Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע, יש לי קוביות בבטן, רק שהן מתחבאות מאחורי חצי עיגול, או במילים אחרות- יש לי כרס. ולא קטנה. ולאחרונה זה התחיל להפריע לי.

אז אני שואל את כל הבודי בילדרס שפה, מה עושים עם זה? איך מורידים? יש שיטה מיוחדת?

תודה לעונים.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה שואל את האנשים הלא נכונים. בודי בילדרס לא ידעו לענות נכון. הם עובדים ופועלים בתחום אחר לגמרי.

בעיקרון, המישוואה של לאכול פחות, אבל הרבה פחות, מול פעילות גופנית נמרצת היא הנכונה וזאת שתביא לתוצאות. שים לב: בהתחלה תרד מהר במשקל, ולאחר מיכן תתפתח מין זחילה מתסכלת ואיטית. אל תתייאש. השיטה היחידה היא לשנות באופן גורף את התנהלות חייך בכול המישורים.

מומלץ מאד להתייעץ במומחה, וקופות החולים מעסיקות אנשי מקצוע כאלה.

בהצלחה.

פורסם

קוביות בבטן הן תוצר של שרירי בטן מפותחים ואחוזי שומן מאוד נמוכים.

אם יש לך כרס תתחיל לרוץ חצי שעה ביום כל יום. (או כל פעילות אירובית אחרת).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בתור שמן לשעבר (110 קילו של שומן), עשיתי סוג של מהפך (80 קילו שריר עם 11 אחוז שומן גוף).

אני יכול להגיד לך בלב שלם שלא משנה כמה כפיפות בטן תעשה, זה לא יוריד לך את הכרס.

צא מכל הלוקשים שמוכרים לך בערוץ הקניות. אין דבר כזה "רק 10 דקות ביום ויש לך סיקס-פאק מטורף", זה הרבה יותר מזה.

ברור שכפיפות בטן יחזקו לך את שרירי הבטן, יעזרו ליציבה שלך, וישרפו מעט קלוריות

אבל הסוד האמיתי הוא בשינוי התזונה שלך ובפעילות אירובית עם דופק לב מסויים. לאבד אחוזי שומן גוף יכול להיות מאד מייגע

מכיוון שצריך גם לעשות פעילות אנאירובית (משקולות ותרגילי התנגדות) להגדיל את מסת השריר בגוף,

וגם פעילות אירובית (הליכה, אופניים, קרוס וכו') בשביל לשרוף את השומן.

אם אתה מעוניין רק בחיטוב הבטן, הדרך שלך הרבה יותר קצרה אך אין מנוס מלשנות את התזונה שלך

(הרי משהו לא בסדר בתזונה אם הגעת למצב שיש לך כרס, לא?) ולהוסיף לפחות 3-4 שעות אירובי בשבוע.

וזה על קצה המזלג.

יש המון מומחים בתחום ומשיטוט קטן בגוגל תמצא הרבה תזונאים ומאמנים אישיים שיעזרו לך הרבה יותר ממני.

פורסם

מניסיון רכיבה על אופניים מאוד יעילה באיבוד משקל. אצלי הם גרמו ל 9 ק"ג להעלם תוך חודשיים ללא כל שינוי בתזונה (מ 95 ל 84).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדרך המהירה היחידה היא פשוט להמנע מפחמימות וסוכרים.

אחרת חבל שתרוץ בלי סוף ותתאכזב.

ושלא נדבר בכלל על הבונוס התזונתי האדיר של להיות רעב יותר ולאכול יותר אוכל טוב יותר פעמים ביום.

התחלתי להמנע מסוכרים (שלא מהטבע) ופחמימות (עד הבירה...) ביום יום מסיבות רפואיות, עשיתי הפסקה באימונים (יום 4 ק"מ ריצה-יום אימון כוח- חצי שנה)מאילוצים אחרים... ואני רק מרזה ומרזה בקצב מסחרר בלי לעשות שום פעילות גופנית (ולי אין מאיפה לרזות, שתבין את עוצמת השינוי הזה).

בינינו זה לא כזה קשה - ירקות ופירות חופשי, בשר חופשי,דגים חופשי, מוצרי חלב חופשי, קטניות, אגוזים למיניהם ושותים מים. באמת שנשאר הרבה מה לאכול.

פורסם

מה שאתה מחפש זה לא "הרזיה".

אתה מחפש להוריד אחוזי שומן (צריך להיות עם אחוזי שומן 10 ומטה כדי שהקוביות יראו טוב)

כפיפות בטן אומנם עוזרות להרגשה הטובה, אבל הן בהחלט לא "עושות קוביות" וגם לא "מגדילות" אותן.

אתה צריך תזונה שכוללת מעט מאוד פחמימות, אך מאוזנת, אתה צריך לעשות אירובי, וכמובן אנאירובי (משקולות, כפיפות וכו') יש לשמור על קצב לב של 125-130 (תלוי אם השרירים האחרים, דהיינו חזה, ידיים וכו' - חשובים לך או שאתה רק רוצה קוביות)

אני ממליץ לך לפנות לתזנואי\ת ולהגיע בתכיפות למכון הכושר, תגלה עולם מדהים :)

פורסם

להזיז יותר ברזלים ופחות פיתות, בקצרה :wink:

הדבר הכי חשוב בפעילות גופנית למי שאינו ספורטאי בדם, הוא למצוא פעילות שכיף לך לבצע אותה, ואינה משעממת.

אחרת הדרך להתחיל לדלג על אימונים ולשכוח מהם לחלוטין קצרה מאוד.

כנ"ל תפריט: צריך למצוא איזון בין המטרה לבין המשמעת העצמית שלך, כדי שתוכל להתמיד לאורך זמן ולא לעשות "דיאטת רצח" קצרה ומזיקה.

מתחדשת*

פורסם
בדקתי בפורום ישראלבודי והם ממליצים להתחיל מפירוק של 6 תימניות בלילה.

קצת קשה, אני מתגלגל מעליהן והן מתפרקות כבר לבד. מהמשקל. 107 קילו, חביבי, לא צחוק.

אתה שואל את האנשים הלא נכונים. בודי בילדרס לא ידעו לענות נכון. הם עובדים ופועלים בתחום אחר לגמרי.

? מה הכוונה "תחום אחר"? חיטוב הגוף זה חלק מהבודי בילדינג, להבנתי, תקן אותי אם אני טועה בבקשה.

בעיקרון, המישוואה של לאכול פחות, אבל הרבה פחות,

קשה. כבר הפחתתי קצת בכמויות, אבל זה לא עוזר הרבה. אין לי לאן להוריד בלי להיות באטרף של רעב כל הזמן.

מול פעילות גופנית נמרצת היא הנכונה וזאת שתביא לתוצאות.

אין מנוס מזה, אה?...

שים לב: בהתחלה תרד מהר במשקל, ולאחר מיכן תתפתח מין זחילה מתסכלת ואיטית. אל תתייאש. השיטה היחידה היא לשנות באופן גורף את התנהלות חייך בכול המישורים.

מומלץ מאד להתייעץ במומחה, וקופות החולים מעסיקות אנשי מקצוע כאלה.

בהצלחה.

זה נכון. תודה.

קוביות בבטן הן תוצר של שרירי בטן מפותחים ואחוזי שומן מאוד נמוכים.

אם יש לך כרס תתחיל לרוץ חצי שעה ביום כל יום. (או כל פעילות אירובית אחרת).

מה לגבי אופני כושר? כמה צריך לדווש ביום?

בתור שמן לשעבר (110 קילו של שומן), עשיתי סוג של מהפך (80 קילו שריר עם 11 אחוז שומן גוף).

אני יכול להגיד לך בלב שלם שלא משנה כמה כפיפות בטן תעשה, זה לא יוריד לך את הכרס.

צא מכל הלוקשים שמוכרים לך בערוץ הקניות. אין דבר כזה "רק 10 דקות ביום ויש לך סיקס-פאק מטורף", זה הרבה יותר מזה.

ידוע...

ברור שכפיפות בטן יחזקו לך את שרירי הבטן, יעזרו ליציבה שלך, וישרפו מעט קלוריות

אבל הסוד האמיתי הוא בשינוי התזונה שלך ובפעילות אירובית עם דופק לב מסויים. לאבד אחוזי שומן גוף יכול להיות מאד מייגע

מכיוון שצריך גם לעשות פעילות אנאירובית (משקולות ותרגילי התנגדות) להגדיל את מסת השריר בגוף,

וגם פעילות אירובית (הליכה, אופניים, קרוס וכו') בשביל לשרוף את השומן.

אם אתה מעוניין רק בחיטוב הבטן, הדרך שלך הרבה יותר קצרה אך אין מנוס מלשנות את התזונה שלך

(הרי משהו לא בסדר בתזונה אם הגעת למצב שיש לך כרס, לא?) ולהוסיף לפחות 3-4 שעות אירובי בשבוע.

וזה על קצה המזלג.

יש המון מומחים בתחום ומשיטוט קטן בגוגל תמצא הרבה תזונאים ומאמנים אישיים שיעזרו לך הרבה יותר ממני.

תודה!

מניסיון רכיבה על אופניים מאוד יעילה באיבוד משקל. אצלי הם גרמו ל 9 ק"ג להעלם תוך חודשיים ללא כל שינוי בתזונה (מ 95 ל 84).

כמה אתה מדווש ביום?

הבעייה, מאז ומעולם יש לי את הכרס הארורה הזו. זה לא שיום אחד שמתי לב שאני לא רואה לעצמי את האנקונדה, זה תמיד היה ככה. גם בתקופה הכי רזה שלי (93 ק"ג בלבד...) הייתה לי את הכרס הארורה הזו. יותר קטנה, אבל עדיין.

וגם כשהתאמנתי בקונג-פו, מצאתי את עצמי עולה במשקל (מסת שריר עצבנית), יורד באחוזי השומן, אבל השרלואה עדיין הייתה שם.

לאחרונה התחלתי לאכול יותר נכון, מוותר על ג'אנק עד כמה שאני רק מסוגל (בעייה שהמאכל האהוב עליי זה פיצה...אין לכם מושג כמה אני מקלל את עצמי עם זה), אבל כלום לא קורה. קצת שרירי הכתפיים והחזה התפתחו להם בחודש האחרון, אבל הבטן, עודנה שם הנבלה.

מיואש...:cry:

פורסם

אני מדווש בין פעם ל 3 פעמים בשבוע (לפי הזמן הפנוי והמצב הפיזי. אני מוגבל בפעילות גופנית בגלל פציעה קשה בתאונת דרכים לפני 5 שנים) ובכל פעם כ 40 דקות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא תזונאי, אבל הייתי מאוד נזהר מהצעות כגון מה שהציע KD2 במיוחד כאשר המציע (ככל הנראה) אינו בעל מקצוע בתחום.

ללא פחמימה לגוף יהיה קשה מאוד להניע את עצמו ואז הוא יתחיל לחפש מקורות אנרגיה "חלופיים", השומן הוא אחד מהמקורות הללו אך גם שריר נחשב לסוג של "מזון" עבור הגוף. (אחרי אימון לדוגמה, חשוב לאכול ארוחה מאוזנת מבחינת חלבון ופחמימה (ולא רק חלבון).

אני כן יכול לומר דבר פשוט. אם אתה מחפש מהפך חשוב שהדבר יעשה בצמוד עם תזונאי. קל מאוד להוריד משקל כאשר התזונה אינה נכונה, לרוב זה יהיה על חשבון מסת שריר וזה רע. מסת שריר נמוכה = פחות שריפת קלוריות ופגיעה בשלד ויציבותו.

בנוסף, אינני יודע איזו כרס גידלת ומה המשקל שלך, אך אם וכאשר תתחיל בפעילות הספורטיבית שלך, עשה זאת בהדרגה. תן לגוף ללמוד את העומסים החדשים.

בכל מקרה, כפי שאמרו, לא מדובר על זבנג וגמרנו. לא תוכל להעלים את הכרס ע"י שינוי לתקופה מסויימת ואז לחזור לסורך. תהיה חייב לשנות את כל צורת ההתנהלות שלך ולהבין טוב יותר מה טוב לך הן מבחינת האוכל והן מבחינת הפעילות ולהמשיך במסלול הזה. בסוף אתה עוד תגלה שאתה ממש נהנה מסוג הפעילות שתבחר ותמצא את עצמך רץ כמו פורסט גאמפ.

גם את דברי שלי, קח בערבון מאוד מוגבל, גם אני אינני מקצוען.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

הנוסח השולט פה הוא " פנה לתזונאי\ת ועשה ספורט".

זה נשמע כמו עיצה טובה מאד.

האם יש סיכוי להיפטר מכרס שכזו? סיכוי אמיתי הכוונה? ממש להוריד 75% ממנה לפחות?

להזכירכם היא מלווה אותי מהילדות, ומעולם לא הלכה לה לאדון שוקו אחר...

פורסם

תמיד יש סיכוי, ו 100% ממנו תלוי ברצינות שלך לנושא.

אגב, העלאת מסת שריר היא מצויינת מצד אחד- יותר שריר שישרוף שומן, אך לא טובה מצד שני- היא מראה שאתה במאזן קלורי חיובי, כלומר אוכל יותר קלוריות ממה שהגוף שלך דורש לשם תחזוקה.

מתחדשת*

פורסם

אני אנסה קצת לחדד את מה שירחמיאל כתב,

בודי בילדרים עובדים בתחום אחר לגמרי כי מטרתם העיקרית היא להגדיל את נפח השריר.

זה אימון שונה לגמרי מחיטוב. גם מבחינת עצימות האימון, משך האימון, משקל, חזרות, מנוחה בין סטים וכו', וגם מבחינת תזונה,

בודי בילדרים אוכלים אלפי קלוריות ליום ומפמפמים את עצמם בחלבונים, זה לא בדיוק המפתח לחיטוב.

חוץ מזה אל תשכח שיש לא מעט תוספי מזון ומזרזים למינהם שזה חלק בלתי נפרד מחייהם.

לגבי מה ש-KD2 כתב לך, אני מסכים איתו אבל לא בהכל, אכן המנעות מפחמימות וסוכרים תביא לירידה במשקל אך

מהבנתי ונסיוני האישי זה לא נכון שאפשר לאכול בשר ומוצרי חלב חופשי. תלוי איזה בשר ואיזה חלב.

אם תאכל כל היום בשר בקר, המבורגרים, כבדים, לבבות ועוד ועוד בשרים עתירי שומן למינהם מטוגנים בשמן לא תאבד שומן.

וכמו כן, אם תאכל כל היום שאחרי גבינות נפוליאון 30 אחוז וגבינות צהובות וחמאות למיניהם, גם לא תאבד שומן.

הבשר הכי טוב הוא חזה עוף, פסטרמות, הודו וכו' כי יש בהם את האחוז שומן הנמוך ביותר. כמובן שדגים זה בכלל מעולה.

שוב לא כל הדגים, סלמון לדוגמא הוא דג יותר "שמן" מדניס נגיד...

מוצרי חלב, עד 3 אחוז לדעתי זה המקסימום אם זה הופך להיות חלק עיקרי בתפריט שלך,

תלוי בכמויות שאתה אוכל מזה במשך היום.

בלי שום קשר, הגוף חייב גם קצת פחמימות אחרת תרגיש ירידה באנרגיה ואף במצב הרוח.

לגבי זמן הפעילות האירובית - יותר חשוב הדופק שאתה עובד עליו מאשר הזמן שאתה עובד.

יש דופק לשיפור סיבולת לב-ריאה ויש דופק לשריפת שומן, זה שני דברים שונים.

הדופק המומלץ לשריפת שומן הוא בין 130-150 בערך, תלוי בגיל.

לדוגמא - אם תעשה קרוס במשך חצי שעה על דופק 130-140 בעקביות, אתה תשרוף יותר שומן מאשר

אם תעשה ריצה מהירה על דופק 160-170 למשך 10 דקות.

וכמובן שאם תקפיד על דופק בינוני ונכון לך, יהיה לך יותר קל באימון ותוכל להמשיך בו ליותר זמן...

העצה הכי טובה לדעתי, זה פשוט ללכת לתזונאי ספורט שמבין גם בתזונה וגם באימוני כושר

שיוכל לבנות לך תכנית שמתאימה לך ושתוכל להתמיד איתה לכל החיים. זה עובד מנסיון.

• תוכן חדש...