Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא תזונאי, אבל הייתי מאוד נזהר מהצעות כגון מה שהציע KD2 במיוחד כאשר המציע (ככל הנראה) אינו בעל מקצוע בתחום.

ללא פחמימה לגוף יהיה קשה מאוד להניע את עצמו ואז הוא יתחיל לחפש מקורות אנרגיה "חלופיים", השומן הוא אחד מהמקורות הללו אך גם שריר נחשב לסוג של "מזון" עבור הגוף. (אחרי אימון לדוגמה, חשוב לאכול ארוחה מאוזנת מבחינת חלבון ופחמימה (ולא רק חלבון).

אני כן יכול לומר דבר פשוט. אם אתה מחפש מהפך חשוב שהדבר יעשה בצמוד עם תזונאי. קל מאוד להוריד משקל כאשר התזונה אינה נכונה, לרוב זה יהיה על חשבון מסת שריר וזה רע. מסת שריר נמוכה = פחות שריפת קלוריות ופגיעה בשלד ויציבותו.

בנוסף, אינני יודע איזו כרס גידלת ומה המשקל שלך, אך אם וכאשר תתחיל בפעילות הספורטיבית שלך, עשה זאת בהדרגה. תן לגוף ללמוד את העומסים החדשים.

בכל מקרה, כפי שאמרו, לא מדובר על זבנג וגמרנו. לא תוכל להעלים את הכרס ע"י שינוי לתקופה מסויימת ואז לחזור לסורך. תהיה חייב לשנות את כל צורת ההתנהלות שלך ולהבין טוב יותר מה טוב לך הן מבחינת האוכל והן מבחינת הפעילות ולהמשיך במסלול הזה. בסוף אתה עוד תגלה שאתה ממש נהנה מסוג הפעילות שתבחר ותמצא את עצמך רץ כמו פורסט גאמפ.

גם את דברי שלי, קח בערבון מאוד מוגבל, גם אני אינני מקצוען.

ככלל אצבע אתה צודק, אבל בכל מאכל שציינתי שאני אוכל חופשי יש פחמימות ברמה סבירה.

אני מדבר על להמנע ממגה פחמימות- לדוגמא : פיצה, לחם,פסטה ושאר מאפים מקמח לבן, אורז, תפו"א וכו...

ובסוכרים - משקאות קלים ומוגזים, שוקולד ומתוקים, דברי מאפה מתוקים וכו...

את מעט הערכים הטובים שיש במאכלים הללו ניתן להשיג בקלילות בתפריט עשיר מהחי והצומח.

אין מה לעשות, הבחור שוקל 107 קילו, אם המאזן התזונתי שלו לא יהיה שלילי הוא לעולם יפנטז על שרירי בטן.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי מה ש-KD2 כתב לך, אני מסכים איתו אבל לא בהכל, אכן המנעות מפחמימות וסוכרים תביא לירידה במשקל אך

מהבנתי ונסיוני האישי זה לא נכון שאפשר לאכול בשר ומוצרי חלב חופשי. תלוי איזה בשר ואיזה חלב.

אם תאכל כל היום בשר בקר, המבורגרים, כבדים, לבבות ועוד ועוד בשרים עתירי שומן למינהם מטוגנים בשמן לא תאבד שומן.

וכמו כן, אם תאכל כל היום שאחרי גבינות נפוליאון 30 אחוז וגבינות צהובות וחמאות למיניהם, גם לא תאבד שומן.

הבשר הכי טוב הוא חזה עוף, פסטרמות, הודו וכו' כי יש בהם את האחוז שומן הנמוך ביותר. כמובן שדגים זה בכלל מעולה.

שוב לא כל הדגים, סלמון לדוגמא הוא דג יותר "שמן" מדניס נגיד...

מוצרי חלב, עד 3 אחוז לדעתי זה המקסימום אם זה הופך להיות חלק עיקרי בתפריט שלך,

תלוי בכמויות שאתה אוכל מזה במשך היום.

בלי שום קשר, הגוף חייב גם קצת פחמימות אחרת תרגיש ירידה באנרגיה ואף במצב הרוח.

ראה תגובתי הקודמת.

אתה צודק שלא בריא לאכול תזונה עתירה בשומן וכולסטרול וכמו שכתבת ישנם סוגים מסויימים שעדיף לאכול.

התזונה שאני מדבר עליה מבוססת בעיקר על ירקות ופירות.

מוצרי חלב, בשר, דגים - מנה העיקרית כמו בכל תזונה נורמלית אחרת.

קטניות, ירקות, מרקים, פירות, אגוזים וכדומה - תוספות ונישנושים.

תשוש? מרגיש שאתה צריך עוד אנרגיה? תאכל פחמימות.

שם המשחק הוא לאזן.

פורסם

מניסיון אישי, הליכה של שעה (4 ק"מ בערך) ביום ואתה מסודר.

בתקופה שרזיתי, היתי אוכל כל יום כל היום מסביב לשעון, הליכה של שעה אחת ביום וזהו. רק מאז שהפסקתי פעילות וחזרתי לאכול שטויות עליתי שוב במשקל.

בתקופה שירדתי זה היה בקצב די גדול שזה אומר ירידה של 15 קילו בחודש וחצי.

בשישי האחרון אכלתי סביב 700 גרם בשר בצהריים (מנגל), זה החזיק אותי יופי 24 שעות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הדבר הכי חשוב בפעילות גופנית למי שאינו ספורטאי בדם, הוא למצוא פעילות שכיף לך לבצע אותה, ואינה משעממת. אחרת הדרך להתחיל לדלג על אימונים ולשכוח מהם לחלוטין קצרה מאוד.

כנ"ל תפריט: צריך למצוא איזון בין המטרה לבין המשמעת העצמית שלך, כדי שתוכל להתמיד לאורך זמן ולא לעשות "דיאטת רצח" קצרה ומזיקה.

אני מחזק את התפיסה הזו, להוציא אנשים שנתפסים על מטרה, הופכים אובססיבים ולא מוותרים לעצמם, רובינו אוהבים להנות.

אופניים זה נחמד, בייחוד לאנשים שאוהבים מהירות ואדרנלין, וגם נותן תירוץ לקנות עוד גאדג'ט. אני מאוד אוהב לשחות (אין כמו הסוטול אחרי שחייה), אם כי זו לא נחשבת לפעילות האירובית האידיאלית להורדת משקל, בגלל שהרב לא שוחים אינטנסיבי. אבל אם זה מה שאתה אוהב (אני שונא לרוץ), זה טוב.

דרך אגב, הפיסיולוגיה האישית שלנו מאוד קובעת כמה מהר אנחנו מרזים, מה משמין אותנו פחות ומה יותר, וגם היכן מצטברים אצלנו השומנים.

בקיצור, כדי להוריד שומנים צריך להזיע, אבל זה אומר שמההתחלה צריך הכל או לא כלום. תתחיל קודם כל להיות פעיל בכיף. אח"כ תוסיף קצת תזונה מבוקרת. אח"כ תוסיף עוד פעילות. תראה מה קורה ותמשיך משם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מניסיון אישי, הליכה של שעה (4 ק"מ בערך) ביום ואתה מסודר.

אתה מסודר.

אצל כל אחד זה אחרת.

מאז שחזרתי לעשות כושר, 4-5 פעמים בשבוע, כ-2 ק"מ שחייה (בעיקר חתירה וקצת גב) או אופניים (עד 20 ק"מ), אני טוחן בלי הכרה. למרות האכילה חסרת ההפסקות, הורדתי טיפה במשקל, אבל בעיקר התגבשתי והתחזקתי (קצת, כי אני לא עובד על כוח). ואני טוחן הכל, סוכרים מורכבים עם פחמימות רדיקליות מטוגנות בכולסטרול... הכל. אבל אני יכול להרשות לעצמי. אצל אחרים זה אולי לא יעבוד.

מה שאני לא עושה כמו בעבר, זה שאני לא יושב לעצמי על הוריד עם מדידות דופק, ספירת בריכות וחיפוש מתמיד להשתפר. אני שוחה בכיף. בא לי יותר בריכות, אני עושה יותר. בא לי להתאמץ, אני מותח את עצמי. בא לי ברגוע, אני עוד רק קילומטר אחד. הכל בהתאם למה שהגוף מרגיש.

אותו הדבר עם האופניים. בא לי קפה, אני עוצר את האימון בנמל ויושב בכיף. ראיתי ברווז עם גוזלים בפארק, אני עוצר להסתכל. אח"כ מכניס אחד לשק ועושה ארוחה (אני אוהב ברווזים!). בא לי להרביץ? אני נדבק לאיזה מקצוען עם בגד צמוד של אומואים, שמדווש כאילו אין לו ביצים שעלולות להמעך (לפי הטייץ כנראה שאין לו...). אח"כ בלילה אני מקלל את הרגליים התפוסות.

הכל בסבבה, לא עם היד על הסטופר.

פורסם

טוב אם התקבצו פה כל כך הרבה מרזים , אז יש לי שאלה.

אני בחור רזה יחסית , אבל אני משמין, וזה די מעצבן אותי .

הבעיה היא שאני רגיל לאכול המון, (כיכר לחם ליום לא כולל ארוחת ערב ) ופעם גם הייתי עובד בעבודות פיזיות מטייל ועושה ספורט .

כרגע אני סטודנט יושב כל היום ואוכל קצת פחות אבל עדיין עם תאבון בריא למדי (או בריא מידי) כדי להשביע את רעבוני אני אוכל כמעט כל הפסקה , ומכיוון שהן קצרות זה סיפור לא פשוט לחמם אוכל מהבית בזמן הזה ( מה גם שצריך להספיק שרותים,קפה,ו/או לרוץ לקפוס השני) כרגע אני חי בעיקר על פיתות/לחם עם חומוס ונקניק ומידי פעם איזה גזר או מלפפון .

אני מחפש בנרות מזון משביע אבל בריא, יקרות חתוכים בקופסה זה מגניב , אבל צריך איזה ק"ג כדי לשבוע, וזה לא מחזיק שובע לזמן ארוך, אוכל מוכן מהבית, צריך לחמם, ואין לי זמן לחמם 3 ארוחות לפחות ביום לימודים, לחיות על חטיפי אנרגיה יקר יותר מלהחזיק האמר.

מה אתם מציאים ?

לגבי השאלה על האופניים , כדי לרכב בפארק פעמיים בשבוע הייתי ממליץ על אופני זנב קשיח בעלות של 1500- 2500 שח, מחברה מוכרת בלבד כמו סקוט ספשלייזד טרק וכו'.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
עשיתם לי חשק לקנות אופניים 8)

מאיפה מתחילים? מה מחפשים?

הייתי בדיוק עם אותה שאלה לפני חצי שנה, בערך.

היכן אתה רואה את עצמך רוכב (שטח, אורבני, כביש)?

באיזו תדירות?

אתה רואה את עצמך רוכב אגרסיבי או ברגוע?

כעיקרון, אופניים למתחיל קונים: זנב קשיח, פירמה (יש לפחות 20... בלי הבדלי איכות מהותיים לכל תקציב), תקציב תלוי בשימוש וברצינות, חשוב מאוד מחנות זמינה לקבלת שירות, הכי חשוב - שיתאימו לך.

הבעיה עם המשפט האחרון הוא שלמי שלא רכב הרבה זמן אין איך לדעת אילו אופניים יתאימו לו יותר. כמו נהג חדש, הוא עסוק בהשרדות. לכן, רצוי תמיד להעזר בחבר מבין. קודם כל, הוא ידאג שלא יאכילו אותך לוקשים. דבר שני, הוא ידאג שתשים לב למה שחשוב.

פורסם

מה שעוד חשוב להזכיר שאם מבצעים גם אירובי וגם משקולות אז הירידה במשקל תהיה איטית מאוד וזאת מכיוון שמצד אחד ישרף שומן מצד שני יבנה שריר, אם רוצים רק לרזות אז צריך לבצע בעיקר אירובי.

אני למשל מאז ספטמבר הורדתי כ 20 ק"ג כבר כאשר את הרוב היה בחודשיים הראשונים , כיוון שלא עסקתי אז במשקולות.

כיום אני משלב את שניהם הירידה מאוד איטית אבל אני כן מצטמצם במימדים (מדד המכנסיים אני קורא לזה).

אני גם הפסקתי לצרוך דברים מסוכרים (לא טבעיים) וגם מאוד הפחתתי מוצרי קמח חיטה.

דווקא אורז ואיטריות אני כן ממשיך לאכול אך בכמויות קטנות בהרבה ממה שפעם הייתי אוכל.

כמו כן עצה חשובה זה לאכול הרבה פעמים מנות קטנות. כך לגוף לא יהיה אף פעם חוסרים ומצד שני יהיה קל לעבד את כל האוכל.

אימון שלי זה 4 פעמים בשבוע משקולות יומיים לכל סוג שרירים.

3 פעמים מכשיר (מדרגות/סקי עם המוטות) כפול 60 דקות

2 פעמים מכשיר (מדרגות/סקי עם המוטות) כפול 30 דקות ו ריצה 30 דקות. (אני לא רץ הרבה לאחר התייעצות עם אורטופד וביראות הברכיים ביחס למשקל שלי)

פורסם
מה שעוד חשוב להזכיר שאם מבצעים גם אירובי וגם משקולות אז הירידה במשקל תהיה איטית מאוד וזאת מכיוון שמצד אחד ישרף שומן מצד שני יבנה שריר, אם רוצים רק לרזות אז צריך לבצע בעיקר אירובי.

עם כל הכבוד, אתה טועה ומטעה!

השרירים בגוף הם אלה שמבצעים את פעולת השריפה העיקרית של הקלוריות, ככל שמסת השריר בגוף גדולה יותר,

כך נשרפות יותר קלוריות בזמן פעילות גופנית ובזמן המנוחה שלאחריה.

אדם שרירי ישרוף הרבה יותר קלוריות בפעילות גופנית מאשר אדם פחות שרירי שמבצע את אותה הפעולה בדיוק.

המשוואה פשוטה - ככל שתהיה שרירי יותר - כך תשרוף יותר קלוריות.

פורסם
אני למשל מאז ספטמבר הורדתי כ 20 ק"ג כבר כאשר את הרוב היה בחודשיים הראשונים , כיוון שלא עסקתי אז במשקולות.

כיום אני משלב את שניהם הירידה מאוד איטית אבל אני כן מצטמצם במימדים (מדד המכנסיים אני קורא לזה).

מה שטוב זה להוריד שומנים. אם אתה מוסיף במקומם שרירים זה אומר שהכרס יורדת. מי שאוהב גם משקולות, זו תוספת טובה מאוד לאירובי.

דרך אגב, יש לי חבר שבנה לעצמו משולש מאוד נחמד מכדורסל, אופניים, מתח, כפיפות מרפקים, כפיפות על מקבילים וקצת משקוליות בחדר. בלי חדר כושר ומכשור מסובך.

פורסם

אני התחלתי לא מזמן, קניתי אופנוע דימונדבק , הילוכים שימאנו 24

זנב קשיח כמובן עלה לי 900 כולל מימיה ופנימית עם חומר שאמור להגן מפני תקר :)

אני ועוד חבר רוכבים בפארקים, ולפעמים נוסעים לאיזור בן שמן או אלון הגליל וכו'

פורסם

אני לא טועה ולא מטעה כתבתי במפורש שאם מבצעים אירובי ואנאירובי הירידה במשקל תהיה איטית וזאת כי במקביל נבנת מסת שריר שהיא גם משקל לא קטן שמתווסף לגוף.

ולכן גם כתבתי שלי יש את מדד המכנסיים כלומר במקשל אני יורד לעט אבל אני מרגיש בבגדים כיצד השומן נעלם לו לעט לעט.

וגם בחדר כשר המדריך במפורש ציין שאם אני רוצה רק להוריד משקל עליי לבצע בעיקר פעילות אירובית, כי שם מתבצעת עיקר שריפת השומנים, מצד שני אם אני אעשה גם 1000 כפיפות בטן שכיבות שמיכה ומשקולות, ללא אירובי השומן בבטן לא יעלם.

ועובדה לכך המון מתאמנים במרכז הכושר שאני רואה אותם כל יום מרימים סטים של משקולות יותר כבדים מהמשקל שלי, אבל גם עטופים שכבות מאוד יפות של שומנים. וזאת כי הם לא מבצעים פעילות אירובית אלה רק שרירים.

חשוב להבין ששומן לא הופך לשריר אלה שומן נשרף לו כתוצאה מפעילות מסויימת ושריר נבנה כתוצאה מפעילות אחרת אלו תהליכים מקבילים.

עוד משהו חשוב זה שפעילות של הרבה מאוד ריצה לא טוב לברכיים לאנשים שמנים כי זה דופק את הברך בגלל העומס, אופניים גם כן מאוד שוחק את הסחוס. גם מכישיר המדרגות/סקי בגובה גבוהה לא הכי בריא בגלל שחיקה של סחוס. לכן מומלץ לשלב כמה פעילויות כאלו ולפזר את העומס כל פעם. והכי בריא זה שחיה שלא גורמת לשום נזק אבל צריך שחיה אינטנסיבית כמו חתירה ולאורך זמן כדי שתיהיו תוצאות משביעות רצון.

והכי חשוב בהרזיה זה לסתום את הפה לגאנק פוד שזה הגורם העיקרי להשמנה.

בהצלחה לכולם.

• תוכן חדש...