאם אינה יהודיה והילד ירצה להתחתן חתונה דתית , דבר ראשון ננשל אותו מהירושה!:wink: דבר שני שיתחיל תהליך גיור אם זה כל כך חשוב לו או לאישתו לעתיד שתחיה..

העיקר שאני התחתנתי עם בחירת ליבי ולא עם בחירת דתי!!

וגם אם בחירת ליבי יהודיה, העיקר שאני התחתנתי כמו שאני רוצה! בלי שיכתיבו לי את אופי החתונה.

מסכים בכל כך הרבה אחוזים, שאין מקום לרשום אותם על המסך.

זה נראה לי אבסורד שטופס מחו"ל שמאשר שהתחתנתי שם מתקבל בארץ, אך משהו שנערך בארץ, לא תופס!

עודד.

לא רק לך.

V8 -

מה שאני אשמח אם תבהיר לי הוא למה לא יכול להתקיים במקביל לרבנות הליך חתונה אזרחית בארץ.

.

גם אני אשמח לשמוע מה הקטע, כי עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה.

אז למי שחשוב לו, שישמור הוא.

לחלוטין צודק.

.

השירשור הזה נהפך להיות שרשור נוסף של חרדים מול השאר, ולא זו הייתה כוונת המשורר. אז אנא, תפסיקו להשתלח פה לכל כיוון. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא רק לך.

גם אני אשמח לשמוע מה הקטע, כי עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה.

השירשור הזה נהפך להיות שרשור נוסף של חרדים מול השאר, ולא זו הייתה כוונת המשורר. אז אנא, תפסיקו להשתלח פה לכל כיוון. תודה.

צודק, וכבר כתבתי קודם. שזה השרשור של ברווז וחתונתו.

בזאת אני מפסיק להגיב.

מי שרוצה, שיפתח נושא חדש.

כל החבר'ה ששאלו אותי אישית דברים, עיינו שוב בדבריי. יש תשובות.

תשובות שלי, ודיעות שלי ואני לא הממסד.

ברווז - מזל טוב !

פורסם

1. סוגיית "מיהו יהודי" איננה חרדית. רב היהודים בא"י חרדים לה.

2. עם כל הכבוד לברווז, מנציגי הפרינז' המוערכים בפורום, שרשור איננו שייך לפותח אותו, וזכותו של כל אחד להמשיך בו את הדיון לכיוון אליו הוא מתפתח.

בייחוד בעוף.

אולי כדאי לפתוח שרשור גם על זה!

3. ומז"ט לברווז.אם כי אני טוען שלפני שיש ילדים, חתונה היא רק הסכם ממון, ואחרי שיש ילדים, גם אם יש הסדרי ממון, לא הם הגורם החשוב ביותר במערכת הזוגית, ומה שמחבר יחד שני אנשים (כשעוסקים בחילונים, כמובן).

פורסם

ואני שואל, איך אזרחי ישראל, הלא יהודים (דרוזים, צ'רקסים, בדואים, נוצרים, מוסלמים), מתחתנים בינם ובין עצמם, במדינה אחרת? איך הם נרשמים במשרד הפנים כנשואים? הרי לא עוברים ברבנות.

משכנתא זה קל

פורסם

אני חושב שהם צריכים איזשהו אישור מאיש דת בארץ.

ברווז יקר, אני חושב שאתה הולך לבצע טעות, (ואין לי סבלנות להכנס לדיון) אבל: א. היא תמיד ניתנת לתיקון - בהנחה שהסיבה היא לא חוסר האפשרות להינשא הלכתית, ו-ב. הרשה לי לאחל לך חיים מאושרים ומזל טוב. לפחות אתה עוף כשר שהולך לחיות עם בהמה טהורה...

פורסם

פיני, למה?

האדם (או העוף) סולד מכל מה שקשור לדת ואינו מאמין באלוהים שדיי מחזיק את כל עסק הדת סביבו, דווקא ביום חתונתו יפנה לאיש דת ועוד לקבלת אישור?

זה בערך כמו לבקש ממך לפנות לראש כפר דרוזי לפני חתונתך כדי לקבל אישור.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ואני שואל, איך אזרחי ישראל, הלא יהודים (דרוזים, צ'רקסים, בדואים, נוצרים, מוסלמים), מתחתנים בינם ובין עצמם, במדינה אחרת?

בינם לבין עצמם הם יכולים. אבל לך כיהודי אין איך לשאת צ'רקסית לאישה.

פורסם

בטח אצל המוסלמים זה אותו דבר - אצל הנוצרים יש פשוט כמה אנשי דת

עם היתר להשיא שני "גויים". תוך כמה טפסים העניין מסודר, גם עם משרד הפנים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
פיני, למה?

האדם (או העוף) סולד מכל מה שקשור לדת ואינו מאמין באלוהים שדיי מחזיק את כל עסק הדת סביבו, דווקא ביום חתונתו יפנה לאיש דת ועוד לקבלת אישור?

זה בערך כמו לבקש ממך לפנות לראש כפר דרוזי לפני חתונתך כדי לקבל אישור.

דברי התייחסו לתגובה שקדמה להם, ולא לברווז והפרה.

• תוכן חדש...