Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לרכוש רכב ראשון עבור עצמי.

תקציב העומד לרשותי - 45000-55000 ש"ח.

קריטריונים (לפי סדר עדיפויות): אמינות, ביצועים, נוחות, פוזה, 1600 סמ"ק

הערה: אני רווק, 80% מהנסיעות יהיו בתל-אביב.

התחלתי לבדוק כמה אופציות - ראיתי ניסן אלמרה SLXI ואהבתי אותה, אך היא נראית לי קצת מאסיבית.

אנא תעזרו לי...

מודה מראש

Live and let Live

פורסם
שלום לכולם,

התחלתי לבדוק כמה אופציות - ראיתי ניסן אלמרה SLXI ואהבתי אותה, אך היא נראית לי קצת מאסיבית.

אנא תעזרו לי...

מודה מראש

הכל טוב ויפה אבל ממתי ניסן אלמרה זה פוזה? :shock:

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

זה יותר פוזה מפורד פיאסטה, מה גם שראיתי SLXI אדומה ומאובזרת...

בכל מקרה פוזה - קריטריון אחרון בסדר עדיפויות, אך עדיין קריטריון

Live and let Live

פורסם
שלום לכולם,

אנא תעזרו לי...

מודה מראש

הניסן אמינה, הביצועים סבירים, הנוחות בינונית ומטה, אין פוזה, יש 1,600 סמ"ק.

הרכב לא "מאסיבי" או גדול יותר משאר הרכבים המשפחתיים.

מה שכן, לדעתי אתה לא צריך כזה רכב גדול ולא מנוע 1,600 בתוך תל-אביב ("עיר ללא חניה").

מה שאתה צריך זה סופר-מיני בסדר גודל של הפיאסטה, עם מנוע 1.3-1.4 שגם יחסוך לך דלק, גם יספק את הסחורה, גם יהיה יותר זול לאחזקה והרבה יותר קל לחניה.

תערוך חיפוש בפורום על "סופר מיני" או על התקציב שלך ותמצא המון דיונים.

פורסם

כבעל SLXI:

לפי דרישותיך:

1. אמינות: אצלנו הרכב כבר שנתיים, פשוטו כמשמעו לא רואה מוסך. חוץ מטיפולים תקופתיים.. זה אחד היתרונות הטובים של הרכב.

2. ביצועים: הרכב מאיץ לא רע יחסית למתחריו (לנטיס, קורולה, סופר לנסר), רק אני מרגיש לפחות חיסרון במערכת ההיגוי, שנכנסת בקלות להיגוי יתר... בסך הכל ביצועים סבירים ביותר לנהג המצוי. ותהרגו אותי, אבל נהגתי בארבעת המכוניות הנ"ל, ולא הרגשתי כמעט הבדל בכח המנוע. עושה רושם שכולם צויידו בכמעט אותה חבילה :?

3. נוחות: הרכב הכי נוח שנסעתי בו :roll: מסתבר ששם בניסן אוהבים לנהוג על ספסלי פיקניק מעץ, ולהשתמש בבולמי זעזועים של טנק. אכן, פה החיסרון המורגש ביותר.... טוב, אולי כי אני משווה בעיקר לצרפתיה השנייה אצלנו.

4. פוזה: דגם ה SLXI הוא המאובזר ביותר, הכולל גם ספויילר. לא הייתי מגדיר אותו כפוזאיסט, אבל לדעתי יפה לעין. מספיק.

5. מנוע 1600: מין הסתם...

לסיכום, אם אתה רווק הייתי ממליץ ללכת על רכב קומפקטי יותר. יותר קטן, יותר זול לאחזקה, ויותר ביצועיסט. באם אתה מחפש רכב משפחתי, הנ"ל אופציה בהחלט שוה לשקילה.

פורסם
איזה גיר?

איזה גודל רכב?

לדעתי מישהו רווק שנוסע בת"א צריך לנהוג במשהו קטן יותר מאלמרה.

גיא

תודה לכולם על המידע.

השאלה היא על מה קטן יותר, בהתחשבב רצוני לנהוג על 1600 ותקציב 45-5500?

Live and let Live

פורסם

איזה גיר? (לא ענית לשאלה)

איזה גודל רכב נחוץ?

למה דווקא 1600? לא חסרים היום מנועי 1400 עם ביצועים יפים, טובים יותר מאשר 1.6 אוטומטי כמו האלמרה (אני מתייחס לידניות).

המגאן אופציה לא ראה, היא לא שיא האמינות (לא רעה במיוחד, אבל טויוטה היא לא).

גיא.

פורסם
איזה גיר? (לא ענית לשאלה)

איזה גודל רכב נחוץ?

למה דווקא 1600? לא חסרים היום מנועי 1400 עם ביצועים יפים, טובים יותר מאשר 1.6 אוטומטי כמו האלמרה (אני מתייחס לידניות).

המגאן אופציה לא ראה, היא לא שיא האמינות (לא רעה במיוחד, אבל טויוטה היא לא).

גיא.

כולם אומרים לי שעדיף אוטומטי, במיוחד בעיר... אבל אני אישית מעדיף ידני

לגבי המנוע - 1600 בכל זאת נותן יותר כוח ופחות תקלות לאורך זמן - הלא כך?

יש למישהו עמדה לגבי אמינות המגאן?

Live and let Live

פורסם

מה שרשמת לגבי המנוע פשוט לא נכון. לא חסרים מנועי 1400 שחזקים יותר ממנועי 1600, נכון שמנוע 1600 יספק יותר כוח, (לרוב) אבל לא מדובר על רכבים כבדים וכו', הביצועים של 1400 ידני יהיו בהחלט טובים!

לדעתי בהתחשב בזה שאתה לא צריך לרכב גדול, ורוצה תדמית, תנסה למצוא פולו 16V, היא 1400 אבל עם 100HP. אופציה נוספת יכולה להיות סיוויק הצב'ק מהשנה הגבוהה ביותר שנכנסת לך לתקציב. שתיהן 1400, אבל זריזות, ההונדה מאוד אמינה, וסה"כ גם הפולו צריכה להראות אמינות טובה. המינוס בהונדה הוא ביטוח יחסית יקר.

לגבי המגאן תריץ קצת חיפוש בפורום.

גיא.

• תוכן חדש...