Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע Mobil S 5W40 VS Valvoline DuraBlend 5W40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב רב!

הרכב הוא VW בורה, מנוע 2.0 APK עם 110K על השעון.

שני השמנים בתקן VW 502.00/505.00

המחיר הוא 90 לוולוולין ו-100 למובל.

מה אתם אומרים?

פורסם

היום במוסכי צ'מפיון לא מוכרים רק שייבת נחושת אלא הבורג מגיע עם שייבה מורכבת עליו שעשוייה מאלומיניום המחיר כ-15 שקלים.

בעבר היה נהוג להסיר את השייבה מהבורג באמצעים אלימים ולהרכיב שייבה חדשה.

מצורפת תמונה של הבורג המקורי.

N90813202.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

ממש טיפשי לחסוך בקטנות כאשר הבורג עצמו עם השייבה עולה בצ'מפיון מספר שקלים בודדים..

jenek, איפה מצאת מוביל S בכזה מחיר? אני מעוניין לקנות.

שמן טוב מאוד ומומלץ, אני משתמש בו תקופה ארוכה (למעט הטיפול האחרון שבו המוסך סיפק לי את השמן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ממש טיפשי להחליף את כל הבורג, בחנויות לחלקי חילוף ניתן לרכוש שייבת נחושת בעלות של בין חצי שקל ל שני שקלים בלבד.

אתה ממש לא צודק

1. השייבה עשוייה מאלומיניום כאשר בצד אחד של השייבה קיים קונוס/פאזה יחסית עמוקה שמתאימה במדוייק לפאזה שקיימת בחיבור של בין הקנה של הבורג לראש הבורג לכן שייבה רגילה מנחושת עלולה לא לאטום בצורה מיטבית באיזור זה.

עקב מקרים רבים של נזילה מאיזור הבורג הייצרן עבר לשימוש בברגים עם שייבה אינטגרלית.

2. את השייבה המולבשת על הבורג אתה לא יכול להסיר ללא חיתוך של השייבה לשניים במידה ואתה רוצה להחליפה בשייבה עשוייה נחושת.

3. בכדי למנוע קורוזיה בין מתכתית הנוצרת מהפרש פוטנציאלים של שני חומרים הייצרן מתאים את הברגים/דיסקיות בצורה כזו שהפרש הפוטנציאלים בין מתכות שונות הוא מזערי לכן הייצרן בחר בשייבה עשוייה אלומיניום שמתאימה יותר לאגן שמן שעשוי מסגסוגת אלומיניום.

לא שעניין קריטי במיוחד במקרה הזה אבל הייצרן חושב מעבר ל-2 שקלים.

אני מקווה שההסבר שלי משכנע אותך.

פורסם

מרק אם במצב שהבורג חדש השייבה לא יוצאת אז אני מסכים איתך.

אך אם השייבה לא יוצאת לאחר השימוש ביגלל שהיא נמחצת אז זה לא מצדיק החלפת בורג, כי מה זה לקחת קטר קטן ולחתוך את השייבה.

ישנם ברגים(ברגים בכללי) שלא ניתן להוציא את השייבה מהם כאשר הם חדשים, ואם המצב כך בבורג הזה אז באמת לא כדאי לחסוך בעוד כמה שקלים, והחלפת בורג תבטיח שלמות ההברגה לאורך זמן יותר כמובן אם מחזקים לפי המומנט.

פורסם

בתיכנון נכון גם אלומיניום עשוי לאטום טוב. בברגים החדשים עם שייבה אינטגרלית יש מוסכים שלא מחליפים את הבורג מכיוון שהם טוענים שאין צורך מכיוון שהשייבה כמעט שלא מתעוותת וגם חוזרת למצבה הראשוני לאחר פירוק הבורג.

פורסם
נחושת עדיפה על אלומיניום בהקשר הזה

של שייבת אטימה.

אלומיניום עלול להסדק, בעוד שהנחושת עמידה יותר.

אני בטוח שהייצרן חשב על סוגייה זו בזמן התיכנון. בכול מקרה לא ניתקלתי במהלך העשור האחרון לאחר שהחלפתי לפחות 10 ברגים של אגן השמן בדיסקה עם סדקים.

פורסם
ממש טיפשי לחסוך בקטנות כאשר הבורג עצמו עם השייבה עולה בצ'מפיון מספר שקלים בודדים..

jenek, איפה מצאת מוביל S בכזה מחיר? אני מעוניין לקנות.

שמן טוב מאוד ומומלץ, אני משתמש בו תקופה ארוכה (למעט הטיפול האחרון שבו המוסך סיפק לי את השמן)

אם אתה מאזור עכו-נהריה, יזיד מרגבה מחזיק את השמן ב-100 שקל.

לגבי הוולולין, זה במקום אחר.

אתה רוצה את הטל שלו בפרטי?

פורסם
ליזיד מרגבה אני לא מציע להתקרב אפילו, אם תסתכל על תאריך היצור של השמן אתה תגלה בקלות שהוא בן כמה שנים טובות. במיוחד ה LM למינהם.

להתקרב או לא, זאת בחירתך.

האמת שעד שנתיים זה סביר לשמן.

אני בחרתי אחד כזה מתוך המשטח.

• תוכן חדש...