Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי שהבנתי שהגולף שלי צריכה קולר לגיר ואני מתפלא שלא היה לפני יש לי מספר שאלות שצצו לי ושלא מצאתי עליהם תשובה בחיפוש בפורומים :

קודם כל לא ראיתי מדריך מצולם של התקנה כזאת , אין ? אולי אני יעשה את זה .

1 - ממספר רדיאטור חדשים שראיתי הבנתי שהרדיאטור נראה רגיל(לפחות מבחוץ) לכל דבר ואין בו משהו מיוחד , האם באמת כך הדבר ?

2 -מה לגבי הצינורות ,ראיתי שיש רגילות ויש כאלו שמצופות "רשת" ברזל , נראה לי מיותר הרי גם הצינורות של הרדיאטור הרגיל מגומי ?

3 - יש את הרדיאטור הגדול של המנוע ,ויש את המעבה של המזגן ,בנוסף לזאת אני יתקין את הרדיאטור לגיר זה יהיה 3 אחד אחרי השני ,לא נשמע "בריא" או נכון לגבי הרדיאטור האחרון , לא ?

4 - חפשתי מקום חלופי בשבילו ומצאתי שבצד שמואל של האוטו (עם אני מולו) יש מקום מתחת למיכל של הוישירים,לפני המיכל עיבוי בין הטמבו לגלגל (יכול להיות שצריך להיות שם משהו ולי חסר? ) ראיתי יש שם מקום לחורי ברגים ורווח גדול ולא מנוצל מה שמחזק את ההרגשה שצריך להיות שם משהו .

5 - כפי שהבנתי הרדיאטור ממשיך עם זרימת המים ,הגיוני שהיציאה שלו תחובר לכניסה של הגיר ופה הענין מסתבך יותר .

6 - לאן לחבר אותו , בהמשך לרדיאטור ,יש כניסה ויציאה בקולר ? (הסתכליתי לא מצויין) או פשוט לחבר את הכניסה לכניסה של הקולר המקורי ואת היציאה ליציאה דבר שיחייב להעביר 2 צינורות הלוך ו2 צינורות חזור עד הרדיאטור החדש ובחזרה ?

7- להשאיר את הקולר המקורי או להוציא אותו ,אם להוציא אז מה עם היציאות של הקולר יש גם מתחת לקולר 2 מחברים ?

עם משהו התקין או התקינו לו ויכול לעזור לי אשמח . ואם יהיה תמונות יהיה עוד יותר ברור .

שבת שלום וחג שמח שחר

נ.ב. לגבי הר רדיאטור של המנוע ,ראיתי שהוא מלא ליכלוך ושאריות דבורים (מענין למה רק דבורים?) איך אני יכול לנקות אולו מבחוץ ? לחץ אוויר ? עדיף מהצד של המנוע ?

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם
מצורפים קישורים המסבירים את תהליך ההתקנה על קולר חיצוני.

http://ch4n.com/01m.pdf - מתואר החלפת שמן ופילטר - הוחלף בטיפול.

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=4457289 - יפה ונחמד אבל החלק הכי חשוב של החיבורים לא מצולם .

http://www.transmissionpartsusa.com/VW_Torque_converter_clutch_boost_valve_sleeve_p/400-11981401k.htm

- לינק לקנית חלקים ?

תודה אבל זה לא עזר לי .

פורסם

לילה טוב

אם זכור לי, רון הציע לך להיכנס אליו למוסך ולבדוק לעומק מה מצב הגיר. האם ביקרת אצלו? אם לא, אני חושב שאתה פועל הפוך. אם הגיר אצלך עשה את שלו, אין טעם להתקין קולר חיצוני. חבל על הכסף ועל הזמן. היום כשמשפצים גיר כמו שלך, מתקינים יחד עם השיפוץ, אם הוא מתבצע במקום שמכבד את עצמו ומכיר את הרכב, קולר מוגדל בין כה. לכן, ברר אם הגיר זקוק לשיפוץ כך או כך. אם כן, סכם עם בעל המוסך שהקולר יקוזז לך מהעבודה ומהשיפוץ. אני ראיתי הליך הרכבה של קולר כזה. אין מקום לאדם לא מנוסה לבצע זאת, מהסיבה שהדבר כרוך בד"כ בפירוק הקולר הישן, וכנראה בהוספת שמן גיר, שעם פירוק הקולר הישן (ממה שאני הבנתי) יחסר. מה גם שזו מערכת דלא הייתי ממליץ למי שחסר ניסיון להתעסק איתה. זו דעתי. זו עבודה שלאדם מנוסה לקחת שעתיים ולא נראה לי שמומלץ לבצע זאת לבד.

לילה טוב

פורסם

אומרים שאחרי שינה טובה הדברים מסתדרים בראש לבד ,אז הבנתי שיש להאריך את הצינור הראשון לרדיאטור החדש ואת היציאה ממנו להכניס לאיפה שפירקתי את הצינור כך המים שיכנסו יהיה אחרי הקירור של הרדיאטור .

לגבי השיפוץ תיבה ,האוטו נוסע שהוא קר בצורה טובה ורק אחרי שהוא מתחמם יש בעיות .

• תוכן חדש...