Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אנשים עושים כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראשית,בוא שוב נצא מהסטיגמות המיותרות על מכללת דרבי,כבר היינו בדיונים האלה 100 פעם,זה לא רלוונטי במיוחד מאחר והיום התואר בדרבי הוא תואר ישראלי לכל דבר מטעם המל"ג ויש לא מעט מוסדות ששולחים לשם עובדים לתארים (חברת קוקה קולה מספיק נחשבת ? בנק דיסקונט ? להמשיך?)

נתקדם,

כמובן שניתן להגיע ל-17K שקלים,אבל בוא ניהיה ריאלים ונתייחס לשכר הממוצע במשק ולא לשכר שהוא משמעותית גבוה ונושק יותר לנקודות הקיצון מאשר לממוצע.

מעבר לזה,בוא נכניס למשוואה שגם לימודים עולים המון כסף,לוקחים לא מעט זמן,ועל זה תוסיף את התקופה שתצטרך לצבור נסיון ולהתקדם בתפקידים עד שתגיע לאותו שכר של 17K שקלים וכו'.

הלוואי וכולם היו מקבלים שכר של 17K שקלים,העובדה היא שהממוצע עומד על הרבה פחות ולא כולם יכולים לאפשר לעצמם לצאת ללימודים אקדמאים.

אתה יודע כמה בממוצע אתה מוציא בחודש על דלק ? ועל פלאפון ? ועל אינטרנט ? ועל אוכל ? ועל שכ"ד ?

דווקא ההוצאות הקבועות הן אלא שקלות לשכלול, הבעיות מתחילות עם ההוצאות המשתנות,קרי החולצה שנדלקת עליה, הדיזל שעלה לך 800 שקלים,השווארמה\צ'יפס\סלט שאכלת היום,המונית שלקחת כי לא התחשק לך לנסוע היום באוטובוס.

הכל ניתן לכמת,עושים ממוצע ושלום על ישראל.

נכון,זה דורש קצת עבודה כי אתה צריך לחשב כמה אתה באמת מבזבז בחודש,אז פעם אחת יושבים ומחשבים ומשם מתחילים לרוץ.

בדיוק על זה דיברתי, להרים ידיים מראש זה לא חכם. להתפשר על הממוצע במקום להפשיל שרוולים ולבנות את עצמך לדעתי זו לא הדרך.

כל אחד עלול למצוא את עצמו פתאום מפוטר באמצע שנות ה30 שלו כשהוא עם משפחה וילדים, בלי מקצוע של ממש או בלי השכלה (או עם תואר של דרבי שזה אותו דבר :)) ואז מה ?

אז קורעים את התחת,מתקבלים למקום שמכבד את עצמו, אחר כך קורעים את התחת בעבודה של 25 שקל לשעה (נניח) במשך התואר כדי להתקיים ולממן את התואר (יחד עם מענק שחרור למשל) אבל אחרי 3 שנים מהתואר אפשר להתחיל לקצור את הפירות.

תאמין לי שמהנדס מתחיל ,כמה נמוך שהוא לא יתחיל, ירוויח דו ספרתי.

ובקשר למקומות עבודה ששולחים את העובדים ללמוד: זה בדיוק מה שנקרא : לימודים לשם כסת"ח וכל מיני גמולים. בדיוק כמו אנשי קבע בצבא. רס"ר חי"ר שהולך לעשות תואר בעבודה סוציאלית במכללת שקר כלשהי כדי לקבל גמול :D

לאיפה אתה רוצה שקוקה קולה ישלחו את האנשים? למכון וייצמן? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא מדבר על להרים ידיים ולוותר,נהפוכו, אבל צריך להיות ריאליים,לא ללכת רק לנקודות הקיצון אלא להבין שיש ממוצע כלשהו,וזה לא פונקציה של ללמוד באוניברסיטת ת"א או ללמוד במכללת ספיר.

לגבי מכללת דרבי ו\או מכללות אחרות,מיותר לגרור את הדיון לשם כי את הדעה שלך כבר הבנו בשרשורים אחרים וזה די מיותר לשרשור הזה כי אתה נשאר מקובע בסטיגמות שכבר לא שייכות למציאות כיום (הרי אותם סטיגמות רצות מאז שדרבי התחילה את פועלה בארץ ואז עוד לא היתה מוכרת כתואר ישראלי,היום התואר שלה ישראלי לכל דבר ושווה ערך למכללות אחרות בין אם תרצה ובין אם לא ידידי,אבל זה סתם מיותר וממש לא קשור לדיון פה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה שהתואר מוכר ע"י המל"ג לא אומר שהידע הנרכש דומה לקיים בישראל.

בד"כ מקובל שבין מדינות המקיימות יחסים דיפלומטיים, יש הכרה הדדית בתארים.

המל"ג בסה"כ בודקת שמי שסיים כאן, עמד בקריטריונים שנקבעו במדינת האם וכן בישראל. זה בערך שקול לכך שמשרד התחבורה מכיר ברשיונות נהיגה מחו"ל.

במקצועות היותר דומיננטיים, נדרשים בוגרי חו"ל לעמוד בבחינות נוספות או השלמות שלפעמים נמשכים שנה שלמה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כסף כסף כסף.

יש דברים - שכסף לא יכול לקנות.

גם אם תהיה מוכר במקדונלדס (בלי להמעיט מערכם) , או מובטל ,העיקר שתהיה מאושר.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לאיפה אתה רוצה שקוקה קולה ישלחו את האנשים? למכון וייצמן? :)

:roflmao::roflmao::roflmao:

בגללך עכשיו אני צריך לספוג נס קפה מהמקלדת.

מזל שלא יצא לי מהאף :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נקודות למחשבה:

1- בצפון המחירים לא קרובים לטירוף התל-אביבי, מחיר דירה טובה יד שניה בגודל 100 מ"ר בקריות הטובות יותר (ביאליק, מוצקין, כדוגמא) לא יגיע בחיים למחירים הדמיוניים שהועלו כאן.. לא רואה אותה עוברת את ה600-700 אלף שקל וגם אז אם היא בונבוניירה. (בהנחה כמובן שהיא לא בשכונת "פאר" או בת איזה 5-6 שנים)

2- לגבי התארים: מה עם אותם סטודנטים (כמוני למשל) שעושים תואר במדעי החברה\הרוח ? אנחנו יכולים במקרה הטוב לשים את התעודה אצל ההורים ממוסגרת בסלון או במקרה הרע לגלגל ממנה פילטרים לג'ויינט של החברים שלנו .. (אני לא מעשן :wink:)

לא כולנו מהנדסים או מתכנתים , לכן לנו התואר יעזור בדר"כ רק במצב בו תפקיד ניהולי בעבודה יידרוש תואר ראשון כתנאי העסקה, בשאר הזמן - נהיה שווים בדיוק כמו מי שסיים 12 כתות .. ואני אומר את זה כשאני מוקף במכרים עם משכורות של 8-9 ברוטו + רכב צמוד + סלולרי מהעבודה (ולעיתים גם נייד מהעבודה) שלא ראו כתה באקדמיה מימיהם..

3- ישנן המון דרכים לעשות כסף לא רע , אבל כמו שרוב החבר'ה היותר מבוגרים רשמו פה, ואיתם אני מזדהה ממרומיי 29 שנותיי, יהיה על פותח השרשור לעבוד קשה, אולי ביותר ממקום עבודה אחד, לחסוך ולהוציא בחכמה ולתכנן קדימה - השאר יבוא לבד.

:-)

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני רק רוצה להתייחס לצד האחר של המטבע אני עד לפני שנה חייתי די בחסכוניות. מינימום של המינימום, אבל מה יצא לי מזה גם הכסף שנחסך זה בקטנה יחסית לסכומים המדוברים ומכיוון שאני טיפוס שלא אוהב סיכון (פיננסי) אז גם הכסף לא עשה כלום.

אבל איפה ההנעה מהחיים ? כולם פה רצים עבודה עבודה כסף כסף. והשנים מתקתקות. אז נכון שצריך הפרשה לפנסיה (יש) ויום אחד לקחת משכנתא (אולי אם בכלל נשאר בארץ ואם בכלל ישאר ארץ) . אבל אני אישית הבנתי שכל עוד צעירים (כן 28 זה עדיין צעיר) צריך להנות כי בעוד מספר שנים לא נוכל לעשות המון ממה שכרגע עוד ניתן לעשות בחופשיות ללא חרטה ומחשבות.

אז אלי יהי לי 2 דירות ו מיליון בבנק אבל אני כבר לא אהנה מזה כי מה לעשות אני זקן. ואני מדבר על אנשים רגילים לא וורקהוליקים שבשבילם עבודה זה אורגזמה.

אז נכון שזה לא חכם אבל לדעתי צריך גם הלנות מהחיים כל עוד ניתן (וכל עוד חיים). הכסף יבוא בדרך כזאת או אחרת.

והסכומים שתוכל לחסוך כרגע מעבודות לא מקצועיות הם לא ישנו לך הרבה בעתיד סתם דוגמא גם אם כ חודש תחסך 2000 ש"ח ב 4 שנים זה 100K יחסית לדירת מיליון אפילו משכנתא לר תקבל כי רוצים יחס של 70\30

בקיצור תהנה כל עוד אתה צעיר ואין לך משכנתא אישה וילדים.

פורסם

נקודות למחשבה:

1- בצפון המחירים לא קרובים לטירוף התל-אביבי, מחיר דירה טובה יד שניה בגודל 100 מ"ר בקריות הטובות יותר (ביאליק, מוצקין, כדוגמא) לא יגיע בחיים למחירים הדמיוניים שהועלו כאן.. לא רואה אותה עוברת את ה600-700 אלף שקל וגם אז אם היא בונבוניירה. (בהנחה כמובן שהיא לא בשכונת "פאר" או בת איזה 5-6 שנים)

2- לגבי התארים: מה עם אותם סטודנטים (כמוני למשל) שעושים תואר במדעי החברה\הרוח ? אנחנו יכולים במקרה הטוב לשים את התעודה אצל ההורים ממוסגרת בסלון או במקרה הרע לגלגל ממנה פילטרים לג'ויינט של החברים שלנו .. (אני לא מעשן :wink:)

לא כולנו מהנדסים או מתכנתים , לכן לנו התואר יעזור בדר"כ רק במצב בו תפקיד ניהולי בעבודה יידרוש תואר ראשון כתנאי העסקה, בשאר הזמן - נהיה שווים בדיוק כמו מי שסיים 12 כתות .. ואני אומר את זה כשאני מוקף במכרים עם משכורות של 8-9 ברוטו + רכב צמוד + סלולרי מהעבודה (ולעיתים גם נייד מהעבודה) שלא ראו כתה באקדמיה מימיהם..

3- ישנן המון דרכים לעשות כסף לא רע , אבל כמו שרוב החבר'ה היותר מבוגרים רשמו פה, ואיתם אני מזדהה ממרומיי 29 שנותיי, יהיה על פותח השרשור לעבוד קשה, אולי ביותר ממקום עבודה אחד, לחסוך ולהוציא בחכמה ולתכנן קדימה - השאר יבוא לבד.

:-)

תומר

אגב, אתה רואה את הסלולרי מהעבודה כיתרון?

אני בעבודה החדשה שלי ממש שמחתי שלא קיבלתי סלולרי, אמנם יוצא לי לשלם חשבון טלפון של כ200-250 ש"ח בחודש,

אבל לפחות כשאני יוצא מהעבודה ,העבודה לא רודפת אחרי הביתה.

כנ"ל לגבי מחשב נייד.

תחושת החופש עילאית, מפנה לי הרבה זמן להנות מהרכב לא ליסינג שלי :wink: [אופס ,הלך הסטריאוטיפ של ההייטקיסט המצוי: אין סלולרי, אין נייד אין רכב ליסינג]

כל הדברים האלה חותכים לך כסף מהמשכורת (בשווי מס ובברוטו) ומשעבדים אותך עוד יותר לעבודה גם כשאתה בבית...

צריכים להיות ריאליים, תואר במדעי החברה/רוח זה מאוד נחמד ואולי ביום מן הימים כשיהיה לי קצת זמן, אעשה כזה בשביל הכיף וההשכלה (והבחורות) , אבל זה קצת נאיבי לחשוב שיהיה אפשר להרוויח משהו באמצעותו. (אלא אם כן נשארים באקדמיה)

המקסימום שזה נותן זה לחתום בלישכה בקומה של האקדמאים במקום עם שאר האנשים :)

עידן, אין לי כלום נגדך . יש לי משהו נגד דרבי ומה שהיא מייצגת.

אני מעריך שמישהו "שימן" מישהו במל"ג כדי שיאשרו את החלטורה הזאת כתואר ישראלי...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל ברור לי שאין לך משהו נגדי,כנ"ל, אבל כל הדיון על זה לגבי מכללת דרבי כבר נטחן דק בפורום.

פעם דרבי באמת היתה סוג של קומבינה שכזאת,מאז שהתואר הפך לישראלי שונתה שם תוכנית הלימודים והרמה עלתה עוד יותר.

אני כן מסכים איתך שכנראה תואר בת"א או בבר אילן יצטייר בחלק מהמקומות כיותר "וואו" אבל אני יכול במקביל לומר לך שאני מכיר כאלה שעם תואר "חרטה" של דרבי התקדמו יפה.

לא צריך להיות מחוברים בסטיגמות עבר,דברים משתנים עם הזמן (בת ים כבר לא עיר הפשע...).

:wink:

דני,

שים לב שהדגשתי לאורך כל הדרך שעם כל הרצון לחסוך אסור לוותר על ההנאות שלך כי אחרת תתייאש מהדרך.

אתה חייב להנות מהחיים כי כל הנאה שיש לך בחיים מתדלקת אותך להמשיך הלאה.

אבל...

לא צריך לרדוף רק אחרי הנאות,צריך גם להתחבר לקרקע ולהבין שצריך להתפתח בחיים,לכן תהנה מהחיים,אבל שמור משהו למחר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, יש אנשים שהתקדמו יפה גם בלי שום תואר.

כשאתה בא לבחון איכות של תואר לא מסתכלים על התעודה ומי מכיר בה אלא על רמת הלימודים והסילבוס ופה דרבי נופלת עדיין מהאוניברסיטאות הותיקות.

בכל מקרה כשאני בוחן לימודים של אדם לםפני קבלה לעבודה אני תמיד עושה את זה תוך מחשבה על התפקיד שלו. בשביל תפקיד של מזכירה לא מעניין אותי אם היא בעלת תואר דוקטור מבר אילן או בוגרת האוניברסיטה למקרמה בלונדון אלא רק מה רמת האנגלית והכישורים המשרדיים שלה אבל אם אני צתריך מהנדס לתכנון קונסטרוקציות מאוד חשוב לי מה הוא למד בתחום בחוזק והחומרים בין אם זה בפקולטה להנדסת בנין או בכלל בפקולטה לפיזיקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אחד המתנגדים הגדולים לרכבי ליסינג מהעבודה,

אני שונא את התרבות הזו, שונא את איך שהנהגים נוהגים ברכבים האלה, איך שהם הורסים אותם ואיך שמקומות העבודה (לא כולם ותלוי מהו תפקידו של בעל הרכב) מתקנים הכל בלי למצמץ יותר מידי, איך שהנוהל הזה בארץ "גמר" את שוק הרכב ועד ועוד ..

אבל,

כשיש לך רכב עם דלק ללא הגבלה , חדש מהניילונים , קילומטראז' ללא הגבלה ואדם שיכול להגיע עד אליך כדי להחליף נורה (כן, ראיתי את זה במו עיני השבוע), לא לשכוח שטיפות על חשבון העבודה פעם בשבועיים (כולל עץ ריח מתנה..) - שלא לדבר על ביטוח וטיפולים - כן, כן , על חשבון העבודה.. וכל זאת במחיר שנע בין 2000 ל-3000 שקל מהברוטו, רוב האנשים לא יחשבו פעמיים.

אלא אם כן אתם אוהבי נהיגה , כמו חלק מהאנשים בפורום, מה שאגב, לא בטוח שהיה משנה את החלטתם אם יש להם אשה וילדים.

אז אם אני שורף 800-1000 שקלים על דלק בחודש, כי אני רוכב בשבתות ולוקח את האופניים על הרכב, אז מה איכפת לי שגם יהיה לי רכב חדש יותר ואוכן לנסוע עוד הרבה יותר בחופשיות , לרדת לאילת לנופש עם הרכב, לנסוע לרכב במקומות רחוקים יותר וכו' ?

אז כן, רכב מהעבודה עושה את זה לרוב האנשים..

לגבי הלימודים:

מה לעשות שחלקינו לא אוהבים הנדסה ומספרים ומעדיפים ללמוד תיאוריות ופסיכולוגיות ?

אני יכול לומר שצר לי שכיום במדינה התואר שלך כמעט ולא שווה אם הוא לא טכני וזה עצוב .. כאילו שתואר במשפטים הוא כזה "מיוחד ושווה יותר" מעבר לתואר רגיל, עדיין , תנאי הקבלה גבוהים והתואר נחשב "יוקרתי" יותר מתואר בפסיכולוגיה שבעיני לפחות מעניין הרבה יותר.

אז אני עושה תואר מבר אילן בתחום שמעניין אותי כדי שלפחות אם אני לומד משהוא - שיגרום לי להנאה, כך אני חושב גם על העבודה שלי , עלי גם (במידת מה) להינות ממנה ולא רק לעשות משהוא כדי להרוויח כסף כזה או אחר ...

לגבי טלפון מהעבודה:

אז נכון, יש מצב שאני אקבל מידי פעם טלפון מהעבודה אחרי שעות המשרד שלי, מצד שני אוכל לטחון לו את הנשמה במחירים מצחיקים לרוב, יש מצב טוב שגם המשפחה שלי תהנה מדיל כזה או אחר וכולם מרוצים כי חסכנו כסף .

לגבי לפטופ:

התור אחד שמוכר כאלה, מעולם לא הבנתי את הרעיון שיהיה אחד אלא אם כן אני איזה איש עסקים שנמצא בדרכים כל היום וכל הלילה וחייב לסיים פעולות כאלה ואחרות.

לגבי הנאה מהחיים:

לטעמי , בזמן שאתה סטודנט, אין דברים כאלה, כל מי שאני מכיר ששומר על ממוצעים גבוהים וציונים ראויים לשבח לא בילה יותר מידי ב3 שנותיו באקדמיה .. כי אין פנאי ..

אלו דעותיי

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לגבי התואר אתה צריך להבדיל בין לימודי תואר למקצוע לבין לימודי תואר תיאורטי שכדי לעבוד במקצוע קרוב אתה חייב לעשות תואר נוסף.

לימודי הנדסה/רפואה/משפטים מכשירים אותך למקצוע מסויים ועם לימודי פסיכולוגיה/היסטוריה וכו' אתה לא יכול לעשות כלום (אפילו לא להיות מורה אלא אם תעשה גם תעודת הוראה. שים לב שבתארים הגבוהים יותר המצב משתנה וד"ר לפסיכולוגיה ישתכר לא פחות מד"ר להנדסת מכונות למשל (שישתכר שכר די דומה לבוגר תואר ראשון בהנדסה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מנהל קבוצת פיתוח, מהנדס בהשכלתי ובעל תואר שני במנהל עסקים מאנויברסיאת ת"א, בעל וותק של קצת יותר מ-10 שנים.

אני יכול לאמר שהחיים בהייטק רחוקים מלהיות וורודים. עובדים לא מעט שעות, יציבות תעסוקתית אינה מובטחת, ואם לרע מזלכם פוטרתם כשאתם מעל גיל 40, ייקח לכם לא מעט זמן למצוא עבודה (אלא אם השכלתם להתמחות בנישה מאד מבוקשת). אבל העבודה מאד מעניינת ומאתגרת ויש בה סיפוק. אך חשוב להבהיר שלא מלקקים דבש.

בכלל השכלה אינה ערובה לפרנסה טובה (כבסטיונר בשוק הכרמל אני מניח שאפשר להסתדר לא רע 8)), אך השכלה טובה (אפרופו דרבי...) משפרת את הסיכוי להתפרנס בכבוד. בהתבסס על ניסיוני, היום אפיק ההשכלה אם פוטניציאל ההכנסה הגבוה ביותר הינו משפטים בשילוב חשבונאות ומימון. תלמדו איך ל"עשות כסף" ואם תהיו טובים תוכלו לכם לכהן במשרות בכירות יחסית (רק לידיעה רב המנכל"ים היום הם רואי חשבון בהשכלתם), ו/או לפתוח פרקטיקה פרטית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
רוצה לעשות כסף? יש מישהו שאני מכיר שיכול לעזור לך לעשות כסף קל

flx_3560835_3322821_01_3.jpg

אפשר לעבוד אצל סרגוסטי, לא צריך תואר בשביל זה 8)

[לא מאמין שהתמכרתי לחרא הזה ואני אפילו לא ב HOT :shock:]

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...