Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נטו שאלה של הצרכים שלך, מדובר ב2 רכבים שונים מאד.

אם יש הרבה נסיעות עם אנשים מאחור, לא הייתי ממליץ כנ"ל אם בכלל יש הרבה נסיעות בינעירוניות.

אני נוהג בשנתיים האחרונות על כריזמה 98 שקניתי מאבא שלי, הרכב יד ראשונה ואמין טפו טפו בצורה מפתיעה.

עד לפני כמה חודשים הייתי נוסע לעבודה מירושלים לת"א כ3 פעמים ברכב ולכן רכב קטן בכלל לא היה אופציה. עם זאת הרכב הזה אוהב לשתות וזה מורגש מאד בכיס.

באופן אישי אני נוהג 80 אחוז מהזמן לבד ויתר הזמן אני + חברה. לא הבגאז ולא המושב האחורי אף פעם כמעט לא בשימוש.

רציתי לשדרג לרכב חדש (כי בכל זאת הכריזמה כבר 12 שנה על הכביש) ובעיקר לרכב קטן וחסכוני כי הנסיעות שלי היום זה נסיעות קצרות במרכז ואחת ל.. לירושלים להורים. האמת שמאז שמכרתי את השרייד 93 המתולוגית שלי, התגעגעתי מאד גם לגיר הידני.

בקיצור, עליי אישית האלטו הידנית הזאת יושבת כרגע בול, אני גם רציתי לקחת הלוואה ולקחת I20 שלוש דלתות, אבל חישוב כלכלי הראה לי שזה מיותר (למרות שבא לי).

בקיצור, האם להחליף הונדה משפחתית בת 9 לסוזוקי קטנטנה חדשה? לא יודע תגיד לנו אתה מה אתה צריך.

עריכה* רציתי להוסיף שלמרות שקניתי את האלטו הידנית אני חושב שלקנות את האוטומטית זה טעות ולא משנה איך תסתכלו על זה. 13 אלף נוספים על אוטו חסכוני פחות ועגלה יותר זה כבר מוגזם, גם הוא לא מגיע עם שום ציוד נוסף, בהתחלה חשבתי שבטח הם מביאים באוטומטית לפחות אבזור נוסף כמו מד סל"ד, מגנזיום, אורות ערפל אבל לא, נאדה. במחיר הזה אם הייתי חייב אוטומטית הייתי מחפש סוויפט 2007.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עריכה* רציתי להוסיף שלמרות שקניתי את האלטו הידנית אני חושב שלקנות את האוטומטית זה טעות ולא משנה איך תסתכלו על זה. 13 אלף נוספים על אוטו חסכוני פחות ועגלה יותר זה כבר מוגזם, גם הוא לא מגיע עם שום ציוד נוסף, בהתחלה חשבתי שבטח הם מביאים באוטומטית לפחות אבזור נוסף כמו מד סל"ד, מגנזיום, אורות ערפל אבל לא, נאדה. במחיר הזה אם הייתי חייב אוטומטית הייתי מחפש סוויפט 2007.

צודק 100%!!!

כפיר הג'ינג'י

פורסם

לי יש קרוב משפחה שקודם הזמין את האלטו האוטומטית לבתו הצעירה וביצע נסיעת מבחן רק שבוע לאחר ההזמנה.

אחרי נסיעת המבחן הוא חזר הבייתה וחשב טוב טוב עד שהגיע למסקנה שהרכב הזה קטן ובסיסי מדי ושוהא לא סומך על רמת הבטיחות שלו ומשם הדרך חזרה לסוכנות הייתה קצרה מאוד ובסוף שיכנעו אותו שם לרכוש סוזוקי סוויפט שכידוע יקרה ביותר מ-30 אלף שקלים מהאלטו, כשהתעניין בספלאש הם פסלו אותה בטענה שהיא "הרבה יותר אלטו מסוויפט".

מהסוויפט הוא מאוד מרוצה אבל זו הוצאה ממש לא מתוכננת מבחינתו (מבחינתי מיותרת), אני חושב שכשמעוניינים לרכוש רכב כזה צריך לעשות מהפכה במחשבה ולהבין כמו שאמרו פה כבר שרכב חדש ב-60 או 70 אלף שקל לא יהיה הכי מהיר, הכי מאובזר או הכי מרווח, הוא יהיה פשרה.

פורסם

חשבתי כמוך,על העניין יש לי גולף 1999 מנוע 1800 אוטומטית.

נקנתה לפנ שנתיים וחצי לערך ב מעל ל 50 אלף שח, שהייתה 8 ומשהו שנים על הכביש,ותהיתי לעצמי חבל שאז לא הייתה את האלטו.אבל אחרי כל הביקורות שקראתי עליה אני לא מצטער.

פורסם

לדעתי רכישה של אלטו יכולה להתברר כהרפתקה יקרה מאד.

תוך שנה שנתיים יצאו מכוניות משומשות כאלו לשוק במחירים של 30 אלף ש"ח ומטה... ואז לך תמכור את מה שקנית בזול...

השוק מציע היום מכוניות בנות פחות משלוש שנים במחיר דומה ותמורה עדיפה בהרבה

(למשל יונדאי גטס/אקסנט/דייהטסו סיריון ודומותיהן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא חושב שירידת הערך תהיה כה חדה, 10 אחוז מ-60 אלף שקל זה לא כמו מ-100 אלף שקל.

אני חושב שהרכבים דווקא ישמרו טוב על ערכם עקב הביקוש הרב שנוצר לרכבים קטנים זולים ומודרניים יחסית.

ואגב אני לא חושב שיונדאי גטס מציעה משהו מעבר לאלטו, אולי להיפך כשהאלטו מציעה ערך מוסף של רכב חדש לחלוטין.

פורסם
אני לא חושב שירידת הערך תהיה כה חדה, 10 אחוז מ-60 אלף שקל זה לא כמו מ-100 אלף שקל.

אני חושב שהרכבים דווקא ישמרו טוב על ערכם עקב הביקוש הרב שנוצר לרכבים קטנים זולים ומודרניים יחסית.

ואגב אני לא חושב שיונדאי גטס מציעה משהו מעבר לאלטו, אולי להיפך כשהאלטו מציעה ערך מוסף של רכב חדש לחלוטין.

צודק.

כפיר הג'ינג'י

פורסם
לדעתי רכישה של אלטו יכולה להתברר כהרפתקה יקרה מאד.

תוך שנה שנתיים יצאו מכוניות משומשות כאלו לשוק במחירים של 30 אלף ש"ח ומטה... ואז לך תמכור את מה שקנית בזול...

השוק מציע היום מכוניות בנות פחות משלוש שנים במחיר דומה ותמורה עדיפה בהרבה

(למשל יונדאי גטס/אקסנט/דייהטסו סיריון ודומותיהן)

וברצינות אתה באמת חושב שיונדאי גטס 2007 שכבר לא בתקופת אחריות עדיפה על אלטו דנדשה? :shock:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שיכנעו אותו שם לרכוש סוזוקי סוויפט שכידוע יקרה ביותר מ-30 אלף שקלים מהאלטו, כשהתעניין בספלאש הם פסלו אותה בטענה שהיא "הרבה יותר אלטו מסוויפט".

מהסוויפט הוא מאוד מרוצה אבל זו הוצאה ממש לא מתוכננת מבחינתו (מבחינתי מיותרת), אני חושב שכשמעוניינים לרכוש רכב כזה צריך לעשות מהפכה במחשבה ולהבין כמו שאמרו פה כבר שרכב חדש ב-60 או 70 אלף שקל לא יהיה הכי מהיר, הכי מאובזר או הכי מרווח, הוא יהיה פשרה.

אני יודע שהשרשור הזה בן חצי שנה אבל עדיין - בסוכנות של סוזוקי אמרו לו שהספלאש היא יותר אלטו מסוויפט? טמבלים...

נסיעת מבחן על גיר רגיל עוררה בי התפעלות רבה. הזמנתי מיד. המלצה חמה.

אני נהג מסלול מקצועי ותיק.

ברכותיי, זכית בתואר התגובה המטופשת של השבוע, ובתואר "איש המכירות של העשור" עבור המעסיק שלך, סוזוקי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נסיעת מבחן על גיר רגיל עוררה בי התפעלות רבה. הזמנתי מיד. המלצה חמה.

אני נהג מסלול מקצועי ותיק.

איזה מסלול- מי מקיף כיכר הכי מהר

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
אני יודע שהשרשור הזה בן חצי שנה אבל עדיין - בסוכנות של סוזוקי אמרו לו שהספלאש היא יותר אלטו מסוויפט? טמבלים...

ברכותיי, זכית בתואר התגובה המטופשת של השבוע, ובתואר "איש המכירות של העשור" עבור המעסיק שלך, סוזוקי.

בהזמנה של האלטו הייתי איתו, אבל כשהוא התחרט הוא נסע לבד והם אמרו שהספלאש יושבת על פלטפורמת האלטו אבל גדולה יותר ומצויידת במנוע גדול יותר, אבל רמת האיכות של תא הנוסעים, הביצועים והבטיחות לא משתווים לסוויפט אז היא שידרג.

אגב בחצי שנה שעברה הרבה השתנה, הסוויפט הגיעה, אחרי חודש וחצי היא עברה תאונה והוכרזה כאובדן להלכה עם פחות מ-2000 קילומטרים וכנף, פנס, רדיאטור (שהשמאי שבר בעצמו) וטמבון שדורשים החלפה. אחריה הגיעה חדשה, שפגשה באחוריים של משאית במהלך תמרון חניה ביום השלישי שלה על הכביש וכתוצאה מהפציעה קיבלה דלת תא מטען חדשה בשבוע האחרון לאחר ששהתה בחניה הביתית פצועה כמעט חודש.

שבוע טוב ושנה טובה.

פורסם

הספלאש באמת יושבת על פלטפורמת האלטו ומתחת לבודי היא דומה לה - כלומר לא נוחה במיוחד, זוויות גלגול גדולות, התנהגות כביש פושרת, מנוע קצת חלש וכדומה. זה המחיר שמשלמים כשקונים יותר בזול. מצד שני, מבפנים היא בפירוש לא נופלת מהסוויפט - לא באיכות החומרים (אולי אולי טיפה), לא באבזור (תבדוק) ולא במרווח הפנים. זה בפירוש בבחינת "להרגיש עם להיות בלי" - וזה לא בהכרח דבר נורא. חבל רק שהמחיר לא יותר קצת לכיוון הסוויפט. מה שמוזר לי בכל הסיפור הוא שהם ממליצים לא לקנות רכב שהם מוכרים. אפילו אם הם בתמורה מציעים רכב אחר - זו עדיין טעות שאסור לנציג מכירות לעשות (או שפשוט לא ימכרו את האוטו).

אגב, כנף, פנס, רדיאטור וטמבון והרכב מוגדר אובדן להלכה? אין מצב.. אני מוכן להתערב שגם השלדה קיבלה עיקום יפה ובטח שנפתחו כריות אוויר. תנחומיי על החדשה שהגיעה - מומלץ אולי לרענן מיומנויות נהיגה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אגב בחצי שנה שעברה הרבה השתנה, הסוויפט הגיעה, אחרי חודש וחצי היא עברה תאונה והוכרזה כאובדן להלכה עם פחות מ-2000 קילומטרים וכנף, פנס, רדיאטור (שהשמאי שבר בעצמו) וטמבון שדורשים החלפה. אחריה הגיעה חדשה, שפגשה באחוריים של משאית במהלך תמרון חניה ביום השלישי שלה על הכביש וכתוצאה מהפציעה קיבלה דלת תא מטען חדשה בשבוע האחרון לאחר ששהתה בחניה הביתית פצועה כמעט חודש.

שבוע טוב ושנה טובה.

אני רק מקווה שאני לא יהיה בסביבה שאתה מחליט לתמרן עם הרכב, העיקר הבריאות.

שי לשנה החדשה, בסימן חג שמח

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...