Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה תלוי.

אם אתה משווה התנגשות של הרכבים בקיר, אז ללא ספק הקיה פי 100 יותר בטיחותית.

התנגשות של הרכבים אחד בשני היא יותר בעייתית. למרות ה-5 כוכבים הקיה שוקלת כמו נוצה והאנרגיה שהיא תקבל מקורולה ששוקלת 400 קילו יותר ממנה, יכולה להיות הרסנית הרבה יותר מאשר הנזק שיעשה לקורולה. בכול מקרה גם במקרה הזה, אני מהמר שהפיקאנטו תהיה יותר בטיחותית.

מלבד זה כול מה שהוא אמר על פח דק, סטנדרט כוכבי הבטיחות, ובטיחות רכבים, זה הכול שטויות.

ההבדל במשקל בין פיקנטו לקורולה ישנה (לפני הדגם ששווק אצלנו החל מ-2003) הוא 70 +/- קילו סה"כ.

חוץ מזה שהכי חשוב זה עובי הפח, ואת זה כל אחד יודע.

תגובה של אושריקו בעוד 1,2,3...

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל כן ראוי לציין כי התנאים הם פר קטגוריה, היינו 5 כוכבים בקורולה 2013 אינם שווי ערך ל-5 כוכבים בקאיה פיקנטו

או במילים אחרות 4 כוכבים בקטגוריית קומפקטיות (שזה הקורולה) מול 4 כוכבים בקטגוריית המיני - הקומפקטית תהיה בטוחה יותר

סתם בשביל הפרוטוקול- לפיקנטו יש 5 כוכבים ולא 4.. חח תקראו לי קטנוני:lol:

פורסם

לפיקנטו יש 4.

אם הבקרת יציבות היתה סטדרטית באירופה אז היא היתה מקבלת 5.

ככה שהפיקנטו הישראלית זכאית ל-5.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקורולה מנצחת כי משולבים בה אלמנטים בטיחותיים מעולם התעופה. הקורולה מיוצרת ביפן בשיתוף עם העשייה האווירית ואלביט.

לפיקנטו יש חיסרון גדול בפח דק במיוחד, בגלל שהצפון קוראנים כל הזמן גונבים מתכות לטילים שלהם מהדרום והמחסור הזה מתבטא בפח דק במיוחד בתעשיית הרכב הדרום קוראנית. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרו לפניי יש החמרה במבחני הריסוק והקפדה רבה יותר בייצור הרכב.

הקידמה רק הוסיפה ושיפרה את מכלול הבטיחות ברכבים:כריות אויר, חגורות בטיחות מתוחכמות, קורות פלדה , אזורי ספיגת אנרגיה ,תא נהג קשיח,ועוד. ועוד לא דברנו על בטיחות אקטיבית שלדות מאוזנות,הנעה כפולה: התנהגות כביש , יכולת בלימה, שדה ראיה ,סביבת נהג אינטואיטיבית..

פורסם

תתפלאו (אולי) לדעת כמה אנשים עדיין חושבים שיש קשר ישיר בין עובי הפח לבין הבטיחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה עצוב, הכרתי מהנדס במפעל בטחוני שעבדתי בו פעם שחשב כך והתווכח איתי על זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי בעובי הפחים שריתכו לו.

פורסם
למרות ה-5 כוכבים הקיה שוקלת כמו נוצה והאנרגיה שהיא תקבל מקורולה ששוקלת 400 קילו יותר ממנה, יכולה להיות הרסנית הרבה יותר מאשר הנזק שיעשה לקורולה. בכול מקרה גם במקרה הזה, אני מהמר שהפיקאנטו תהיה יותר בטיחותית.

נתחיל מזה שההבדל בין קורולה 2002 לפיקנטו הוא לא400 קילו אלא יותר לכיוון ה150.

ההבדל במשקל בין פיקנטו לקורולה ישנה (לפני הדגם ששווק אצלנו החל מ-2003) הוא 70 +/- קילו סה"כ.

קורולה משקל בליברות 2,498 שמומר ל1,133 קילו.

http://car-safety-ratings.findthedata.org/q/3690/1038/How-much-does-the-2002-Toyota-Corolla-weigh

פיקנטו במבחר דגמים, 915-950 קילו.

http://carleasingmadesimple.com/business-car-leasing/kia/picanto/kerb-weight/

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הוא בא בטענה שעובי הפח משנה משהו (למרות שגם הפח של הקורולה דק יחסית). והכי משעשע שהוא טוען שהרכבים של פעם יותר בטוחים מהרכבים של עכשיו.

תן לו לקרוא את זה, בהודעה מספר 7 בשרשור זה.

קצת על בטיחות הממוטות:

היה פה פעם שרשור, שבו טען מישהו שבגלל המסה שלהן, ה"ממוטות" בטוחות ממכוניות בנות זמננו. נהפוך הוא.

אין בהן תכנון המתייחס לבטיחות, לא אקטיבית ולא פאסיבית.

המסה כשלעצמה אינה נותנת חוסן. בטח שלא המיתוסים על "הפח העבה של המכוניות של פעם". ללא אזורי קריסה, כל האנרגיה הנספגת בתאונה מועברת לתא הנוסעים, אל הנוסעים עצמם.

אם ניקח לדוגמא טנק, שנוסע ומתנגש בצוק מולו - גם אם לטנק לא ייגרם נזק חיצוני רב - בתאונה כזו יגרם נזק ממשי לאנשי הצוות בפנים.

המכוניות "ההן", תוכננו עם שלדה קשיחה ללא אזורי קריסה, ללא "כלוב בטיחות",

חגורות הבטיחות הוכנסו לשימוש בשנות ה-60, (וגם אז, רק במושבים הקדמיים, ועיגון מותניים 2 נקודות בלבד),

משענות הראש (למניעת אפקט צליפת שוט בפגישה מאחור) לא היו קיימות,

אזורים סופגי אנרגיה בפנים הרכב לא היו קיימים. לוח השעונים היה מתכתי, הגה קשיח, ידיות בולטות כמו שיפודים (בניגוד לרכב בן זמננו עם כריות אויר / הגה גמיש סופג אנרגיה / לחצנים שקועים וכו'),

שמשות הרכבים היו מזכוכית רגילה,המסוכנת במעופה אם מתנתקת, או אם פוגע בה חס וחלילה ראש או איבר אחר, בסרטון המצמרר שהועלה ממש רואים את הזכוכית הקדמית מועפת, ואת יתר השמשות הופכות לרסיסים המתעופפים לכל עבר.

וכל זאת עוד לפני שדיברנו על אמצעי בטיחות נוספים - בקרת החלקה / ABS / מותחני חגורות / הגה קורס / כריות אויר, או להולכי רגל במקרה של פגיעה של רכב באדם (פנסים / גריל וכנפיים מחומרים פלסטיים רכים במכוניות בנות זמננו, מול השיפודים והדוקרנים בפנסי ובכנפי המכוניות דאז).

בקיצור - סעו בזהירות, ואל תסתמכו לא על הטכנולוגיה (בטח שלא ברכבי אספנות), ולא על הנהגים / הולכי הרגל האחרים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שתי אופציות: או למצוא כסאות מדגם יותר חדש כבר עם משאנות ראש (זה מה שאני עשיתי בזמנו), או לחפש משאנות ראש, שמרכיבים (מלבישים) על המשאנת המקורית, ויש כאלה. אישית- למה להרוס מקוריות באוטו הזה- הרבה בטיחות זה לא מוסיף, לדעתי. אם הייתי חושב לפני יותר מ-10 שנים במושגים של האספנות- בחיים לא הייתי מחליף אז את הכסאות המקוריים שלי לכסאות מדגם שנת 77 או 8, שאז פשוט חשבתי שיותר יפים.

אז קח ממנו את הכסאות המקוריים, ותביא לו את החדשים יותר, עם משענות הראש, ובא לציון גואל.

NSU Club Israel

• תוכן חדש...