Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חראם על הבל איר..

לשני המכוניות משקל זהה, פחות או יותר, והכוחות שהופעלו עליהן בתאונה שווים.

בסצינת ההתנגשות קל להבחין איך המאליבו "משתמשת" בבל איר, שלה אין אזורים סופגי אנרגייה ותא נוסעים מוגן.

לנהג הבל איר אין סיכוי לצאת בחיים בתאונה כזו, ואילו נהג המאליבו נפצע קל בלבד;

וזו גם הוכחה לכל מי שטוען שפעם בנו "טנקים" - זה פשוט לא נכון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וזו גם הוכחה לכל מי שטוען שפעם בנו "טנקים" - זה פשוט לא נכון.

מסכים איתך, הרבה אומרים שפעם בנו את הרכבים הרבה יותר חזקים בגלל הפח העבה שגורם לרכב להיות חזק בתאונה או המכסה מנוע הארוך שמגן עליך מתאונה.

זה סרטון שאני צריך לשמור.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אל תאמינו לסרט המפחיד.

הכל קונספרציה כדי להוריד את המחיר של השברולטים הישנים...

האמת ממש מפחיד.

שלמה דן גדרון

פורסם

קצת על בטיחות הממוטות:

היה פה פעם שרשור, שבו טען מישהו שבגלל המסה שלהן, ה"ממוטות" בטוחות ממכוניות בנות זמננו. נהפוך הוא.

אין בהן תכנון המתייחס לבטיחות, לא אקטיבית ולא פאסיבית.

המסה כשלעצמה אינה נותנת חוסן. בטח שלא המיתוסים על "הפח העבה של המכוניות של פעם". ללא אזורי קריסה, כל האנרגיה הנספגת בתאונה מועברת לתא הנוסעים, אל הנוסעים עצמם.

אם ניקח לדוגמא טנק, שנוסע ומתנגש בצוק מולו - גם אם לטנק לא ייגרם נזק חיצוני רב - בתאונה כזו יגרם נזק ממשי לאנשי הצוות בפנים.

המכוניות "ההן", תוכננו עם שלדה קשיחה ללא אזורי קריסה, ללא "כלוב בטיחות",

חגורות הבטיחות הוכנסו לשימוש בשנות ה-60, (וגם אז, רק במושבים הקדמיים, ועיגון מותניים 2 נקודות בלבד),

משענות הראש (למניעת אפקט צליפת שוט בפגישה מאחור) לא היו קיימות,

אזורים סופגי אנרגיה בפנים הרכב לא היו קיימים. לוח השעונים היה מתכתי, הגה קשיח, ידיות בולטות כמו שיפודים (בניגוד לרכב בן זמננו עם כריות אויר / הגה גמיש סופג אנרגיה / לחצנים שקועים וכו'),

שמשות הרכבים היו מזכוכית רגילה,המסוכנת במעופה אם מתנתקת, או אם פוגע בה חס וחלילה ראש או איבר אחר, בסרטון המצמרר שהועלה ממש רואים את הזכוכית הקדמית מועפת, ואת יתר השמשות הופכות לרסיסים המתעופפים לכל עבר.

וכל זאת עוד לפני שדיברנו על אמצעי בטיחות נוספים - בקרת החלקה / ABS / מותחני חגורות / הגה קורס / כריות אויר, או להולכי רגל במקרה של פגיעה של רכב באדם (פנסים / גריל וכנפיים מחומרים פלסטיים רכים במכוניות בנות זמננו, מול השיפודים והדוקרנים בפנסי ובכנפי המכוניות דאז).

בקיצור - סעו בזהירות, ואל תסתמכו לא על הטכנולוגיה (בטח שלא ברכבי אספנות), ולא על הנהגים / הולכי הרגל האחרים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לי מלחתחילה לא היה ספק. כי המכוניות של היום תוכננו כדי לספוג, ולהציל את הנהג, ומכוניות של "פעם"- כדי להיות יפות, ולהמכר טוב כתוצאה מכך! מה עוד, שאני מניח, שיש משקל לא מבוטל לכך, שלאוטו הישן, שהשתתף בטסט- יש כבר עייפות החומר המצטברת של 40 שנה פלוס וחלודות, גם אם לא רואים. בקיצור- מי, שרוצה לנסוע עם האוטו העתיק- בטיחות שלא יחפש שם, כי לא ימצא אותה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אם כבר העליתם את נושא הבטיחות יש לי שאלה. אצלי בקפרי אין משענות ראש ואין גם שום הכנה או משהו כזה. איך אני בכל זאת יכול להרכיב ?

27072008(002).jpg

פורסם

שתי אופציות: או למצוא כסאות מדגם יותר חדש כבר עם משאנות ראש (זה מה שאני עשיתי בזמנו), או לחפש משאנות ראש, שמרכיבים (מלבישים) על המשאנת המקורית, ויש כאלה. אישית- למה להרוס מקוריות באוטו הזה- הרבה בטיחות זה לא מוסיף, לדעתי. אם הייתי חושב לפני יותר מ-10 שנים במושגים של האספנות- בחיים לא הייתי מחליף אז את הכסאות המקוריים שלי לכסאות מדגם שנת 77 או 8, שאז פשוט חשבתי שיותר יפים.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אם כבר העליתם את נושא הבטיחות יש לי שאלה. אצלי בקפרי אין משענות ראש ואין גם שום הכנה או משהו כזה. איך אני בכל זאת יכול להרכיב ?

כמו שנאמר לעיל אפשר להחליף מושבים אבל אז הרכב אינו מקורי.

ניתן להתקין משענות ראש אם מפרקים את הריפוד עד למסגרת הכסא ומרתכים בסיס למשמענות ראש. (גם אז הרכב אינו מקורי אבל קצת יותר מקורי).

עשיתי את זה בשברולט 57 ובטריומף ספיטפייר 1969.

משענות הראש ש"מלבישים" על הכסא לא מוסיפות בטיחות ויתכן וגם יוצרות סיכון.

אגב בארה"ב הציעו חגורות בטחון במושבים הקדמיים כבר באמצע שנות החמישים.

הנה מודעה של פורד מ1956 ביחס ל"רכב בטוח"

56fordvictoria_sedan.jpg

שלמה דן גדרון

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא ידעתי שקיים דבר כזה:

סובארו GLF שנת 80

המבחן בוצע באריזונה, יוני שנת 80, מהירות ההתנגשות 35 מייל (56 קמ"ש).

IUJshjjJgiQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

למי שאין סבלנות לראות הכל, תדלגו באיזה שהוא שלב ל2-3 דקות האחרונות, אין מילים בפי.

פורד טרנזיט שנת 78

הדמייה של פגיעת משאית מאחורה, אין פרטים על מהירות

0ebzvNQ59Jk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורד פיירמונט שנת 78

הדמייה של פגיעה מאחורה, אין פרטים על מהירות

o6t4VxjqOpE דרך יוטיוב

אולדסמוביל קטלס 79

אפריל 79, הדמייה של פגיעת חזית במהירות 39 מייל (62.4 קמ"ש)

seCv0YlynM4 דרך יוטיוב

פורד טורינו 75

בוצע במאי 78, הדמייה של פגיעת חזית במהירות 59.1 מייל (94.5 קמ"ש)

_kfW_-8BdqA דרך יוטיוב

יש עוד הרבה, אני מוסיף עוד לינקים.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני משתדל לעלות רק מה שרלוונטי לגבינו.

וולוו 244DL שנת 75

הדמייה של פגיעת חזית ב 45 מייל (72 קמ"ש), בוצע ביוני 78

0q-XB_P_LUs דרך יוטיוב

מרצדס 240D שנת 80

הדמייה של פגיעת חזית ב 35 מייל (56 קמ"ש), בוצע ביוני 1980 (אותם תנאים כמו הסובארו)

lgegEGQAsIk דרך יוטיוב

בדקה האחרונה רואים שאפשר לפתוח את הדלתות.

ביואיק ריגל שנת 78

הדמייה של פגיעה מאחורה, אין פרטים על מהירות

f57SaDx9Tvw דרך יוטיוב

פורד Thunderbird שנת 79

הדמייה של פגיעה מאחורה ב 35 מייל (56 קמ"ש)

TP_9_U4iCtw דרך יוטיוב

פולקסוואגן גולף שנת 76

פגיעת צד

6UAOFk6l_KI דרך יוטיוב

פולקסוואגן גולף שנת 79

הדמייה של פגיעה מאחורה ב 35 מייל (56 קמ"ש)

0DNcdf2BgG4 דרך יוטיוב

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

שתי ציפורים במכה אחת....חייבים לפתוח רמקולים ולהתרווח בכסא.....

http://www.youtube.com/watch?v=M6Y6yzna-rU&NR=1 דרך יוטיוב

ובסרט הזה, שימו לב לשניה הלפני אחרונה, מה הנהג עושה....

http://www.youtube.com/watch?v=oGyMiiBOAfc דרך יוטיוב

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...