Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערן ,

און הקשיש כבר שוכח קצת מהסביבה הקרובה אליו אז תסלח לו (אתה יודע,גיל וסוסיתא :lol:).

אחחח, פולנים... אם לא היו ממציאים אותם, הם היו נשארים לשבת לבד, בחושך, עד עכשיו. :lol:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

חלק מהתמונות שאתה מעלה פה גובלות בפורנו.... ושלא יובן לא נכון, חובב פורנו אנוכי :lol:

תמשיך במלאכת הקודש (אתה בכלל מוצא זמן לאכול בין לבין? לישון? להתקלח? לנשום משהו שהוא לא פיבר? :lol:) תענוג לראות את ההתקדמות!

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אתמול קפצתי לבית הבורג, המקום שעדיין לא איכזב אותי בכל הקשור לברגים ואומים, ו... מצאתי את מבוקשי: הארכות לגוז'ונים של ידיות הדלתות. ככל הנראה שאעשה לברגים הללו קצת עבודת מחרטה בצד אחד על מנת לעגל אותם והתאמת שייבות לנקודת החיבור בין הצד המעוגל למשושה, על מנת להגדיל את שטח החיזוק של הבורג. עקרונית, זה הרעיון. אחרי מדידה שאעשה היום לצורך וידוא נראה האם זהו הפיתרון.

המשך יבוא.

02022011413.jpg

02022011414.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• אחראי פורום
פורסם

ניחוש פרוע - ה-body filler נראה כמו מוצר של evercoat - RAGE ?

אם כן, זה חומר מעולה ל"יד ראשונה". מאוד חזק. אני תמיד משתמש בו כבסיס ולהחלקה ראשונית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הייתי אמנם ילד שהאוטו הזה היה חדש אז אני לא זוכר כ"כ טוב, אבל נראה לי שהזוויות של הפינות צריכות להיות מעט פחות "חדות". אני מניח שבזמן צבע יסוד אפשר לעבור על הכל. תן מבט דקדקני לאורך כל פאנל כדי לבדוק שאין בו גלים לפני שצובעים (זה מבאס לראות צבע חדש על קו שאמור להיות ישר), או תעבור בעצמך.

בעצם על מה אני מדבר,

I'm preaching to the choir

:-P

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
ניחוש פרוע - ה-body filler נראה כמו מוצר של evercoat - RAGE ?

אם כן, זה חומר מעולה ל"יד ראשונה". מאוד חזק. אני תמיד משתמש בו כבסיס ולהחלקה ראשונית.

וואלה, התקלת... תן לבדוק מחר ואחזור אלייך עם תשובה מוסמכת. כך או כך, החומר הזה באמת מדהים. מגיעים איתו לתוצאות מעולות במילוי והחלקת משטחים.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
הייתי אמנם ילד שהאוטו הזה היה חדש אז אני לא זוכר כ"כ טוב, אבל נראה לי שהזוויות של הפינות צריכות להיות מעט פחות "חדות". אני מניח שבזמן צבע יסוד אפשר לעבור על הכל. תן מבט דקדקני לאורך כל פאנל כדי לבדוק שאין בו גלים לפני שצובעים (זה מבאס לראות צבע חדש על קו שאמור להיות ישר), או תעבור בעצמך.

בעצם על מה אני מדבר,

I'm preaching to the choir

:-P

ידידי, מכל מלמדי השכלתי!

אתה מתפרץ לדלת פתוחה, בהקשר של זוויות הפינות. גם אני שמתי לב לזה, אבל צריך לכסות את האוטו בשכבה אחידה של יסוד בכדי לראות/לבדוק/לתקן מה שצריך. אותו כנ"ל לגבי הפאנלים. על פניו לא נראות בעיות (וגם אם כן, לא ניתן לעשות הרבה עם חומר פחחים על משטחי פיבר שמטבעם "חיים" יותר מאשר מתכת). גם בהקשר זה, אחרי שהאוטו יהיה בצבע אחיד, נוציא אותו לשמש ונבדוק אחר ריג'קטים. את רובם נוכל לתקן, עם חלקם הקטן יהיה צריך ללמוד לחיות.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
היום הגעתי למוסך "דרך השטח" וכבר בזווית העין קלטתי "תכונה" סביב טינה. שעיה הפחח רוכן לידה וגוון לא מוכר עטה על גופה. הגיע היום! שעיה הפחח מתחיל להכין את האוטו לצבע! איזו התרגשות.

עיקר העבודה של שעיה היא ליישר את הקאנטים ולמלא שטחים גליים. לשמחתי אין הרבה כאלה, אז קצב ההתקדמות היה יכול להיות מהיר. למה היה יכול ולא היה? כי הטמפרטורה הנמוכה הקשתה על החומר להתייבש והיה צריך להמתין יותר מאשר כרגיל בין שלב המריחה ולבין הגירוד.

6. שעיה הפחח: סבלנות אין-קץ ומקצוענות ללא קיצורי דרך.

7. האמן בפעולה.

וואלה שעיה הפחח - לפני עשרים שנה היינו שכנים לעבודה (קריית אריה בפ"ת) אז עוד היה "קוצני" - בלי יותר מדי סבלנות לאנשים

אבל ידיים טובות היו גם היו - שמח לראות שעוד עובד במרץ :-)

פורסם

היום נאלצתי לסטות מדרך הישר ומהחתירה לסיום שלב שיוף הדלתות והתאמת ברגי הדלתות, כי חבר ילדות שלי, עודד - שהוא גם חובב רכב האספנות מושבע ובעיצומו של יבוא מכונית מאוד מעניינת מחו"ל - הגיע לבקר אותי. ולא סתם ביקור נימוסין, אלא ביקור עבודה. כלומר, עודד מבין בחשמל ואני לא ממש, וגייסתי אותו לבדיקת צמת החשמל של המכונית. כבר לפני 13 שנים הוא עזר לי (כלומר, אני עזרתי לו) לשקם את מערכת החשמל של פיאט 124 ספורט שהייתה ברשותי, שהייתה במצב גרוע מאוד. וזו של הרום כרמל היא רולס רויס בהשוואה לגיהנום שהלך שם בפיאט.

אז ראשית בדקנו את מצבם החיצוני של חוטי החשמל מהצמה המשתלשלת מלוח המחוונים והתרשמנו שמצבה מצוין. בשלב הבא בדקנו שאין קצרים בחוטים ואת ההתנגדות שלהם בעזרת מכשיר וגם כאן הופתענו לטובה.

החלק השני של הצמה הינו השרשור היורד מתא הנוסעים, דרך אור הרוורס, מיכל הדלק ולתאורה האחורית. כאן כבר המצב פחות מרשים. כלומר, באזור המלופף - המצב מצוין. אולם אותם מחברים שהיו חשופים ללחות וסתם למפגעי האטמוספרה - שינו את צבעם וגם ההתנגדות שלהם עלתה. כאן דווקא הפיתרון פשוט. סוג המחברים הוא הפשוט ביותר: "זכר או נקבה" עם בידוד חיצוני. את כל אלו אני מתכוון לחתוך ולהחליף - בזה אין בעיה. עשינו זאת בשניים-שלושה מחברים והתוצאות מצויינות. ישנו סוג נוסף של מחברים - עגולים לחלוטין - המתחברים לעיתים שניים או יותר דרך "גשר" ממתכת. יתכן שכאלו קשה להשיג חלופיים, מחד, אך מאידך קל לנקות אותם ולהחזיר להם את המוליכות. את אותם גשרים אנקה היטב בעזרת פצירה וזה אמור לפתור את הבעיה.

עקרונית, כל אותם חוטים ומחברים שהיו בתוך המכונית - מצבם כמו חדש. חוטים ומחברים בתא המנוע ובתחתית הרכב - מצבם קצת פחות טוב, אז שם תהיה קצת עבודה בקצוות החוטים.

אז עודד השאיר לי "שעורי בית" לבצע לחוטים ורק כאשר אסיים, נמשיך לבדוק את מוליכות החוטים וקצרים בצמה הראשית.

אלא שהנושא יאלץ לחכות עוד כמה ימים, כי היום אחר כבוד עבר הפיקוד על האוטו מהפחח לצבעי וזה אומר שעזרתי נדרשה: לנקות את כל הזבל שהצטבר על המכונית, לנקות את המכונית מכל האבק ולעזור לצבעים להעבירה למחלקת הצבע, לשינת לילה. מחר עושים שיוף עדין, מילוי אחרון אם ידרש במקומות נסתרים ושכבה ראשונה של פוליאסטר.

מסיבה זו הוזמנה למחר החצי הטוב שלי, על מנת לבחור את גוון הצבע. כי בהסכמים יש לעמוד. היא נותנת לי לעשות מה שאני רוצה וכמה שאני רוצה ומתי שאני רוצה בטנדר, והיא בתמורה בוחרת את הצבע... :lol:

02022011415.jpg

02022011416.jpg

02022011417.jpg

02022011418.jpg

02022011419.jpg

02022011420.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
רק שהחצי שלך לא תיבחר ב" וורוד גברי".......

היא יכולה לבחור כל צבע שהיא רוצה בעולם, כל עוד אני מאשר אותו... :-D

ותודה לשאר העוקבים והמגיבים - אני משתדל לשמור על רמה שתספק אתכם.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הבוקר התחיל ראסם הפחח בהכנות אחרונות לפני התזת פוליאסטר: איתור וסתימת כל אותם חורים קטנים, זאת במטרה לחסוך כמה שניתן תיקונים בשלב הביקורת. אני נרתמתי לעזרה והתחלתי לעבור סביב-סביב ולסמן נקודות הדורשות יחס.

כאשר הסתיים שלב המילוי, השיוף וההחלקה, ניקינו את הבודי טוב-טוב באמצעות אוויר והוא חזר אחר-כבוד לתא הצבע.

כעת התחיל ראסם, עם עזרה מהצבעי השני - מחמוד - להכין את תערובת הפוליאסטר, כולל מקשה.

יש הרבה תמונות, אז המשך תיכף יבוא.

בינתיים התמונות משלב ההכנה:

1. ראסם הצבעי מחליק ומשייף את הבודי.

2. נקודת סימון לאזור הדורש מילוי ויישור.

3. עוד נקודה כזו.

4. הכנסת המכונית לתא הצבע - ביחד עם שני הצבעים המהוללים.

5. ככה זה נראה לפני - הדופן הפיבר שוזפת באור הנאון, בדקות האחרונות שלה כחשופה לאוויר העולם.

6. ערבוב הפוליאסטר. צריך לזה סבלנות, במיוחד במזג האוויר הזה.

03022011422.jpg

03022011423.jpg

03022011424.jpg

03022011426.jpg

03022011427.jpg

03022011429.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי פרק "פחחות" שלקח שלושה חודשים, הגיע הרגע: התזת פוליאסטר על הבודי. הפוליאסטר סמיך ועבה יותר מאשר צבע יסוד, ויוצר שכבה נדיבה, שמחד מחליקה ומעדנת את תצורת הבודי ומאידך, תסייע בבוא העת להצמדות טובה יותר של הצבע. בעוד שחלק הבעיות נבלעות מתחת לפוליאסטר, החלק האחר בולט לעין וקל לאיתור - בשלב הבא, לפני צבע היסוד.

אז ראסם הצבעי נכנס לפעולה ובסרט נע, בסיוע של מחמוד שהכין את קופסאות הפוליאסטר, צבע את הבודי בשלוש ואף ארבע שכבות של חומר. סך הכל כמעט חמישה ק"ג של פוליאסטר הותזו על הבודי.

אפילו בשלב הבוסרי הזה, טרום שיוף והחלקה, צבע יסוד או צבע בכלל, הפער וההבדל במראה ניכרים מאוד לעין.

אז ניתן ל(חלק) מהתמונות לדבר בעד עצמן:

03022011430.jpg

03022011431.jpg

03022011432.jpg

03022011433.jpg

03022011434.jpg

03022011435.jpg

03022011436.jpg

03022011437.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...