Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום בבוקר היתה שלולית פסיכית בכביש 5 לכיוון מערב.

היינו מהראשונים שפגשנו את השלולית, לפני שהגיעו "כוחות הניקוז".

התוצאה היתה - מים שנכנסו לתא המנוע (האיזור האחורי הפנימי של מכסה המנוע - מעל סעפת הפליטה - מכוסה בבוץ, לדוגמה)

המכונית "סחבה" קצת פחות טוב בצאתה מהשלולית, אך היתה בסדר.

עצרתי לתדלק כי המיכל היה די ריק וכשהנעתי, היא כבר החלה לקרטע, להרעיש ולרעוד כרכב דיזל ישן (במקרה הטוב) ובסל"S נמוך, הסחיבה שלה נדפקה לגמרי.

בנוסף, רעשי פיצוץ בלחיצה ראשונה על הדוושה - כלומר, כשאני מתחיל נסיעה, או מאיץ - יוצא קצת קול פיצוץ.

עצרתי ליד הבית והותרתי אותה מונעת. בהתחלה הקולות האמורים היו רק בהילוך (ראשון, רוורס וכו')

בשלב מאוחר יותר - גם בסרק.

החלטתי לכבות ולהעלות שאלת התייעצות לפורום, מה עושים...

החשש שלי הוא שהמדובר במנוע 1800, אלומיניום, היה חם בעת הפגיעה ונשטף במים קרים מהשלולית - ממש סוג של הרפיה תרמית.

באופן יותר אופטימי - אולי פשוט נכנסו מים דרך צינור האוויר והספיגו את הפילטר?

ובין לבין - בטח הגיע משהו לצילינדרים ומכאן שלל התופעות.

הצעות מלומדות יתקבלו בברכה רבה.

פורים שמח (הנה, הקסארה שלי התחפשה לקסארה דיזל :shock:)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

התסריט הלא נורא -מערכת ההצתה נרטבה, קצת יבוש מחברים עם לחץ איור או תרסיס דוחה לחות וגמרנו.

התסריט הנורא - נעילה הידרוסטטית והנזק הוא פתיחת מנוע והחלפת טלטל/ים.

פורסם

נעילה הידרוסטטית זה חדירת נוזלים אל תא השריפה במנוע שממלאים אותו ומכיוון שנוזל לא ניתן לדחוס, אז הוא עוצר את המנוע,

תוך כדי כוח התנגדות חזק לסיבוב המנוע מה שגורם לפעמים לעיקום חלקי מנוע ו/או שברים.

בברכה - רפי לין

פורסם

אהלן,

ראשית - לפני שראיתי את התגובה - הנעתי את הרכב ונדמה שהכל כרגיל. הסחיבה בסדר, אין רעשים מוזרים או רעידות.

שנית - פירקתי את בית הפילטר. הפילטר עצמו לא רטוב ולא לח. הוא גם נטול סימני רטיבות (אין כתמים)

אבל -

בבית הפילטר עצמו, היכן שיש את פתח כניסת האוויר, יש מעט נוזל. היה לי קשה לקבוע האם זה שמן מהצינור מחזיר שמן, או שיש מעט מים בצינור כניסת אויר עצמו וכמות קטנה אכן נשאבת אל בית הפילטר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

ההסבר פשוט ידידי - הכמות מגוחכת.

זה מרגיש כמו שמן, אבל יש לזה ריח של רטיבות = מים.

אז אני לא משוכנע.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

שמן יהיה מעט כהה. החלף מסנן אויר ובדוק כי כל צנרת היניקה וכונסי האויר של מערכת יניקת האויר של הרכב תקינים לחלוטין.

• תוכן חדש...