Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שיפה אצל און .

הודעה בבוקר הודעה בערב , כאילו מדפיס שעון נוכחות.

כאן הוא עושה ביד כאן הוא עושה בודי מסאג'

ניתן רק לקנא בטינה.

בקרת האקלים תהיה דיגיטלית ??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כנס לפורום אפסנאות, תראה "פרוייקט" שיפוץ מנורה בת 80 שערכתי.

מסיר הצבע עשה את העבודה בצורה נהדרת, אבל מצד שני הצבע היה על מתכת, אצלך זה על פיבר.

תבדוק טוב מה ההשפעה של המסיר על הפיבר במקום נסתר בתורמת האיברים, ואז תדע אם אתה יכול להשתמש בו.

אצלי זה עשה פלאים מבחינת הסרת הצבע במהירות וביעילות.

פורסם
בקרת האקלים תהיה דיגיטלית ??

בקרת האקלים תהיה עונתית: חם בקיץ ו... בעצם אין חורף, אז חם גם בחורף! :-)

צחוק בצד, החלום שלי הוא להתקין מזגן, ויש לי מכלולים מתאימים לצורך העניין משתי מכוניות שונות, אבל את ההיתכנות לנושא נדע רק כאשר אביא "לדרך השטח" את השלדה והמנוע והמומחה שלהם יביא את דעתו.

אבל לעת עתה, יש לי כרטיס נוכחות על הראש ועוד חזון למועד... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
כנס לפורום אפסנאות, תראה "פרוייקט" שיפוץ מנורה בת 80 שערכתי.

מסיר הצבע עשה את העבודה בצורה נהדרת, אבל מצד שני הצבע היה על מתכת, אצלך זה על פיבר.

תבדוק טוב מה ההשפעה של המסיר על הפיבר במקום נסתר בתורמת האיברים, ואז תדע אם אתה יכול להשתמש בו.

אצלי זה עשה פלאים מבחינת הסרת הצבע במהירות וביעילות.

קטונתי מלהיות מומחה גדול בתחום, אבל ששני בעלי מקצוע במוסך שוללים את הנושא מכל וכל, אני משנס אצבעות דואבות וממשיך לשייף... לא נורא הסוף קרוב.

תמונות מההתקדמות היום בהמשך.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חוץ מדיבורים היו גם מעשים (לא הרבה - יום קצר), כל חרכי האיוורור ודמויי החרכים נוקו. רוב-רובו של מרזב המים של תא המנוע נוקה.

היום אתן פוש של עוד כמה שעות, אשר במהלכן מקווה לגמור את המרזב של תא המנוע, החלק הקדמי ולהתחיל לעבור לצידו השני של הבודי, לקראת העבודה הלא מעטה שנשארה בארגז.

אז הנה התמונות מאתמול:

1. חרכי (דמי) האוורור לפני הניקוי.

2. החרכים אחרי הניקוי.

3. "מרזב" המים של תא המנוע - לפני הניקוי.

4. "פציעת" הצבע (בזהירות!) מאפשרת הסרתו בסיוע נייר שיוף 120 באופן יעיל.

5. והתוצאה הסופית.

26122010271.jpg

27122010274.jpg

27122010275.jpg

27122010276.jpg

27122010277.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
קטונתי מלהיות מומחה גדול בתחום, אבל ששני בעלי מקצוע במוסך שוללים את הנושא מכל וכל, אני משנס אצבעות דואבות וממשיך לשייף... לא נורא הסוף קרוב.

תמונות מההתקדמות היום בהמשך.

Also a third one says don't do it - not worth the risk unless you know what you are doing. Sorry about the English - Mahshev eevry rak babait... T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

טוב, פשוט זה לא, אבל לעניין זה כן. והפעם: עוד שיופים!

עם המון מרץ המשכתי היום מאותה נקודה בה הפסקתי אתמול: המרזבים בתא המנוע. סיימתי אותם וניקיתי שאריות צבע מהחרטום ומשם עברתי, כנגד כיוון השעון, לדלת הנהג. אותה כבר כמעט וסיימתי לנקות עוד בשבוע שעבר, אז כל שנותר הן רק הפינות. אבל הן, כידוע, הכי קשות. את רוב המשקוף הצלחתי לסיים, עד אשר האצבעות זעקו חמס. לא עקב עייפות, או שרירים כואבים, כי עם כתוצאה "משחיקה" של כריות האצבעות. זה היה השלב לתת להן קצת מנוחה, לפני שיתפתחו להן שלפוחיות.

אז עזבתי את שארית העבודה הידנית שנשארה על המשקוף וחזרתי לספוג השיוף. על ספוג זה מצמידים את נייר השיוף והפעולה עצמה ניעשת על ידי שרירי היד ולא האצבעות. קצת נקיונות של שאריות צבע מסביב ואז החלטתי להתלבש על הארגז. שם כבר סיימתי את השיוף על המשטחים הישרים, אבל הפינות והמשטחים המעוגלים דרשו עבודה ידנית.

למוד ניסיון, "פצעתי" בעזרת משייפת פנאומטית את הצבע, זאת במטרה להוריד את השכבה העליונה - הקשה - ולהקל על השיוף הידני. כאמור, צריך לעשות זאת בזהירות רבה, על מנת לא לפגוע בפיבר עצמו. לאחר שלב הפציעה, השיוף הידני קל והצבע יורד בקלות.

אגב, לצבע שתי שכבות. העליונה זה הצבע עצמו - קרם במקרה שלי והבסיס של הצבע הוא אפור. אחרי הורדת הצבע עצמו, השכבה האפורה כמעט ולא מורגשת במגע או בגובה על פני הפיבר, כך שניתן לראות בתמונות מקומות שונים בהם שכבה זו עדיין נוכחת. יש לקחת בחשבון שעוד לפני שלב הצביעה תעבור המכונית החלקה באמצעות נייר שיוף עדין עוד יותר מאשר 120 בו אני משתמש בשלב הזה והוא זה שיעשה את הפיניש האחרון לבודי, זאת אחרי, כמובן, שלב מילוי החורים והפגמים בפיבר. כי מתחת לשכבת הצבע, במיוחד בפינות של הפיבר, ניתן לזהות פה ושם "בועות" פנימיות שנוצרו בשלב התבניות. ניקוי הצבע עד התבנית מאפשר זיהוי של נקודות אלו וטיפול פרטני בהם, למען גימור חלק ונאה יותר של הצבע.

לא שניתן להגיע לאיכות גימור על פיבר כמו במתכת, אבל שלב ניקוי הקפדני, מילוי החורים וכן שכבת יסוד הגונה תאפשר לצבעים להגיע לרמת גימור קרובה ככל הניתן לזו המקובלת על מתכת ולאיכות הצבע להישמר זמן רב ככל הניתן, זאת מבלי לקבל את אותם סדקים ופיצוצים בצבע כפי שקורה לא אחת בצביעה של פיבר.

אז הנה התמונות:

1. קורה B הימנית בחלקה הפנימי, הפונה לארגז - לפני הניקוי.

2. אותה קורה, אבל השמאלית, באמצע שלב הניקוי. הגוון האפור הנראה בתמונה - הבסיס של הצבע, בגובה "אפס" של הפיבר.

3. השלב הבא - כמעט בסיום ניקוי הקורה.

4. "קאנט" בולט בתא המטען - לפני ניקוי.

5. אותו קאנט אחרי הניקוי.

6. עוד עבודה לפני: ניקוי הצבע מבתי הפנסים. העליון - הרגיל, התחתון - אור נסיעה לאחור.

לעניות דעתי נשאר לי עוד יום עבודה אחד בכדי לסכם את השלב הזה ולסיים כבר, סוף-סוף, את שלב הסרת הצבע. לא יכול כבר לחכות...

28122010281.jpg

28122010280.jpg

28122010284.jpg

28122010279.jpg

28122010283.jpg

28122010282.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר ששבוע הבא לא יהיה לי הרבה זמן בכדי לעבוד על האוטו, היה חשוב לי להגיע למצב בו יוכלו הפחחים להתחיל להכין את האוטו לצבע יסוד, לפחות בחלקו החיצוני, אם יהיה להם זמן לכך. כלומר, הייתי חייב למצוא דרך לעשות כברת דרך של ממש בשיוף, כי בתחילת היום נותרו לי לביצוע: קורה B אחת בחלקה הפנימי, פינות הארגז מבפנים, אזור תאורת המספר, בתי הגלגלים האחוריים. נשמע מעט אבל זה לא מעט עבודה. אלא שאחרי לא מעט שעות של עבודה מעשית כבר "פיצחתי" את הקוד הגנטי של הצבע ולמדתי איך להסיר ממנו התנגדויות ולקצר את תהליך השיוף, כך שקצב ההתקדמות היום היה מהיר ויעיל.

ההסבר, בתמונות:

1. בית לוחית הרישוי האחורית - הצבע בפינות עקשן וקשה להורדה.

2. בסיוע אבן המשחזת (בעדינות! עם המון עדינות בכדי לא לפגוע בפיברגלס) יש "לפצוע" את הצבע.

3. אזור הקרבות.

4. כעת נייר הלטש וגם המלטשת הפנאומטית יכולים לחדור ביתר-שאת לעומק הצבע ולהסירו בקלות. והתוצאה: משטח כחול ויפה.

5. בית הגלגל האחורי מתוך הארגז. אבן המשחזת מוכנה לפעולה.

6. גירוד אקראי של הצבע מאפשר חיספוס של המשטח שמסייע לנייר הלטש להיכנס לעומק.

7. אותו משטח לאחר השיוף, חף מצבע.

חשוב להבהיר שלא עבור כל סוג של משטח ולא עבור כל סוג של עבודה שיטה זו יעילה. צריך להיות מאוד עדין וסבלני על מנת לא לפגוע במשטח התחתון ולגרום לעבודה נוספת ומיותרת. בקיצור, לא מומלץ לכל אחד.

ומה מצבי כעת? אפשר להגיד שממש לפני סוף השבוע, סוף השנה, סוף העשור - הסתיים לו גם פרק השיוף. טוב, כמעט הסתיים. נשארה לי אולי עוד שעת עבודה בכדי לסיים את הנקיונות בארגז, אבל באופן עקרוני זה לא מפריע להעביר את הבודי לידיים של מחלקת הפחחות בכדי שאלו יתחילו למלא חורים ושקעים קטנים ולהחליק משטחים, לקראת צבע היסוד.

יש עוד כמה תמונות, אבל צריך לסיים, אז אשתדל להעלותן בסוף השבוע.

30122010287.jpg

30122010289.jpg

30122010288.jpg

30122010290.jpg

30122010291.jpg

30122010292.jpg

30122010293.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממש בימים אלו, לפני כחצי שנה, התחלתי את מסע השיפוץ של רום כרמל טנדר, הידוע בשם הקוד "טינה". ושם זה על שום מה? על שום בעליה הקודמים, דני יונגר, שהציל אותה מאבדון, אחרי שהשתזפה על גג של מקלט כמעט עשרים שנה והוא זה שהתחיל את המסע השיפוץ שלה וגם נתן לה את השם.

אני חיפשתי לעצמי טנדר כזה באופן "שקט" תקופה ארוכה ולא מצאתי וסתם כך, בזכות פניה לעזרה לדני, הוא הציע לי לקחת את המושכות ולהמשיך בשיפוץ של טינה בעצמי. דני גר בצפון הרחוק, אני במרכז, אבל המרחק הרב בינינו לא הרתיע אותי, וכך בבוקרו של יום קיץ בהיר, רתמתי נגרר לג'י.אמ.סי, נסעתי לצפון הרחוק ואספתי לחיקי את טינה. בעייתה העיקרית – מנוע תקול ולכן קיבלתי אותה עם המנוע מפורק לחלקים ב... ארגז.

די מהר הבנתי שבשלב הראשון אני צריך למצוא לעצמי תורמת חלקים. זו אכן נמצאה חיש מהר, אבל התברר כי המוכר לא איש ישר הוא וניסה למכור לי מכונית שהייתה למעשה שייכת לחבר פורום אחר. אינטואיציה בריאה מנעה מאותו חבר פורום וממני הרבה עגמת נפש ומאז אנו אף מתכתבים בהודעות פרטיות כאן בפורום ומחליפים מידע ורשמים.

כל עכבה לטובה, כי לא הרבה מאוחר יותר, מצאתי את התאומה הזהה של טינה, שהופרדה ממנה בעת לידתה – טנדר רום כרמל, מאותה שנת יצור, עם מנוע פצצה וגוף אחרי הפצצה. כלומר, המועמדת האידיאלית לבצור ממנה חלקים. גם זו הובאה אחר כבוד למקום משכנה החדש של טינה והשיפוץ החל.

במקביל, ביליתי לא מעט שעות בין משרד התחבורה ולמכוני רישוי שונים, על מנת להסדיר נתון חסר ברישיון הרכב, הנתון אשר בהיעדרו לא ניתן היה לשנות את הסטאטוס של טינה לרכב אספנות ולהעביר הבעלות. בסופו של דבר נדרשתי להביא את טינה על נגרר לעמדה מספר 1 בה וידאו שמה שכתוב על המנוע הוא אכן האות החסרה ברישיון (לא שהם ידעו מה האות הזו, וזה מוזר כמו שזה נשמע, אבל נניח לזה) ואחרי עוד מכה ריצות – שונה הסטאטוס והועברה הבעלות.

ובחזרה לשיפוץ: המנוע "החדש" פורק לגורמים ונבנה מחדש, בתיבת ההילוכים הוחלפו מיסבים ומחזירי שמן; מערכת הבלם שופצה מהיסוד – וזה כולל גם צינורות קשיחים, כמו גם שיפוץ או החלפת כל המשאבות.

בנקודת הזמן הזו החלטתי ללכת על שיפוץ מלא ומוחלט וזה אומר פירוק יסודי של כל המכונית. הגוף הופרד מהשלדה וזו האחרונה עברה ניקוי יסודי, הסרת חלודה, ריתוכים וחיזוקים ולבסוף צביעה אלקטרוסטטית שהחזירה לשלדה את עלומיה.

במקביל, נוקו, נצבעו וחודשו שאר חלקי המתלה וסתם ברזלים וכל הברגים והאומים הוחלפו לחדשים. בוקסות ותותבים הוחלפו למחוזקים מפוליאריטן ואחרי הרכבה איטית אך מהנה נסגר פרק זה בהנעה מרגשת וברביעיית צמיגים חדשים.

כמה תמונות יצוגיות - מתוך המבחר:

1. טינה על גג מקלט לוהט - מקום משכנה כמעט 20 שנים.

2. התורמת - תאומה זהה לטינה.

3. המנוע אחרי השיפוץ והצביעה.

4. השלדה, אחרי הפרדה מהבודי - לפני השיפוץ.

5. תיקון סדקים וחיזוקים לשלדה.

6. ניקוי וצביעה של חלקים שונים.

7. השלדה הצבועה והמתוקנת מורכבת במלואה - "רולינג שאסי".

8. צמיגים חדשים על חישוקים מחודשים.

חלק שני, בקרוב.

%25202_1~1.JPG

30062010062.jpg

22072010088.jpg

22082010115.jpg

01092010125.jpg

17092010138.jpg

DSCN5024.JPG

05112010031.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מדהים! פשוט כל הכבוד! פשוט לראות את השיפוץ הזה ולקחת דוגמא! עשיתה לי חשק לעשות גם שיפוץ כזה!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

השלב הבא היה פירוק כל מה שנשאר על הבודי וזה אומר משמשות ולוח מחוונים ועד ריפודים וצמת חשמל והתחלה של מלאכת תיקון חורים, פגמים והחלפת פיסות מתכת שהושתלו במרכב הפיבר בשעתו, אבל החלידו עם הזמן. לא מעט פוליאסטר נמרח על הפיבר, כמו גם יריעות פיבר חדשות וגם דייסת פיבר שהתגייסו כולם לחדש ולחזק את מרכב הפיבר. בתום שלב זה קיבלה רצפת המכונית שכבת זפת מגנה והחלה העבודה המייגעת של הסרת הצבע וניקוי הבודי לקראת מילוי והכנה לצבע.

רק הליך ההכנה של הבודי, עד לשלב זה, נמשך כחודשיים ימים והדרך עוד ארוכה.

לסיכום: ההסבר של כל התהליך שעברתי מתחילה ועד כה הצריך כארבע מאות מילים, אבל הביצוע של התהליך עד לנקודה זו נמשך חצי שנה בדיוק, במהלכו השקעתי למעלה מחמש מאות שעות עבודה על הטנדר הזה... ברור שאם היה צריך לכמת את שעות העבודה הללו לכסף, מדובר בהשקעה שלא משתלמת, אבל לשמחתי אני לא צריך ולא רוצה לכמת את ההשקעה בזמן למזומנים והתהליך שעברתי היה שווה מבחינתי כל שעה ושעה.

תמונות:

1. לפני תחילת העבודות - הבודי במוסך דרך השטח.

2. צריך להתלבש היטב כאשר עובדים עם פיברגלס

3. תיקוני חורים וסדקים בבודי.

4. ציפוי רצפת הבודי בזפת.

5. תהליך הסרת הצבע.

ובחלק הבא: העתיד לבוא.

10112010048.jpg

19122010245.jpg

23112010144.jpg

08122010224.jpg

30122010294.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ומה הלאה? בקצרה: תיקון, מילוי ויישור פגמים בגוף המכונית, התזה של פוליאסטר ולאחריו צביעה "עליונה" בארגז, תא המנוע ומשקופי הדלתות. אחרי זה הרכבת הבודי על השלדה והתאמת הדלתות ומכסה המנוע מחדש. או-אז תבוצע הצביעה הסופית והמוגמרת של המכונית. אז יחל המסע הארוך והאיטי להחזרת טינה לכשירות: הרכבת מנגנוני החלונות והבריחים בדלתות, התקנת צמת חשמל ושאר אביזרים בתא הנוסעים; חיבור הגה, צנרת בלם, בלם יד ועוד דברים שלא עולים במוחי עכשיו ורק כאשר אתחיל לבדוק אותם אדע אם הם כשירים להתקנה מחדש או נדרשת החלפתם. בתום תהלים זה, לקראת הסוף – התקנת בידודים, ריפודים, שמשות ומושבים.

עד מתי להערכתי ימשך כל התהליך הזה? אין לי דד-ליין וכמה שייקח-ייקח, אבל ריאלית נראה לי שלקראת יום העצמאות הבא עלינו לטובה, אם לא אתקל במכשול לא צפוי – יגיע השיפוץ הארוך לקיצו.

נחיה ונראה.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...