Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Dont worry...

It'll buff out!

I think? :oops:

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סתם ויכוח מפגר שהיה לי עם חבר. האמת היא שזה די מעצבן אפילו שאדם הולך לפי עקרונות של עבר ולא על פי היגיון.

בבעלותו טויוטה קורולה שנת 2002, אני כרגע מתנייד (ומחר מחזיר) בקאיה פיקנטו חדשה. אציין שבקאיה 6 כרית אוויר וESP, בהשוואה לטויוטה ששם יש אם אינני טועה רק 2 כריות ואין ESP(או אולי יש, יתקנו אותי מומחים).

חברי טוען שהרכב שלו קיבל 5 כוכבי בטיחות ואני אומר שמאז שהסטנדרט השתנה ובגלל ההתקדמות, 5 כוכבים של לפני 11 שנה במקרה הטוב, שווים ל4 כוכבים של עכשיו(כמו שיש בפיקאנטו).

הוא בא בטענה שעובי הפח משנה משהו (למרות שגם הפח של הקורולה דק יחסית). והכי משעשע שהוא טוען שהרכבים של פעם יותר בטוחים מהרכבים של עכשיו. על זה בכלל לא הגבתי למעט פרצוף כזה :roll:

עכשיו, היות והויכוח איתי, אשמח אם מביני עניין יגיבו פה את דעתם ויאמרו מי צודק.

פורסם

זה תלוי.

אם אתה משווה התנגשות של הרכבים בקיר, אז ללא ספק הקיה פי 100 יותר בטיחותית.

התנגשות של הרכבים אחד בשני היא יותר בעייתית. למרות ה-5 כוכבים הקיה שוקלת כמו נוצה והאנרגיה שהיא תקבל מקורולה ששוקלת 400 קילו יותר ממנה, יכולה להיות הרסנית הרבה יותר מאשר הנזק שיעשה לקורולה. בכול מקרה גם במקרה הזה, אני מהמר שהפיקאנטו תהיה יותר בטיחותית.

מלבד זה כול מה שהוא אמר על פח דק, סטנדרט כוכבי הבטיחות, ובטיחות רכבים, זה הכול שטויות.

פורסם
סתם ויכוח מפגר שהיה לי עם חבר. האמת היא שזה די מעצבן אפילו שאדם הולך לפי עקרונות של עבר ולא על פי היגיון.

בבעלותו טויוטה קורולה שנת 2002, אני כרגע מתנייד (ומחר מחזיר) בקאיה פיקנטו חדשה. אציין שבקאיה 6 כרית אוויר וESP, בהשוואה לטויוטה ששם יש אם אינני טועה רק 2 כריות ואין ESP(או אולי יש, יתקנו אותי מומחים). אין ESP אצלו

חברי טוען שהרכב שלו קיבל 5 כוכבי בטיחות ואני אומר שמאז שהסטנדרט השתנה ובגלל ההתקדמות, 5 כוכבים של לפני 11 שנה במקרה הטוב, שווים ל4 כוכבים של עכשיו(כמו שיש בפיקאנטו). אין המרה בין 5 כוכבים של פעם לציון של היום, מה גם שהמבחן והתנאים השתנו לפחות פעמיים שאני זוכר, כנראה שהם השתנו יותר מפעמיים ובכל פעם הוחמרו התנאים

הוא בא בטענה שעובי הפח משנה משהו (למרות שגם הפח של הקורולה דק יחסית). לא משנה כלום והכי משעשע שהוא טוען שהרכבים של פעם יותר בטוחים מהרכבים של עכשיו. שטותעל זה בכלל לא הגבתי למעט פרצוף כזה :roll:

עכשיו, היות והויכוח איתי, אשמח אם מביני עניין יגיבו פה את דעתם ויאמרו מי צודק.

אבל כן ראוי לציין כי התנאים הם פר קטגוריה, היינו 5 כוכבים בקורולה 2013 אינם שווי ערך ל-5 כוכבים בקאיה פיקנטו

או במילים אחרות 4 כוכבים בקטגוריית קומפקטיות (שזה הקורולה) מול 4 כוכבים בקטגוריית המיני - הקומפקטית תהיה בטוחה יותר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הקורולה שלו, בהנחה והיא הדור שיצא ב-2002, קיבלה 4 כוכבים ביורונקאפ. המבחן של אז היה הרבה פחות מחמיר מהמבחן של היום, מה שאומר שבמונחים של ימינו רוב הסיכויים שהיא הייתה מוציאה שלושה. אני מעריך שבהתנגשות בחפץ דומם, פיקנטו בהחלט תהיה בטוחה יותר, משמעותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה תלוי.

אם אתה משווה התנגשות של הרכבים בקיר, אז ללא ספק הקיה פי 100 יותר בטיחותית.

התנגשות של הרכבים אחד בשני היא יותר בעייתית. למרות ה-5 כוכבים הקיה שוקלת כמו נוצה והאנרגיה שהיא תקבל מקורולה ששוקלת 400 קילו יותר ממנה, יכולה להיות הרסנית הרבה יותר מאשר הנזק שיעשה לקורולה. בכול מקרה גם במקרה הזה, אני מהמר שהפיקאנטו תהיה יותר בטיחותית.

מלבד זה כול מה שהוא אמר על פח דק, סטנדרט כוכבי הבטיחות, ובטיחות רכבים, זה הכול שטויות.

נתחיל מזה שההבדל בין קורולה 2002 לפיקנטו הוא לא400 קילו אלא יותר לכיוון ה150.

נמשיך בזה ש"עובי" הפח רלוונטי רק במקרה ויורים לך על הרכב, מה שרלוונטי בתאונה זו הצורה שבה מהנדסי הרכב תכננו אותו לקרוס, ואין שום ספק שב10 שנים התעשייה התקדמה מאד.

אם החבר שלך רוצה דוגמא טובה לעניין הזה, כנס ליוטיוב ותכתוב fifth gear renault modus volvo.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תראה לחבר שלך את הסרטון הזה:

qBDyeWofcLY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ולמשהו קיצוני בהרבה, אפשר לראות את הסרטון הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=fPF4fBGNK0U דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עד אמצע 2001 הדירוג המקסימלי היה 4 כוכבי בטיחות, והראשונה לקבל כוכב חמישי היתה רנו לגונה.

היות והרכב של חברך הוא כנראה מדגם שיצא ב-2001, או לפני 2001, אין מצב שהיו לו 5 כוכבים.

גם לדעתי לא נכון להשוות מבחנים שונים כאשר יש פער של הרבה שנים, בו חלה החמרה בבדיקות ודרישות הבטיחות במקביל להתקדמות במערכות הבטיחות ובמודעות להן (בינינו - כנה אנשים בישראל נתנו עדיפות לשיקול בטיחות הרכב עד אמצע שנות ה-2000?)

הגודל לא קובע כאן. אני זוכר (ולא מוצא) סרטון של וולבו ישנה שנחשבה פעם הכי בטוחה, מול יאריס 2003 - גם בו היאריס יצאה עם שמירה טובה משמעותית על הנוסעים מול פגיעות חמורות בנוסעי הוולבו.

אם ישוו דגם מול דגם מאותה שנה - או אז נוכל להסיק מסקנות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

עבורי, ברגע שבדיון על רכבים מישהו מזכיר את המילה "פח", אוטומטית הוא נתפס בעיניי כאחד שאין שום מושג קלוש בתחום.

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...