Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה vRS החדשה נחשפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא רואה מקום לדגם חם לפאביה, שבכל זאת משדר משהו אחר מהאיביזה/פולו - ומגדיל את הסיכוי שלקוח פוטנציאלי יקנה דגם זה או אחר של הקבוצה(VW). פאביה vRS החדשה גם מאפשרת מעט קסטומיזציה קוסמטית(3 צבעי ג'אנטים או משחק בצבע הגג, למשל), על מנת שכל אחד ירגיש שתפר לעצמו את החבילה. סביר להניח כי ישנם גם הבדלים קלים בכיול המתלים של השלוש.

האם זה מספיק? לטעמי לא, אך יהיה מעניין לבדוק את הנושא אמפירית(כמויות שנמכרו בעולם) בעוד כשנה.

בהתחשב במחיר הצפוי בחו"ל, שיהיה כמעט זהה(פער מלמטה של 3%) לקופרה, אינני רואה את צ'מפיון מצליחים לייצר כאן סיפור הצלחה. האם במחיר של 150K ש"ח היא תצליח? אני בספק.

לעומת זאת, בהתחשב בתמחור הזול באירופה, פונטו איוו אבארת' החדשה(165 כ"ס) יכולה להכנס בדיוק לנישה זו של מכוניות חמות זולות ולהציע הרבה אופי ויכולת במחיר שלא יעלה על 150K ש"ח, בהנחה וסמל"ת יעבדו נכון כפי שעבדו עם תמחור המיטו - ולא יהיו חמדנים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא מעניין אותי האם הגיר ספורטיבי או לא - מדובר בגיר אוטומט לכל דבר ועיניין. ברגע שאין דוושה שמאלית, וברגע שאני רואה רכב ספורטיבי עם האותיות P, R, N, D, S ליד ידית ההילוכים, אני עושה איקס גדול מאוד על הרכב הספציפי.

צורת החשיבה שלי היא כזאת: אם VAG מעוניינת "לדחוף" את הגיר האוטומט-רובוטי שלה לכל חור שהם מוצאים במותגי הקונצרן, מן הראוי שלפחות יציעו גם גיר ידני 6 הילוכים, במיוחד ברכב ספורטיבי שאמור להעניק גם הנאה מנהיגה. אין לך שום הנאה מנהיגה בלי דוושה שמאלית ובלי משחק עם העברת ההילוכים, אלא ביצועים יותר טובים בכך שהגיר מעביר הילוכים מהר מאוד (ואם יש הנאה מנהיגה - היא חלקית בלבד).

רכב בעל גיר אוטומט 5 דלתות קונים לשימוש יומיומי. בשימוש כזה יש פקקים, אנשים נכנסים ויוצאים מהרכב וזה מאוד נוח. לסופ"ש קונים רכב ספורטיבי 3 דלתות ידני, ע"מ להנות מהנהיגה! VAG חייבים להציע את ההצ'בק החמות גם עם גיר ידני 6 הילוכים וגם להוריד 10K ש"ח במחיר לרכב בעל גיר כזה. מה שהם עושים כעת זה חיסכון בעלויות ייצור וציור פס ארוך מאוד על כל חובבי הגיר הידני.

למי שאין כסף להחזיק רכב לשימוש יומיומי ורכב ספורטיבי לסופ"ש ועדיין מעוניין לרכוש רכב ספורטיבי - שיקנה את ה- DSG, אבל כאמור חייבת להיות בחירה בין שני הגירים.

\

אולי תסביר לי, שאני לא אשאר כרומוזום, למה בדיוק גיר אוטומטי לא מתאים לנהיגה ספורטיבית.

בפורמולה 1 יש דוושה שלישית? או שגם זה לא ספורטיבי?

פורסם

לתת בזמנים זה מתאים פרפקט (גיר DSG\רובוטי, אוטומטי מן הסתם פחות). אבל אנשים שקונים מכונית ספורטיבית לא לפוזה הם בד"כ אוהבים להיות מעורבים בכמה שיותר וגם את האתגר של שליטה בתיבה ידנית בנהיגת כסאח שזה דבר שרוב הנהגים הממוצעים לא יודעים לעשות כמו שצריך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
לעומת זאת, בהתחשב בתמחור הזול באירופה, פונטו איוו אבארת' החדשה(165 כ"ס) יכולה להכנס בדיוק לנישה זו של מכוניות חמות זולות ולהציע הרבה אופי ויכולת במחיר שלא יעלה על 150K ש"ח, בהנחה וסמל"ת יעבדו נכון כפי שעבדו עם תמחור המיטו - ולא יהיו חמדנים.

במועדון פיאט פורסם שה- 500 אבארט החדשה תעלה כ- 180K ש"ח, לפיכך ניתן להבין שהפונטו איבו אבארט תעלה כ- 200K. מי קונה? :shock:

למה בדיוק גיר אוטומטי לא מתאים לנהיגה ספורטיבית.

בפורמולה 1 יש דוושה שלישית? או שגם זה לא ספורטיבי?

גיר אוטומטי מתאים לנהיגה ספורטיבית, אך לא מעניק הנאה מנהיגה כמו הגיר הידני (אלא ביצועים משופרים, לפחות ב- DSG). בפורמולה 1 הנהגים מעוניינים לנסוע מהר ולא להנות מהנהיגה, לפיכך רק גיר אוטומט מתאים להם.

פורסם
במועדון פיאט פורסם שה- 500 אבארט החדשה תעלה כ- 180K ש"ח, לפיכך ניתן להבין שהפונטו איבו אבארט תעלה כ- 200K. מי קונה? :shock:

ראשית, בחו"ל גרנדה פונטו אבארת' זולה יותר מ-500 אבארת', מוזר ככל שזה נשמע.

שנית, בחו"ל, השתיים זולות ביחס למתחרותיהן.

בארץ, ב-180K, חמור מי שיקנה.

פורסם

150K לאבארת'? אתה אופטימי. נחייה ונראה.

ולגבי הפביה - 140K ואפילו 150K, כולל כל התוספות, והיא יכולה להיות הלהיט הבא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

150K לפונטו אבארת' זה גם יותר מידי בהתחשב בזה שמיטו עולה 157K.

לגבי הפאביה, מה שאני טוען זה שהיא תצליח רק אם תהיה זולה מהקופרה ומהפולו. אחרת רוב הקהל הפוטנציאלי של המכוניות האלה יבחר באחיות. כמובן שיכול להיות שאני טועה והיא אכן מציעה משהו שאני לא רואה.

emotion of motion

פורסם

אלכס, נחייה ונראה.

אם שקודה ימשיכו בכיול המוצלח שלה - י הפביה תיהיה הטובה מבין השלוש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לתת בזמנים זה מתאים פרפקט (גיר DSG\רובוטי, אוטומטי מן הסתם פחות). אבל אנשים שקונים מכונית ספורטיבית לא לפוזה הם בד"כ אוהבים להיות מעורבים בכמה שיותר וגם את האתגר של שליטה בתיבה ידנית בנהיגת כסאח שזה דבר שרוב הנהגים הממוצעים לא יודעים לעשות כמו שצריך.

גיר אוטומטי מתאים לנהיגה ספורטיבית, אך לא מעניק הנאה מנהיגה כמו הגיר הידני (אלא ביצועים משופרים, לפחות ב- DSG). בפורמולה 1 הנהגים מעוניינים לנסוע מהר ולא להנות מהנהיגה, לפיכך רק גיר אוטומט מתאים להם.

אני שמח שסיכמנו לפחות שגיר ידני לא תמיד יותר טוב לנהיגה ספורטיבית, וצריך לבדוק כל מקרה לגופו.

ושזה יישאר בדפי ההיסטוריה של הפורום

בנוגע להרגשה האישית, אז על טעם וריח אין מה להתווכח, זה הרגשה אישית. לדעתי אפשר להנות באותה מידה עם DSG.

פורסם

אז על מנת להוסיף עוד קצת עניין לשרשור הזה, הנה דף המידע על פונטו איוו אבארת'. אמנם באיטלקית, אך נתונים הם נתונים, אחרי הכל...

http://www.abarth.it/it/CMSIT/Pages/PUNTOEVO.aspx

בין ההיילייטס לעומת הגרנדה פונטו אבארת';

-מתלים משודרגים עם מוט מייצב אחורי עבה יותר

-הגה אלקטרו-הידראולי במקום חשמלי

-דמוי דיפ' מוגבל החלקה אלקטרוני(TTC)

-הבדלים משמעותיים בניהוג בין מוד נורמל וספורט

-מנוע מולטיאייר חזק(+10 כ"ס) וחסכוני יותר

פרטים ניתן למצוא גם כאן; http://www.netcarshow.com/fiat/2011-punto_evo_abarth/

חיפשתי גם תמונות של הפנים החדש. כל שמצאתי היה את זה;

331010121946898612x408.jpg

על אף הסתייגותי הראשונית מהעיצוב, המכונית הזו נראית מעניינת למדי ומלאה באופי איטלקי תוסס.

פורסם
הג'אנטים של הפונטו מדהימים. מעניין אם זה בא ככה ב default.

לפי האתר האיטלקי של אבארת', כן.

ולעניין הפנים, הצלחתי למצוא תמונה ממוקדת יותר. גם כאן הצבעים אינם בדיוק "חיים", אך התפירה בצבעי אבארת' על המושבים, "שמלת" ידית ההלוכים ולוח השעונים מוסיפים טאץ' מעניין. כמובן שלעומת גרנדה פונטו אבארת', עיצוב הדשבורד כולו הרבה יותר בוגר ובשל.

abarth-al-salone-di-ginevra-2010_27.jpg

וכך נראים המושבים:

abarth-al-salone-di-ginevra-2010_30.jpg

• תוכן חדש...