Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שיש יחידת חימום/קירור של דייהטסו טריוס, זה נחמד, אבל צריך גם להתאים אותה למקומה ברום כרמל. למראית עין היא נראית מתאימה, אז ממשיכים.

מסמנים את החורים שצריך לקדוח בקיר האש עבור צינורות הגז והחימום ובעזרת כוסות חיתוך מתאימים חותכים לגודל הנכון. אם תשימו לב תראו שהחורים גדולים יותר מאשר קוטר הצינורות. הסיבה היא שאני משתמש בגומיות המקוריות שנלקחו מהטריוס, גומיות שיאטמו את החור ואת הצינורות והן בקוטר גדול יותר.

אחרי ביצוע החורים, שוב בודק אם היחידה יושבת כמו שצריך - וזה עדיין נראה טוב. אז עכשיו מנסה להרכיב את לוח המחוונים ולראות אם יחידת המזגן יושבת במקומה מבלי לפגוע בלוח. לשמחתי, אין בעיה. הכל יושב כמו שצריך ואפילו עם תא הכפפות לו דאגתי, אין בעיה. שלב הבא - מתקין גם את הקונסולה המרכזית ו... גם היא יושבת במקומה כמו שצריך.

אפשר להמשיך הלאה: תכנון של תושבות ליחידת המזגן. הרעיון הוא להשתמש בשלושת נקודות העיגון המקוריות של יחידת המזגן, להתאים להן תושבות אשר יתחברו לקיר האש. תושבת אחת עוד הספקתי לעשות, השתיים האחרות יחכו לפעם הבאה.

בשורה התחתונה, היחידה יושבת לה כמו שצריך. אמנם ככל הנראה יציאת האוויר שמקור נותבה לרגליים תעבור הסבה לפנים ואילו יציאת האוויר שיועדה לפנים תשונה לצדדים ועוד יש להתאים את נקודת כניסת האוויר מבחוץ (שיושבת בדיוק במקום בו כניסת האוויר המקורית למכונית), להכין את השרוולים שינתבו אוויר למקומות השונים ואז להתחיל לבנות צמת חשמל ליחידה. עכשיו כבר ברור שהמצבר עובר דירה לאחור. את המקום שלו תופסים היציאות למזגן וכן שם ימוקם הטרמינל הראשי החדש של מערכת החשמל וכדומה.

גם באגף השרטוטים לתושבות המדחס יש התקדמות ומקווה שבימים הקרובים יגיעו החלקים מחיתוך הלייזר ואפשר יהיה לחבר את המדחס למקומו.

אם הכל ילך כשורה, אפשר להגיד שבסיוע של ניר בן ארי, ממש בנינו "קיט" מזגן לרום כרמל 1301. "עשרות" בעלי המכוניות כבר לא יכולים לחכות...

עד אז, הנה תמונות של התאמת יחידת המזגן.

21022011531.jpg

21022011539.jpg

21022011538.jpg

21022011533.jpg

21022011534.jpg

21022011535.jpg

21022011536.jpg

21022011537.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מדהים !!!

איפה ישב הרדיו ?

אז זהו, דני, עלית על הקאץ'. אין מקום לרדיו... אולי אפשר יהיה לסדר לו מקום בחלקה התחתון של הקונסולה המרכזית, ממש לפני ידית ההילוכים. אלא שהמקום שם די מוגבל מבחינת עומק בגלל יחידת המיזוג. לכן, אני מוכן לוותר על הדיסק, רק שיהיה רדיו FM ואני מסודר. (ולא, רדיו תדיראן - לזכר הימים - לא מעניין אותי...).

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

מגניב!!!

תנסה למקם רדיו דיסק בקונסולה המרכזית - אולי ממש בתחתית שלה, במרווח שבין הבודי לשופרות של המזגן.

אופציה אחרת זה להתקין את הרדיו-דיסק בצורה אנכית בחלק התחתון של הקונסולה המרכזית.

אני בטוח שבסוף תמצא מקום גם לזה :lol:

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
אז זהו, דני, עלית על הקאץ'. אין מקום לרדיו... אולי אפשר יהיה לסדר לו מקום בחלקה התחתון של הקונסולה המרכזית, ממש לפני ידית ההילוכים. אלא שהמקום שם די מוגבל מבחינת עומק בגלל יחידת המיזוג. לכן, אני מוכן לוותר על הדיסק, רק שיהיה רדיו FM ואני מסודר. (ולא, רדיו תדיראן - לזכר הימים - לא מעניין אותי...).

יש לי רדיו של סובארו המקורי, היתרון שלו שהוא קצר חצי מרדיו רגיל-שלך במתנה אם תירצה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש היום רדיו עם דיסק און קי וכניסת AUX בלי דיסק, יש כאלו שהם גם ממש קצרים, חצי מהעומק של רדיו דיסק רגיל.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
זה שיש יחידת חימום/קירור של דייהטסו טריוס, זה נחמד, אבל צריך גם להתאים אותה למקומה ברום כרמל. למראית עין היא נראית מתאימה, אז ממשיכים.

...

אם הכל ילך כשורה, אפשר להגיד שבסיוע של ניר בן ארי, ממש בנינו "קיט" מזגן לרום כרמל 1301. "עשרות" בעלי המכוניות כבר לא יכולים לחכות...

בעלי טריוסים הזהרו! הסוסיתות (כרמלים?) מאחוריכם!!!

בסוף תגמרו ככה:

attachment.php?attachmentid=231738&stc=1&d=1298224793

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יש לי אחלה פיתרון להתקנת רדיו דיסק במקום המקורי גם כשאין מקום,

אתה מארגן רדיו דיסק עם פנל נשלף, אתה מלחים פלט כבל באורך של כ-60 ס"מ בין הקונקטור של הפנל לבין בקונקטור של הרדיו דיסק,

את הפנל עם המסגרת אתה מדביק במקום המקורי ואת הרדיו דיסק אתה מתקין בתא כפפות, ככה תהיה לך שליטה טובה גם עם שלט, וגם ניראה מעולה,

מה דעתך ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בסיטרואנים הישנים (אלה איפה?!) הרדיו היה מורכב בין הכיסאות של הנהג

והנוסע...

במשאיות, הוא מורכב מעל ראש הנהג ליד סוכך השמש.

אצל הפרנואידים הוא מורכב בתא הכפפות.

וכבר ראיתי התקנה משונה מתחת לכיסא הנהג, ובצד שמאל מעל רגל הקלאץ....

הכי טוב להפוך את משטח המטען בטנדר מאחור לזוג רמקולים ענקיים ועמדת דיי ג'יי

נשלפת דרך החלום האחורי פנימה לאוטו....

כזה:

dj-mobile-car-770039.JPG

Pick-up%20sound%20system.jpg

chevrolet-colorado-tuning-sound-101.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יש לי רדיו של סובארו המקורי, היתרון שלו שהוא קצר חצי מרדיו רגיל-שלך במתנה אם תירצה-רן

הי רן.

אתה מדבר על רדיו AM של סובארו משנות השמונים, או "מודרני" שקולט גם FM?

ולגבי הרמקולים בתא המטען - אין, אין עלייך, עלית עלי. זה בדיוק היה הרעיון שלי. לכן קניתי טנדר ולא סתם איזו סטיישן או סדאן. בגלל זה גם השארתי שבעה קפיצי עלים בכל צד - כדי לתמוך במשקל של הרמקולים הגדולים. ביום העצבנות הקרוב לא יצטרכו יחידות הגברה לבימות הבידור בעיר. אני פשוט אבוא עם הטנדר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
יש לי אחלה פיתרון להתקנת רדיו דיסק במקום המקורי גם כשאין מקום,

אתה מארגן רדיו דיסק עם פנל נשלף, אתה מלחים פלט כבל באורך של כ-60 ס"מ בין הקונקטור של הפנל לבין בקונקטור של הרדיו דיסק,

את הפנל עם המסגרת אתה מדביק במקום המקורי ואת הרדיו דיסק אתה מתקין בתא כפפות, ככה תהיה לך שליטה טובה גם עם שלט, וגם ניראה מעולה,

מה דעתך ?

הי אופיר ובכלל לכל מי שהציע רעיונות לרדיו. המון תודות, קיבלתי רעיונות. מקום לרדיו מקוצר למיטב זכרוני יש יהיה לפני יחידת המזגן, אבל אם לא, אני חושב שעלית כאן, אופיר, על איזה רעיון לא רע בכלל. תיסלם על החשיבה.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...