Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ולרום כרמל שלדה נפרדת, אין שום בעיה להסב את תושבות המנוע למשהו קצת יותר רציני, כמו תושבות של וולבו 144 או פורד טרנזיט.

אמנם זה כרוך במעט עבודה ויצירתיות, כמו כן אובדן המקוריות המוחלטת, אבל יהיו לכך יתרונות לא מבוטלים.

1. תושבות המנוע של הטרנזיט\וולבו חזקות בהרבה (מאד) מהעדינות של האוונג'ר.

2. תמיד הן יהיו זמינות.

3. תהיה לי בקרה שוטפת על איכות המוצרים שלי..:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בני שלום.

תודה על תשומת הלב והערה. אבדוק את הנושא ואתקן, במידה וצריך. בכל מקרה, גם עבור מקרים מעין אלו, התקנתי את "ברז" ניתוק המתח הראשי.

אכן, בעיית תושבות המנוע מוכרת לי, כבר שמעתי עליה בעבר, אבל יותר בהקשר של התושבת השמאלית, משום מה. המדובר, אגב, בתושבות מנוע מקוריות של הילמן אוונג'ר ולא פיתוח של רום כרמל. בכל מקרה, לעת עתה לא טיפלתי בנושא, אבל אולי בהמשך השיפוץ, אמצא את הזמן להקדיש קצת מחשבה וקצת חיזוקים לתושבות. בחזקת להקדים חיזוק לשבירה...

ולגבי המניפה- תודה על ההצעה. אמנם אין לי צורך בכך - כי יש לי גם את המניפה המקורית וגם את זו של המנוע מהטנדר השני. אולם בכל מקרה, מאחר שבנינו תושבת חדשה והתקנו מדחס של מזגן, אין אפשרות להשתמש במניפה המקורית, אלא אם נייצר ספייסר בינה לבין פולי משאבת המים ונרחיק אותה מעט מהמנוע. הנושא נשקל, אולם נבחרה דרך אחרת לגמרי.

פרטים נוספים - בקרוב!

האם ידוע לך או אתה זוכר "מחלות ילדות" אחרות המוכרות לך ברום כרמל שאתה רוצה לחלוק עימנו, או סתם סיפורים מימים ימימה על המכונית הזו? (מעבר לעובדה שזה זבל של מכונית וכדומה?)

והנה זה בתמונות:

1. המנוע, המניפה ומצנן המקורי - כפי שהיה בעת ההרכבה.

2. יחידת המיזוג החדשה.

3. המדחס מורכב במקומו. ניתן לראות שהוא מעט בולט החוצה מהמנוע ולפיכך לא משאיר מקום למניפה המיכנית המקורית.

4. והנה מלפנים.

5. ומלמעלה.

6. "הברז".

7. ואותו ברז מלמטה.

8. יחידת הכוח, עוד בימים מלפני ההרכבה. המנוע כאן באמת כבד וניתן לראות בתמונה כמה דקה ועדינה למראה היא תושבת המנוע. אני מניח שבאמת צריך להקדים תרופה לשבירה ולחזק את התושבת מבעוד מועד.

שלום.

את זה אתה כתבתה לא אני (מעבר לעובדה שזה זבל של מכונית וכדומה?)

לדעתי הרום נסעה יפה וחלק למעת הבעיות הידועות הבעיה העיקרית היתה ותישאר זה מדינה מפגרת מבחינת מיסחר התפתחותי .

מימיזמן יכלו להקים מיפעלי יצור מכוניות היו יזמים אבל תמיד היו רודפי בצע ושלטון שהצליחו בצורה ממש טובה להרוס כול דבר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

את זה אתה כתבתה לא אני (מעבר לעובדה שזה זבל של מכונית וכדומה?)

בברכה בני ל.

הקדמתי תרופה למכה (שלא הגיעה...).

בכל מקרה, אבדוק את הריג'קטים שהעלאת ואחזור עם תשובות.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מאחר ולרום כרמל שלדה נפרדת, אין שום בעיה להסב את תושבות המנוע למשהו קצת יותר רציני, כמו תושבות של וולבו 144 או פורד טרנזיט.

אמנם זה כרוך במעט עבודה ויצירתיות, כמו כן אובדן המקוריות המוחלטת, אבל יהיו לכך יתרונות לא מבוטלים.

1. תושבות המנוע של הטרנזיט\וולבו חזקות בהרבה (מאד) מהעדינות של האוונג'ר.

2. תמיד הן יהיו זמינות.

3. תהיה לי בקרה שוטפת על איכות המוצרים שלי..:-P

חן, אם זה לא היה ברור, אז אחדד את הנקודה הבאה: אני לא שומר על מקוריות בכל מחיר... :wink:

חצי מהפרוייקטים שעשיתי באוטו הזה הצריכו הרבה עבודה ויצירתיות, לא נראה לי ששינוי תושבות יתברג כאחד הקשים מהפרוייקטים האלו... אני שוקל זאת ברצינות, כי אכן המדובר בתושבות מנוע רעועות למדי. האמת היא שכפי שכתבת, די בקלות ניתן לבנות קונסטרוקציה חזקה בהרבה של בסיס הברזל של התושבת. לגבי יחידת הגומי בתושבת, אתה מכיר במקרה איזה מישהו שידע לטפל בנושא? :lol:

ולגבי הטיעונים שהעלאת:

1. הצעת את הרעיון לתושבות של טרנזיט או וולבו 144, כי לפי התמונה התושבת של האוונג'ר נראית דומה להן?

2. אני אוהב את הרעיון של חלפים חלופיים מודרניים וזמינים. יש לי לא מעט כאלו במכונית ואני רושם את המקור של כל אחד ואחד מהם, לספר רכב עתידי, שישמש אותי בבוא העת כאשר אצטרך להחליף איזה חלק, או אם (תיאורטי לחלוטין - לא רואה את זה קורה), ארצה למכור את הטנדר פעם ולקונה לא יהיה מושג מה יש שם מתחת למכסה המנוע.

3. הדלקת אותי... תרחיב בבקשה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

1. הצעת את הרעיון לתושבות של טרנזיט או וולבו 144, כי לפי התמונה התושבת של האוונג'ר נראית דומה להן?

2. אני אוהב את הרעיון של חלפים חלופיים מודרניים וזמינים. יש לי לא מעט כאלו במכונית ואני רושם את המקור של כל אחד ואחד מהם, לספר רכב עתידי, שישמש אותי בבוא העת כאשר אצטרך להחליף איזה חלק, או אם (תיאורטי לחלוטין - לא רואה את זה קורה), ארצה למכור את הטנדר פעם ולקונה לא יהיה מושג מה יש שם מתחת למכסה המנוע.

3. הדלקת אותי... תרחיב בבקשה!

1. כלל וכלל לא; תושבות המנוע של הטרנזיט\וולבו הן עגולות בקוטר 70 מ"מ וגובה 40 מ"מ עם ברגים 10 מ"מ (טרנזיט) או 60 מ"מ וגובה 45 מ"מ ובורג 16\7 (וולבו 144).

התושבות הללו חזקות מאד ובעלות שטח הדבקה גדול, פי 3 בערך מהתושבות המקוריות של האוונג'ר, ובנוסף הן תוכננו לשאת מנוע כבד עוד יותר ממנוע האוונג'ר - מנוע הוולבו 164 שקל 200 קילו !

2. התושבות הללו משמשות כיום בולמים למכונות תעשייה די מאסיביות ותמיד יהיו כאלו במלאי, אז תרשום את זה בספר.

3. ראה סעיף 1.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
1. כלל וכלל לא; תושבות המנוע של הטרנזיט\וולבו הן עגולות בקוטר 70 מ"מ וגובה 40 מ"מ עם ברגים 10 מ"מ (טרנזיט) או 60 מ"מ וגובה 45 מ"מ ובורג 16\7 (וולבו 144).

התושבות הללו חזקות מאד ובעלות שטח הדבקה גדול, פי 3 בערך מהתושבות המקוריות של האוונג'ר, ובנוסף הן תוכננו לשאת מנוע כבד עוד יותר ממנוע האוונג'ר - מנוע הוולבו 164 שקל 200 קילו !

2. התושבות הללו משמשות כיום בולמים למכונות תעשייה די מאסיביות ותמיד יהיו כאלו במלאי, אז תרשום את זה בספר.

3. ראה סעיף 1.

אז אתה מדבר על תושבת הגומי עצמה, אותה צריך להתאים (עם בורג ואום, אני מניח), לתושבת הברזל? וזה שהמדובר בתושבות עגולות - אין עם זה שום בעיה מבחינתי או מבחינת האוטו. כמו גם עם העובדה שבהנחה שאכן כך הם פני הדברים - צריך יהיה להנדס את תושבת הברזל.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בהצלחה עם השיפוץ.

קראתי את רוב השרשור ונזכרתי בחיוך וללא געגועים מיוחדים בסוסיתא סטיישן שנת 73 שהייתה לי,

איזו מכונית נוראית ! כל כך נוראית עד שהכעס הופך לצחוק, לפני כל מהמורה בכביש הייתי מהמר לאיזה צד יזרק האוטו כדי להיות מוכן עם תיקון הנגד באוטו...לא תמיד הצלחתי בהימורים.

לא יודע איך הצלחת לעשות דריפטים עם מנוע כל כך חלש :lol:

המנוע הבוגדני של טריומף שהכבל הראשי לדיסטרביוטר שחשק בחופש דווקא באמצע פניה מהירה :lol: החלונות שנתקעו וסרבו לעלות דווקא בחורף.

אההא...והשכן והבעלים הקודם של האוטו סיפר לי שהחלק החסר בכנף הגלגל האחורי שוכן לבטח בקיבתו של גמל

רעבתן בזמן שחנה בבאר-שבע, אז האגדה כן נכונה.

פורסם

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אתה מתכוון לאורך אני מניח, על ההבדלים אין צורך לדבר :wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

(( קראתי את רוב השרשור ונזכרתי בחיוך וללא געגועים מיוחדים בסוסיתא סטיישן שנת 73 שהייתה לי,

איזו מכונית נוראית ! כל כך נוראית עד שהכעס הופך לצחוק, לפני כל מהמורה בכביש הייתי מהמר לאיזה צד יזרק האוטו כדי להיות מוכן עם תיקון הנגד באוטו...לא תמיד הצלחתי בהימורים.

לא יודע איך הצלחת לעשות דריפטים עם מנוע כל כך חלש

המנוע הבוגדני של טריומף שהכבל הראשי לדיסטרביוטר שחשק בחופש דווקא באמצע פניה מהירה החלונות שנתקעו וסרבו לעלות דווקא בחורף.

אההא...והשכן והבעלים הקודם של האוטו סיפר לי שהחלק החסר בכנף הגלגל האחורי שוכן לבטח בקיבתו של גמל

רעבתן בזמן שחנה בבאר-שבע, אז האגדה כן נכונה. ))

לאנשים רבים יש זכרונות טובים מהסוסיתא שהייתה להם.כנראה שהמכונית שלך הייתה שחוקה.בסלנג:"על הפנים".

לאותה תקופה זה לא היה רכב נוראי ,אני ועוד הרבה אנשים נהננו מהסוסיתות ששרתו אותנו נאמנה.אנשים נסעו בסוסיתות עשרות שנים והרבה קילומטרים בארץ ובמרחבי סיני,שום גמל לא אכל פיברגלס זו סתם גוזמה,הייתה איזו תכנית טלויזיה ששמו חציר בסוסיתא וכאילו הגמל אוכל אותה.הסוסיתא לא הייתה שיא היציבות אבל המרחק רחוק מהתיאורים שלך על זריקה לצדדים בכל מהמורה,כנראה שהגלגלים וההגה ברכב שלך רקדו טוויסט.

מנוע טריומף לא הופך להיות בוגדני אם כבל הצתה מוזנח ומחובר בצורה רופפת ומנגנוני החלונות פשוטים חזקים ולא עשו בעיות.

אם הרכב שלך היה זורק בכל מהמורה בכביש אז איך ביצעת פניה מהירה? רחמנות על האוטו

אריק

פורסם
בהצלחה עם השיפוץ.

קראתי את רוב השרשור ונזכרתי בחיוך וללא געגועים מיוחדים בסוסיתא סטיישן שנת 73 שהייתה לי,

לא יודע איך הצלחת לעשות דריפטים עם מנוע כל כך חלש :lol:

המנוע הבוגדני של טריומף שהכבל הראשי לדיסטרביוטר שחשק בחופש דווקא באמצע פניה מהירה :lol: החלונות שנתקעו וסרבו לעלות דווקא בחורף.

רעבתן בזמן שחנה בבאר-שבע, אז האגדה כן נכונה.

ראשית, תודה על ההתעניינות. אבל אני כאן בכדי להגן על כבודה (המאוד קטן, אבל יש משהו...) של סוסיתא סטיישן 1973, מאחר שלהורי, כאמור, הייתה בדיוק כזו.

הם קנו את המכונית הזו חדשה והיא שירתה אותנו עשרים שנה - מתוכם עשר שנים כמכונית יחידה) וסדר גודל של 300 אלף ק"מ. היה לה גיר נוראי שהוחלף אי-אלו פעמים, המנוע שופץ פעמיים, היא דרשה תחזוקה שוטפת גבוהה ביחס למקובל ממכונית מודרנית, אבל... לא חריגה באופן בולט אם בכלל למה שהיה מקובל ממכוניות של שנות השבעים. אם כבר, רוב התקלות שכן היו לה, נבעו מ"תחזוקת שבר" ולא "תחזוקה מונעת" - כפי שהיא מקובלת היום במכוניות מודרניות. והיא הייתה רחוקה (מאוד!) המתיאור על המכונית שהייתה ברשותך. בתור נער די חסר פחד די אימצתי את המכונית הזו ודחפתי אותה למגבלותיה לא פעם. היא הייתה רחוקה להיות מושלמת, אבל מסוכנת היא לא הייתה.

ממה שאתה מתאר אפשר להבין שבמכונית שלך הייתה בעיית מתלים/הגה/שלדה חריגה וחריפה ותו-לא.

השיפוץ של הטנדר שלי נמשך ונמשך ואיני יודע איך תהיה התוצאה הסופית ואיך זה יהיה לנהוג ברכב כזה. אבל מדבר אחד אני מעודד: לפני כמה חודשים נסעתי לראשונה על טנדר דומה (זה הירוק שמפורסם לפרקים למכירה בלוח יד 2). המדובר בטנדר עבודה אמיתי, כזה שעובד מאז מתמיד ולא שופץ/שוקם וכדומה. והוא נוסע באמת טוב (באופן יחסי כמובן) ומזיכרון המעומעם שיש לי על הסוסיתא, הוא הרבה פחות "גרוטאה" ובנוי טוב יותר מאשר אותה סוסיתא סטיישן שהייתה לנו. אם כך נוסע טנדר בן שלושים שעובד כל חייו, יש לי למה לצפות.

אהה, ועוד משהו: גמלים אוכלים פיברגלס? אגדה אורבנית. מה בדיוק מזין בזה? מקסימום, הם יכולים להשחיז על זה שיניים. איך שלא יהיה, ליתר ביטחון, אני אקפיד על חניה בטווח ביטחון מגמלים...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
ככה נראת תושבת מנוע של וולוו:

האמת היא שזו נראית תושבת אותה ניתן לחבר (בקלות!) לתושבת הברזל של המנוע. לא שזה פותר את נקודת החולשה של התושבת שהיא, בעצם, אותה תושבת ברזל... אבל, כאמור, זה עניין פשוט לביצוע ולהינדוס וככל הנראה יקרה. אני לא אוהב גם את מרכיב הגומי ותצורתו בתושבת המקורית.

חן! צפה לביקור ותכין בבקשה שתי תושבות מנוע של וולוו...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

טוב שהזכרת לי את הגיר הנוראי :lol: :lol:

יתכן מאוד שלאוטו שלי היו בעיות מיתלים, מצד שני אני לא זוכר אף מכונית אחריה שהגיבה באופן כל כך לא צפוי.

דבר אחד יאמר לזכותה, המרכב שלה ביוחד החלק האחורי היה חסון במיוחד, את זה יודע לצערו נהג D200 צבאי

שחנה בניצב אלי כשנכנסתי בדופן הדודג' כשיצאתי ברוורס מחניה בלילה חשוך אחד.

השקע הענק בקוטר של חצי מטר בדודג' לעומת חתיכת הבקליט מהפנס האחורי שנשברה בסה"כ היווה הוכחה ניצחת לעליונות הנדסת הרכב הישראלית לעומת האמריקאית.

לבסוף מכרתי אותה לחבר שידע להעריך את חוש ההומור של היצרן הישראלי, בביקור הבא לאחר הרכישה הוא סיכם את החוויות

ב "איזה אוטו מצחיק".

ולגבי הגמל, אז השכן סיפר כי בעת שטייל עם משפחתו בב"ש, עצר לרגע את הסוסיתא, ולאחר מספר דקות כשהוא באוטו הרגיש

תזוזות מהחלק האחורי, כשהוא סובב את ראשו לבדוק את מקור התזוזה גילה לחרדתו גמל רעבתן שעסק במרץ בזלילת החיפוי הכנף.

פורסם

שימו לב לציטוט הבא:

און שלום רב.
  • היום הגיע בשעה טובה התוסף לצבע: ACA - Anti camels additive.
    ערבובו בצבע יבטיח הרחקת הזכרים באמצעות ניחוח נקבה שינדוף מהרכב (שהרי הזכרים פוחדים מהנקבות), ובמידה ונקבה תחליט לנעוץ שיניה וללעוס את הטנדר (זה נדיר), היא תסבול מצרבת נוראית ותדע לא לבוא בשנית.
    ה - ACA הגיע במשלוח מיוחד מעירק (שם הוא משמש ביצור אפודי מגן).

:-):-D:lol:

יאללה, ביי.

זוהי ההוכחה שכבר ניתנה מחשבה לנושא.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• תוכן חדש...