Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במידה ויש שליטה באלמנט בנפרד בר"ד, מה עדיף-

גיין נמוך במגבר וגיין גבוה בר"ד או להפך?

ההיגיון אומר - גיין גבוה בר"ד בכדי למצות את הפרה-אאוט עד תום,

האם יש עוד שיקולים?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה ומחובר על המגבר,תנצל את הגיין של המגבר,ושאר כיוונים מהרדיודיסק.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

ככה זה אצלי לפחות על סט של אוביישן,העוצמה מהמגבר ,וחיתוכים תיקח מהרדיודיסק,שתקבל ממנו קצת מהפרה אאוט וסאונד,איזה HU יש לך? איזה מגבר ?

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

יש לי שאלה בנושא

עד לפני כמה ימים הגיין במגבר אצלי היה על מקסימום,הורדתי אותו לאמצע פחות או יותר.

עכשיו שומעים יותר חלש,אז אני מעלה את הווליום ברדיו. מה עדיף?להעלות את הגיין ולשמוע על עוצמה נמוכה או להפך?

פורסם

אלון תלוי מה אתה מחפש,עוצמה בולוים נמוך ושאתה מגביהה אתה מקבל חירכוש ועיווטים,או להנות גם בווליום נמוך וגם להרים ללא הרבה עיווטים.

הכל תלוי באיזה עוצמות אתה מדבר. האופציה השניה במידה ויש לך מגבר חלש על אלמנט חזק שלא מנצל את האלמנט.

במידה ויש לך מגבר שיודע לפתוח בצורה טובה למשל את הסאב על גיין מלא,אין לך חשש לפתוח גיין כמעט עד הסוף ולהרים ווליום.

פורסם

שהגיין היה על מקס' גם בווליום ממש גבוה הקומפוננטים עובדים מעולה ללא עיווטים וכך גם הסאב.

יש לי מגבר 4 ערוצים(מגבר זול וחלש אך לא סיני) שמוחבר עליו זוג קומפ' jbl וסאב בגישור.

פורסם

נו אז זה בסדר כאן זה כבר שיקול שלך,אוהב עוצמה או לא . אבל בוא לא ניתעלק על התרד.:-)

פורסם

גם לי הייתה אותה שאלה ומכל השרשור לא הבנתי עדיין

אצלי המגבר בגיין של הסאב הוא על 3/4 בערך, אין עיוותים או משהו כזה אבל זה נורא חזק אז ברדיו דיסק בהגדרה של הסאב הוא על מינוס 10.

אז בימים האחרונים באמת חשבתי על זה שאם אני יעשה ברדיו דיסק על 0 ובמגבר אני יוריד את זה ל"ווליום" המתאים זה יהיה יותר טוב כי יהיה יותר preout ויותר צלילים מהמקור.

השאלה אם זה נכון או לא.

גם כתבת משהו על לשמוע טוב בווליום חלש, זה משהו באמת שלא הכי הולך אצלי, צריך ווליום. מה צריך לעשות בעקרון בשביל לשמוע טוב בווליום חלש?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מה שצריך לעשות בעקרון הוא להשתמש עד כמה שניתן ב PRE של הרדיו [עד לקבלת עיוות]

בד"כ מכוונים את הרדיו לפי 4\3 ווליום ומשם מתאימים גיינים במגברים.

כלומר אם יש מכשיר שמגיע לווליום 60, תנמיכו את כל הגיינים במגברים, תרימו לווליום בין 40 ל 50 [איזשהו מספר שאתם יודעים שלא תעברו] ותתחילו להתאים גיינים בהתאם :)

הסבר די בסיסי, אבל זה גם כדי לא לסבך אתכם יותר מדי.

כמובן קחו בחשבון לא להרים יותר מדי גיין כדי לא לעוות את הסאונד ואת הרמקולים, מה שיכול להגמר בנזק לרמקול.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חזרתי עכשיו מלכוון את הגיינים,

קודם כל כיביתי את הסאב וכיוונתי רק את הקומפוננט, אז שמה (מכיוון שזה מגבר חלש על קומפוננט חזק) כמו שזה היה קודם, עד הסוף בגיין - מנגן מדהים בכאילו לא קרה כלום. ככה זה מהיום הראשון שיש לי את המגבר על הקומפוננט הזה.

עכשיו הפעלתי את הסאב ומחקתי את המינוס 10 שהיה עליו ברדיו דיסק והתחלתי להרים את הגיין, אז לפי התנועות שהסאב עשה ראיתי שבלי גיין הוא מספיק לזוז יפה כזה, ועם גיין הוא מתחיל לעשות תנועות מהירות מדיי ו"להשתולל", שאני דיי חושב שזה עיוותים. אז הגיין של הסאב נשאר ממש נמוך, דיי קרוב ל0. לפני זה הוא היה על 3/4 עם הנחתה של הרדיו דיסק. במקרה הזה המגבר מספק לפי הנתונים בגישור יותר ממה שהסאב צריך אז זה הגיוני.

עכשיו עשיתי סיבוב קטן עם האוטו ונשמע שיש שיפור קל ושמעתי בווליום 47 מתוך 62 שזה חזק (:lol:) ולא כואבות לי האוזניים בכלל מה שלפני הכיוון גיין הזה היה קורה על בטוח.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יש לי שאלה בנושא

עד לפני כמה ימים הגיין במגבר אצלי היה על מקסימום,הורדתי אותו לאמצע פחות או יותר.

עכשיו שומעים יותר חלש,אז אני מעלה את הווליום ברדיו. מה עדיף?להעלות את הגיין ולשמוע על עוצמה נמוכה או להפך?

זו בדיוק השאלה ששאלתי... אם לא הייתי מובן ממקודם :-)

פורסם

הכיוון הכי נכון הוא לעבוד אם הרדיו על full volume !!

להשים את הגיין של המגבר על רבע או 0 ולהגביר ברדיו דיסק על Full ולהתחיל להרים לאט לאט את הגיין של המגבר או המגברים אם יש לך 2 עד לווליום שאתם רוצים לפי האוזן או עד להגבלת הרמקול.

כך גם שליטת הווליום תיהיה יותר מדויקת ולא תרד בצורה דרסתית כשמורידים ווליום או להפך.

יום טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה שצריך לעשות בעקרון הוא להשתמש עד כמה שניתן ב PRE של הרדיו [עד לקבלת עיוות]

בד"כ מכוונים את הרדיו לפי 4\3 ווליום ומשם מתאימים גיינים במגברים.

כלומר אם יש מכשיר שמגיע לווליום 60, תנמיכו את כל הגיינים במגברים, תרימו לווליום בין 40 ל 50 [איזשהו מספר שאתם יודעים שלא תעברו] ותתחילו להתאים גיינים בהתאם :)

הסבר די בסיסי, אבל זה גם כדי לא לסבך אתכם יותר מדי.

כמובן קחו בחשבון לא להרים יותר מדי גיין כדי לא לעוות את הסאונד ואת הרמקולים, מה שיכול להגמר בנזק לרמקול.

תודה אליקו, התשובה הכי ממצה בינתיים!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה יוני, אז זה בערך אותו שיקול שכתבתי בהודעה המקורית... אני מבין שזה השיקול היחידי שיש.

לגבי הציוד המדובר - HU דיודי של JVC, מגבר לוויתן של זד אודיו.

והרכיב שלגבי הגיין שלו אני בהתלבטות - הסאב EBX250

• תוכן חדש...