Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כמה ק"מ צריך להחליף אצלכם מצתים?

תנו לי רכב, ובאיזה ק"מ אתם מחליפים.

למה אני שואל?במאזדה טריביוט 3 ליטר שלי, רשום להחליף ב160,000KM!!!(??!?)

נראה לכם הגיוני?איזה מצת יחזיק כלכך הרבה?

2 גלגלים תמיד עדיפים על 4

פורסם

ערב רב

הגיוני ביותר

מאחר ומדובר ברכב שיעודו המקורי,

לשוק האמריקאי, החלפת המצתים מתבצעת כל 100,000 מייל.

אם תבדוק המלצות יצרן של רכבי GM, שברולט מליבו, אימפלה, לומינה, ספארי ועוד

תראה שזה מה שמומלץ ע"י היצרן.

מדובר על מצתי פלטיניום, ברכבי GM, לרוב מתוצרת ACDELCO.

מחירם עומד סביב ה- 100 ש"ח ליחידה,

ולכן יש חשיבות לשימוש במצתים מקוריים.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

לא זה לא הגיוני וזו כנראה טעות, ברכבך ע"פ אוטודה צריך להחליף פלגים כל 90 אלף ק"מ וזה מצריך פירוק סעפת יניקה כמו במזדה משנת 2001 MPV.

הפלגים שברכבך הם כנראה מסוג פלטיניום או אירידיום בעלי אורך חיים גבוה.

אצלי ביונדאי גטס יש פלגים פשוטים וכל טיפול (אני כל 10 אלף ק"מ טיפול) אני בודק את מצבם ובמידת הצורך מחליף אותם.

ההחלפה האחרונה יצאה אחרי 4 טיפולים אחרי 40 אלף ק"מ.

כמו כן ברכבי הקודם היו פלגים פשוטים זה היה כך סיטרואן AX הפלאגים היו מוחלפים כל 30-40 אלף ק"מ.

פורסם

מצתי פלטיניום או אירידיום הם מצתים בעלי אורך חיים גבוה מאוד (ומחיר יקר), הם יכולים בקלות להחזיק כ 100K. אבל זאת בתנאי ששאר החלקים במנוע תקינים, כלומר, פילטר אוויר ומערכת קירור תקינים (למניעת תערובת עשירה) קויל, חוטי הצתה ומחשב מנוע תקינים (למניעת "מיספייר") ורינגים לא שחוקים (למניעת חדירת שמן לצילינדר). אצלי, יש להחליף מצתים (את כל ה 12...) כל 90K. (הרכב בסימלון)

פורסם

בהחלפת מצתים יש להצמד להוראות היצרן ואני לא רואה שום סיבה מדוע לא לעשות זאת. גם מניסוני, מצתי אירדיום או פליטניום מחזיקים מעמד תקופה כזו ללא בעיות.

אגב, מצתים הכי רגישים לדלק לא איכותי ואם בודאות ידוע לכם כי תדלקתם דלק לא תקין , החליפו מצתים לפני הזמן.

פורסם

קליאו B ספורט 2001, החלפת מצתים כל 120K לפי הוראות יצרן (מצתי אירידיום)

אגב - עלות מצתים בארץ ב"קרסו", מעל אלפיה. בהזמנה מאנגליה - פחות מ400 שקל. המחיר לרביעיה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

במנועי TS של אלפא רומיאו, יש להחליף את המצתים (מתוצרת NGK) בכל 100K ק"מ. גם כאן: יקר מאוד אם קונים אותם בדרכים המקובלות, הרבה פחות מזה אם מביאים לבד מחו"ל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...