Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בדיוק קיבלתי את גיליון ספטמבר (כן, קצת באיחור, אני יודע) של מגזין EVO והחלטתי לשתף אתכם בחלקים מתוכנו. נתחיל בלא-סופר-קארז:

1. אופל אינסיגניה VXR: מכונית עם 321 כ"ס ממנוע 2.8 טורבו ו... הרבה הנאה מהנהיגה. בחו"ל היא מתחרה באודי S4.

2. ב.מ.וו X6M: מפלצת בעלת 547 כ"ס ממנוע V8 טווין-טורבו ו... לא הרבה הנאה מהנהיגה. הם טוענים שמדובר במכונית מצוינת אבל רעיון רע ביותר - X6 "רגיל" יעשה את העבודה לא פחות טוב ויעלה הרבה פחות.

3. מרצדס E63 AMG: מכונית עם 518 כ"ס ממנוע 6.2 בלי טורבו וצליל מהגיהינום. רק שב-EVO היו מעדיפים להוסיף לו סופר-צ'ארג'ר...

4. סיאט איביזה בוקהנגרה: לא ברמת ההנאה של הקליאו והמיני, אבל יותר חסכונית ושימושית. ההמלצה שלהם - לקנות FR ולשפר אותה לרמה של קופרה!

5. פורשה פאנאמרה טורבו: במשפט אחד - העיצוב יותר קרוב ל-911 מחווית הנהיגה...

ועכשיו, למכוניות על:

1. למבו מורצ'ילאגו LP670-4: קבעה על המסלול שלהם 1:21.3, שזה כמעט 4 שניות מהר יותר מ-LP640 "רגילה", והזמן הכי מהיר למעט ארבע מכוניות - קאפארו T1 (עם 1:14.8), גומפארט אפולו (1:19.4), קייטרהם לאוואנט וי8 (1:19.6) וקייטרהם R500 (עם 1:20.2).

ל-96 קמ"ש אגב, היא עשתה 3.2 שניות. ל-160 היא עשתה 7.3 ול-258 היא עשתה 18.2. רבע מייל ב-11.4.

2. ניסאן GTR נגד... בוגאטי ויירון! מכירים את הסיפור שאם נותנים למקלארן F1 עשר שניות פור על הויירון - הבוגאטי תקדים אותה לפני שתגיע ל-320 קמ"ש? טוב, אז זה שטויות. ב-EVO החליטו לעשות משהו אחר - לקחו ניסאן GT-R, האיצו אותה ל-160 קמ"ש ובדיוק בנקודה הזאת חלפו על פני ויירון שעומדת במקום. לקח לויירון 16 שניות להגיע ל-270 קמ"ש ועוד לא הרבה זמן להגיע ל-325 קמ"ש - ובדיוק בנקודה זו היא עקפה את ה-GT-R, שנסעה אז 282 בקושי...

אגב, אם מעניין אתכם, הם מדדו לשתיים זמני האצה.

GT-R מאיצה ל-96 קמ"ש ב-3.9, ל-160 ב-8.4, ל-258 ב-25.3. רבע מייל ב-12.1.

ויירון? ל-96 קמ"ש ב-2.8, ל-160 ב-5.8, ל-258 ב-13.9 ול-320 ב-28.6. רבע מייל ב-10.5...

וכמעט שכחתי - סיכום המבחן בין השתיים? הויירון היא מכונית קלה לנהיגה במהירויות שאף סופר-קאר מהמיין-סטרים לא יכולה להגיע אליהן. איתה אפשר להגיע לפניות במהירויות גבוהות יותר ממה שחשבתם שאפשרי, אז צריך לשמור על החושים דרוכים. מה שברור הוא, שבכביש הנכון, ואם אתם מוכנים לנהוג אותה לחלוטין על הקצה, ה-GT-R תכסה מרחקים כל כך מהר שהיא לא תביט מלמטה לאף מכונית על, אפילו לא לויירון.

בהמשך, בהודעה נפרדת. רציתם לדעת כמה עולה להחזיק מכונית על? בקרוב תדעו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
4. סיאט איביזה בוקהנגרה: לא ברמת ההנאה של הקליאו והמיני, אבל יותר חסכונית ושימושית. ההמלצה שלהם - לקנות FR ולשפר אותה לרמה של קופרה!

מנסיון עם שתי הגרסאות - המתומחרות בארץ במחיר גבוה מדי בלאו הכי, אין כל סיבה לקחת את ה-FR, על אף - ואולי בגלל - פער של 15K ש"ח. הקופרה מהירה וחזקה יותר, נושמת טוב יותר בסל"ד גבוה, בו FR מאבדת אויר - ומציעה חוית נהיגה ממוקדת יותר, בכבישים מפותלים וישרים כאחת. לטעמי היא גם נראית ונשמעת טוב יותר מה-FR האנונימית.

שיפורים ל-FR? חבל על כל שקל, לטעמי.

לו היתה הקופרה נמכרת במחירה של FR, כלומר 150K, או אז היתה מסוגלת להעניק נוק אאוט לאלפא מיטו ולפיז'ו 207GTI. במחירה הנוכחי היא נופלת בין הכסאות, בעוד ה-FR אינה אטרקטיבית דיה.

בוקהנגרה? יש לי מספיק שימושים מעניינים ל-10K ש"ח מעבר לקוסמטיקה שחורה ומטופשת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מכל המכוניות המעניינות דווקא על האיביזה נפלת? :wink:

אני דווקא בדעה דומה יותר לשלהם - ההפרש בין ה-FR לקופרה, לדעתי, לא גדול מספיק מבחינת האיכויות, וכן גדול מספיק מבחינה כלכלית. האבזור כמעט זהה וההתנהגות מאוד דומה - וממילא לא ברמה של הקליאו ספורט למשל - כך שהייתי חוסך את ה-15K, שם כמה אלפים על צ'יפ ונוסע לשלום.

בנוגע לבוקהנגרה - אני מסכים איתך. 10K מיותרים. אבל מי שמעוניין - שיבושם לו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האינסיגניה VXR אכן מכונית מרשימה. יצא לי לנסוע (לצערי, לא לנהוג) באחת באירופה. מכונית מהירה מאוד, אבל לא דומה לאודי באופי שלה. כמו כל דגמי VXR, יש בה משהו ביריוני יותר והיא מרגישה פחות יומיומית ויותר תוקפנית. הצליל למשל חזק מאוד, ולמרות שהוא נעים הוא יכול לעצבן בעצירות ארוכות. בכל אופן, צעד מרשים עבור אופל אם משווים אותה לוקטרה VXR הפושרת למדי (מי הזכיר תת היגוי?)

לגבי ה-X6M, אני לא יכול שלא להסכים. ה-X6 היה קונספט ביזארי למכונית מלכתחילה; לא היה צריך להוסיף גרסת M. הייתי בטוח שהאות M תתנוסס רק על מכוניות ראויות. זוהי גם הסיבה שהם סירבו - ועדיין מסרבים - ליצור סדרה 7 M. אבל כמו כל דבר, גם ב.מ.וו התמסחרו - לא פלא, אני זוכר שהמכירות של דגמי ה-M עלו מאוד בשנים האחרונות ובמיוחד בארה"ב. אני לא מטיל ספק בפאר ההנדסי מאחורי ה-X6M וברור לי שזאת גם המכונית המתנהגת ביותר בקטגוריה המטרידה הזאת, אבל זה קונספט שאני לא תומך או מעודד אותו.

מרצדס E63 - הכל טוב ויפה, אבל את צליל העברות ההילוכים שמעתם? סינטתי לגמרי ועבור פריק צלילים שכמוני, מקלקל את המכונית.

פורסם
מכל המכוניות המעניינות דווקא על האיביזה נפלת? :wink:

נהגתי עליה לא מזמן, היו לי ציפיות גבוהות מהקופרה והתאכזבתי משהו. מה-FR ציפיתי לפחות ועדיין התאכזבתי.

E63, X6M ואינסיניה חמה? קראתי עליהן כבר בעבר ולא השתגעתי. C63, למרות נחיתות הספקה, מדליקה אותי יותר. לשמחתי גם זכיתי לחוות שעה קולנית למדי מאחורי ההגה המעוצב שלה.

אולי אני החריג כאן, אך מכוניות על אינן כוס התה שלי. נהגתי במהלך השנים במגוון פורשה, פרארי, מזארטי ואפילו הונדה NSX אחת, שמאד אהבתי. אבל הלוטוס אליס המקורית, עם 118 סוסים מסכנים ממנוע K של רובר, עשתה לי את זה יותר מכולן...

אני מקווה לנסות מתישהו את ה-R8, החביבה עלי מבין מכוניות העל הנוכחיות.

אהבתי לקרוא את EVO בימיו הראשונים. ההתמקדות במכוניות על הרחיקה אותי לכוון מגזין ישן וטוב שקם לתחיה, PERFORMANCE CAR.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אפרופו מגזיני רכב מחו"ל,

בתור אחד שקורא אותם בקביעות, מכונית השנה על פי מירב המגזינים:

פרארי 458 איטליה.

אני אישית מאוהב במכונית הזאת ומחכה כבר לעשות עליה סיבוב,היא פשוט מדהימה!!!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי זמני התאוצה שנמדדו נראה ששני היצרנים היו קצת אופטימים לגבי זמנים הזמנים...

Insane things comes from insanely people.

פורסם
הויירון אגב נמדדה בלי בקרת השיגור, שבטח הייתה מורידה עוד חצי שניה מהזמן...

כמו שניחשתי...

ידוע לך למה במבחנים רשמיים לא מפעילים את בקרת השיגור?

אגב, גם הGT-R זינקה ללא בקרת שיגור?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

ובויכוחים על רכב העשור זילזלו בווירון...

לך תבין :?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אגב מגזינים מחו"ל

אני הייתי מנוי ל-TOP GEAR עד ממש לא מזמן (יקרררררר) וזה פשוט לא יאמן עד כמה הרמה יותר גבוהה מהמגזינים הישראלים!

גם הכתיבה וכמובן מגוון הרכבים

ממש עצוב :cry:

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
ובויכוחים על רכב העשור זילזלו בווירון...

לך תבין :?

לסלי

ברור שזילזלו. כי חוץ מיכולת האצה (שאף אחד לא לקח ממנה) היא עדיין הפלצה. כמו שנכתב בשרשור מקביל:

וכעת -THE BIG ONE:

בוגאטי ויירון

חושבים שמחיר בעת ההשקה של 5850000 שקלים זה הרבה כסף?

נתחיל בזה שהמחיר המשוער לאחר 4 שנים וכ-20000 ק"מ הוא 4200000 שקלים (פחות 28%).

נמשיך בכמה יעלו לכם ה-4 שנים הללו:

הטיפול הראשון לויירון עולה 81870 שקלים. לא פחות. וזה הטיפול הכי זול...

המכונית מגיעה עם שנתיים אחריות מלאה, אבל אם תרצו עוד תצטרכו לשלם 228000 שקלים לעוד שנת אחריות, ו-378000 שקלים לשנתיים. אבל עם אחריות או בלי, בבוגאטי מתעקשים שיש להחליף את הצמיגים המיוחדים של הויירון פעם ב-4000 ק"מ. זה עולה 38000 שקלים - לצמיג אחד...

אה, והחישוקים המיוחדים דורשים החלפה בכל החלפת צמיגים שלישית, והם עולים 180000 שקלים. כך שאם תחזיקו את הויירון שלכם 4 שנים ו-20000 ק"מ, תצטרכו לשלם רק על הצמיגים והג'נטים סכום עתק של 786600 שקלים...

אם מחשבים, אגב, את עלות האחזקה של המכוניות הללו לכל ק"מ נסיעה (כולל ירידת ערך), מקבלים בקצה האחד פרארי אנזו, עם רווח של כ-180 שקלים לכל ק"מ, ובקצה השני את הויירון, עם עלות של 372 שקלים לכל ק"מ נסועה (לפני עלות הקנייה, כן?)

מקווה שנהנתם לקרוא. ותחשבו טוב טוב אם אתם עדיין רוצים ויירון :wink:

לא רק שהרכב מפסיד ליצרנו, הבעלים לא יוצא יותר טוב - הוא יוציא ב-20,000 ק"מ 20% מעלות הרכישה רק על האחזקה השוטפת...

זו פשוט בהמה הרבה יותר נובו-רישית מקלאסית, במשקל של SUV גדול ועם זמני האצה פנומנאליים ויכולת יח"צ פנומנאלית עוד יותר של יצרניה, שמצליחים לשווק את המכונית המפסידה והמופרכת לטיפול אפילו במונחי מכוניות על כאילו היא הפלא השמיני של העולם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כמו שניחשתי...

ידוע לך למה במבחנים רשמיים לא מפעילים את בקרת השיגור?

אגב, גם הGT-R זינקה ללא בקרת שיגור?

סליחה, טעיתי. מה שנכתב בכתבה הוא שמדידת הויירון בוצעה עם בקרת שיגור, אבל ב"רייס" נגד ה-GTR הבקרה לא עבדה כי המכונית קצת התחממה.

לא יודע איך ה-GTR זינקה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם אני לא טועה בGTR אין בכלל בקרת שיגור.

עריכה : תיקון טעות, בדגמי 2010 אין יותר בקרת שיגור.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...