Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתפלא - דווקא כן מתכוון לעשות! ראשית, כבר כעת יש לי צמיגים "רחבים" במידה 185 - זאת בהשוואה למקור הדקיק שנע בין 155 ל-165. שנית, אכן הנקודה המצחיקה ביותר בסוסיתא/רום כרמל היא מפסע הגלגלים הקטן, זאת בהשוואה לרוחב הבודי ולכן, ככל הנראה אקבל את חישוקי הברזל המקוריים של לוטוס סופר 7 שנראים בדיוק כמו החישוקים ברום כרמל, רק עם אופסט רחב יותר. אם זה לא יספיק או לא יצא לפועל, בתכנון ספייסרים שיוציאו את הגלגלים החוצה עד לקו הכנפיים - למען יראו ויראו...

להלן תמונה מייצגת של המצב:

אמן!!

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

און,

קצת מאכזב, חשבתי שאתה מחזיר את הרכב למצבו כשיצא מהמפעל (עם שדרוגים בלתי מורגשים) ולא הופך אותו לפימפ רייד.

בועז.

פורסם
רק עכשיו ראיתי שטיפלת בצמת החשמל. האם לא היה טוב יותר להחליף גם את החוטים לחוטים מסוג Thin Wall?

אני בטוח גם שיש לך כל מיני תוספות מעניינות לצמת החשמל - האם גם בזה טיפלת או שעשית רק את צמת החשמל של תא המנוע?

איזה מחברים שימשו אותך? מאיפה השגת אותם?

מהניסיון הדל שלי גילית שעדיף להחליף את החוטים לגמרי משום שהבידוד מתייבש ועלול לגרום בעתיד לקצרים.

יופי של צביעה - ישר כח!

צמת החשמל של הטנדר היא הפשוטה ביותר. מחברים סטנדרטים ללא כל התחכמויות. סקירה ראשונה של הצמה גילתה שמצבה החיצוני טוב למדי, כל החוטים שלמים והבידוד שלהם לא נוקשה או סדוק. הצמה שבאוטו מחולקת לכמה חלקים: הצמה הראשית, צמה של לוח המחוונים, עוד צמה שהולכת לתאורה מאחור ועוד צמה לתאורה הקדמית.

כמובן שכל צמה תיבדק כנגד קצרים, נפילת מתח ומוליכות. עוד לפני בדיקה זו, שתעשה ככל הנראה מחר, החלפתי את כל המחברים הסטנדרטים של הצמה. את המחברים בתצורת פינים ניקיתי על מברשת ואת "הנקבות" שלהן ניקיתי באמצעות פצירה.

למעשה סיימתי עם הכנת הצמה ומחר נבדוק את כשירותה. בהנחה שהכל תקין ואין קצרים או חוטים בעייתיים, אפילו נלפף אותה מחדש באיזולירבנד שחור, לטובת בידוד טוב יותר וכמובן מראה "נקי".

ולגבי תוספות לאוטו שידרשו חוטים: בהנחה שיהיו כאלו (ויש מצב), לא אוסיף חוטים מהצמה המקורית או אקח ממנה מתח, אלא אעשה צמה ייעודית, שתקבל מתח מטרמינל מרכזי.

14022011499.jpg

14022011500.jpg

14022011501.jpg

14022011502.jpg

14022011504.jpg

14022011505.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
און,

קצת מאכזב, חשבתי שאתה מחזיר את הרכב למצבו כשיצא מהמפעל (עם שדרוגים בלתי מורגשים) ולא הופך אותו לפימפ רייד.

בועז.

שלום לבועז. ההודעה שלך נבחרה לייצג את כל אותם אלו שלא אהבו את הכיוון אליו אני חותר בשיפוץ הזה. שמח לשמוע ואף נוגע ללב שהנושא כל כך חשוב לך ולרבים אחרים. לפחות מבחינה זו הצלחתי, כמו גם - מצד שני - בחירת הצבעים שקוממה לא מעט אנשים.

עם זאת שאני מבין את דעתכם, אני פשוט חושב אחרת לגבי הנושא הזה. כפי שכתבתי חזור וכתוב, אני לא מחפש לשחזר אחד-לאחד את הקונספט המקורי של האוטו הזה. נכון שמדובר בטנדר עבודה פשוט, בסיסי ופרימיטיבי, שעדיין האמין בתקופת הצנע גם בתחילת שנות השמונים, כי אף אחד לא סיפר לו שתקופת הצנע נגמרה ממש מזמן, ודווקא פשטותו והמבנה הכמעט מודולרי שלו הוא שקסם לי בבואי לשפץ מכונית ישנה. גם כי יהיה לי קל להתגלח על הזקן של הטנדר הפשוט הזה וגם כי אוכל לשדרג אותו בקלות יחסית.

בעוד שאני אוהב מכוניות קלאסיות, לא מתאים לי לנהוג במכונית שלא משנה כמה היא מחודשת ומרגישה חדשה, אבל חדשה כאילו אנו בשנת 1965 (וזה שהרום הזה מודל 1980 לא משנה את העובדה שמבחינה טכנולוגית, הוא עתיק הרבה יותר). אני גם לא מצפה להפוך את הטנדר הזה למתחרה של מכוניות מודרניות. לא משנה מה אעשה לו, הוא לעולם יהיה טנדר פשוט ופרימיטבי.

מצד שני, זה לא אומר שאני צריך לשחזר אותו באופן מדויק לתקופה. לא מעוניין לנסות לשחזר את הצבעים המקוריים שהמכונית הזו יצאה עימם מהמפעל, לא מחפש לחזור בזמן, לא מחפש מקוריות בכל מחיר, לא מחפש לשחזר עוד טנדר רום כרמל. לא זה מה שמשך אותי לשיפוץ הזה. אם אעשה זאת, יהיה לי טנדר בו אולי אנהג בהתלהבות בחודשים הראשונים ואחר כך, עם הזמן, פחות ופחות. לא יהיה בו שום דבר - מעבר לקשר האישי ששיפצתי אותו ממסד לטפחות - שיקסום לי להמשיך לנהוג בו.

ולכן, כמו כמעט כל מכונית ואופנוע שהיו לי בעבר (למעט המכונית והאופנוע הנוכחיים שלי...), אני כן מעוניין לתת לו את ה"טאץ" האישי שלי. וזה אומר במקרה הנ"ל שמעבר לשיפוץ והחזרה למצב טוב ככל האפשר, אני מעוניין לשדרג את איכות הבידודים, הריפודים ואפילו - מי ישמע - לשים מזגן. למה? בכדי שיהיה כיף להיכנס לאוטו ויהיה כיף לנהוג באוטו תמיד - בכל השנה -ולא רק אוטו לסופי שבוע בין החודשים מרץ למאי וכל עוד הטמפרטורה לא עולה על 25 מעלות ולא יורדת מ-18 מעלות - אחרת לא נעים לנהוג בו.

ואם הייתי יכול לשנות את לוח המחוונים למשהו אחר ונאה יותר (שעדיין יתאים כמובן ולא יראה כמו התאמה זולה - הייתי עושה גם את זה). יותר מזה, אם היינו מדינה מתוקנת והיו לי היכולות הכספיות הייתי מתאים ומשתיל את כל המכלולים המיכנים של מכונית כמו מאזדה מיאטה, לדוגמא, ושומר את העיצוב המקורי של הטנדר. אבל אנחנו לא מדינה מתוקנת...

וכן, גם צבע מיוחד הוא חלק מהמשוואה. לא אוהב "להיות כמו כולם". אני רוצה בכלי הרכב שלי איזו ייחודיות שתפריד אותו מהשאר.

ולסיכום: לא יודע אם יוצא לכם לראות את התוכנית "אוברול" המשודרת בערוץ דיסקברי. בתוכנית הזו הצוות משפץ מכונית ישנה ומחדש אותה באופן מעורר התפעלות - ועזבו שהם עושים את זה תוך שבוע - והם ממש לא מנסים לשמור על מקוריות - נהפוך-הוא. כל מכלול שאפשר להחליף או לשפר במטרה שהנהיגה במכונית תרגיש טוב יותר ומודרנית יותר - משופר או מוחלף. והתוצאה? רחוקה - ממש רחוקה - מלהיות פימפ-מי-רייד.

בין אם מדובר במכונית ספורט או טנדר ישן, על פי רוב הם צובעים אותם בשני גוונים ועושים עוד הרבה דברים אחרים שהופכים את המכוניות הללו למדהימות.

מבחינתי, "אוברול" זה לאן אני שואף והכי קרוב לזה אני מעוניין להגיע עם הטנדר שלי: כלי רכב ישן, ייחודי, מעניין ו... רק שלי. הכי חשוב - שלי.

אז צר לי שאני מאכזב רבים (כך מסתבר) כאן בפורום, אבל מעולם לא טענתי או הצהרתי שאני רודף אחרי מקוריות, כך שאי-אפשר לטעון כלפי על הטעיה. אבל אני מקווה שהתוצאה הסופית (ולא על סמך פוטושופ) תשנה את הדעה של כמה מכם, ואם לא - גם טוב.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

און,

רואים שהשקעת המון אהבה, ידע ומקצועיות בשיפוץ.

באשר לצבע וכו', לך עם הלב שלך ושלום בית עם זוגתך....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

און יקירי\יקירנו...

העבודה שעשית עד כה מעוררת הערצה והתפעלות.

לגבי בחירת הצבע, זו היתה תחושה שלי אישית אך בכל מקרה, אני מעריך את הבחירות שאתה עושה בשיפוץ.

אני קורא את התהליך מתחילתו וחייב לציין שההשקעה והרצינות שבה נכנסת והמשכת את הפרוייקט כמו גם ניהול יומן השיפוץ וההתייחסות למגיבים היא מדהימה.

אני מחכה בכליון עיניים להשקה....

בועז.

פורסם

און,

כמו רבים לפני אני כבר עוקב אחרי השיפוץ המדהים שאתה עושה ונהנה מכל פוסט ותמונה.

פשוט מדהים.

לגבי הצבע: אני לא זוכר שהיו בכלל סוסיתות לא לבנות (כולל זו שהסיעה אותי לגן). כשהייתי ילד חשבתי שבגלל שזה פיברגלס אז לא צובעים אותו וזה הצבע הטבעי :lol: (המגלשות היו מפח).

בכל מקרה את דעתי על הצבע (והשם) הרצוי תמצא בדקה 1:35

http://www.youtube.com/watch?v=HJhILN2Gu8M

בהצלחה בהמשך השיפוץ.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לגבי הצבע נתת את הבחירה לזוגתך, אז אל תספר לנו בחירה שלך.:lol:

הבחירה שלך הייתה לבחור בזוגתך בהיסטוריה , והיא תבחר את הצבע ואת גוון הריפוד.

אז חברים תפסיקו לבלבל לו את המוח.

רכב כחול לבן כיאה לרכב ציוני.

מזגן ... חלונות חשמל נ"מ ה"כ

ולמעלה יצחק שובינסקי ז"ל צוחק.

מהמר על משהו מהמשפחה הזו

Reliant Scimitar

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי הצבע: אני לא זוכר שהיו בכלל סוסיתות לא לבנות (כולל זו שהסיעה אותי לגן). כשהייתי ילד חשבתי שבגלל שזה פיברגלס אז לא צובעים אותו וזה הצבע הטבעי :lol: (המגלשות היו מפח).

אז הנה, לא רק שאני זוכר אחרת, אני זוכר אותה מיד ראשונה - כחולה. וכשהדלת האחורית נשברה והוחלפה בלבנה, המושג מכונית "כחול-לבן" קיבל משמעות אחרת לגמרי...

scan0003.jpg

scan0007.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און הצבע מהממם (ואם סבא שלי ז"ל לא היה בוחר את הצבע של הטנדר (סגול יין ) אני חושב שהייתי עושה צבע בדיוק כמו שלך )

באמת צבע מלא חיים שיהיה כיף מאוד לראות את הרכב נוסע ככה !

נ"ב אם במפעל רום כרמל לא היו חוסכים בעלויות של צבע אז אני בטוח שזה היה מקדם מאוד את המכירות :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

גם אני בדעה שאפילו אם הרכב קלאסי מאוד וישן מתקופת עבדלוואהב והצבע לא לטעמו של הבעלים אין שום סיבה להשאיר אותו ,בסך כל זה צבע ותמיד אפשר לשנות , ד"א צבע לא מחזיק 10 שנים ועדיין נראה כאילו עכשיו ירד מפס הייצור

פורסם

אז צר לי שאני מאכזב רבים (כך מסתבר) כאן בפורום, אבל מעולם לא טענתי או הצהרתי שאני רודף אחרי מקוריות, כך שאי-אפשר לטעון כלפי על הטעיה. אבל אני מקווה שהתוצאה הסופית (ולא על סמך פוטושופ) תשנה את הדעה של כמה מכם, ואם לא - גם טוב.

און

אתה לא מאכזב אף אחד ! כל אחד מאיתנו מחווה דעה וזה הכל , בשורה התחתונה (ואת זה יודע כל גבר) האישה קובעת . :lol:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

און

יש לך הישג שאף אחד בעולם לא יוכל לקחת ממך, האוטו שלך כי אתה בנית אותו מאפס!

לא שילמת עליו כסף, לא הרווחת אותו בקלפים, אתה ורק אתה חיטטת בברגים הכי אינטיימים

שלו, נגעת במקומות שבעל רכב ממצוע לא יודע שהם קיימים בכלל, עשית בעשר אצבעות

מה שהרבה אנשים חולמים לעשות, ולכן הרכב הזה מיוחד, השיתוף האינטימי שלך עם כולם

הפך אותנו המציצנים לשותפים מלאים בחסד, לא בזכות.

בסוף התהליך אתה ורק אתה, תצטרך להתעורר אליו בבוקר וללכת לישון איתו בסופו של יום.

ולכן לך על החלום שלך והאהבה שלך כי רק אתה יודע מה היא עושה לך...

אם פרסמת את הפוסט בשביל להתייעץ ולשמוע דעות נוספות קיבלת את התשובות, כל אחד,

וגם אני, בטוח שהאמת משחקת שחקן מישנה לצידו, וכל אחד יוכיח לך באותות ובמופתים שהוא

ורק הוא צודק, כל השאר טועים או פשוט לא מבינים. כולם רוצים להיות חלק מהשיפוץ המופלא הזה

ולקחת אותו בעזרתך למקום האינטימי שלהם, רק שבמהלך התהליך קצת שכחנו שהרכב זה

שלך ושלך בלבד...

אהבת את הכחול, כי זה מזכיר לך את ארגז החול בגן חובה, וילדה קטנה עם קוקיות זהב, עוף

על זה, גם אם זה מטשטש חושים, קווים ומעלים את הגריל....

מחר, כשתסתכל החוצה מהחלון, והוא יעמוד שם, והרגשה חמימה תימצא דרכה מהבטן לכיוון החזה

ותגרום לך תחושה של שורף בגרון ודמעות בעיניים, ורצון עז לרוץ ולנקות ממנו גרגר אבק,

לא יעניין אותך מה אמר רן, דני, או משה קצב........

אבל הכי יפה כתום....:wink:....סתממממםםםםםםםםם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אהלן

אני מחזק לגמרי את מה שכתבת .

גם אני "סובל" מרודפי מקוריות שמשתגעים ממה שהרכב שלי עובר (וממה שלא עובר, קרי פחחות), אנחנו כאן רק זורקים דעה, אתה לא חייב הסברים לאף אחד.

אני אישית חושב שרכב כזה כשאני אסתכל עליו אני רק יחשוב על התמונות של האברים הפנימיים שראינו כאן ובאיזו רמה שופצו.

לעניות דעתי שילוב הצבעים מעולה, אבל הפוך, יעני לבן למעלה .

בסוף זו החלטה שלך או של האישה ומה שאתה אוהב , אם הייתי עושה את האוטו שלי כמו שאחרים אוהבים הייתי שונא אותו מזמן .

(קרדיט על התמונה לצלם ניב כהן )

IMG_4495 copy.jpg

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לראות את שילוב הצבעים במציאות - זה הרבה יותר יעיל.

הקרדיט לרעיון לא לי. היום האישה התקשרה ובפיה הצעה: לצבוע את אחת הדלתות מהטנדר השני בצבעים שנבחרו, בכדי שנוכל לראות בפועל ולא רק לדמיין איך נראה השילוב.

אחרי שקיבלתי את האישור לביצוע מניר, הפשלתי שרוולים ועשיתי שוב את מה שחשבתי שכבר לא אצטרך לעשות: לשייף...

אבל בקטנה. מכיוון שהרעיון היה רק לראות את שילוב הצבעים לא באמת להכין את הצבע לגימור מושלם, לא הורדתי את כל שכבת הצבע המקורית, אלא רק שייפתי והחלקתי אותה.

ראסם הצבעי התגייס למלאכה ונשאר במיוחד לצבוע את הדלת. הערה: מאחר ש"היגינה" לא הייתה חשובה כאן, צבענו את הדלת בחוץ. ראשית רוסס הצבע התחתון - לבנדר (תרומת חברת מכוניות יפנית צנועה). כשזה התייבש, סיימנו בנייר דבק את קו הצבע וכיסינו את האזור הצבוע בנייר. או-אז רוסס הצבע הכחול (תרומת חברת מכוניות אקזוטיות איטלקית). בשלב האחרון ראסם כיסה את כל הדלת בכמה שכבות של לכה.

עוד חסר בקו המפריד בין הצבעים פס שחור - הצבע עוד טרי מדי, אי אפשר לשים אותו - אבל כבר המראה המתקבל נראה אחרת.

עזבו מילים: קבלו תמונות.

17022011510.jpg

17022011511.jpg

17022011512.jpg

17022011513.jpg

17022011514.jpg

17022011515.jpg

17022011516.jpg

17022011517.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עזבו מילים: קבלו תמונות.

התמונות עשו את שלהם.

בחירה מופלאה לרכב שבנית.

לך על זה.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...