Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און

יש לך הישג שאף אחד בעולם לא יוכל לקחת ממך, האוטו שלך כי אתה בנית אותו מאפס!

לא שילמת עליו כסף, לא הרווחת אותו בקלפים, אתה ורק אתה חיטטת בברגים הכי אינטיימים

שלו, נגעת במקומות שבעל רכב ממצוע לא יודע שהם קיימים בכלל, עשית בעשר אצבעות

מה שהרבה אנשים חולמים לעשות, ולכן הרכב הזה מיוחד, השיתוף האינטימי שלך עם כולם

הפך אותנו המציצנים לשותפים מלאים בחסד, לא בזכות.

בסוף התהליך אתה ורק אתה, תצטרך להתעורר אליו בבוקר וללכת לישון איתו בסופו של יום.

ולכן לך על החלום שלך והאהבה שלך כי רק אתה יודע מה היא עושה לך...

אם פרסמת את הפוסט בשביל להתייעץ ולשמוע דעות נוספות קיבלת את התשובות, כל אחד,

וגם אני, בטוח שהאמת משחקת שחקן מישנה לצידו, וכל אחד יוכיח לך באותות ובמופתים שהוא

ורק הוא צודק, כל השאר טועים או פשוט לא מבינים. כולם רוצים להיות חלק מהשיפוץ המופלא הזה

ולקחת אותו בעזרתך למקום האינטימי שלהם, רק שבמהלך התהליך קצת שכחנו שהרכב זה

שלך ושלך בלבד...

אהבת את הכחול, כי זה מזכיר לך את ארגז החול בגן חובה, וילדה קטנה עם קוקיות זהב, עוף

על זה, גם אם זה מטשטש חושים, קווים ומעלים את הגריל....

מחר, כשתסתכל החוצה מהחלון, והוא יעמוד שם, והרגשה חמימה תימצא דרכה מהבטן לכיוון החזה

ותגרום לך תחושה של שורף בגרון ודמעות בעיניים, ורצון עז לרוץ ולנקות ממנו גרגר אבק,

לא יעניין אותך מה אמר רן, דני, או משה קצב........

אבל הכי יפה כתום....:wink:....סתממממםםםםםםםםם-רן

תאמין לי, רן, אתה ממש משורר מוטורי :-D

וכמובן תודה לשאר המגיבים, התומכים וגם המסתייגים. לפחות איך שאני רואה את זה, הכי קל (בדרך כלל - לא בכל מצב), להחזיר את המכונית למצבה המקורי, כולל צבע "תקופתי" וכדומה. אבל הרבה יותר מאתגר לקחת את המתכת החלודה (או הפיבר המתפורר) ולתת לו את הפרשנות האישית שלך ולתפור את המכונית והשיפוץ לפי מידותך ורצונותיך - וכל זאת מבלי להפוך את המכונית לבדיחה עצובה.

זה מה שהופך עבורי את המסע הזה למסקרן, מעניין וכל כך מספק.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
.... האמת היא שככל שאני מביט בו יותר, אני מתרגל אליו יותר. בתחילה קצת היה קשה לי לבלוע את הגוון "הנועז"....

און

יש לך הישג שאף אחד בעולם לא יוכל לקחת ממך, האוטו שלך כי אתה בנית אותו מאפס!

לא שילמת עליו כסף, {לא להיסחף.. הוא כן שילם עליו כסף לפי מה שכתב בפוסט הראשון בשרשור} ....

בסוף התהליך אתה ורק אתה, תצטרך להתעורר אליו בבוקר וללכת לישון איתו בסופו של יום...

...אהבת את הכחול, כי זה מזכיר לך את ארגז החול בגן חובה, וילדה קטנה עם קוקיות זהב, עוף

על זה, גם אם זה מטשטש חושים, קווים ומעלים את הגריל....

....מחר, כשתסתכל החוצה מהחלון, והוא יעמוד שם, והרגשה חמימה תימצא דרכה מהבטן לכיוון החזה

ותגרום לך תחושה של שורף בגרון ודמעות בעיניים........

אבל הכי יפה כתום....:wink:

בנימה הומוריסטית (ואך ורק הומוריסטית), מה שהחברים פה אומרים זה:

לא בחרת את הצבע והיה לך קשה להתרגל, לא נורא. אתה לא חייב להקשיב לעצות שלנו כי מי שיקום כל בוקר ויראה את טנדר הסוסיתא המשטרתי מול העיניים, יהיה אתה. וכל בוקר תיזכר איך אנחנו בקארספורום הצענו לך לבחור בכתום.

אנחנו מאוד שמחים על בחירתך. ככה אנחנו יכולים להיות בטוחים שלא תשכח אותנו :-D

ועכשיו ברצינות,

האמת, יש דמיון לניידות המשטרה הישנות שהיו צבועות בדומה לבחירתך וזה בהחלט מיוחד ובסופו של דבר כן משדר במידה מסויימת את רוח התקופה.

אני בטוח שכל צבע שתבחר יהיה יפה, גם אם תבחר בורוד.

בוקר אחד בדרכי לעבודה נתקלתי בסובארו DL צבועה בצבע ורוד בזוקה, לטעמי האישי - לא הייתי בוחר בחיים צבע כזה לרכב כזה.

אלא מה? להפתעתי הצבע נראה פשוט מהמם על הרכב. גרם לי קצת להצטער שזה לא הצבע של ה DL שלי.

פורסם
לי הוא דווקא מזכיר את דגל ישראל, יהיה אחלה ביום העצמאות...

אישי אישי רק שלא תגיע למצב הזה:

not-the-prettiest-ca_460x0w.jpg

וואלה, הבאת לי רעיון... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

שילוב של צבעים נחמד! אם כבר אתה מתכוון לצבוע לא לפי המקור, תנסה לשלב לבן פנינה עם כחול מיטאלי, שהכחול יהיה למעטה והלבן למעלה. לדעתי יצא מושלם!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

לא לשכוח מדבקת פס הפרדה בין הצבעים. למשל, רכב כחול - תכלת עם פס הפרדה לבן. או רכב לבן-כחול עם פס הפרדה שחור.

פס ההפרדה נהוג בהמון רכבים עם שני צבעים. תפקידו לתת קישוט נוסף ולתת דיוק לסיום בין הצבעים.

כמו כן, אם הצבע הוא לבן וכחול, הייתי ממליץ על פס הפרדה לבן כפול. זה יתן למעשה:

פס לבן שיסיים את הגבול של הצבע הלבן, ומעליו יווצר פס כחול (שהוא צבע למעשה), ואז שוב מדבקה לבנה. זה יהיה מדהים.

אם עושים את זה נכון ומדוייק (עם מים וסבון), זה נותן ערך מוסף להפרדת הצבעים.

פורסם
לא לשכוח מדבקת פס הפרדה בין הצבעים.

אתה מתפרץ לדלת פתוחה: כפי שכתבתי כשהעלאתי את תמונת הדלת, פס שחור יבוא בנקודת החיבור בין הצבעים. למעשה כבר הדבקתי את הפס לניסוי כאשר הצבע התייבש במלואו. צריך לראות באור יום (הבאתי את הדלת הבייתה), אבל ככל הנראה אצטרך פס שחור עבה יותר ממה שניר נתן לי.

אנסה להעלות תמונות של הדלת עם הפס השחור מחר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אנסה להעלות תמונות של הדלת עם הפס השחור מחר.

הגיע מחר...

הדלת קצת מלוכלכת והשמש לא שמש והרצפה קצת עקומה, אבל זה הרעיון הכללי.

20022011522.jpg

20022011523.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עדיין הייתי צובע את הרכב בצבע מקורי או דומה לו, אבל אני מבין מהשרשור שזה הרעיון הסופי.

בכל אופן נראה בסדר גמור עם הפס והכל, אין צורך לשנות כלום.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

יפה מאוד. הייתי רוצה לבקש שתנסה (ולו רק בשביל הספורט) גם את האופצייה שהצעתי עם הפס הלבן הכפול. בהיותי מעצב גרפי במקצועי (חוץ מענייני האופניים) אני משוכנע שתשנה את דעתך. ואם לא בא לך אז גם סבבה, אני רק מציע, ורוצה בטובתך.:-D

פס אחד ברוחב עבה יחסית (כ 3 מ"מ) מודבק בדיוק על התפר של הלבן והכחול , מעליו נימה כחולה ברוחב של 2 מ"מ, ואז שוב מדבקת פס לבן ברוחב של 2 מ"מ.

פורסם

כבר בשלב מוקדם של השיפוץ החלטתי שבבוא היום אתקין מזגן בטנדר. נכון, זה לא מקורי, אבל זה גם ממש לא מתאים במזג האוויר שלנו לנסוע במכונית ללא מזגן. הייתה לי פעם מכונית קלאסית (פיאט 124 ספורט) אותה מכרתי בלאת ברירה, כי זה היה סיוט לנהוג בה בקיץ. עוד לפני ההנעה, כבר הייתי מתחיל להזיע.

הזעתי מספיק על השיפוץ של האוטו הזה - לא רוצה להזיע כשאני נוהג בו...

לא חסרות אפשרויות להתקנת מזגן כמעט בכל מכונית שהיא. החל מקיטים אוניברסלים של מערכות מיזוג אוויר אותן ניתן להתאים ולהרכיב עם פתחי יציאת אוויר נפרדת מהמערכת של האוטו, דרך מערכות מיזוג "שרוכבות" על יחידת החימום המקורית של המכונית ויציאת האוויר היא מהפתחים המקוריים ועד התאמת מערכת מיזוג קיימת ממכונית אחרת המשלב חימום וקירור ביחידה אחת ומשתמש בפתחי האוורור המקוריים של האוטו. הפיתרון האחרון לא מתאים לכל מכונית. אבל הוא כן מתאים לרום כרמל. למה? כי לא חסר מקום מתחת לדשבורד וכי גם כך מדובר במכונית "לגו" שההתאמות בה קלות יחסית ושום דבר הוא לא בלתי הפיך.

לשם כך "הצטיידתי" מבעוד מועד בשתי מכוניות ישנות בעלות מזגן שכבר שירדו מהכביש - מהן התכוונתי לבזוז חלקים, אלא כשהגיע הרגע, הסתבר כי רוב החלקים מהן לא מתאימים לי. מדוע? כי בשתי המכוניות המדובר במזגן בהתקנה מקומית עם מערכות חימום/מיזוג נפרדות - ואת זה אני לא רוצה.

לשמחתי רבה, אני לא צריך להבין יותר מדי במזגנים, כי ניר בן-ארי היה בעברו מנכ"ל חברת אוטו-קור, אז גם במזגנים הוא מבין. אז המאדה (היחידה הפנימית) מהשתיים הללו לא מתאים, את המעבה (סוג של רדיאטור היושב מלפנים) פירקתי מדייהטסו שרייד וגם את המדחס. אלא שכן מתחילות הבעיות. המנוע של הרום (בעצם, של הילמן אוונג'ר) לא תוכנן במקור לשאת אביזרים נוספים, למעט אלטרנטור, ומקום למתקן את המדחס הגדול יחסית קשה למצוא.

אז ניר "הינדס" מקום למתקן את המדחס מעל האלטנטור ואחד העובדים במוסך נזכר שלפני זמן-מה הם החליפו מדחס לדייהטסו סריון והמדובר במדחס קומפקטי ביותר וקטן מידות. עובד אחר אפילו ידע להגיד היכן נמצא המדחס הלא-תקין - רק לשם ביצוע מדידות. איזה כיף זה שכל צוות המוסך נרתם ומסייע בשיגעון הזה שלי... המדחס של הסיריון באמת קטנטן ואם הוא מספק אוויר צונן לתא נוסעים של סריון, הוא מעל ומעבר לתא הנוסעים הקטנטן של הטנדר. זה באמת הבדל של שמיים וארץ לעבוד עם המדחס הזה, ותצורתו מתאימה אף יותר למיקום די הצפוף מעל האלטרנטור וממש בסמוך לכניסת הצינור למשאבת המים.

אז יופי, מקום מצאנו ועכשיו צריך לבנות תושבת מתאימה. אבל עוד קודם צריך לפתור בעיה אחרת: הפולי המקורי של המנוע בנוי לחגורה בתצורת V בעובי 10 מ"מ ואילו הפולי של המזגן בנוי לרצועה משוננת. "לא בעיה" מפטיר ניר, מוציא את הנייד, עושה כמה טלפונים וחוזר אלי עם הוראות: "פרק את הפולי של המנוע, קח את המדחס של הדייהטסו וסע למקום הזה והזה בפתח תקווה - שם יעשו לך פולי מתאים." אז עוד ביום חמישי נסעתי לחרט וזה הבטיח לי שכבר ביום ראשון הפולי החדש יהיה מוכן. כמו כן, הוא יכין לי גם מותחן לחגורה.

בינתיים עשיתי חושבים ונזכרתי שיש לי גישה לדייהטסו טריוס מודל 2009 שמפורק לחלקים. טלפון מהיר ויש אישור: מדחס המזגן והיחידה הפנימית - שלי! אז הבוקר נסעתי לאסוף את החלקים ולשמחתי הסתבר לי שהמדחס עצמו באותם ממדים כשל המדחס של הסיריון. עוד קצת עבודה לפרק את היחידה הפנימית וחוזר לדרך השטח. בדרך מביא מהחרט גם את הפולי החדש וגם יחידה פנימית של סובארו אימפרזה, אבל כבר לפי הצורה שלה אני מבין שהיא קצת גדולה מדי ולא תתאים.

הפולי נכנס למקומו כאילו נולד על המנוע. עבודת החרט מושלמת ממש והוא שיחזר את תצורת הפולי המקורית, עד לרמה של קדיחת חורים לצורך התקנת חולץ (עבור הפירוק, בבוא העת, לא עלינו...). עוד צריך לצבוע אותו, אבל עקרונית הוא מוכן.

עיקר העבודה כעת תהיה לבנות תושבת למדחס וגם למותחן. כמובן שלמערכת המזגן מתוכננת צמת חשמל נפרדת שלא תעמיס על המערכת המקורית וגם תשלוט גם על היחידה הפנימית וגם על המאווררים וזו כבר העבודה של החשמלאי.

כבר עכשיו ברור לי כי המצבר ינדוד לדופן הימנית של תא המטען - פשוט צריך את המקום המקורי שלו לטובת צנרת המזגן. בתא המטען יש מקום בשבילו ולאות הכרת תודה הוא גם יקבל מהטריוס חלק - תושבת מצבר.

אז הנה תמונות.

1. תורמת החלקים.

2. הפולי החדש.

3. ומהצד השני שלו.

4. ובהשוואה לפולי המקורי.

5. טבילת קרנק: הפולי מורכב במקומו.

6. מדחס מזגן של דייהטסו.

7. ובהשוואה למדחס מזגן קונבנציונלי.

8. המיקום המשוער של מדחס המזגן: מעל האלטרנטור (שכרגע איננו), בדיוק מעל פלאנג' משאבת המים החשוף. שימו לב בתמונה מספר 6 לרווח בין שתי "הרגליים" של המדחס. ברווח זה בדיוק יימצא הפלאנג' (כאילו תוכנן למנוע זה במקור...).

05012011298.jpg

20022011518.jpg

20022011519.jpg

20022011520.jpg

20022011521.jpg

20022011524.jpg

20022011525.jpg

20022011526.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שלום און,

שמחתי לקרוא איך אתה מגשים את החלום שלך.

נדמה לי שראיתי 2 רכבים כאלו מדגם פתוח אולי אתה מעוניין לחלפים?

יוסי

• תוכן חדש...