Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את צמת החשמל, כבר חיברתי ממש מזמן. היא בנויה מחלק אחד מרכזי שיוצא מתא הנוסעים לתא המנוע, עוד חלק אחד המורכב מאחורי לוח המחוונים וחלק שלישי היוצא מתא הנוסעים לכיוון החלק האחורי של המכונית והוא אחראי לתאורה, מצוף מיכל דלק ואור נסיעה לאחור.

אז כאשר המכונית הייתה על הליפט, ניצלתי את הזמן להרכיב אותה בחזרה.

אז תמונות:

1. זו הצמה האחורית - שעברה ליפוף מחדש. מעבר לבדיקת תקינות החוטים והחלפת קצוות, נוסף חוט "מינוס" שמגיע ישירות מה"ברז" לתא הנוסעים. בבוא היום, החוט הזה יתחבר ישירות ובבלעדית לרדיו. אחרת, בכל ניתוק של החשמל, ימחקו זכרונות המכשיר.

2. פתח מעבר הצמה מתא המנוע לתא הנוסעים.

3. והנה הצמה מועברת לתוך תא הנוסעים. המדובר בצמה העליונה, הדקה יותר.

4. וזה מכיוון תא הנוסעים. מבין סבך החוטים והצמות - זו הקיצונית ימנית, היא האחורית.

5. זה צד הצמה שמגיע עד הקצה מאחור - לתאורה. צריך להעבירו בתוך השלדה, אז חיברתי אליו "מוליך" שיקל על התהליך.

6. אחד ממעברי השלדה המדוברים דרכו מעבירים את הצמה.

7. וככה זה נראה לבסוף: בנדים מבודדים מצמידים את שתי הצמות במקומם, תוך השארת מקום לצינורות החימום שמכאן נכנסים לתא הנוסעים.

07112011546.jpg

07112011548.jpg

04122011605.jpg

04122011606.jpg

07112011549.jpg

07112011550.jpg

04122011618.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אז אחרי שקיבענו את תושב(ו)ת המצבר, קדחנו והעברנו את הכבלים מטה ואחרי שמיקמנו את "הברז" וגם אחרי שהעברנו את הצמה האחורית בעלת החיבור מינוס לברז, הגיע תור קיבוע הכבלים. גם הם עוברים דרך קורות השלדה כל הדרך (הקצרה! מיקום המצבר הוא בחלקו הקדמי של הארגז. פחות או יותר במיקום מושב אחורי דמיוני) לפנים.

אז אפשר פשוט לתפוס את הכבלים עם אזיקונים בלבד, אולי להשתמש בברגים קודחים, או סתם לתת לכבלים להדלדל שם, אבל רק חמור עושה חצי עבודה, אז קדימה למלאכה!

1. בנקודת היציאה של הכבלים מחלקו העליון של המרכב למטה, יש גומיות מעבר.

2. הכבלים מהודקים למקומם באמצעות חבקים וברגים עם אום.

3. החבק המשוחרר יעשה דרכו מטה יותר, לנקודת קיבוע נוספת.

4. נקודת המעבר של הכבלים במעברי השלדה. כאן השתמשתי לעת עתה באזיקונים. אחשוב על פיתרון אלגנטי אחר. הסיבה היחידה לשימוש באזיקונים הוא שזה נראה טוב יותר. שאר נקודת העיגון מקבעות את הכבלים למקומם.

5. הנה, כך למשל. יכולתי להשתמש ביותר חבקים, אבל לא רציתי לקדוח עוד חורים בשלדה. אלו אשר השתמשתי בהם, שימשו ממילא לחבקים של צינור הדלק.

6. וזו הנקודה שבה נפרדים הכבלים מהשלדה, ועושים דרכם אל המנוע.

השלב הבא: חיבור כבל המינוס לבלוק, וחיבור כבל הפלוס למתנע.

07112011565.jpg

07112011564.jpg

07112011563.jpg

16112011568.jpg

16112011567.jpg

16112011569.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
ניתן להכניס אותם לצינור שירשור, שיספק גם הגנה נוספת וגם מראה מהודר כמתחייב.....

בדיוק על זה חשבתי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

און כרגיל עבודה מעוררת השראה(לא השראה חשמלית:)) !! רק כמה דברים שמסקרנים אותי.

כמה גייג הכבל הזה?

לפי מה שהבנתי מחשמלאים, כדאי להעביר כבל 2 גייג כדי לקבל מספיק מתח לסטארטר בגלל אורך החוט( בערך חמש וחצי מטר)

תוכל לפרט בעניין יותר?

נדב

פורסם
ניתן להכניס אותם לצינור שירשור, שיספק גם הגנה נוספת וגם מראה מהודר כמתחייב.....

בדיוק על זה חשבתי.

אתם, שניכם, חולי נפש וצריכים אישפוז במחלקה הסגורה... :lol:

"מראה מהודר"?! הכבלים הללו קבורים בתוך השלדה וחוץ ממני והטסטר פעם בשנה, אף אחד לא יראה אותם! אבל... אף פעם לא התחייבתי שגם אני לא חולה נפש! נתתם רעיון...

און כרגיל עבודה מעוררת השראה(לא השראה חשמלית:)) !! רק כמה דברים שמסקרנים אותי.

כמה גייג הכבל הזה?

לפי מה שהבנתי מחשמלאים, כדאי להעביר כבל 2 גייג כדי לקבל מספיק מתח לסטארטר בגלל אורך החוט( בערך חמש וחצי מטר)

תוכל לפרט בעניין יותר?

נדב

אין לי את המידע המדויק הזה. צריך לבדוק עם יינון, החשמלאי של דרך השטח. בכל מקרה, האורך של הכבלים הרבה יותר קצר. לא יותר מאשר מטר וחצי.

הכבלים הללו הם כבלים המתאימים גם לעבודה עם רתכת, אז הם עבים וחזקים מספיק. את הנתונים אנסה לברר עבורך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און,

נשבע לך אני הולך להחרים את השרשור שלך ולא להכנס יותר,

לא יתכן קצב עבודה כזה איטי, כל פעם שאני נכנס לשרשור כשאני רואה תגובה חדשה אני מאוכזב לראות שהיום רק סגרת בורג,

אני מת לראות אותו כבר צבוע ומורכב.

מקווה לקצב עבודה מהיר יותר אחרי הנזיפה הזו.:-D:wink:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
און,

נשבע לך אני הולך להחרים את השרשור שלך ולא להכנס יותר,

לא יתכן קצב עבודה כזה איטי, כל פעם שאני נכנס לשרשור כשאני רואה תגובה חדשה אני מאוכזב לראות שהיום רק סגרת בורג,

אני מת לראות אותו כבר צבוע ומורכב.

מקווה לקצב עבודה מהיר יותר אחרי הנזיפה הזו.:-D:wink:

עומד בפינה, בוש ונכלם...

האמת היא שהקצב ההתקדמות גבוה יותר מאשר הקצב שאני מצליח להעלות את העידכונים. ואני לא רוצה סתם להעלות תמונות בלי הסברים, או בצורה אקראית ובלי סדר.

אז הנה, רק בכדי להשלים את התמונה, כבר מעלה עידכון.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שסיימנו לקבע את כבלי המצבר בתחתית השלדה, הגענו לתא המנוע. כאן העניינים פשוטים. כבל המינוס מתחבר לבלוק המנוע, על בורג הסטרטר, כבל הפלוס מתחבר לנקודת הזנת המתח לסטרטר. מנקודה זו ממש יוצאת הזנת המתח הראשית למערכות החשמל השונות ומנקודה זו תצא ההזנה החדשה לממסרי האורות/מניפה/מזגן וכדומה.

אז לתמונות:

1. מנקודת ציפיה מתחת למכונית - האזור בו עולה כבל הפלוס לכיוון הסטרטר. השתמשתי באותה נקודת העיגון של צינור הבלם בכדי לחבר חבק שיקבע את הכבל למקומו.

2. נקודת ציפיה עליונה: מנקודה זו ניתן לראות את החבק למטה וכן את חיבור הכבל לסטרטר.

3. מתחת לחוט האדום העבה ניתן לראות את החוט החום הכפול המתחבר לאותה נקודה. זו ההזנת המתח הראשית למכונית. מסנן הדלק נראה ממש צמוד לכבל בנקודה זו, אבל זה ממש לא כך. ראו בתמונה הקודמת. בכל מקרה, המיקום שלו נשקל מחדש ואולי ישתנה.

4. נקודת חיבור בין המינוס המגיע למנוע לבין השלדה. אמנם מערכת החשמל מספקת חוט מינוס לכל צרכן (עקב השימוש בגוף פיבר), אבל בהמלצת החשמלאי, ביצעתי גם את זה.

16112011570.jpg

17112011573.jpg

17112011572.jpg

17112011571.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
את הרכב הזה אני מת לראות במציאות :-)

דרור .

אתה מוזמן. אנחנו בקיבוץ שפיים.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

בשעתו, כאשר הרכבתי את כבל הגז, שמתי לב שבסיס הכבל לא יושב יפה על קיר האש מצד המנוע. קצת עקום. לא הייתי מייחס לזה חשיבות, אלא שהרגשתי שמהלך דוושת הגז קצת קשה בגלל עובדה זו.

קצת עזבתי את העניין אז והתעסקתי בדברים אחרים, אבל עכשיו הגיע הזמן להעניק לחלק הזה מעט תשומת לב. אחד הדברים שרציתי לעשות הוא להרחיב את הפתח לכבל בבידוד שהוספתי. חשבתי שאולי קצה הבידוד מפריע לתושבת הכבל לשבת במקומה, אז זו הפעולה הראשונה שהחלטתי לבצע.

לשם כך צריך לפרק את הכבל ממקומו. עניין פשוט ביותר. אז אחרי שהרחבתי את החור של הבידוד, שמתי לב למגרעת במוביל הכבל. מגרעת המתאימה לטבעת קפיצית שאמורה בעצם להחזיק את הכבל במקומו באופן ישר ביחס לכבל הפנימי. אולי במקור הייתה אמורה להיות טבעת כזו, אבל גם בטנדר הזה וגם בתורמת החלקים - לא הייתה טבעת כזו. אולי הייתה צריכה להיות, אבל לא הייתה. אז...

עזבו מילים, קבלו תמונות:

1. חיבור כבל הגז מצד קיר האש. קצה קשה לראות שהוא עקום, אבל אם נוגעים בו - הוא רופף למדי.

2. והנה הכבל מפורק. התמונה קצת מטושטשת, אבל שימו לב למגרעת בקצה הברזל.

3. במגרעת הזו אמורה להיכנס טבעת קפיצית - מהסוג הזה - שתמנע מהכבל להשתחרר ממקומו, אבל גם תחזיק אותו צמוד וישר ביחס לקיר אש ולכן גם ביחס לכבל הפנימי.

4. כבל הגז מחובר בחזרה למקומו. ניתן לראות את החלק המתכתי של הכבל החיצוני שנכנס לבסיס דוושת הגז. בחלק הזה אמורה להיכנס הטבעת הקפיצית.

5. והנה (צריך קצת להתאמץ בכדי לראות) הטבעת במקומה. מעגנת את הכבל במקומו.

6. ואחרון חביב - שוב הכבל מצד קיר האש. מעוגן למקומו באופן הדוק. עכשיו אופן פעולת דוושת הגז חלק, עקבי וללא קשיים.

"ג'וב דאן"! נקסט!

04122011609.jpg

04122011610.jpg

04122011611.jpg

04122011613.jpg

04122011614.jpg

04122011612.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שלום.

הערה קטנה וחשובה לגבי כבר המתח.

attachment.php?attachmentid=267753&d=1323281987

שם לב הכבל המתח עובר בדיוק מתחת לסטרטר וזה גרוע ומסוכן ולמה?

רום ידוע אם עבר פלילי של שבירת תושבות מנוע עם חלילה תישבר התושבת המנוע כמו גדול ינחת על כבל המתח ויהיה אחלה מנגה. מה עוד שכבל המתח חוצה את כבל הארקה!!! אי לכך ובהתאם לזאת חובה עלך להוזיז את הכבל ממקומו ולהעבירו בצורה יותר בטוחה.

ברום המנוע אבנצר כבד מידי לתשבות המנוע והתיכנון היה ליקוי אחד גדול. התושבות היו נישברות ממישקל המנוע ועל הדרך גם המאורר היה נישבר כמו שצריך ישר לתוך הראדיאטור והיתה חגיגה. אגב אם אתה רוצה יש לי מאוררים מקורים לרכב שלך.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

הערה קטנה וחשובה לגבי כבר המתח.

שם לב הכבל המתח עובר בדיוק מתחת לסטרטר וזה גרוע ומסוכן ולמה?

רום ידוע אם עבר פלילי של שבירת תושבות מנוע עם חלילה תישבר התושבת המנוע כמו גדול ינחת על כבל המתח ויהיה אחלה מנגה. מה עוד שכבל המתח חוצה את כבל הארקה!!! אי לכך ובהתאם לזאת חובה עלך להוזיז את הכבל ממקומו ולהעבירו בצורה יותר בטוחה.

ברום המנוע אבנצר כבד מידי לתשבות המנוע והתיכנון היה ליקוי אחד גדול. התושבות היו נישברות ממישקל המנוע ועל הדרך גם המאורר היה נישבר כמו שצריך ישר לתוך הראדיאטור והיתה חגיגה. אגב אם אתה רוצה יש לי מאוררים מקורים לרכב שלך.

בברכה בני ל

בני שלום.

תודה על תשומת הלב והערה. אבדוק את הנושא ואתקן, במידה וצריך. בכל מקרה, גם עבור מקרים מעין אלו, התקנתי את "ברז" ניתוק המתח הראשי.

אכן, בעיית תושבות המנוע מוכרת לי, כבר שמעתי עליה בעבר, אבל יותר בהקשר של התושבת השמאלית, משום מה. המדובר, אגב, בתושבות מנוע מקוריות של הילמן אוונג'ר ולא פיתוח של רום כרמל. בכל מקרה, לעת עתה לא טיפלתי בנושא, אבל אולי בהמשך השיפוץ, אמצא את הזמן להקדיש קצת מחשבה וקצת חיזוקים לתושבות. בחזקת להקדים חיזוק לשבירה...

ולגבי המניפה- תודה על ההצעה. אמנם אין לי צורך בכך - כי יש לי גם את המניפה המקורית וגם את זו של המנוע מהטנדר השני. אולם בכל מקרה, מאחר שבנינו תושבת חדשה והתקנו מדחס של מזגן, אין אפשרות להשתמש במניפה המקורית, אלא אם נייצר ספייסר בינה לבין פולי משאבת המים ונרחיק אותה מעט מהמנוע. הנושא נשקל, אולם נבחרה דרך אחרת לגמרי.

פרטים נוספים - בקרוב!

האם ידוע לך או אתה זוכר "מחלות ילדות" אחרות המוכרות לך ברום כרמל שאתה רוצה לחלוק עימנו, או סתם סיפורים מימים ימימה על המכונית הזו? (מעבר לעובדה שזה זבל של מכונית וכדומה?)

והנה זה בתמונות:

1. המנוע, המניפה ומצנן המקורי - כפי שהיה בעת ההרכבה.

2. יחידת המיזוג החדשה.

3. המדחס מורכב במקומו. ניתן לראות שהוא מעט בולט החוצה מהמנוע ולפיכך לא משאיר מקום למניפה המיכנית המקורית.

4. והנה מלפנים.

5. ומלמעלה.

6. "הברז".

7. ואותו ברז מלמטה.

8. יחידת הכוח, עוד בימים מלפני ההרכבה. המנוע כאן באמת כבד וניתן לראות בתמונה כמה דקה ועדינה למראה היא תושבת המנוע. אני מניח שבאמת צריך להקדים תרופה לשבירה ולחזק את התושבת מבעוד מועד.

DSCN5032.JPG

20022011524.jpg

03052011826.jpg

16032011622.jpg

16032011626.jpg

07112011561.jpg

07112011562.jpg

DSCN5010.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...