Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני ליפתוח את הבורג התחתון שמחוהר לגל הרכובה כדי להחליף רצועת טימינג הבעיה היא שכאשר אני מנסה ליפתוח רת הבורג אני מסובב איתו את גל ההרכובה מדובר ברכב עם גיר אוטומת וניסיתי ליתפוס את המנוע עם שילוב להילוך D וגם P אבל גל ההרכובה ממשיך להיסתובב יחד עם הבורג האם יש דרך ליתפוס את גל ההרכובה כדי שאני יוכל לפתוח את הבורג (מדובר במזדה לנטיס שנת 98 מנוע 1600 )

תודה

פורסם

אני פתחתי את הבורג כשהילוך כלשהו משולב, וחבר לוחץ חזק על הבלם. אבל לי יש גיר ידני. אני לא יודע אם זה יעבוד.

אם הרצועה עדיין מחןברת, תנסה לתפוס את אחד הגלגלים העליונים.

שים לב לא לסובב אחד מהגלגלים אם הסרת כבר את הרצועה. ותסיר רצועה רק כשהגלגלים במצב של סימון מול סימון.

פורסם

גם אם תשלב ל P הגל ימשיך להסתובב משום שהגיר לא יכול לעצור את המנוע מדובר באוטומט, ההילוך עוצר את הגלגלים אבל לא את המנוע.

רק פטיש אוויר יכול לעזור, או כלי ייעודי לתפיסת גל הארכובה.

ישנה אופציה מסוכנת, והיא לקבע את ידית הכוח שהיא מחוברת לבורג ואז לתת סטרטר קצר רגעי והבורג יפתח אבל הידית עלולה לעוף.

הסגירה של הבורג צריכה להתבצע עם ידית מונמנט 110NM, אל תסגור סתם אלא רק בעזרת ידית מומנט.

ישנו כלי מיוחד שמחזיק את הפולי, מסביב לפולי יש 4 ברגים קטנים שתופסים את הפולי של הרצועות, יש כלי מיוחד שמחברים במקום הפולי, וסוגרים אותו עם ה4 ברגים ולמעשה יש לך ידית אחיזה לתפוס את הגל(בשביל לחבר את הכלי צריך לחבר עם ברגים חזקים יותר מפלדה)

ללא כלים יעודיים לא הייתי מבצע את העבודה כי קל לגרום לנזק במיוחד שמדובר בגל הארכובה שכל נזק עליו יקר לתיקון ולפעמים לא ניתן לתקן, בגל ארכובה במיוחד צריך לעבוד בזהירות עם כלים מתאימים בלבד.

את הברגים הקטנים סוגרים במומנט של 12-13NM אחרת הם ישברו.

פורסם

אינני מכיר את המנוע שלך, אבל לא נראה לי שצריך לפתוח את הבורג של גלגל השיניים שמחובר לגל הארכובה בכדי להחליף טיימינג.

פורסם

לא חייב לפרק את הגלגל שיניים, אבל חייב לפרק את הפולי של הרצועות כדי לראות את הסימונים.

וצריך להחליף מחזיר שמן, כך שאם לא מפרקים את הגלגל שניים אז בעצם לא ניתן להחליף מחזיר שמן.

פורסם

קודם כל ארכובה (Crank).

אני לא חושב שאתה צריך לפרק את הגלג"ש כדי להחליף טיימינג. כדאי שתבדוק טוב טוב את הוראות היצרן ואת מה שאתה עושה.

פורסם

אין בעיה להוציא את גלגל השיניים אמור לצאת בקלות אולי יהיה מעט קשה בגלל השגם אבל ניתן להוציא ללא חולצים מיוחדים.

ההברגה רגילה לא הפוכה.

אושרי אתה יכול להשקיע בפטיש אוויר חשמלי מאיכות טובה הוא יבצע את הפתיחה.

• תוכן חדש...