Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיוויק 2001 אוטו טוב ואני מרוצה ממנו עד השמיים.

עכשיו ראיתי שיש את הסוזוקי אלטו החדשה במחיר מצחיק,

האם כדאי ללכת על זה ולהחליף לאוטו חדש? (לאיכות של ההונדה לא נראה לי שהסוזוקי הקטנה תגיע)

תודה!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש סיוויק 2002 שקניתי בזמנו ב-66K ש"ח, גם אני מאוד מרוצה מהרכב, ואני אשתף אותך במחשבה שעברה לי בראש אחרי ששמעתי כמה עולה האלטו החדשה, ואף הזדמן לי לשבת באחת כזו:

איזה בזבוז כסף משווע היתה יכולה להיות הוצאה על רכב חדש שכזה, כשבאותו מחיר אני נהנה (לדעתי) הרבה יותר!

אני לא נכנס לשיקול שהאלטו דווקא בהחלט יכולה להתאים להרבה מאוד אנשים (אבל אני מניח שאלו לא היו קונים רכב כמו סיוויק מלכתחילה) - אני פשוט מודה לחבר טוב ששכנע אותי (ועזר לי) לבחור ביד שנייה ולקבל הרבה יותר תמורה בעד כספי.

אני מסכים שלרכב חדש יהיו יתרונות בטיחותיים (לסיוויק שלי 2 כ"א ו-ABS - לא יודע מה לאלטו) והוא לכאורה אמין יותר (ההונדה שלי על כל שנותיה עדיין אמינה מאוד) - אבל פשוט מאוד תיכנס לתוך האלטו - תדמיין את עצמך נוסע איתה לטיול עמוס חברים וציוד (מה שאני יכול לעשות בכיף עם הסיוויק) ואולי אפילו תקח אותה לנסיעת מבחן אם אתה רציני - אני מניח שייקל עליך להגיע להחלטה :)

פורסם
יש לי הרגשה שאתה תתאכזב. :roll:

תעשה נסיעת מבחן. לא מבטיח לך שזה יהיה כמו הסיוויק (הרי זה לא האוטו האוטו בכלל!) אבל שוה לך לנסות.

כפיר הג'ינג'י

פורסם
מנסיון, לא ממליץ על סוזוקי. אם אתה חייב קטנה-בדוק את יונדאי.

אני דווקא להפך

יש לי בבית סוזוקי סוויפט החדשה של אבא שלי

וכמעט ארבע שנים לא החלפנו כלום חוץ ממצבר וצמיגים (שזה לא כל כך קשור לאוטו)

אוטו ממש ממש אמין.

מהסיבה הזו התעניינתי בסוזוקי ולא בכל שאר המתחרות

פורסם

אם מדובר בגיר אוטומט אז היתרון של ה-I10 על האלטו הוא משמעותי, בידני קצת פחות.

היונדאי תספק ביצועים יותר טובים, תהיה הרבה יותר זריזה, הרבה יותר מאובזרת, הרבה יותר מאוזנת ושקטה.

מצד שני מחיר הרכישה של האלטו נמוך ביותר מ-10K ש"ח (תלוי כמה אתה מאבזר את האלטו שלך).

שלא תבין אותי לא נכון, האלטו רכב מצויין פשוט הגיר האוטומטי מעמיס על המנוע הלא כ"כ חזק ומקשה על הנסיעה בכביש מהיר ולכן מגביל את הרכב לתנועה עירונית (וזו בעיה שלא קיימת ביונדאי).

ברור שמי שרגיל למשפחתית ירגיש קלסטרופובי במכוניות מיני האלה אבל תהיה בטוח שהם יבצעו כמעט כל משימה שכל רכב משפחתי מבצע. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם רכב חדש, גם שיהיה מרווח כמו משפחתית וגם שיהיה לו ביצועים מרטיטים. אז מתפשרים קצת על הביצועים (הביצועים של הרכבים האלה קצת פחות טובים ממשפחתית ממוצעת, משהו שבתנועה עירונית אתה לא תשים לב אפילו כי הם נורא זריזות בהילוכים הראשונים), מתפשרים על הגודל, במקרה של האלטו מתפשרים גם על אבזור (היונדאי מגיעה רק עם אבזור מלא) ומקבלים רכב חדש עם 3 שנים אחריות ושקט נפשי (משהו שלא תוכל להגיד על כל רכב משומש בן 7 שנים).

אבל מי שרוצה לסוע כל השנה ברכב גדול ולבזבז אלפי שקלים על דלק, ביטוח ותיקונים רק בשביל שפעם בשנה שהוא נוסע לטיול עם החבר'ה הוא יוכל להסיע אותם בנוחות, כל מה שרשמתי למעלה לא ישנה לו (ד"א, אם תעשה חישוב כלכלי תראה שיצא לך יותר משתלם לסוע כל השנה ברכב מיני ולהשכיר רכב משפחתי לטיול המיוחל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני דווקא להפך

הנסיון שלי לגמרי הפוך: יורוסוויפט חדשה שאחרי חודש החלון נפל. מעיכות בצנרת פליטה (?!) וחלקים משוחררים במתלה אחורי.

המצב לא יותר טוב עם גרנד ויטרה (בעיות מזגן ברכב חדש!), גיליתי שיש לסוזוקי מוסכים מורשים ברמה נמוכה ושירות לקוחות מחורבן.

המחיר של האלטו (שמיוצרת בהודו) אולי מצחיק, אבל אני בטוח שאחרי שנה יעבור לך החשק לצחוק...

פורסם
הנסיון שלי לגמרי הפוך: יורוסוויפט חדשה שאחרי חודש החלון נפל. מעיכות בצנרת פליטה (?!) וחלקים משוחררים במתלה אחורי.

המצב לא יותר טוב עם גרנד ויטרה (בעיות מזגן ברכב חדש!), גיליתי שיש לסוזוקי מוסכים מורשים ברמה נמוכה ושירות לקוחות מחורבן.

ולי יש C4 בת שנתיים, חודשיים לאחר העלייה על הכביש היו לי רעשים מהגיר הלכתי למוסך ואמרו שהטורק (בורג באיזור הגיר) השתחרר וחיזקו אותו, לאחר חודשיים מהתיקון שוב קרה אותו מקרה ושוב הלכתי למוסך והחליפו את הטורק ( ככה המוסך לפחות טען, אני לא ממש מבין בזה ).

מאז הכל היה טוב עד לפני חודש שעשן לבן התחיל לעלות מהמכסה הקדמי, הלכתי שוב למוסך והיה נזילה בפילטר שמן,

בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד שבכל רכב ישנם בעיות אם זה בגלל הרכבה לקויה ( הודים\אירופאים) זה לא משנה - זה קורה,

ואם זה קורה עדיף להיות בתקופת האחריות ( אלטו חדשה 3 שנים ) לעומת מכונית יד שנייה שאין לה כבר אחריות.

פורסם
מנסיון, לא ממליץ על סוזוקי. אם אתה חייב קטנה-בדוק את יונדאי.

סוזוקי - אחת החברות האמינות בשוק. יש לחבר של אבא שלי סוזוקי בלנו כבר שנים והוא ממש מרוצה ממנה.

כפיר הג'ינג'י

פורסם
גם אני ממליץ על האלטו זריזה וחסכונית - ואני מדבר על נסיעות הלוך חזור לאילת פעמיים בשבוע

אתה נוסע איתה לאילת? פעמיים בשבוע?

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...