Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיתי אתמול טנדר כזה שמחכה ככל הניראה לשיפוץ.

הוא נמצא בגדרה מאחורי "קפה קפה" יש שם מוסך של "רסטה".

אכן הטנדר שראית הוא כמו של און, הוא שייך לבעל המוסך "רסטה"..

אגב הוא לא למכירה.

חבר מועדון ה-5

פורסם
ממש פטריות אחרי הגשם , כשמצאתי את טינה הייתי מאושר עד הגג שמצאתי רכב נדיר , עכשיו רואים אותם בכל סמטה , כמעט כמו פולסווגן חיפושית ... :lol:

גם אני חיפשתי לא פחות מארבע שנים טנדר כזה ומאז שמצאתי, שמעתי וראיתי עוד לפחות עשרה! ובנוסף, היום סיפרו לי על אחד שנמצא עכשיו בטירה (תיקון חשמל או משהו) ולפחות עוד אחד (אולי, בעצם, אותו אחד, בתהליכי שיפוץ).

כן ירבו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, ראיתי את כל השירשור הזה ו... כל הכבוד ליוזמה שלך!! ממש מדהים, כל הכבוד על ההשקעה! ודרך אגב מזל טוב על הפרק הראשון של טסט ראשון. ודרך אגב שמי סהר עם אתה זוכר אותי בכלל... ניפגשנו לראשונה ב2008 בזכות בועז קורפל שהוא חבר של אבא שלי, מתי שהסעתה אותי בסובארו אימפרזה STI ראלי לבנה. וב2010 ניפגשנו שנית באוטוספורט ליד הדוכן של הנהיגה מתקדמת. אני מקווה שאתה זוכר ושפעם הבאה ניפגש שוב:-D

יש לי 306 סיבות לחייך בכל סיבוב :lol:

פורסם

ביומיים האחרונים עוסקים הצבעים במרץ בשיוף הפוליאטסר שהותז על המכונית, זאת במטרה להחליקו וכמו כן במילוי פגמים וחורים קטנים שלא נגלו לנו בשלב הקודם. היו הרבה בועות אוויר כלואות בפיבר שבשיוף נפתחו ואותם חייבים למלא לפני השלב הבא.

אלו הם דברים אותם היה קשה לגלות ולתקן במצב הקודם. התזה של הפוליאסטר המקנה למכונית גוון אחד ואחיד מאפשרת לכל אותם בעיות, שקעים, חורים ושאר צרות לצוף כלפי מעלה.

אז הנה תמונות של שלב ההכנות, יש עוד, אז נעלה בהמשך.

10022011454.jpg

10022011456.jpg

10022011457.jpg

10022011458.jpg

10022011459.jpg

10022011460.jpg

10022011464.jpg

10022011465.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

החברים בפחחות וצבע לוקחים ברצינות את העבודה שלהם. ראסם הצבעי לא מרוצה משלב הביקורת ולכן הוא רוצה לעשות בסופו עוד התזת שכבת פוליאסטר.

אחרי שלב זה הוא מתכוון לצבוע בצבע הנבחר את תא המנוע ואז להעביר את המכונית לרשותי, להמשך הרכבה. הרעיון העומד מאחורי התוכנית הוא שבעת תהליך הרכבת המרכב לבודי או סתם בטעות, עלול הבודי להינזק ולהישרט והוא לא מעוניין לעבוד לחינם. לכן יצבע רק תא המנוע והבודי יועבר לרשותי להרכבה וכאשר זו תסתיים ואחזיר את המכונית המורכבת לרשותם, כל שיוותר לי לעשות הוא שלב הריפודים/מושבים/זגגות והסיכוי לנזקים קטן.

מסיבה זו ראסם מעוניין להשאיר את הבודי במצבו הגולמי אחרי הפוליאסטר ורק אחרי ההרכבה שלי לשייף אותו, לבצע תיקונים (אם צריך), צבע יסוד ולקנח בצביעה.

עוד חזון למועד - בינתיים, עוד תמונות.

בתמונה האחרונה: את אחד החורים של הבורג המעגן את פנס האיתות הצדדי נאלצתי לסתום בזמן העבודה על הבודי, כי הפיבר נפגע בעת הפירוק של הפנס ונאלצתי לשחזר את המקום. כעת, לפני השלב הבא, רציתי לשחזר את החור. לשם כך נעזרתי בצד השני של המכונית בו גם מותקן פנס, אשר בו השתמשתי כמעין תבנית. למקום הצמדתי נייר ומהחלק הפנימי של הפיבר התזתי ספריי צבע. מטבע הדברים הצבע נדבק למקומות החשופים בחורים. כעת יכולתי להצמיד את הנייר לצד השני, לוודא באמצעות פנס ששני החורים הגלויים ממורכזים ואז לקדוח את החור לבורג במקום המדוייק.

10022011466.jpg

10022011467.jpg

10022011469.jpg

10022011455.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און, ראיתי את כל השירשור הזה ו... כל הכבוד ליוזמה שלך!! ממש מדהים, כל הכבוד על ההשקעה! ודרך אגב מזל טוב על הפרק הראשון של טסט ראשון. ודרך אגב שמי סהר עם אתה זוכר אותי בכלל... ניפגשנו לראשונה ב2008 בזכות בועז קורפל שהוא חבר של אבא שלי, מתי שהסעתה אותי בסובארו אימפרזה STI ראלי לבנה. וב2010 ניפגשנו שנית באוטוספורט ליד הדוכן של הנהיגה מתקדמת. אני מקווה שאתה זוכר ושפעם הבאה ניפגש שוב:-D

הי סהר.

זוכר גם זוכר. גדלת מאז... תודה על הברכות, מקווה שגם התוכנית וגם השיפוץ ימשיכו לעניין אותך.

בברכה,

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

במקביל להתקדמות העבודות על הבודי, התרחשו עוד שני דברים: אני סיימתי (במזל ובברכה - קולולולולולו!!!!) את פרק שיוף הצבע מכל החלקים ושעיה הפחח החל להכין את הדלתות ומכסה המנוע, לקראת העברתם לצבעים.

נקודה מעניינת - בה נתקלתי כמעט בכל חלק במכונית: במעין סימון פנימי של היצרן, על כל חלק וחלק של הבודי וחלקיו, ישנן מדבקות המציינות את מספר הבודי אליו שייך החלק וכן עוד מספר (או שם) של מי שהרכיב ובנה את החלק. מדבקות אלו מושתלות בזמן תהליך הייצור בפיבר ומכוסות על ידי צבע.

אז הנה דוגמא אחת, אותה מצאתי בחלקו הפנימי של מכסה המנוע. ניר בן ארי מציע שאכסה את המדבקה ואגן עליה, כך שלא תצבע כלל ובבוא היום היא תהווה מזכרת לימים עברו ופינה של נוסטלגיה לשיטות הסימון של פעם. ככל שאני חושב על זה יותר, אני יותר נוטה לקבל את הצעתו. זו בהחלט יכול להיות נקודה ייחודית ומעניינת באוטו.

אז הנה ההוכחות:

10022011461.jpg

10022011470.jpg

10022011471.jpg

10022011463.jpg

10022011468.jpg

10022011472.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני חושב שאתה עושה עבודה יותר טובה מהמפעל!, אני הייתי מוותר על הסימונים עם כל האהבה לנוסטלגיה שתמונה בכולנו פה.8)

חוץ מזה אני שמח שהדברים מתקדמים דיי מהר:-D , רשמת שאתה מתכוון לצבוע את תא המטען ואת פנים הרכב ואז להתחיל להרכיב את הרכב. אני עשיתי בידיוק את אותו התהליך ואני ממליץ לך לחשוב פעמיים על העניין כי תמיד תצבע בטעות את השאסי אוו את הסרנים שלא נדבר על ללכלך כיסאות אוו משהו בסגנון בקיצור הייתי ממליץ לך לצבוע את הבודי ולסיים עם הפחחות ולאחר הכל לתת לרכב יומיים בחוץ בכדיי שהצבע ישב טוב ולאחר מכן מתחיל בעבודת נמלים יסודית שהיא ההרכבה.

פורסם

רשמת שאתה מתכוון לצבוע את תא המטען ואת פנים הרכב ואז להתחיל להרכיב את הרכב. אני עשיתי בידיוק את אותו התהליך ואני ממליץ לך לחשוב פעמיים על העניין כי תמיד תצבע בטעות את השאסי אוו את הסרנים שלא נדבר על ללכלך כיסאות אוו משהו בסגנון בקיצור הייתי ממליץ לך לצבוע את הבודי ולסיים עם הפחחות ולאחר הכל לתת לרכב יומיים בחוץ בכדיי שהצבע ישב טוב ולאחר מכן מתחיל בעבודת נמלים יסודית שהיא ההרכבה.

התהליך אצלי קצת שונה: מאחר שהשלדה נפרדת מהגוף, כל המכלולים המיכניים מורכבים כבר על השלדה. אחרי צביעת תא המנוע, הרעיון הוא לשדך בחזרה את הבודי עם השלדה, לנתב מחדש את צמת החשמל, לחבר בלמים ומוט הגה. מעבר לזה, אין הרבה דברים (פנימיים) שאפשר להרכיב - הכל יבוא בסוף התהליך - אחרי הצבע.

מצד שני, על מנת למנוע פגיעות בצבע עצמו, עדיף לסיים כמה שיותר תהליכים לפני הצביעה. כך למשל, הדלתות ומכסה המנוע יורכבו ויכוונו לפני הצביעה, כך שלאחריה לא צריך לגעת בהן יותר.

ולגבי סימני צבע על השלדה או הסרנים: נשקיע בעבודת הכנה טובה ונכסה את האזורים המועדים לאסון.

בכל מקרה - תודה על העצות!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
התהליך אצלי קצת שונה: מאחר שהשלדה נפרדת מהגוף, כל המכלולים המיכניים מורכבים כבר על השלדה. אחרי צביעת תא המנוע, הרעיון הוא לשדך בחזרה את הבודי עם השלדה, לנתב מחדש את צמת החשמל, לחבר בלמים ומוט הגה. מעבר לזה, אין הרבה דברים (פנימיים) שאפשר להרכיב - הכל יבוא בסוף התהליך - אחרי הצבע.

מצד שני, על מנת למנוע פגיעות בצבע עצמו, עדיף לסיים כמה שיותר תהליכים לפני הצביעה. כך למשל, הדלתות ומכסה המנוע יורכבו ויכוונו לפני הצביעה, כך שלאחריה לא צריך לגעת בהן יותר.

ולגבי סימני צבע על השלדה או הסרנים: נשקיע בעבודת הכנה טובה ונכסה את האזורים המועדים לאסון.

בכל מקרה - תודה על העצות!

אם הייתי אמור לך לחבר את המנוע, ורק לאחר מכן לצבוע את התא מנוע זה היה ניראה לך מוזר לא?

זו הסיבה שאני חושב שבקלות אחרי שתצבע את הרכב תוכל לחבר הכל בצורה יסודית ונקייה.

הייתי ממליץ לך לצבוע את הבודי במצב הנכחי ללא שידוכו לשילדה ולאחר הצבע תוכל לזפת את הרצפה למניעת רעשים ורק לאחר מכן להרכיב את השאסי מבלי ללכלך אותו בזפת. (אם כל הרצון לראות את הרכב על הרגליים שוב אחריי תקופה ארוכה)

ד'א גם אם תפגע בצבע הריי שאתה צובע בברק ישר והתכונות של הסוג צבע הזה מאוד נוחות בניגוד לצבע מטאלי ותוכל בקלות לשחזר את המקום הפגוע (במידה ויהיה)

בהצלחה, נדב.

• תוכן חדש...