Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להזכירכם במאי 07 החלה שנת המודל 08.

האחד קנה את הרכב מההסוכנות במחיר הנקוב: 111K ש"ח.

מחירו של הרכב כיום במחירון יד2: 90K. במחירון של לוי יצחק כמה אלפים יותר, אבל בואו נניח כרגע שהיום, כעבור 3 שנים הוא מכר במחירון. כלומר עלות הרכב עצמו ל3 שנים היתה 21K ש"ח שהם 580 ש"ח לחודש בלבד!

ביטוח מקיף וחובה ל 3 שנים: ~14K ש"ח (מניסיון אישי לרכב זה)

דלק ל3 שנים בחישוב 15K ק"מ לשנה: 45K ק"מ = 4.5K ליטר ולפי 6.5 ש"ח לליטר = 30K ש"ח.

3 טיפולים שנתיים במוסך מורשה = 2K ש"ח.

3 אגרות רישוי = 4K ש"ח.

סה"כ שילם הבחור עבור אחזקת הרכב לפי הסעיפים הנ"ל 71K ש"ח ל3 שנים.

השני לקח את הרכב מהליסינג וכל חודש הורידו לו 3.5K מהברוטו. אני לא רוצה להכנס כאן לחישובים כי בשביל זה יש מחשבוני ליסינג שעושים את הכל כולל אובדן הפרשות לתגמולים וכו', בשורה התחתונה אם אותו אדם משתכר 15K שח הרכב יעלה לו לחודש

3,652 ש"ח לחודש כלומר 131K ש"ח ל3 שנים!

ניתן לבדוק את זה כאן:

http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc

רבותי וגבירותי, ההפרש ב3 שנים הוא 60K ש"ח! מהנטו!

ועכשיו תגידו אבל מה עם הריבית, אבל אני נוסע יותר, אבל אני מרוויח פחות, אבל נכנסו בי מאחורה, אבל השכן שרט לי את האוטו - איך שלא תסתכלו על זה מדובר בפער של עשרות אלפי שקלים! אז איך אנשים ממשיכים עם הליסינג?????

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי, ואני מדגיש לפי דעתי:

אנשים לוקחים ליסינג כי זה נוח, וכי אף אחד לא יודע מה יקרה מחר במיוחד בהיי-טק, לא יודעים מה יוליד שבוע ולכן,הכי נוח זה לקחת רכב חדש שלא ממש איכפת ממנו + המשכורת דיי גבוהה יחסית כך שזה לא משחק כ"כ תפקיד, זה לא כמו להרוויח 5000 שקל ולקחת ליסינג, זה להרוויח 15 אלף ולקחת ליסינג, לא נורא.

אם תקנה רכב חדש ותעמיד על הכביש 150 אלף שקל, מחר אתה מפוטר, אתה צריך להאכיל 3 נפשות בבית, מה תעשה?@! ככה אתה לוקח ליסינג ואין לך דאגות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

יש לך 111K ש"ח בשלף?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שילוב של בורות פיננסית (לא טורחים לבדוק כראוי את העלויות לפני החתימה) וסלידה ממכוניות וכל מה שקשור בהן.

כשאתה שונא מכוניות ולא מוכן להשקיע בהן אפילו רגע אחד מעבר לנהיגה, כנראה שתהיה מוכן לשלם סכום מופקע

בשביל התחושה שאתה מקבל הכל בחינם ובקלות, למרות שבעצם אתה משלם על זה הון.

...Ignorance is bliss

פורסם
יש לך 111K ש"ח בשלף?

אין לי שקל. אני לוקח הלוואה מהבנק של 111K לשלוש שנים. הריבית שנותנים להלוואה כזאת בשנים האחרונות היא פריים מינוס חצי. נניח אפילו שילמת ב3 שנים 10% ריבית, אז זה יעלה לך עוד 10K, עוד 15K ,אפילו עוד 20K אם לקחת הלוואה בשוק השחור - עדיין לעומת הבחור שלקח ליסינג יצאת מורווח ב40K! וזאת אפילו אם לא היה לך שקל אחד.

פורסם

והחזר ההלוואה זה לא כסף?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל החישוב שלך מוטעה - העלות של הליסינג שציינת היא מהברוטו, אתה צריך לחשב כמה ירד לו מהנטו... (רמז - הרבה פחות, והפלה-בפלה, זה כבר יותר משתלם)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה מה שאמרתי - שהלוואה של 111K ל 3 שנים תעלה לך במקרה הכי גרוע 20K. וזה אם הלכת לגוף חוץ בנקאי ששחט אותך בריבית. עדיין הליסינג עלה 40K ש"ח יותר.

פורסם
הכל טוב ויפה, אבל החישוב שלך מוטעה - העלות של הליסינג שציינת היא מהברוטו, אתה צריך לחשב כמה ירד לו מהנטו... (רמז - הרבה פחות, והפלה-בפלה, זה כבר יותר משתלם)

החישוב הוא מהנטו, כנס בבקשה ללינק של המחשבון שנתתי ותכניס את הסכומים:זה יוצא 3,652 ש"ח חד וחלק מהנטו (כולל הפרשות).

לפי משכורת של 15K ברוטו והורדה של 3.5 מהברוטו לליסינג, ללא החזר הוצאות במקרה שלא לוקחים ליסינג.

http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc

כנס למחשבון השני. הזן את הנתונים:

משכורת בסיס חודשית 15000.

התשלום לחברה עבור הליסינג 3500 ש"ח.

החזר הוצאות 0 ש"ח. אגב אם יש גם החזר הוצאות במקרה שלא לקוחים ליסינג זה יוצא הרבה יותר.

תתייחס לתוצאה : עלות הליסינג מהשכר הכולל שזה העלות מהנטו + הפרשי תגמולים לפיצויים ופנסיה.

יש??? לא אמרת שלמדת באוניברסיטה? :-)

פורסם

לא יודע איך הפעלת את המחשבון אבל אני אומר לך שרכב ממוצע לעובד הייטק ממוצע יעלה 2500 עד 3500 ש"ח בחודש

קח 3000 בתור ערך שהוא אפילו סאב-אופטימלי.

שכחת כמה דברים שוליים:

שכחת שלרכב במשך 3 שנים יש "הפתעות" בדמות צמיגים, כנף שהשכנה ריסקה, רדיו שהתקלקל\נגנב.

מאזדה 3 בת 3 שנים לא תמכר במחירון עגול (תמיד יש מה להוריד)

והנה הדבר הכי חשוב:

עלות מימון ל 111 אלף ש"ח ל 3 שנים או הפסד על חוסר רוחח בהנחה שיש לך את הכסף ותוכל להשקיע אותו.

כמה ריבית ובצמוד למה לוקחים לך על מימון? או לחלופין כמה היית מרוויח בשלוש שנים האחרונות על קרן סולידית 80-20 ?

עשה חשבון כמו שצריך, כסף עולה כסף.

נקודת ה break-even היום היא בין 15 ל 20 אלף ק"מ, מי שעושה פחות ,עדיף לו פרטי, מי שיותר עדיף ליסינג.

יש לשים לב שבחלק מהחברות יש הגבלה על ק"מ.

בגדול ליסינג הופך לפחות כדאי ולרוב הצובור הוא שווה ערך לרכב חדש (מי שנוסע ממוצע) מכאן שרכב בן 3 יעלה פחות ולכן העלאת מיסי הליסינג תגרום עם הזמן להזדקנות ציי הרכב וכולנו נפסיד.

כבר היום אני מכיר כמה חברות שחוזרות לצי פרטית כמו פעם וזה כבר לא לשלוש שנים.

פורסם

החישוב לא מדויק , למרות שבשורה התחתונה למי שנוסע 15000 ק"מ בשנה לא כדאי רכב ליסינג.

אולי יש מקרים שבהם מי שמוותר על רכב ליסינג לא מקבל מהמעביד שום פיצוי, אבל זה לא הכלל.

לבעל הרכב יש סיכון שהרכב ינזק\יגנב והוא ישלם השתתפות עצמית, ואח"כ הביטוח יתיקר.

ההערכה של 2000 ש"ח ב 3 שנים למוסך היא נמוכה. ומה אם פעם פעמים יהיה צורך בפחחות \ צבע לכנף למשל ?

יהודה

פורסם
החישוב לא מדויק , למרות שבשורה התחתונה למי שנוסע 15000 ק"מ בשנה לא כדאי רכב ליסינג.

אולי יש מקרים שבהם מי שמוותר על רכב ליסינג לא מקבל מהמעביד שום פיצוי, אבל זה לא הכלל.

לבעל הרכב יש סיכון שהרכב ינזק\יגנב והוא ישלם השתתפות עצמית, ואח"כ הביטוח יתיקר.

ההערכה של 2000 ש"ח ב 3 שנים למוסך היא נמוכה. ומה אם פעם פעמים יהיה צורך בפחחות \ צבע לכנף למשל ?

יהודה

ההפרש הוא 60 אלף שקל! ולכל מקרי הפחחות יש ביטוח להזכירך. אז יקרה פעם אחת, יקרה פעמיים, יקרה 3 פעמים, לא תתקרב ל60 אלף שקל.

פורסם

ע"פ החישובים של פותח השירשור ליסינג פחות כדאי במשכורת הנתונה וע"פ הנתונים שהוא הכניס. עד כאן זה נכון. בהנחה באמת שאין בלת"מים כמו שמישהו ענה לו.

אולם, צריך להוסיף שמי שלא לוקח רכב בליסינג חייב המעסיק ע"פ חוק לשלם לו החזר הוצאות נסיעה (או בחלק מהמקרים אם יש הסכם עם וועד העובדים - החזר הוצאות רכב), זה מטה את הכף עוד יותר לטובת רכב פרטי ולא ליסינג. החזר הוצאות נסיעה הוא בסביבות 400 ש"ח לחודש או בסביבות 14,000 ש"ח לשלוש שנים.

ועוד פרט אחד - למרות שפותח השירשור השווה 2 רכבי מזדה-3 חדשים, אין שום מניעה לקחת באופן פרטי מזדה-3 בת שנה או שנתיים. אז גם עלות המימון אם ישנה היא נמוכה יותר, גם ירידת הערך נמוכה יותר וההפרש לטובת רכב פרטי גדל משמעותית.

אז נכון שזו לא השוואה של תפוח לתפוח כמו שהאמריקאים אומרים, אבל אם ללכת על פרטי כדי לחסוך בהוצאות, אין שום סיבה לא לעשות זאת כך. (כמובן שרכב ישן הרבה יותר יהיו לו עלויות אחזקה גבוהות יותר אבל רכב בן שנה שנתיים, לא בטוח. ההפך, אולי כבר נפטרו מ"מחלות הילדות" של הרכב)

פורסם

1. ליסינג מהנטו עולה 2500-3500 (כל חברה זה שונה, והרבה כבר מגבילים את הדלק, אצלי זה היה 3200).

2. בורות פיננסית אין, עובדי הייטק לרוב אנשים מאוד בקיאים בכלכלה, חשבונאות ויחסי עלות מול תועלת, בורות במכוניות יש, וזאת הסיבה העיקרית.

3. נהגתי 7 שנים על ליסינג, הרכבים נתקעו 3 פעמים ולא ממש שינה לי, נפרץ פעם ולא ממש שינה לי, היום כל חריקה קטנה הרכב אתה רץ לגוגל ואח"כ למוסך, בליסינג יש יותר שקט נפשי.

4. המקרה שלקחת מאוד בעייתי, עליית מחיר המאזדה הבסיסית ב 8K הוסיפה ~5K למחירון המשומשת.

5. יש הרבה דרכים לחסוך בעליות, אפשר לקנות רנו או סיטרואן (או כל רכב בעל ירידת ערך גדולה) בן 4 שנים, סופר מיני לרווקים או זוגות צעירים, לוותר על אוטומט בזבזני, והכי חסכוני קארפולינג לעבודה, זה חלק ניכר מהנסועה.

6. אני מכיר מעט מאוד נהגי ליסינג עם נסועה של 15K, נסה 30K.

• תוכן חדש...