Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני מקווה שאתה והילדה בסדר.

הגורם החשוב ביותר בחישוב הסיכוי לפגיעה, הוא החשיפה. רכב יומיומי שמשמש לכל הנסיעות המנהלתיות ועושה 16-20K ק"מ בשנה כולל בגשם/לילה/ערפל, חשוף לתאונות הרבה יותר מרכב אספנות שנוסע רק 1000 ק"מ נינוחים ואיטיים בסופי השבוע השמשיים של האביב. תעריפי ביטוח החובה שלנו משקפים מציאות זו.

לא ניתן להפוך רכב מיושן לבטוח כמו רכב מודרני. חגורות בטיחות אפשר להוסיף, כסאות להחליף, מראות להגדיל, ואולי גם בלמים לשדרג, אבל אי אפשר להוסיף ABS, בקרת יציבות, אזורי קריסה, כריות אויר וכו. וכו. מסיבה זו צריך להתייחס לעניין כתחביב, ולא לשפוט את מכונית האספנות לפי מדדי המכונית היומיומית.

חג שמח,

נמרוד

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועוד דבר בנושא בטיחות בדרכים - שמירת מרחק מהרכב לפנים היא אחד מהעקרונות החשובים ביותר במניעת תאונה... גם עם הרכב מאחור!

ושמירת מרחק ברמות, לא את השניה המחוייבת בחוק, ולא שתי שניות המוזכרות בתורות הנהיגה המונעת - 3 שניות. התנהלות כזו תאפשר לכם למנוע כמעט כל תאונה שקשורה בתאונת פנים-אחור, אפילו כשהעניינים מסתבכים בבת אחת על כביש מהיר (מכונית שלפניכם נתקלת במעקה בטיחות ופתאום נצבת לרוחב הכביש מתחת לאף שלכם, לדוגמא).

שמירת מרחק כזו תקטין משמעותית את הבלאי של הרכב מכל הבחינות ותחסוך לכם דלק.

שלא יהיו אי הבנות, אני מאמין שרוב כמעט מוחלט של המשתמשים ברכבי אספנות נוהגים כך, אבל כשמבינים שתאונות פנים-אחור הן הנפוצות ביותר, ומפנימים את שמירת המרחק הזו, חוסכים צרות, דלק ובלאי.

ורענון למי שלא מכיר את הטכניקה לבדיקה עצמית של שמירת מרחק נכונה (בדיקה שכדאי לעשות מדי פעם בכל מקרה בכל סוג של רכב):

בעת נסיעה, בכל מהירות ובכל סוג של כביש, מאחורי רכב אחר, שמים לב למשהו קבוע בצד הדרך (עמוד חשמל, תמרור, עץ...) וכשאחורי הרכב שלפניכם עברו את המשהו הזה, סופרים "21, 22, 23" לאט,בנחת. אם בתום ה- 23 עדיין לא הגעתם למשהו הקבוע, אתם סופר בסדר. אם כן, תגדילו, תגדילו.

דרך אגב, שיטה בדוקה להגעה לרמזורים שספק לגבי משך הירוק - גולשים לעבר הרמזור בנחת, וכשמגיעים לחץ הכיוון השלישי מהרמזור שעל הכביש ועדיין ירוק, מאיצים ועוברים בכל מקרה. אין סיכוי שתיתפסו, אפילו לא בצהוב, ואז הנושא של בלימה חדה פשוט נמנע באופן מוחלט.

סעו בבטיחות, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
ראשית, אני מקווה שאתה והילדה בסדר.

הגורם החשוב ביותר בחישוב הסיכוי לפגיעה, הוא החשיפה. רכב יומיומי שמשמש לכל הנסיעות המנהלתיות ועושה 16-20K ק"מ בשנה כולל בגשם/לילה/ערפל, חשוף לתאונות הרבה יותר מרכב אספנות שנוסע רק 1000 ק"מ נינוחים ואיטיים בסופי השבוע השמשיים של האביב. תעריפי ביטוח החובה שלנו משקפים מציאות זו.

לא ניתן להפוך רכב מיושן לבטוח כמו רכב מודרני. חגורות בטיחות אפשר להוסיף, כסאות להחליף, מראות להגדיל, ואולי גם בלמים לשדרג, אבל אי אפשר להוסיף ABS, בקרת יציבות, אזורי קריסה, כריות אויר וכו. וכו. מסיבה זו צריך להתייחס לעניין כתחביב, ולא לשפוט את מכונית האספנות לפי מדדי המכונית היומיומית.

חג שמח,

נמרוד

היי דוקטור,

כאשר דיברת על 'רכב אספנות שנוסע רק 1000 ק"מ נינוחים ואיטיים בסופי השבוע השמשיים של האביב' - בוודאי חלפה במוחך התמונה אשר להלן:

NIM3.jpg

חג שמח וכשר :)

פורסם

[

התאונה הנפוצה ביותר ולכן מסוכנת ברכב אספנות, היא התנגשות פנים-אחור, וצליפת השוט ממש מסכנת חיים.

בזמנו היו משענות ראש שאפשר היה להוסיף על גב המושב (שנות השישים). אלו יקטינו משמעותית את הסכנה והכאבים מבלי לפגוע ולוא כהוא זה באוטנטיות של הרכב, השאלה רק אם ואיפה אפשר להשיג...

המשענות האלה היו סכנה לנוסעים לכן אתה לא מוצא אותם ,

מאחר והחלק המתלבש על גב הכיסא היה פוגע קשות בגב הנהג.

פורסם

הי,

אתמול הלכתי לראות את הרכב שלי שהגיע לנמל, וגיליתי שעשו לי תאונה ונזק ברכב בזמן ההובלה ,

הלוואי שהמכה שהבן זו**ה עשה לי עברה ישירות לגב שלו...

הנה תמונה של הנזק ...

DSCN4884.jpg

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
הי,

אתמול הלכתי לראות את הרכב שלי שהגיע לנמל, וגיליתי שעשו לי תאונה ונזק ברכב בזמן ההובלה ,

הלוואי שהמכה שהבן זו**ה עשה לי עברה ישירות לגב שלו...

הנה תמונה של הנזק ...

יכול להיות שזה יהיה לטובתך....שנאמר, "מעז יצא מתוק". יש לך הוכחה שלא כל מה שנראה נוצץ וחלק, אכן משופץ כראוי. המכה הוציאה את חומר הפחחות שעשו לה....ויכול להיות שעוד חלקים ברכב "מלאים בחומר פחחים"..., מה שמוריד את ערכו של הרכב.

מקווה שנראה אותה/ך במהרה במפגש השפלה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
ה

ואם אנחנו כבר בסביבה (ואני יודע שאני חוזר על עצמי, אבל ליתר בטיחות, תרתי משמע): חגורות בטיחות אמנם אינן חובה ברכבים מתחת לשנת 68, אבל עיגונים עבורן יש ברכבים אירופאים משנים קודמות, אולי אפילו הרבה (ראיתי תמונה של דגם של VW BUS מהדגם הראשון... ואפילו בדגם היו חגורות בטיחוות!).

פוגע באוטנטיות או לא, ממליץ לכולם להתקין חגורות בטיחות אוטומטיות, ולהשתמש בהן. העלות לא נוראית (לא זוכר כמה), והתועלת...

ואל תחפשו חגורות בטיחות מפירוק - אסור להתשמש בכאלו, אינכם יודעים מה הן עברו.

סעו בבטיחות, דב

היי דב

אשמח לדעת איפה ניתן לרכוש חגורות בטיחות, סליחה על הבורות אבל זה לא פריט שקונים בחנויות ח"ח, או שאני טועה?

תודה

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

בזמנו קיבלתי המלצה על גדא בת"א.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120268&highlight=%D7%92%D7%93%D7%90

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
תודה רז, מצאתי אותם בדפי זהב:mm_yeah:

גם אני ממליץ על "גדא". אפשר לקנות שם חגורות חדשות מושלמות (כולל התקנה, אם נדרש - אם כי די פשוט, בד"כ, לעשות זאת לבד), וגם מיני "הכלאות"- החלפת אבזמים, החלפת בד החגורה (כאשר הוא בלוי) למנגנון קיים. הציוד שלהם, וגם העבודה מקצועיים מאד.

המחירים סבירים, אם כי לא נורא זולים.

עודד

פורסם

זה מזכיר לי משהו.

לפני הרבה שנים הייתי בקורס נהיגה מונעת צבאי, שדווקא היה לא רע.

הקרינו בו סרטים של פגיעת רכבים בקיר. הסרטים היו ישנים מאוד וכיכבו בהם "טנקים" אמריקאיים משנות ה 60 וה70

זה היה פשוט מזעזע. הטנק נכנס בקיר והמנוע מגיב בטיסה מאפס למאה במהירות שלא היתה מביישת פרארי, ישר לתוך הראש של הנוסעים. זוכרים את הבדיחה העתיקה על מה הדבר האחרון שעבר בראש של המורה מהצלאנג'ר? (המנוע) מסתבר שבתאונה מה שהיה עובר בראש של טאנקיסט כזה היה וי 8

היה רק רכב אחד יוצא דופן (ולא אמריקאי) שהיה מרצדס 280 שנת 70 בערך. הוא נכנס בקיר, הכנפיים עפו לכיוון האטמוספירה, אבל כלוב המנוע נשאר שלם. זה היה מרתק במיוחד כי במקרה זה אחד הרכבים הראשונים שהיתה בהם תפיסת בטיחות מודרנית יחסית והוא נחשב פורץ דרך ומתקדם (גם) בתחום הזה.

נכון שלא כולם מומחים כאן דווקא בתחום הבטיחות, אבל למילה "טנק" אין שום קשר לבטיחות.

וחוץ מזה, רכב אספנות לא בטוח, נקודה.

סעו בזהירות...

פורסם

היה רק רכב אחד יוצא דופן (ולא אמריקאי) שהיה מרצדס 280 שנת 70 בערך. הוא נכנס בקיר, הכנפיים עפו לכיוון האטמוספירה, אבל כלוב המנוע נשאר שלם. זה היה מרתק במיוחד כי במקרה זה אחד הרכבים הראשונים שהיתה בהם תפיסת בטיחות מודרנית יחסית והוא נחשב פורץ דרך ומתקדם (גם) בתחום הזה.

סעו בזהירות...

אני מקווה שאתה מתכוון ל"כלוב" תא הנוסעים. גורלו של המנוע פחות מדאיג במקרה כזה...

עודד

פורסם

התכוונתי דווקא למסגרת תא המנוע.

למרות שהוא היה מודרני יחסית, בשנים האלו לא היו עדיין איזורי קריסה.

בניגוד לאמריקאיות שהפכו בתאונה ל x19 (הכוונה למנוע מרכזי, שזה לא נחמד כשבדיוק שם יושב הנהג) לפחות במרצדס המנוע נשאר במקום ולא עף לתוך תא הנוסעים.

• 3 שנים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...